Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

düşme ve bacak eğriliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33414
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 00:06

Konu: düşme ve bacak eğriliği
Mesajı Yazan: aysenkostak
Konu: düşme ve bacak eğriliği
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2012 Saat 16:09

11 aylık oğlum 1 ay önce dümdüz yerde düşüp alnını kapının çerçevesinin köşesine vurdu. Tabii ağladı biraz ilk acısıyla..vurduğu yer morardı şişti hafif kanadı. Fakat beni rahatsız eden 1 ay geçmesine rağmen ordaki iz hala geçmedi ve hala hafif bir şişlik var. Elime de sert bir şişlik geliyor(sanki ordan ince bi kemik fırlamış gibi). Ancak dikkatli baktığınızda fark edilen bir şey bu dışarıdan ama tabi malum benim gözüm sürekli orda olduğu için endişeleniyorum. Endişelenmekte haklı mıyım sizce?

2.sorum ise sol bacağındaki eğrilik ile ilgili. Oğlum şuan 14 kg ve 81 cm (biraz iriJ) ve 9,5 aylık yürüdü. Dolayısıyla doktoru bacağındaki eğriliğin kilosunun yüksek olması ve erken yürüdüğü için bacaklarına baskı yapmasından,(kemiklerinin şuan çok ince olması sebebiyle) kaynaklandığını söyledi. Fazla yürütmemeye çalışın dedi ama tabi bu mümkün değil. Devam ederse kemik iğnesi yapalım dedi. Bir ortopediste göstermemize gerek var mı şimdiden sizce?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2012 Saat 18:08
Bu tur darbelerde, kemigin ustundeki "periost" zari fazladan kemik dokusu yapar, gordugunuz bu olusum. Bir zarari yoktur, zaten yapabileceginiz bir sey de yoktur.
Bacagindaki egrilik; " O-Baine", veya "X-Baine" dedigimiz egriliklerdir. Bunlar Dvitamini eksikligini gosterir. O doktorun "-kemik ignesi-" dedigi; Dvit3 ampulu, kirip icirmenizde ayni isi gorur. Goruyorsunuz, illaki dramatize edecekler, abartacaklar, cocugun canini yakacaklar ve sanki muhim bir is yapiliyor havasi verecekler. Erken yasta duzeltmezseniz, hayati boyunca boyle kalir. Birde bizim memlekette boyle carpik bacaklara; "-futbolcu bacagi-" diyerek ovunurler. Bizde butun deger yargilari boyle  ters oldugundan her isimiz bozuk gider.
Simdi, hemen 1 ampul icirin, 1 ay sonra 2. ampulu icirin. Ondan sonrasi zaten yaz, bol gunese cikarin, yaz sonu tekrar degerlendirelim.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2012 Saat 23:50
hocam bu futbolcu bacağı dediğiniz şakil parantez gibimi oluyor?aynı görüntüden mi bahsediyoruz acaba?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2012 Saat 07:47
Aynen oyle. Parantez bacak. "O-Baine"  Rasitizm belirtisidir, 15 yasindan sonrada Dvitamini ile de duzelmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat