Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 yaş kan değerleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41281
Tarih: 26 Haz 2025 Saat 06:57

Konu: 1 yaş kan değerleri
Mesajı Yazan: mrb
Konu: 1 yaş kan değerleri
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 14:53
Demir 34 µg/dL 59 - 158
AST (SGOT) 35 U/L 0,00 - 40
ALT (SGPT) 13 U/L 0 - 41

WBC 9,7 10^3/µL 6 - 11
RBC 5,07 10^6/µL 3,7 - 6
HGB 11,8 g/dL 10,5 - 13,5
HCT 34,6 % 33 - 40
MCV 68,2 fL 76,5 - 90,6
MCH 23,2 pg 23 - 30
MCHC 34,0 g/dL 31 - 37
RDW [H] 16,2 % 0 - 16
PLT 283 10^3/µL 150 - 450
MPV 7,4 fL 7,4 - 10,4
PCT 0,209 . 0,00 - 0,99
PDW 17,0 . 0,0 - 99,9
NE% 38,1 % 40 - 70
LY% [H] 52,1 % 20 - 45
MO% 7,3 % 2 - 8
EO% 1,7 % 0,9 - 4
BA% 0,8 % 0,30 - 1
NE# 3,7 10^3/µL 1,5 - 8,5
LY# 5,1 10^3/µL 1,5 - 7
MO# 0,7 10^3/µL 0 - 0,8
EO# 0,2 10^3/µL 0 - 0,65
BA# 0,1 10^3/µL 0 - 0,2
Testlerin referans değerleri cinsiyete ve yaş aralıklarına göre düzenlenmiştir.

HORMON

Vitamin B12 375  pg/mL 145 - 914

Hocam 1 yaşındaki oğlumu kızamık asısı oncesı muayeneye göturdugumuzde alınan kan sonucları boyle,daha once de demır eksıklıgı var denmıstı ama ben soyledıklerı dozda demır verınce bebek kabız olmustu cok acı cekmıstı. dr vucudunda gogus hızasında mınık kızarıklıklar gorunce testı ıstedı,bu degerlerı degerlendırebılır mısınız?yas degerlerının yazdıgı belırtılmıs testte. kızamık  vb olabılır dedı.sızce demır vermelı mıyım her gun mutlaka kırmızı et yedırıyorum:(

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 14:57
Demir 37 µg/dL 59 - 158
UIBC 194 µg/dL 110 - 370
Demir Bağlama Kapasitesi 231 ng/mL 110 - 370

Temmuz degerleri de boyle

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 20:08
O laboratuvar resmen YALAN soyluyor...
Bir kere; WBC: 6-11 sadece ERISKIN degeridir. Cocukluk caginda en dusuk oldugu; 13-18 yaslar arasinda dahi WBC: 4.5-13 dur..

7ay-2yas arasi: 6.0-17.0 dir...

Kullandiklari butun degerler, eriskin degerleridir. O soytarilara soyleyin, "Turkce Tip" kitaplarina bakmasinlar... Yabanci kaynaklari kullansinlar.
NE%38 olmasi; gecirilen GRIP yuzundendir. Butun VIRAL hastaliklarda, WBC degeri yaninda basta HGB olmak uzere, butun degerlerde dusmeler olur.
Demir&Demir baglama testleride yasina uygundur.. Orada da eriskin normal degerlerini kullanmislar.
Ayrica da, ne oluyor boyle; zirt-pirt tahliller istemeler!! Adam gibi doktor, birazda gozle bakarak laboratuvara gerek gorur..

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 20:13
valla hocam anlamadım zaten bana cok dengesızce geldıler,5 ay oncekı deger daha yuksek zorla aldırdılar, o degere gunde 20 damla demır surubu verdı.bu deger daha dusuk cocugun kılosu daha yuksek aynı yerdekı baska bı doktor normal degerlerı dedıShocked bebek 10.300 gram 73cm boyu kısa dendı hocam,dogru olcmemıs olabılır mı tam 1yas 3 gunluk yuruyor ıkı aydır

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 20:23
Bu doktorlardan ve laboratuvarlardan uzak durun. Bir hastalik olursa, bana sorun. Halledemezsem, o zaman gidersiniz. DEMIR TEDAVISINE FILAN GEREK YOK, BASINIZA IS ACACAKLAR.

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 20:30
kalp ıcın gıttık o sırada aldılar,cok sukur sız varsınız dıye sonucları bıle almadan gelıyoruz acıkcası,allah razı olsun hocam.hocam cok ozur dıleyerek ben bır sey danısmak ıstıyorum emzırıyorum 1 haftadır gogslerımde sureklı bır kasınma var,bu herhangı bır seyın belırtısı olabılır mı yoksa emzırmeden mı kaynaklanıyordur,rahatsız edecek derecede olmaya basladı,hangı dr.a gıdecegımı  de bılemedım acıkcası,gorunurde hıcbır anormallık de yok,sadece sedef hastasıyım ama ona daır bı belırtı de yok

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 21:24
Son gunlerde, cektiginiz butun bu sikintilar, bu kasilmalarin sebebi olabilir. Biraz sakinlesin ve muntazam emzirmeye devam edin.

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2013 Saat 22:14
Teşekkür ederim hocam,Allah razı olsun

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 10:33
hocam 5 gün önceki kan değerlerimizi bu başlık altında yollamıstık ve değerlendirmiştiniz cok sukur bır problem yoktu. ama oğlumun atesı 48 sattır  yuksek olunca bugun dayanamadım yakondakı bır ozele goturdum,iburamıncold dıye bır sey verdı eczaneye gırerken sızın cold ıle bıten ılaclardan uzak durun yazdıgınız geldı aklıma almadan geldım,grıp her zamankı gıbı gecırmeye calısacagız ınsallah burnu akınca daha net anladım acıkcası.dun bogazında beta olabılır mı dıye korktugum ıcın sabah goturdum(betalı bı  cocukla cok muhatap olmstu) dr 2 yaş altı beta olmaz dedı dogru mu? bır de oğlumun alt dudagı makıneye carptı ve yarıldı tam ortadan kanamasını zeytınyagı ıle durdurduk,evde mustla krem vardı ondan surdum ama cok bellı yerı ne yapabılırm?

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 18:43
Dogru.. Hatta; 7 yas altinda bile son derecede nadirdir.. Bu kadarini bile bilmesi, (+) puan.. Tabii, hala Streptokoklar icin, "Beta" tabirini kullanmasi hala cehaletini atamadigini gosterir.. Anlamiyorum, simdiki doktorlarin hicbiri mi bir Ingilizce kitap okumuyor?? Beta diye bir mikrop olmadigini bir ogrensinler artik..
Tabii once; bu sekilde egitim veren o cahil Prof larin ogrenmesi gerekiyor.

Agiz ici yaralarda, bir sey yapmaniz gerekmez, yara kendiliginden(tukrugun iyilestirici etkisi ile) iyilesir.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 21:06
Hımm iyi bari,biz beta dıye bılıyoruz ama o reseptorlerı yok olmaz beta dedı. bir de yanlıs anlasılma oldu galiba hocam. yara dudakta hocam . alt dudak ortadan yarıldı şimdi bembeyaz duruyor yarılan yer cızgı seklınde.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 22:06
Ruj surulen bolge ise, ayni "agiz ici yara" si gibi cabuk iyilesir. Deri kisimda olursa, dikis gerekebilir.

Bunu:   "- ama o reseptorlerı yok olmaz beta dedı-"   pek anlayamadim, biraz acabilirmisiniz!

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 23:39
dr. beta reseptorlerı yok,o yuzden 2 yastan once olmaz dedı

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2013 Saat 03:57
Yuh yani.. Tam sopalik, cahilligin ve uydurmaciligin zirve yaptigi, son derecede cahil bir doktor...
Yenidogan enfeksiyonlarinda, bakteriel sebeplerin basinda; Grup A Streptokoklar (GAS)gelir...
Ilk 1 senede son derecede nadir olmasinin sebebi, anneden gecen ANTIKORLARDIR..Okula gidene kadarki devrede de, ancak eve buyuklerin getirmesi ile GAS enfeksiyonlari gorulebilir.. O doktor, once bir gitsin bir kitap okusun. Zaden butun bu pislikler, Universitelerin, hizli doktor yetistirecegiz diye, sadece derste; not tutturarak egitim vermeleri yuzunden oluyor. Kesin bu sacma bilgiyi de o aptal doktora, onun kadar aptal bir PROF. derste anlatmistir. Yoksa mumkun degil, boyle bir bilgi, ki..tan bile uydurulamaz..

Bu kadar cehalet, ancak tahsil ile mumkundur... Reseptormus!!! Turk Tibbinin vardigi son nokta...
Cok istirham ediyorum, bu anlattiklarimi, hakaretlerimle birlikte bu doktora soyleyin...

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2013 Saat 09:24
he heee:) ben gene o doktordan daha cok bılıyorum sayenızde:)) ben emzırdıgım ıcın mı dedım:)bır sey demedı.sızın tasvıp etmedıgınız doktora cok mecbur kalmayınca tekrar ugramıyoruz:)ama ılk fırsatta soylycgım:)tesekkurler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat