Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

rotarix

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14512
Tarih: 09 Haz 2025 Saat 15:36

Konu: rotarix
Mesajı Yazan: ilal
Konu: rotarix
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2009 Saat 07:58
merhaba hocam...
kızım şuanda 15 haftalık...
biz bir doktor tanıdığımızın rotarix hakkında ''%100 koruyuculuğu yok.yapılsada olabilir yapılmasada..benim çocuğum olsa ben yaptırmam ''demesi üzerine rotarix i yaptırmamıştık.
fakat dün kontrolümüzde doktorumuz rota aşısı konusunda bizi bir hayli bilgilendirdi..aşının prospektüsünde 16 hafta dan önce uygulanması uygundur yazıyor .son aşı tarihimiz 12.02. yani üzerinden bir ay geçti fakat birdaha ki aşı tarihimiz 15.04..

bu durumda rotarix aşısı için geç kaldık mı?
şayet yapılırsa diğer aşı tarihini kaydırmak gerekirmi?kaydırılırsa bu durum sakınca yaratırmı?
dedikleri gibi %100 koruyuculuğu yokmu?

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2009 Saat 11:09
Aşının artık 3 ay değil, 3.5 ay içinde ilk dozunun yapılabileceğine karar verildi. Zamanla bu sınırın dahada yukarılara çekileceğine eminim. Siz hemen aşınız olun, 8. ay bitmedende ikincisini olun, takip eden aşıların gününün kayması hiç önemli değil. Hiçbir aşıda bağışıklık, Rotavirus aşılarından daha iyi değildir. Kabakulak aşısı sanki %100 koruyormu??

Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 12:20

Hocam, Kızıma ishal aşısının 2.dozu yapıldığı günden (31.01.2009) bugüne kadar (25.03.2009) ishali hala geçmedi. Günde en fazla 2 saat bezi duruyor altında iki saatte bir mutlaka aşırı sulu,sümüksü ve yeşil kaka yapıyor. Doğumundan itibaren su dahi vermeden sadece anne sütü ile besledıgım kızım memeyi bile reddeder hale geldi çektiği karın ağrılarından dolayı. Uyku adına bir şey kalmadı en fazla 20 dakika uyuyabiliyor bağıra bağıra ağlayarak uyanıyor uykudan. İlk kilo kaybında idrar kültürü verdık 60.000 E coli üremişti. Ardından 3.ve 4. kültürleri de verdik. Pek bir şey cıkmadığını söyledi doktor. Gaita tahlılının bırınde parazit bulamadılar ama yanlış verildiğini soylediler,zar zor ikincisini aldım,onu da hastanenin acili kaybetti, ekilememiş. Asla kusma ve ateş yok. Halsizlik,emmeyi reddetme,kötü kokulu kaka ve solukluk var(demir başlandı) 3 doktor bırlıkte tekrar baktılar ve hiçbir şey anlayamadıklarını söylediler. Emmeyi reddetme verdiğimiz süt savaşları sonunda 15 gundur kırıldı,emzırebılıyorum. Emmelerı de uzun sürelı olamadığı icin uyutup emzirmeye calışıyorum. Ne yapacagımı sasırdım. Su anda 5,5 aylık ek besınlere baslandı. Ama kızımın bır şeyı olmadığı söyleniyor.içim rahat değil,bir şey olmasa bı cocuk 2,5 ay nasıl ishal olur?su görünce resmen saldırıyor cocuk. Gelişimi aşağıdaki gibi. Sizce ne yapmalıyım hocam?

Kızımın doğumu  10.10.2008. 3900kg   51 cm

18.12.2008. 5900kg  57,5 cm

31.12.2008 ishal aşısının ilk dozu  ve verem aşısı yapıldı

09.01.2009 6800kg   59 cm

31.01.2009 ishal aşısının ikinci dozu yapıldı

06.02.2009 7000kg   62 cm

18.02.2009 6900kg    64cm   pentaxim ve prevenar aşıları yapıldı.

04.03.2009 7100kg   64 cm

13.03.2009 7100kg  64cm

20.03.2009 7200kg  64cm

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 13:16
İdrar kültürü ne alaka anlamış değilim...O yaşta gaitada parazit olmaz...Tahlillerle uğraşmayın.. Bütün bunlara demir sebep olabilir, önce onu kesin.Suya saldırıyorsa, öncelikle suyunu verin, ondan sonra beslersiniz. ANNE SÜTÜ'ne önem verin, öncelik hep anne sütünde olsun, ek gıdalarda acele etmeyin.

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 14:07

İdrar kültürünü, kilo verme sebebı belkı o olabılır dıye istedıgını soyledı doktor. Demir damlasını gunde 10 damlaya cıkardılar. Kızımın rengı gercekten soluk. tamamen mi keseyim? Su eksıklıgını bıngıldağındaki çöküklüğe bakarak anlamaya calısıyorum ve su verıyorum. Verdiğim su kaynamış su. sudan mikrop kapmış olabilir mi?dun de kakasında koyu siyah kesilmiş iplik parcaları gibi seyler var. bagırsakta herhangi bir kanama oldu da pıhtısı mı dıye dusundum:( 2.dozun vuruldugu hafta calısmaya basladıgım ıcın sureklı vıcdan azabı cekıyorum. evım ve ısım yakın mutlaka 2 saatte bır yanında olup emzırmeye calsıyorum,daha fazla ne yapabılırım bılemıyorum?

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 09:40
Solukluk yönünden, yanak değil, dudak rengine bakmanız lazım.. Demir tedavisi basit bir iş değildir, şüpheniz varsa bir kan sayımı yaptırın, HGB 10'un altında ise konuşuruz...Kakadaki siyah ilpikler, demir ilacından...Su ihtiyacı için bıngıldak değerlendirmesi bizim işimiz, sen onu boşver, su teklif ettiğinde istiyormu, istemiyormu bu daha mühim...

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 11:13
Shocked evet,dudakları da cok kırmızı:) sanırım gercekten sorunun kaynağı demir. Çok teşekkür ederim hocam. Bıngıldaga bakmak doktorların işi, bu doğru. Ama bugüne kadar siz hariç hiçbir doktor bana çocuğa su ver,ya da çocuk su ıstıyor mu  demedi. Hatta ben arastırarak kendım sordum dehıdrasyonu ıcın eczanede satılan georallerden kullanalım mı diye,onun da bobrege asırı tuz yükü oluşturabileceğini söylediler ve onu da kullanma dedıler. Ben doktorlarımıza sonuna kadar güveniyorum ama bilinçli bir anne olmaya çalışıyorum. sizin gibi tek düze olmayan,kendini geliştiren doktorlarımıza bu şekilde erişme imkanımız olduğu için kendimizi çok şanslı hissediyorum,cok teşekkur ederım. İyi çalışmalar

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 11:16
hatta ısrarla cok kaka yaptıgını,emzirdiğimin kac katını fazlasıyla cıkardıgını soylememe rağmen,süt cocugunun günde on kere bıle kaka yapmasının normal oldugunu soyluyorlar.

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 11:23
hocam biz dün rotarixin ilk dozunu yaptırdık...

ikinci dozu 4 hafta sonramı vermeliyiz..prospektüsünde ikinci doz için''tavsiye edilir'' ibaresi kullanılmış..bu aklımı kurcaladı..ikinci dozu yaptırmamız gereklimi yoksa tek doz yeterli olurmu?

bunu size danışmak istedim..çünkü nihayetinde firmalarda ürünlerini satmak peşinde?

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 15:48
İkinci dozunu vermek zorundasınız. İlk birinci ayda ,doğru bebekler çok kaka yaparlar ama, 2. aydan itibaren 4-5 günde bir kaka yaparlar. Normalde bebekler su içmez. İshal olduklarında vermeniz lazım, birde, sağlam bebekte, şu 3 hatadan birini yaparsanız, gene su içer: 1) Aç kalmıştır,2) Çok terletmişsinizdir, 3) Koyu mama hazırlamışsınızdır. Şüphelendiğinizde teklif edin, isterse istediği kadar içebilir.

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 15:53
"şu 3 hatadan birini yaparsanız, gene su içer: 1) Aç kalmıştır,2) Çok terletmişsinizdir, 3) Koyu mama hazırlamışsınızdır. Şüphelendiğinizde teklif edin, isterse istediği kadar içebilir."

bunu bilmiyordum Hocam öğrendiğim çok iyi oldu.
çok teşekkür ederiz, Hocam iyi ki varsınızEmbarrassed

-------------

Mesajı Yazan: zeytincin
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 16:31
"şu 3 hatadan birini yaparsanız, gene su içer: 1) Aç kalmıştır,2) Çok terletmişsinizdir, 3) Koyu mama hazırlamışsınızdır. Şüphelendiğinizde teklif edin, isterse istediği kadar içebilir."
Hocam merhaba,
Bu sadece anne sütü yada mama alan bebekler için mi geçerli yoksa ek gıda(yemek, çorba,et,yumurta....) alanlar içinde aynı şey söz konusu mu?
Tşk ler

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 17:05
İlk altı ayda, anne sütü veya mama yiyenler için. Tabii kuru köfte yiyenlerde mekanizma farklı oluyor.

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 21:54
arkadaşlarAngry araya girmişler konuyu dağıtmışlar benim  sorum gümbürtüye gitmiş gibi olmuş...
ikinci dozu 4 hafta sonramı vermeliyiz?kafamı karıştıran 4 hafta dolduğunda 5 li karmanın ikinci dozunu almamızın üzerinden bir hafta geçmiş olacak...hani aşılar arası bir ay olmalı deniyor ya...rota için bu 1 ayı beklemeye gerek varmı?

kendi doktorumuz işin içinden çıkamayınca 6 ay dolmadan ikinci dozu tamamlayın dedi...
aşıyı yaptırdığımız yer ikinci doza gerek olmadığını söyledi..ki zaten aşıyı ben yaptım sayılır onlar sadece enjekterden flakona,flakondan enjektöre aktarıp bana verdiler ben içirdim...zaten ikinci dozu da kendim yapmayı planlıyorum...yapayımmı?

ve iyiki varsınız hocam..sizin yönlendirmeleriniz olmasa nasıl bu işlerin üstesinden gelirdik hiç bilmiyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 09:02

Mühim olan 8. ay dolmadan ikinci dozun yapılması... İkinci karma denk düşmüyorsa, 3. karma esnasında da yapılabilir. Niye yapmayasınki, çok zor değil, sadece iyi çalkalayıp öyle sulandır. Kussa bile korkma aşı içindeki viruslar, ağız içine düşer düşmez, hücre içine giriyor, mideye giden sadece taşıyıcı sıvı...

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2009 Saat 15:56

kızımın 1.dozunu orada ben yaptım, 2. dozunu da ben evde kendim yaptım.Kızımın ishali geçtikten 7 gün sonra kilo kontrolü için getirmem istendi götürdüm ama gene gram kilo almamış ek besin de almasına rağmen,tekrar tahlil ve kültür istendi ve ultrasonla bakıldı. ultraon temız ıdrarı yenı verebıldık. yani ne oluyor anlayamıyorum. idrardan baska sebebı yo mudur bunun? kanına batırmayı istemeli miyim? ılk uc ayında 90 percentilde gezen ölçüler 25-50lere düştü:( ne uzuyor ne kilo alıyor,ne oluyor? ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 10:08
Ben de onu diyorum.Bunlar "Kargadan başka kuş bilmezlermi?" Ayrıcada görüyorsunuz, hep temiz çıkıyor. İshal bebekleri çok sarsar. siz kakasına bakın.Eğer yumuşak ,sarı renkte kaka yapıyorsa merak etmeyin. Top-top kestane şeklinde kaka yapıyorsa, aç kalıyor demektir. Ateşi olmayan bebekte tahliller gereksiz.

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 16:02
Kakası günde bire düştü. Ve koyu yeşil. Ek besinden kaynaklanıyor olabilir mi rengi? Çunku demir de vermıyorum. Belkı de aşırı beslendiğinden yeşildir(?)
ek besin olarak verdiğim üç sey var;
meyva (elma ve havuç suyu),
sebze (patates,pirinç,havuç,ıspanak)
taze mayalanmış yoğurt(pekmezli)

doktora kakası ıle ılgılı bılgı verdıgımden ve kakasını sureklı gozlemlediğimden dalga konusu oldum:(
İdrarı koyu,bezini de altında cok bekletmiyor olmama ragmen boyle.su verıyorum devamlı belkı suyu azdır dıye. ishalin etkisini daha kolay atlatması için daha fazla ne yapmalıyım,tahminen ne zaman toparlar kendini? bu günlerde 6.ay aşısını vurulacağız çünkü:(

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 19:11
6 aylık çocukta, patetes, pirinç, havuç ve ıspanak gereksiz. Pekmezde kan şekerini yükselteceği için, iştahsızlık yapacak, onuda kesin. Yoğurdu tek başına verin. Günlük süt miktarı 500-600ml'nin altına inmesin. 

Mesajı Yazan: samhu01
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2009 Saat 14:29
hocam, benim kızım tam 4 aylık. 2. aydan itibaren 4-5 günde bir kaka yaparlar demişsiniz ama benim kızım neredeyse günde 4-5 kakalı bez çıkartıyor. kakası açık altın rengi, sıvı ve pütürcüklü.  beslenen bebekler kaka yapar çok iyi diyor doktoru ama zaten kilo alımı çok yavaş acaba kızım ishal ve biz bunun farkında değilmiyiz acaba?
ayrıca kilo alımı yavaş olduğu ve VSD problemi olduğu için doktoru bir markanın premature ve/veya düşük doğum kilolu bebekler için anne sütünü zenginleştirici formülü olan bir ek besine başlattı bizi. sağılmış anne sütüne ilave edilerek günde 100cc veriyorum. umarım işe yarayacak. bununla birlikte kakasının rengi biraz yeşile döndü ama yine aynı şekilde sıvı ve pütürcüklü.
ayrıca hmg 8 olduğu için 2x5 damla ferrum veriyoruz ama bu ilaç ta beklendiği üzere kabızlık yaşatmadı kızıma.
ilginiz için teşekkürler

-------------
http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat