Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Süt ve yoğurt

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9559
Tarih: 24 Mar 2025 Saat 10:10

Konu: Süt ve yoğurt
Mesajı Yazan: piar
Konu: Süt ve yoğurt
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 11:30
Merhabalar Kadir Bey
Benim oğlum 12,5 aylık.Ayına göre boyu ve kilosu normal.Yemek yedirmektede çok fazla zorlanmıyoruz.Ek gıdalara geçtiğimizde yoğurt yiyordu ama bikaç aydır yoğurt yemiyor.Onun beğeneceği şekilde vereyim diyorum meyve püresi vs. katarak öylede yemiyor.Artık süt içmesi gerekiyor ama suyu bile ancak çok susarsa içiyor.Sıvı şeyler içmeyi sevmiyor.Meyveleride yer ama meyve suyu şeklinde içmiyor.Çok fazla üstelemiyorum bende inatlaşma haline dönüşmesin diye.Yoğurt yemediği  ve süt içmediği için kemiklerinin gelişmeyeceğini düşünüyorum.Bunun için neler yapabilirim.Bu konuda banada yardımcı olur musunuz?Birde suluktan bardağa geçişi nasıl yapmalıyız?Ağzını kapatarak içmeyi zamanla kendi kendinemi öğrenir?Şimdiden teşekkür ederim,kolay gelsin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2008 Saat 11:46
günde en az 500ml. süt içmesi faydalıdır. Bu miktara sütlü gıdalar da dahildir.Sütü soğuk vermeyi deneyin.Yoğurt için acele etmeyin, bazen gıdalarla karıştırdığınızda daha iyi alır..(Kabak, biber dolması gibi)
Tabiat çocukları 2 sene meme emecekler diye yaratmıştır. O yüzden ağızını kapatması bir zaman meselesidir.Siz zorlamayın.Meyvaları yemesi, suyunu içmesinden daha faydalıdır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat