Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

saçlarInI 0'a tutsamI?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebek Bakımı
Forum Tanımlaması: Bebek Bakımı
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25556
Tarih: 31 Mar 2025 Saat 05:58

Konu: saçlarInI 0'a tutsamI?
Mesajı Yazan: bıdık
Konu: saçlarInI 0'a tutsamI?
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2008 Saat 21:40

hanımlar bebeklerin saçlarını kazıyınca daha gür ve canlı çıkar diyorlar,bu doğru mu?benim kızım var ve saçlarını kazımak istemiyorum,sizlerin görüşleri neler?kazımayan varmı?saçı cansız ve seyrek olurmu?

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2008 Saat 22:01
Bence kazıtmak öyle işe mişe yaramıyormuş. Doktoruma sordum ben. Kazıtma canım. Benim kızımın saçları sadece yanlardan çok uzun olduğu arkası kısa olduğu için keseceğiz. Ama kazıtmayı hiç ama hiç düşünmüyorum canım.

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2008 Saat 23:41
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Bence kazıtmak öyle işe mişe yaramıyormuş. Doktoruma sordum ben. Kazıtma canım. Benim kızımın saçları sadece yanlardan çok uzun olduğu arkası kısa olduğu için keseceğiz. Ama kazıtmayı hiç ama hiç düşünmüyorum canım.

teşekkür ederim..hani birde kız çocuğu saçı bir an olsun uzasın istiyor insan..Smile

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2008 Saat 23:45
Bende kazıtmayı düşünmüyorum, zaten benim kızımın saçı yok gibi bir şey LOLLOL 

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:14
ben kendi yaptığım uygulamayı direkt aktarmak isterim
boyle yapın diye yazmıyorum sadece anlatıyorum

dinimizde bir cocuk dunyaya geldiğinin 7.gunu akika kurbanı kesilir ve bebeğin sacları traş edilip ağırlığınca gumus tasadduk ettirilip sadaka verilir.
ben 7 .gunu tamamen tras ettiremedim cunku bıngılı yumusaktı cesaret edemedim ama usulen yanlardan alıp makul bir miktar sadaka verdik.
daha sonra birkac kere makasla saclarını tras ettirdik daha doğrusu duzelttik diyelim.
ama sonrasında babam (Babam berberdir bu arada) bunu 0 numaraya vuralım sacları sıklaşssın dedi ve yaptık hakkaten sonrasında seyrekliği gitti sacları daha yoğun ve gur. ama eskisi kadar yumusak değil tabiii. Tongue

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:19
canım bende geçtiğimiz yaz kazıtmayı düşündüm eşim son ana kadar iş ciddiyete binene kadar kazıttırıyodu ama sonradan vazgeçti .sonra kuaför ve berbere sorduk  evet kazıttıktan sonra daha gür çıkıyomuşş öyle dediler ...bide her tarafı aynı anda uzuyo ve daha düzenli oluyo .. ben küçükken benim saçımıda kazıtmışlar şimdi maşallahı var önceden çok cansızmış annem öyle diyo ..  nisan gibi babamızı ikna edebilirsem kazıtmayı düşünüyorum ama biraz  zor görünüyo ..LOL

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:25
benim kazıtmamışlar babam kıyamamış saçlarıma
şimdide ben kızıma kıyamıyorum ay seyrek olsun ne olcak yaa benim seyrekte ne oluyor taraması fönlemesi kolay oluyor
hem kızımı kel düşünemiyorum eşim keselim biraz diyor ben yanaşmıyorum tamam dediğim an makası alıp kesecekLOLbir reklam vardı lösemi arkadaşı için saçlarını şekilsiz kesen bi kız çocuğu hamileyken ona bayılırdı kızım olursa aynısını yapıcam derdi ama ben yemem yaptırmamLOLay kel düşünemiyorum gözümde canlandıdaLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:26

fatmcım güzel bi konuya değinmişsinThumbs%20Up

akika çok önemli gercekten biz kesemedik ama hep eksikliği var bizde işallah yaza kesicez..dedimya önemli bi konu akika,bizim cadının saçı çoktu kesilecek gibi diildi ben altından uyduruk kestimBig%20smilefazla fazla verdik sadaka Allah kabul etsin...

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:29
benim oğlanında saçları çok seyrekti ama kestiik hatta fotosunuda gördünüzLOLLOLinanın çok gürleşti hiç beklemiyodum yni arada baya bi fark varThumbs%20Up
bizde oğluşumun 7. gününe kurbanını kestik iyikide kesmişiz çok fakir yararlandı çok mutlu oldum allah kabul tsinNuke

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:35
bende keseyim yaza o zaman cadının saçını..ama nasıl kesilecek onu bilmiyomConfused

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:40
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

fatmcım güzel bi konuya değinmişsinThumbs%20Up

akika çok önemli gercekten biz kesemedik ama hep eksikliği var bizde işallah yaza kesicez..dedimya önemli bi konu akika,bizim cadının saçı çoktu kesilecek gibi diildi ben altından uyduruk kestimBig%20smilefazla fazla verdik sadaka Allah kabul etsin...

evet eminecim bana 7.gunu akikayı kesmek nasip oldu Allah sana da uygun zamanda nasip eder inşallah Clown

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:45

bende keseyim yaza o zaman cadının saçını..ama nasıl kesilecek onu bilmiyomConfused
valla ablam bende aynı korkuyu yaşadım çünkü bnimkide çook kudurukOuchbabası berbere götürürken bile çok krkuyodu kıyameti koparacak diye...

fakat sesi hiç çıkmammış hoşuna gitmiş üstelik adam makinayı durdurunca ağlayıp tekrar istiyomuş sıpa LOLLOLinş. seninkide öle dururThumbs%20Up

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:59
inşallah...ama zannetmiyorum cıngarı çıkartır..bebek berberi varmı acabaBig%20smile

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 02:03
valla burda yok ama iistanbulda var yani daha doğrusu tv gördüm bi araştır bulursun bence onlar daha iyi anlarlar dillerinden

-------------

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 02:44

inşallah...ama zannetmiyorum cıngarı çıkartır..bebek berberi varmı acabaBig%20smile
İstanbul'da var canım ama nerede olduğunu bende bilmiyorum Disapprove

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 11:15
Smile görüşleriniz için teşekkür ederim hanımlar,benimki de saçlı doğdu,arkadan biraz döküldü ama önden bayağı bir uzadı.Uçlarından kesecektim zaten ama kazımak içindüşünüp karar vereyim o zaman. Tongue   akikayı bizde kestik...herkesinkini Allah kabul etsin,Allah çocuklarımızı hastalıktan,kazalardan,kem gözlerden korusun ve hayırlı bir evlat olmalarını nasip etsin inşallah...

Mesajı Yazan: ELa-m
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 13:58
kIzLar sizin fikrinize ihtiyacIm varr...kizImIn saçlarInI sizce sIfIra tutmaya ihtiyaç varmI?0'a tutunca i$e yariyormu?daha çok çIkIyormu?  çok teredüt ediyorum burda havalarda sogudu ü$ür diye korkuyorum bilemiyorum  sizce napsam?bilginize kIzIm 1ya$Inda...

-------------
E$e v kIzI eLa

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 14:02
bence hiç dokunma eşeciğim...benimde bebekken saçlarım seyrekmiş ailem 0'a vurmuş daha gür çıkmış evet ama şuan saçlarım çok sık ve dalgalı..hiç şekil almıyor...

bende bir ara kızlarımın saçlarını kısa kestirmeyi düşünüdüm ama sonradan vazgeçtim..

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 14:09
sagol canIm vallah kimi kestir diyor daha sIk olur diyorlar ...kimide iyi diyor senin dedigiin gibi biraz sert çIkIyormu$ bazen.... bide sizlere sorayIm dedim bilemedim ...çok sagol cnm...Approve

-------------
E$e v kIzI eLa

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 14:10
benim kiziminkida böyle idi hic kesmedim dediler aldirmadim.ustelik yurt disi soguk simdik yapma .ben yapmadim kizimin saclari benimkine geldi dokunma............

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 14:22
evet çok soguk...evin içerrsinde bile ü$üyoruz $apka geydir hemen uzar deyip insanIn kafasInI allah bulak ediyorlar...kiyamam bende ya kesemem sanmiyorum...oldugu kadar yetinsin artIkBig smile
sagol fikrin için yasemincim...

-------------
E$e v kIzI eLa

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2010 Saat 14:28
canım valla gür saç başımın belası.
valla dua ediyorum yarısı dökülsün diye inan bakımı çok zor oluyor.
bence de hiç elleme.Smile

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2010 Saat 01:32
ney ettiniz gi burayI kaynatmI$InIz ma$$alah :)))) tusemin saçlarida güzel ma$$alah .....ya kestirmicem karar verdim ... nasil olursa olsun kel olcak hali yokyaa böyle kalsIn sagolun gIzLar takipteyim yazdiklariniza Big smile

-------------
E$e v kIzI eLa

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2010 Saat 08:36
benim kızın saçları şimdiden çok fazla. birde kestirirsem hiç düşünemiyorum. bence gereksizSmile

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: pucina_53
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2010 Saat 13:44
canım merhaba ben çocuk berberiyim bende anneyim havalar şuan tam zamanı yazın yapılan kesimde çocuğun saç derisi güneşle çok zarar görür kışında malüm aşırı soğuk zaten sıfıra vurdunmu 50 günde tamamen uzar onun için hiç fırsatı kaçırma yıllarca hep faydasını gördüm istersen bu konuda sana yardımcı olabilirim çocuk ufaksa elktrikli makinadan korkabilir ben sana almanyadan gelen bi makinam var el makinası direk sıfır yapar ve hiç acıtmaz sesszi sende rahatça kullanabilirsin hatta sana nette yardımda ederim ......

Mesajı Yazan: cokomel
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2010 Saat 15:20
ben kuaförüm  canım hiç gerek yok. benimde oğlum var saçını hiç kesmedik nerdeyse.
ırsidir böyle şeyler senin ve babasının nasılsa onunda öyle olacaktır birinize çekçektir.

-------------
http://www.ticker.7910.org/eng">

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2010 Saat 11:19
halen teredüt'e giriiyorum ya Confuseddün görümcelerim kestir dediler iyi çIkar saglam olur dediler ay $a$IRDIm Hava güzel olsa zaten teredÜt etmem soguk olunca baya bir teredüt ediyorum vakit geçtikcede sogucak napcam üff:(((babasI kari$mam diyor .... ne yap ne yapma diyor sinirLOL

-------------
E$e v kIzI eLa

Mesajı Yazan: cokomel
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2010 Saat 13:50

benim bir tanıdığım kestirmişti çocuğun psikolojisi bozuldu yerden saçlarını alıp başına tutup yapıştırmaya çalışmıştı. senin kararın önemli tabi ben fikrimi ve tecrübelerimi paylaşmak istedim.

-------------
http://www.ticker.7910.org/eng">

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2010 Saat 18:25
Kestirmicem yha karar verdim<kesinlikle napim benim saçlar hiç kesilmedi saçsizmi kaldim yok :)))sagolun kizlarrApproveApprove

-------------
E$e v kIzI eLa

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat