Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

AŞKIN KATİLİ EVLİLİK Mİ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Evlilik & İlişki
Forum Tanımlaması: (Evlilik & İlişki)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17313
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 15:57

Konu: AŞKIN KATİLİ EVLİLİK Mİ?
Mesajı Yazan: nurten...
Konu: AŞKIN KATİLİ EVLİLİK Mİ?
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 09:12
AŞKIN KATİLİ EVLİLİK Mİ?

Evlilik Aşkı Öldürür mü?

İşte konunun en can alıcı sorusuna geldik. Herkes bu sorunun yanıtını merak eder durur. Evliliğin aşkı öldürüp öldürmediği, her dönemin merak konusu olmuştur. Niye evlilik aşkın ölümünden bu kadar sorumlu tutulur ki? “Evlendik, aşkımız bitti” sözleri, aslında kişilerin savunma mekanizmalarından başka bir şey değildir. Aşkın bitişinin sorumluluğunu kimse yüklenmek istemez, suçu evliliğe atmak kolay yoldur. Bin bir söz verişle, sonsuz umutlarla atılan imzadan sonra, insanlar kendilerini bir rehavete bırakıyorlarsa burada evliliği değil, evliliğe bakışı sorgulamak gerektiğine inanıyorum. Evlilik bir son gibi algılanır çoğu zaman. Ne kadar yanlış. Evlenmeden önce yapılan bekârlığa veda partileri, evliliğin özgürlüğe veda gibi algılandığının somut göstergesidir. Oysaki evlilik bir son değil, başlangıçtır. Evlilik özgürlüğün bitimi asla değildir. Tam tersi sevdiğiniz insanla hayatı özgürce paylaşacağınız bir ortam sunar evlilik size. Evlilik aşkı öldürmez ama aşkı evliliğinize yerleştiremezseniz, aşk evliliğiniz içinde yitip gidebilir. Evliliğe bakışınız bu anlamda son derece önemlidir. Eğer evliliği, karşı tarafı garanti altına almak diye görüyorsanız, evliliğinizde değil aşkın, mutluluğun bile yaşaması bir hayalden öteye gitmeyecektir. Evlilik, sevgilinizi kaybetmemeniz adına yapılan bir kontrat değildir. Evlilik hayatı paylaşmak adına var olan bir süreçtir. İnsanlar yalnız yaşamamalılar. Sevdikleriyle, âşık olduklarıyla hayatlarını sürdürmeliler. Evlilik ise buna en uygun süreçtir.Evlendikten sonra, kendinize özen göstermeyi bıraktıysanız, hayatı otomatiğe bağladıysanız, günlerin monotonlukla geçmesi sizi rahatsız etmiyorsa, cinsellik sizin için bir zorunluluksa, çılgınlıklar, sürprizler, romantizm kapının dışında kaldıysa, aşkı yaşatmanız çok zor olacaktır. Aşkın ihmalden öldüğünü söylemiştim. Evliliğinizin içine aşkı yerleştirmez ve ihmal ederseniz, aşkın ölmesinde evliliği suçlamak ne kadar doğru olur ki? Hayatın diğer alanlarında olduğu gibi, aşkta da uğraş vermeniz gerekiyor. Bazı günler eve elinizde çiçeklerle gelin, evlenmeden önce ona aldığınız gülleri unutmayın,Özel günlerinizi (erkekler her ne kadar sevmese de) hatırlayın ve o günleri kutlayın. Aşk doğum günlerini, evlilik yıldönümlerini çok sever.Evliliğinize sürprizleri ekleyin. Durup dururken öyle bir sürpriz hazırlayın ki, eşiniz mutluluktan şaşkına dönsün.Romantizmi evliliğinizden eksik etmeyin. Yemek sofranızı, salonunuzu ve hatta yatak odanızı mumlarla süsleyin. Alelacele, özensiz ya da televizyonun karşısında tepside yenilen yemekler sadece karnınızı doyurur ama siz ruhunuzu da doyurun.Flört etmeye ara vermeyin. “Evlendik artık ne flörtü?” derseniz aşk, evinizin ve yüreğinizin pencerelerinden uçup gider. “Evde de flört edilir mi?” diye düşünmeyin. Karı koca oldunuz diye, artık sevgili değil misiniz yani?Eşinize kocanız ya da karınız etiketini yapıştırıp, sevgili konumundan çıkarmayın. Evlenmiş te olsanız o halen sizin biricik sevgiliniz.Evin içinde dizleri çıkmış eşofmanlarla dolaşmayın. Evet, rahat giysileriniz olsun üzerinizde ama bu itici olmanız anlamına gelmez.Gün içinde birbirinizi arayıp, sevgi ve aşk sözcükleri mırıldanın, böylelikle aşk evliliğinizde de nefes alacaktır.Bazı hafta sonlarına ufak seyahatler serpiştirin. Bir geceliğine bile olsa, farklı bir mekânda olmak size ve aşkınıza iyi gelecektir. Sinemalar, tiyatrolar ve konserlerden vazgeçmeyin. Evlenmek demek, zevklerinizden vazgeçmek demek değil ki. Evliyken gezmek de keyifli olacaktır.Yatak odanızı evinizin en güzel köşesi yapmaya özen gösterin. Evinizi sadece ve sadece kendiniz için döşeyin. Gelecek misafirler için döşenmiş bir ev, sizin ruhunuzu yansıtmayacaktır. Oysa o evde siz yaşayacaksınız, gelen misafirler değil. Seçeceğiniz renkler, yatağınız, halınız, perdeniz çok özel olmalıdır. .Eşinizi ara sıra öğle yemeğine çıkarmanız da ihmal etmemeniz gereken durumlar arasında yer almakta.Dikkatinizi eşinizden ayırmamalısınız. Aşk dikkatsizliği sevmez. Ondaki değişiklikleri fark etmeli ve hemen söylemelisiniz. Kadınlar en çok bundan şikâyet ederler. “İşteki arkadaşım saçımın şeklini değiştirdiğimi fark ediyor da, eşim anlamıyor.” Espri gibi gelse de, inanın terapilerde bu şikâyetleri çok duyuyorum. Eşinizle sohbet etmeyi de ihmal etmemeniz gerekiyor. Flört zamanında var olan hararetli sohbetlerin yerini suskunluk alırsa, aşkı yaşatmakta zorlanırsınız. Evliliğin aşkı öldürmediği bir gerçek ama evlendikten sonra, aşkı kapı dışarıda bırakan pek çok kişinin olduğu da ayrı bir gerçek. Eşinizin kişiliğini de göz önünde bulundurarak, aşkı evliliğinizde ihmal etmeyin. İster evli olun ister olmayın ihmal ederseniz aşk ölür. Oysaki aşkın güzelliği vazgeçilmezliğindedir.   

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 09:13
başımız sağolsun bizimkisi öldüLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 09:33
Sen de  o komik kaynana varken işin zor zaten :(((

Yine ölmemiştir bence bir yerlerde can çekişiyo olmasın

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 09:58
bizimki  henüz ölmemiş beeeLOLLOLsevindim doğrusu..
nurten bu tatilde  ölüyü canlandırma ihtimalin vardır bencePigne dersin

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 10:16
eşim gelseydi belkide ama ben yalnız gidiyorum Confused

-------------

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 10:58
AngryBoşver, küçük ayrılıklar evliliklere iyi geliyormuş. Eşin biraz özlesin de görsün hanyayı konyayı.

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 11:44
Orjinalini yazan: nurten... nurten... Yazdı:

başımız sağolsun bizimkisi öldüLOLLOL
ay nurten LOLçok ciddi bir şekilde yazıyı okudum sonra senin bu mesajını görünce koptum LOLLOLLOLLOLLOLayy alemsin yaaa

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 14:33
Evlilik öldürüyomu bilmiyomda bence çocuk öldürüyoLOLLOLGeçim derdi cabası..
Yazık dün eşim saat 11 buçukta eve geldi,hoş eve gelil saatleri böyle maalesef,yemek yedik adamcağız planlıydı ama ben kıza bakarken uyusun diye uyumuş kalmışım

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 15:05

LOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 17:54

ayy emine ve nurten koptum valla yok ölmemmiştir aşklarınız ben de zaman zamn böyle düşündüm ama ölmemiş aşkımız sonunda anladım bunu bi kere yazıda da dediği gibi asla gün içinde gezdiğim kıyafetle karşısına çıkmam yine eşofman giysem de daha iyi ve yemek kokmayan biş olur bu arada küçük sürprizler.... çocukla belki zor ama küçük fırsatları değerlendirmek lazım

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 19:42
kızlar çok hoşsunuzLOL nurtencim teşekkür ederim hayatım. doğru çocuk çok önemli ve atlanmaması gereken bir faktör LOL

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 16:46
kızlar sizin dediğiniz gibi ölmemiş gerçektenWink
bu ayrılık evliliğimiz için çok iyi oldu Pig
benim adıma hiçbir değişiklik yok eşime karşı Heart
gerçekte erkekler nasıl olsa evde beni bekliyor diyipte ilgiyi azaltmaya başlıyorlar
oysa biz kadınlar evliliğimizin ilk günlerindeki gibi devam etmesini istiyoruz

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 16:59
ufacık bi tartışmada aşk mı diyorum nerdeeeee kaldımıLOLbarışınca adam bana melek görünüyor kokusunu çeke çeke uyumak en güzeliEmbarrassedama yontulması gereken bi kocam varLOLLOL
aşığım ulennnnnHeartHeartLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 17:29
zaten hepsinin biraz yontulmaya ihtiyacı var LOLLOL
ama kötü örnekleri görüncede içimden bende hamd olsun bunada şükür diyorum o zaman dahada bir seviyorumHeart

-------------

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 17:53
Nurten bidenem benim, tek cocuk ve bir iki senede ölmüsse sizinki, ben kesinlikle umutsuz vakayim o zamanLOLLOLLOL

2 cocuk, 4 seneBig smile

kesinlikle iyi bir yontulmaya ihtiyaci var kesinlikleLOL

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 22:54
unutmayalım hammaddeleri  ''odun'' nede olsaLOLLOLLOL

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 23:32
LOLLOLLOLayy münevver işte bu iyiydiLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 23:45
ev, çocuk , i$, temizlik, yemek , ali$ veri$, gece uyanmalari , hasta olamalar , di$ çikarmalrGeek
a$k yer buluyorsa girsin vallaaa aramiza
eksik kalamsin , onun ba$i kelmi .. LOLLOL

-------------
">

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2009 Saat 01:48
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Evlilik öldürüyomu bilmiyomda bence çocuk öldürüyoLOLLOLGeçim derdi cabası..
Yazık dün eşim saat 11 buçukta eve geldi,hoş eve gelil saatleri böyle maalesef,yemek yedik adamcağız planlıydı ama ben kıza bakarken uyusun diye uyumuş kalmışım
emoş süpersin gülsem mi üzülsem mi bilemedim ama çok doğru tespit bencede evlilikten ziyade çocuk öldürüyor aşkı
gerçekten çocuk olunca herşey farklı oluyor arasıra çocukları güvenebileceğimiz birilerine emanet edip baş başa zaman geçirmek gerekiyor
nurtencim sağol paylaşım için

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: Hercai75
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 03:39
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Nurten bidenem benim, tek cocuk ve bir iki senede ölmüsse sizinki, ben kesinlikle umutsuz vakayim o zamanLOLLOLLOL

2 cocuk, 4 seneBig smile

kesinlikle iyi bir yontulmaya ihtiyaci var kesinlikleLOL

Kiz sen ne diyon, bende iki cocuk 10 seneLOLLOL. Ama ASK var yaa, ask bitmedi. Esimin gözlerinden anliyorum ben. Simdi bide kilo verdim, valla nerdeyse evlendigim kiloma geldim, iki kilom kaldi. Esimi görmeyin mest oluyo bu halime. Ha, siskoyken de seviyodu tabi beni, ama simdi adam hayran hayran bakiyoLOL.

-------------

Mesajı Yazan: demirfiliz
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2009 Saat 03:53
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım:)))
bence de evlilik aşkı öldürmüyor aşkı öldüren kadın ve erkeğin evlendikten sonra emek vermeye üşenmesi birşeye emek vermezseniz solar gider herkes evlilik aşkı öldürüyor yalanına sığınıyor ama hiçkimse canlandırmak için kendini yada kafasını yormuyor....sonuç hüsran tabiki....
ben 6 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var...eşimi çok seviyorum...evlilikte en önemli şeyin içtenlik samimiyet ve dürüstlük olduğunu düşünüyorum...tabiki bizim de kavgalarımız yanlışlarımız oluyor ama toparlanmaya çalışıyoruz hemen....kendimize vakit ayırıyoruz...bence gezmeyi tozmayı farklı şeyler yapmayı seven yaratıcı insanların evliliklerinde monotonluk olmuyor aslında...ama herşeyi maddiyata bağlayan para harcamamak için yılda bir kez tatil yapmayan ayda en az bir kez dışarda yemek yemeyen ve dediğiniz gibi sinema tiyatrodan konser vs den bihaber evlilikler tabiki sıkıcı olacaktır yani kadın ve erkek sıkıcıysa evlilikte sıkıcıdır bana göre kişilere bağlı yani....
herkesin evliliğinin güzel gitmesi dileğiyle hoşçakalın...

-------------
papatya

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat