Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oyuncaklar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Oyunlar & Oyuncaklar
Forum Tanımlaması: Oyunlar & Oyuncaklar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6787
Tarih: 29 Ara 2024 Saat 01:51

Konu: oyuncaklar
Mesajı Yazan: fatmabek
Konu: oyuncaklar
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2008 Saat 20:06
eğer bebeğinizin yaşını ve su an en sevdiği oyuncakları yazarsınız beni de hangi donemde hangi oyuncakları ve oyunları seviyor yonlendirmiş olacaksınız teşekkür ederim

mesela benim oğlumu suan evdeki hiçbir oyuncak tatmin etmiyor Unhappy
3 tekerlekli ve pedallı bisiklet sipariş ettim evde gezssin diye
bakalım sevecek mi yazarım burdan Clown

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2008 Saat 23:25

Benimki en çok mama sandalyesine bağladığım müzikli oyuncağını seviyor. Süper bir şey ve çok ucuza aldım. Fotoğraflar bölümünde görebilirsiniz.

Bir de kurabiye kavanozu aldım. Ona da bayılıyor. İple onu da mama sandalyesine koyabiliyorum atmasın diye.
Aklıma geldikçe yazarım.Clown
Ay aklıma geldi bile. Bebek arabasında bir kelebeği var çekince titreşiyor. Onu da çok sever. Uyandığı zaman kendisi ilk onu yapar. Gece yatağının kenarına takıyorum hiç üşenmeden de.LOLLOL Sabah 1 saat fazladan uyuyorumLOLLOL

Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 13:38
kızım 10.5 aylık.Basınca şarkı çalan kitabı var. Biraz gürültülü ama Ona bayılıyor. 8 aylıkken almıştım.sürekli basıp şarkı dinliyor.sayfalarını açıp resimlere bakıyorSmile

Mesajı Yazan: emelaker
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 13:56
benim kızım 18 aylık,piyanosu var kuş,ördek sesleri falan çıkaran onu çok sever,birde tv gibi bi oyuncağı var kuruyosun hayvanlar geçiyo müzikle beraber...şimdi int. oyun küplerinden sipariş ettim,bakalım nolcak....

-------------
http://www.baby-gaga.com/">

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 14:06
Orjinalini yazan: emelaker emelaker Yazdı:

benim kızım 18 aylık,piyanosu var kuş,ördek sesleri falan çıkaran onu çok sever,birde tv gibi bi oyuncağı var kuruyosun hayvanlar geçiyo müzikle beraber...şimdi int. oyun küplerinden sipariş ettim,bakalım nolcak....

Emel canım o piyano benimkinden galiba. Fotoğraflar bölümünde gördü mü benimkini? Acaba o değilse özelden bana yazar mısın canım?Approveİncelemek istiyorum. Bir de Tv oyuncağını da yazarsan sevinirim tatlımClown Ben çok oyuncak inceliyorum da...
Bu arada Kıymet Teyzesi kızıma emeklesin diye balık almış. Şarkı söyleyip gezen bişi. Çok güzel ama atıp birkaç yerini kırdı bile.LOLLOL Ama balık halen yürüyor yüzgeçlerini çırpıyor. Aaaaa bir de kızım o balığı yatık tutunca ouuuooooo diye garip sesler çıkartıyor ondan çok korkup önünden itişine bauılıyorum. Çok şeker oluyor ayyyyLOLLOL

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 15:38
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Emel canım o piyano benimkinden galiba. Fotoğraflar bölümünde gördü mü benimkini? Acaba o değilse özelden bana yazar mısın canım?Approveİncelemek istiyorum. Bir de Tv oyuncağını da yazarsan sevinirim tatlımClown Ben çok oyuncak inceliyorum da...
Bu arada Kıymet Teyzesi kızıma emeklesin diye balık almış. Şarkı söyleyip gezen bişi. Çok güzel ama atıp birkaç yerini kırdı bile.LOLLOL Ama balık halen yürüyor yüzgeçlerini çırpıyor. Aaaaa bir de kızım o balığı yatık tutunca ouuuooooo diye garip sesler çıkartıyor ondan çok korkup önünden itişine bauılıyorum. Çok şeker oluyor ayyyyLOLLOL

ewet su piyanoyu bende merak ettimmm bi bakıyım bulamassam sana sorarım emelcim

duygucum bende senin gibi oyuncak meraklısıyım cok arastırıp az ve öz almaya calısıyorum
bu arada sana tom...nin ibisiklete donusebilen (ilk bisikletimi) tavsiye ederim uzun süre kullanabileceği ve cocugunu ayakta tutmaya hatta yurumeye tesvik edecek bir urun

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 15:52
duygum net belli olmuyor baktım piyanoya

su mama sandelyesine aldığın oyuncagın marka fiyat ve nerden aldıgını yazsana canımmm ozelden

emelcim sen de su tv yi ve ayrıntıları atsan bana ozelden Wink

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 20:10
Orjinalini yazan: fatmabek fatmabek Yazdı:

duygum net belli olmuyor baktım piyanoya

su mama sandelyesine aldığın oyuncagın marka fiyat ve nerden aldıgını yazsana canımmm ozelden

emelcim sen de su tv yi ve ayrıntıları atsan bana ozelden Wink

Canım markası yok ki bendeki oyuncağınUnhappy
Ama Toys.... ünlü mağazadan aldım. Orda tarif edersen varsa mutlaka bulurlar. Şey diyebilirsin mesela. Önde küçük kitap görünümlü bir piyano. Sayfayı çevirince hayvan sesleri diğer sayfada ise taşıt sesleri var. Diğer bölümünde de müzikler falan var dersen bulurlar. Fiyatı 10,90 YTL. Fiyatına göre çok uygun bir şey.Thumbs%20Up
Bu arada mama sandalyesine bağlama fikri benden çıktı canım. Yoksa öle bağlanmıyorLOLLOLLOL Bir iple işi çözdüm ben.Clown

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 10:20
Şu bahsettiğiniz tv oyuncağından bende de var.
Hatta Egemen'in fotoğraflarından birinde net oladak çıkmıştı. Melodisi çok güzel. Hala çal diye alıp bana getiriyor.LOLLOLLOL

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 10:30

Kızlar doğru anladım değil mi çocugunuza dünyanın parası vererek aldığınız müzikli toplu sesli oyuncakları değilde sevdiği oyuncakları soruyorsunuz değil mi ? LOLLOLLOLLOL

Eğer öyleyse bizimkinin ençok sevdiği oyuncak kepçe, tava, kaşık, çatal, bardak Big%20smile evde mutfak dolaplarını hep bağladık artık ne biçim çocuksa artık LOLLOLLOL

Ama oluşuma çok haksızlık ta etmeyeyim kamyonu var bir tane büyük onun içine ıvır zıvırları doldurup oynamayı seviyor Wink

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 11:01
duygu ve fatma...ay kızlar kusura bakmayın yaa...fot.mak. azizliğine uğradım,dünden beri çekim yapmaya çalışıyorum,çekiyor kayıt etmiyor valla rezil oldum..şimdi eski mak. şarja taktım onunla denemeye çalışıcam,onunda görüntüsü pek iyi değil ama ....bakalım nasıl olcak...

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 11:33

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 11:36

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 11:38

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 19:43
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

Kızlar doğru anladım değil mi çocugunuza dünyanın parası vererek aldığınız müzikli toplu sesli oyuncakları değilde sevdiği oyuncakları soruyorsunuz değil mi ? LOLLOLLOLLOL

Eğer öyleyse bizimkinin ençok sevdiği oyuncak kepçe, tava, kaşık, çatal, bardak Big%20smile evde mutfak dolaplarını hep bağladık artık ne biçim çocuksa artık LOLLOLLOL

Ama oluşuma çok haksızlık ta etmeyeyim kamyonu var bir tane büyük onun içine ıvır zıvırları doldurup oynamayı seviyor Wink
  say

benimki de aynısından ama bıktııı eskiye oranla
sayesinde 2 tencere bir tava gitti LOLLOL

ama şimdi yenilik istiyoooooConfused

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 19:49

duygu ve fatma...ay kızlar kusura bakmayın yaa...fot.mak. azizliğine uğradım,dünden beri çekim yapmaya çalışıyorum,çekiyor kayıt etmiyor valla rezil oldum..şimdi eski mak. şarja taktım onunla denemeye çalışıcam,onunda görüntüsü pek iyi değil ama ....bakalım nasıl olcak...

bence cok guzel cıkmışlar teşekkür ederim
ben su hayvan sesleri çıkaran piyanodan almayı dusunuyorum
oğlum hayvanları cok seviyor maşallah en cok kopek ve kusları

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 19:57

ben emir 9 aylıkken play... un eğlence merkezini almıştım hala arada bir oynuyor hemde çocuğunuzu ayakta durmaya tesvik ediyor hala hiçbir  parcası kırılmadı sağlam yani

7 aylıkken bile alabilirsiniz ayaksız da kullanılabiliyor
sadece devavantajı pilleri
biraz pahallı buyuk ve 4 tane

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 21:56
Emel canım çok teşekkür ediyorumClown Bunları incelerim ben artıkApprove

Fatma o eğlence merkezini ben de almayı düşünüyorum canımmm.Thumbs%20Up

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 22:16

rica ederim duygucum zevkti benim için..Clown

fatmacım bizim piyano yürüteçteydi,yazmıştım daha önce çıkardık onu ama ona benzer bir şey vardır herhalde...ben şimdi fis..r p..ce'ın kulağına,göbeğine basınca basılan yerini söyleyen oyuncağını almayı düşünüyorum..türkçe konuşuyor,belki görmüşsünüzdür...

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 00:05

fatmacım bizim piyano yürüteçteydi,yazmıştım daha önce çıkardık onu ama ona benzer bir şey vardır herhalde...ben şimdi fis..r p..ce'ın kulağına,göbeğine basınca basılan yerini söyleyen oyuncağını almayı düşünüyorum..türkçe konuşuyor,belki görmüşsünüzdür...

O çok pahalı kurabiye kavanozu daha iyi geldi sanki eğitici o açıdan daha çok tavsiye ederim canım. 6-36 ay arası kullanılıyor. Sadece tavsiye ama sen bilirsinApprove

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 02:29

Emel canım çok teşekkür ediyorumClown Bunları incelerim ben artıkApprove

Fatma o eğlence merkezini ben de almayı düşünüyorum canımmm.Thumbs%20Up

walla al canım ben pişman olmadım aldığıma sağlam çıktı baya 2.çocuga da saklarım ben onuuu LOL
parasının hakkını verdi kanımca Thumbs%20Up 

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 02:30

emelcim bence de ondan alma cabuk sıklır ve pahallı işlevine gore Thumbs%20Down

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 17:29
kızlar kararsız kaldım valla şimdi..neyse biraz önce int.sipariş verdiğim çiftlik hayvanlarıyla ilgili küpler geldi,bir süre onunla meşgul olucaz,sonrasını düşünürüz...Clown

-------------

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2008 Saat 12:50

ben emir 9 aylıkken play... un eğlence merkezini almıştım hala arada bir oynuyor hemde çocuğunuzu ayakta durmaya tesvik ediyor hala hiçbir  parcası kırılmadı sağlam yani

7 aylıkken bile alabilirsiniz ayaksız da kullanılabiliyor
sadece devavantajı pilleri
biraz pahallı buyuk ve 4 tane

Egemen'e almıştık biz de ondan. Sağlam olmasına sevindim çünkü devamlı alıp alıp yere atıyor parçalarını. Küt pat ses çıkarsın diye. Güzel bir oyncak ama uzun süre oyalanıyor çıkarınca.

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2008 Saat 13:09
benim kızım 3 yaşında oyuncaklara fazla ilgisi yok daha çok kitaplara meraklı.ama arkadaşlar çocuğunuzun zekası  açısından pahalı ,elektronik oyuncaklardan uzak durun çünkü benim pedegog arkadaşım var sürekli onla istişare yaparız.elektirikli ve pahalı oyuncaklar çocuğu mekanik zeka yaparmış daha yararlıları evdeki kap kacak,lego, yapboz vs..türü benden söylemesi sizden uygulaması....

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2008 Saat 13:18
Benim kızım 2 yaşında olacak.Genellikle mutfak dolabını alt üst etmeyi,lego,karton yapraklı masal kitaplarını kendince okumayı çok seviyor.Geçenlerde ona nesneleri,hayvanları,meyveleri,sebzeleri v.s. anlatan kartonlu 2 kitap aldım,şimdilik en favori oyuncakaları oldu.

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:07
ben zaten bu topiği acarken illa pahallı oyuncakları yazalım tavsiye edelim diye bir talebim olmadı
cocugunuz sizin yaptığınız bez bir bebeklede cok eğleniyor olabilir
ne olursa olsun yazmanızı isterim tavsiyeleriniz benim için çok önemli
cunku her cocuk ve ilgi alanları farklı
buradaki herkes anne ve onların yasam tecrübelerine ihtiyacım var
bu cumleleri kurarken butun annelerin benim gıbı dusundugu kanaatindeyimSmile

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:32
benim kızın en iyi oynadığı akıllı küpler bayılır onlara her türlü şekle sokabiliyo
şu anda ise büyük top babası öğretti gol yapıyorlar top nerde de sana bulup getirir bulamazsa ağlarLOL
birde plays... havalı toplar ve köpeği şu an en çok onlarla vakit geçiriyo
vitrin içine girip oturmayı ve tv karşısında çömelmeyi saymazsamLOLLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:44

benimki nadir oyuncakla oynar..

ama en sevdiğimiz oyuncağımız ''salyangozumuz''LOLkuyryğuna basınca yürüyo,müzikli.2 tanede aparatı var tekerleklerin üstüne konan,salyangoz yürüyünce olarda dönüyo ve dönerken içindeki boncuklar ses çıkartıyo..aparatın bi tanesi daha güzel..cevirip başlığını çıkarıyosun 5 adet halka gibi obzeler var 3 ü farklı..benimki onları kendisi takıyo her takıştada kendini alkışlıyo bide bize bakıyo alkışlayalım diyeLOL..

bi tanede kamyonu var onuda seviyoz..müzikli da yürüyo hemde engel tanımadanBig%20smileyani engel çıkınca kendisi geri dönüyo..ayrıca remorku kapalı 5 farklı yeri var üzerinde şekiller..hani üçgen,kare,daire...ama o objeleride fonksiyonlu..mesela üçgen balık oluyo üzerine basınca..daire civciv..altıgen kaplumbağaLOLşoferide varLOLşimdilik bunları yazıyom ama şu ana kadar çok çok sevdiği bi oyuncak olmadı sora yine yazarım..

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2008 Saat 22:16
Oyuncak sadece çocuğu oyalayan, eğlendiren bir malzeme değil. Zihinsel fonksiyonlarını geliştiren, beden gelişimini sağlayan faydalı bir araç. Bu nedenle de oyuncak alırken çok dikkatli olunmalı, bilinçli davranılmalı. Çünkü çocuklar, oyuncaklarıyla oynarken, problemleri çözmeyi öğreniyor, kendi bedenlerini daha iyi tanıyorlar. Yaratıcılıkları gelişiyor ve liderlik yeteneklerini kazanıyorlar.

Çocuklar, sahip oldukları sınırsız enerji ve hayal gücünü, uygun oyuncaklarla birleştirdiklerinde, gelişimleri sürekli devam eder. Bu nedenle de çocuklara çok fazla veya gelişi güzel değil, gözlem ve keşif yeteneğini artıran oyuncaklar alınmalı, beden gelişimini sağlayan, yaşına uygun oyuncaklar öncelikli tercih edilmelidir.

Oyuncak, çocuğun zihinsel, bedensel ve psiko- sosyal gelişimini destekliyor.
Çocuk gelişiminde oyun ne kadar önemliyse oyun oynamasına yardımcı olan materyallerde o kadar önemli. Gelişim süreci boyunca çocuğun hareketlerine düzen getiren, zihinsel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerinde yardımcı olan, hayal gücünü ve yaratıcı yeteneklerini geliştiren tüm oyun malzemelerine oyuncak denilebilir. Çocuğun yaratıcılığını geliştiriyor olması iyi bir oyuncakta olması gereken en önemli özelliktir. Oyuncaklar, çocuğun yaratıcılığını ve seçme, değerlendirme duygusunun gelişmesini sağladığı gibi  kendi kendine karar verebilme becerisini kazanmasına da yardımcı olur. Oyuncaklar, çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağlar, renk, boyut, şekil gibi kavramları öğrenmelerine de imkan tanır. Merakını gidermesine ve tatmin olmasına yardımcı olur. Çocuk oyuncağı kırarak, bozarak, tekrar bir araya getirmeye çalışarak merakını giderir. Bozup, yeniden yaptığı oyuncaklar sayesinde yaratıcılığını geliştirir. 

Oyuncak alırken bunları hatırlayın!
●    Oyuncaklar sade, ayrıntıları az ve iyi zımparalanmış olmalı.
●    Oyuncağın tüyleri, çocuğun ağzına veya burnuna kaçabileceği için tüysüz olanlar tercih edilmeli.
●    Çocuğun yaşına ve gelişim düzeyine uygun olmalı.
●    Dayanıklı ve sağlam olmalı.  
●    Paylaşma duygusunu geliştirici olmalı.
●    Bakımı, tutumu, onarımı kolay ve temizlenebilir olmalı.
●    Yapı ve işleyiş bakımından kolay anlaşılır olmalı.
●    Çocuğun hoşuna gidecek renkte ve yapıda olmalı.   
●    Çocukta merak uyandıran ve ilgisini çekecek ağırlıkta ve şekilde olmalı.
●    Çocuğun kas kuvvetiyle orantılı olmalı ve çocuğa zarar verecek nitelikte olmamalı.
●    Sökülüp, takılabilir olmalı. Bu çocuğun öğrenmek ve araştırmak istediğinde oyuncağı kırmak yerine sökebilmesini sağlar.
●    Sağlığına zarar verecek boya, vernik gibi kimyasallar içermemeli.
●    Dil, zeka, yaratıcılık, beden ve kas gelişimine yardımcı olacak nitelikte olmalı.
●    Gözlem, deneyim, keşfetme isteğini uyandırıp, sosyal ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmalı.
●    Sözlü ifade, okuma-yazma ve matematik öncesi kavramları geliştirici nitelikte olmalı.
●    Göze hoş görünmeli, yapısı ve biçimi zevkli  olmalı.
●    Oyuncağın yıkanabilir, dayanıklı ve sağlam olması hijyen açısından son derece önemli.
●    Yutulabilen, kolayca kopabilen, çocuğun ağzına atacağı kadar küçük parçaları olmamalı.
●    Sivri uçları, kesici kenarları, parmaklarının sıkışabileceği ek yerleri ve gözlerine zarar verebilecek çıkıntıları olmamalı.
●    Uzun ip veya benzeri parçalar içermemeli.
●    Çocukların işitme fonksiyonlarını bozacak karakterde ve yükseklikte ses ve gürültü üretmemeli.

Hangi yaşa hangi oyuncak?
Çocukların yaşına uygun oyuncağı seçmek son derece önemli. Oyuncak seçiminde çocukların gelişim dönemlerinin bilinmesi ve gelişim becerilerine uygun oyuncakların seçilmesi gerekiyor. Oyuncak alırken oyuncak hakkında çocuğun da fikrinin alınması gerekiyor. Uzmanlara göre, 1 yaşından küçük çocuklara oyuncak seçerken, yutamayacağı büyüklükte parçalardan oluşmuş, hafif, keskin kenar veya yüzleri olmayan, kolay tutulabilen, zehirli boya ve kimyasal madde içermeyen parlak renklerde oyuncaklar tercih edilmeli. Bebek bir şeyler tutacak olgunluğa geldiğinde, yumuşak, üstüne basıldığında öten veya sallandığında ses çıkartan oyuncaklar alınmalı. Uzmanlar, oturma yaşına gelen bebekler için, iç içe konan kutu ve üzeri parlak renkli küpler ile basit resimler içeren parlak renkli kitapları öneriyor. Yürümesini öğrenen veya emekleyen bebeklerin de toplarla çok severek oynadığını hatırlatan uzmanlar, çocuklara uygun bir oyun yeri sağlanması, oyuncaklarının da açık raflarda saklanması gerektiğini belirtiyorlar.

Altı aylıktan küçüklere
Ses, şekil ve renklere karşı duyarlı oldukları bu dönemde görsel ve işitsel duyulara yönelen hareketli oyuncaklar dikkatlerini çeker ve neşelendirir. Yatağın üzerine asılabilen, sallanınca ses çıkaran renkli objeler ve çıngırak bu dönem için alınabilecek oyuncaklar arasında sıralanabilir. Oturmaya başladığı yedinci aydan itibaren çocuk uzanabildiği herşeyi yakalamaya, yakaladığı her şeyi de ağzına götürmeye çalışır. Bir elinden diğerine kolayca geçirebildiği renkli halkalar, avuçlayabildiği plastik küpler, kemirebildiği kauçuk nesneler, hırpalandığı zaman bozulmayan yumuşak bebek ve hayvancıklar uygun olacaktır. Boy boy renkli toplar, içiçe geçebilen kutular da yine bu dönemdeki çocuklar için en uygun oyuncaklar arasında yer alır.

Evin içinde rahatça dolaşabilen çocuklar için
Üstüne binip oturabileceği büyük hayvan türü oyuncaklar, küçük sandık, sepet ve tabureler en uygun oyuncaklar arasında sıralanabilir. 

2 yaşında
Bütünü parçalara ayırmaktan, kutuyu doldurup boşaltmaktan, kule ve köprü yapmaktan zevk alan 2 yaş çocuğunun ilgisini çeken oyuncaklar arasında mutfak eşyaları, farklı boyutlardaki legolar, tahta puzzle'lar saçları ve elbiseleri olan bebekler ve arabalar yer alır. Sonraki dönemlerde çay setleri, oda takımları, kova, kürek gibi oyuncaklar alınabilir.

3 yaşından sonra
Bu yaşlarda çocuk bisiklete binmekten büyük zevk alır. Üç tekerlekli bisiklet satın alınabilir. Tahta kuleler, oyun hamurları, legolar bu yaş grubu için en uygun oyuncaklar arasında yer alır.

3-5 yaş arası
3-5 yaş arasındaki çocuklar artık kendi kendilerine oyun kurmaya başlar. Evcilik, bebeklerle oyun, doktorculuk, okul arkadaşlarıyla çeşitli oyunlar en çok oynadıkları oyunlar arasında yer alır. Ayrıca dil gelişimine katkı sağlaması açısından renkli tuşları olan piyano, müzik ve öykü kasetleri ile kuklalar yine alınabilecek oyuncaklar arasında sayılabilir.

6-8 yaş arası
Maketler, yap-boz oyunları ile kağıt hamuru, parmak boyası, sulu boya, kalem, pastel boya, ip ve boncuklar gibi daha çok el becerisini artıracak oyuncak ve materyallerin tercih edilmesi gerekir.

9-11 yaş arası
Daha küçük parçalı, karmaşık yap-boz oyunları, üç boyutlu model uçaklar, uzaktan kumandalı araçlar, kumaş boyamaya yönelik oyuncaklar ve strateji oyunları tercih edilebilir.

12 yaş üzeri
Daha çok soyut düşünme ve akıl yürütmeye yönelik materyallerin tercih edilmesi gerekir. Basit mikroskop ya da teleskop, kimya ya da elektronik setleri gibi materyaller bu yaş grubuna okul eğitimlerinde de fayda sağlayacaktır.

Çocuğa faydalı oyuncaklardan bazıları

Çıngıraklar
Çıngıraklar, bebeklerin belki de ilk ses çıkaran oyuncağıdır. Bebeğin dikkatini çekerek, uzanmasına ve onu yakalamaya çalışmasına teşvik eder. Göz ve el koordinasyonunu geliştirip, sebep-sonuç ilişkisini öğrenmesine yardımcı olur.

Yumuşak oyuncaklar
Yumuşak bir oyuncak ayı, bebeğin yatağında kendini güvende hissetmesini sağlar. İletişim ve dil becerisinin gelişimi açısından da yararlı olabilir.

Telefon
Özellikle altıncı aydan itibaren tercih edilmesi gerekir. Önceleri tuşlarına basıp, ahizeyle oynayan çocuğun zaman içinde konuşuyor ve dinliyormuş gibi yaparak telefonda oynaması, iletişim becerisinin gelişmesine yardımcı olur.

Şekilli kutular
Basit olanları küçük bebekler için uygundur. Ancak daha karmaşık olanları 2 yaş ve üzeri çocuklar için bir tür test aracı olarak kullanılabilir. Bunlar; el becerisini geliştirme, obje-boşluk uydurma, renkleri ve şekilleri ayırt edebilme ve sıralama yeteneklerini destekler.

Çekmeli oyuncaklar
Özellikle oturan bebekler için önerilir. Çeşitli sesler çıkaran, çekildikçe değişik şekilde hareket eden bu oyuncaklar çocuğu keyiflendirir.

Toplar
Toplar, emeklediği, yeni yürümeye başladığı ya da daha büyük olduğu dönemlerde her zaman çocukların favorisi olan oyuncaklar arasındadır. Top oyunları karşılıklı etkileşim, iletişim, sıra bekleme, kurallara uyma gibi sosyal becerilerin gelişmesine yardımcı olur.

Müzikli oyuncaklar
Enstrümanlar, çocukların dinleme ve taklit etme becerilerini geliştiriyor. Çocuğu hafızasını kullanmaya zorladığı gibi, işbirliği ve sıra bekleme davranışlarını desteklemesi nedeniyle sosyal faaliyetler için de son derece faydalı.

Legolar
Çocuğun hâyâl dünyası için değişik fırsatlar sunan oyuncaklar arasında. Çocuk, parçaları kendi hayal dünyasına uygun şekillerde yerleştirerek değişik oyunlar yaratabiliyor. Lego türü geçmeli oyuncakları birbirine geçirip çıkarmak kaslara egemen olmayı, bu da çocuğun duyu-hareket açısından gelişmesini sağlar. Çeşit çeşit biçimler yaratmak, modelleri yeniden kurmak çocuğun düş gücünü çalıştırdığı gibi algılama duyusunu da geliştiriyor. Kurmaya dayanan bütün oyuncaklar veya oyunlar zekâyı çalıştırıyor.

"Evde bulunan oyuncaklar düzenli olarak gözden geçirilmeli, hasarlı ve kırık olanlar tehlike yaratabileceğinden atılmalı."

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 23:42
Merhaba arkadaşlar...
bebeklerimizin sevdiği ve kullandığı oyuncakların resimlerini buraya eklesek diyorum..

bebeklerimizin gelişimine katkısı olan oyuncaklar gözümüzden kaçmış olabilir.. Hem kendi yaratıcılığımızla hazırladığımız oyuncakları da paylaşmış oluruz.. reklam olmaması amacıyla da marka vermeyiz..

Arkadaşlarım ve modlarım ne dersiniz???? fikirleriniz bekliyorum.. sizlerden onay almadan ben resim eklemiyorum...

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 23:53
burcu canım valla yanlış hatırlamıyosam sanki böle bi topik vardıEmbarrassedama yanlışta hatırlıyo olab,ilirimSmilebakalım bulamazssak yoksa öle bişey bende foto var eklerimThumbs%20UpClown

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 23:55
Burcu'cuğum olur tabi, neden olmasın Clown

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 00:06

sağol Fatoş... Hilal ben göremedim canım ama bir de sen bak istersen...

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 00:07
Burcu ilk fotoğraf benden olsun canım.Approve

Ne işe yaradığını anlatayım kısaca.
Topları delikten atınca müzik çalıyor ve içindeki yerden aşağıya iniyor. Işıklar da yanıp sönüyor.
Arabayı da önden aşağıya bırakıyorsunuz. Araba sesi ve müzik sesi çıkartıyor. Işıklar yine yanıyor.
Toplar da çıngıraklı bu arada
Ay kötü bir anlatım oldu ama sanırım anlatabildim.Tongue

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 00:11
Duygu canım.. çok gzel konuştugumuz gibi ben de alacağım bundan..
ben de en kısa sürede çınarın en sevdiği ve kullandığı oyuncakların resimlerini çekip koyarım... akıl akıldan üstündür, kimbilir biizm keşfedemediğimiz ne güzel oyuncaklar vardır..

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 00:18
Çok haklısın canım. Bence de güzel oyuncaklar çıkabilir bu arada bence oyuncaklara kaç yaş grupları için olduklarını ve fiyatlarını da yazalım mı?Tongue
Bu arada benim eklediğim bu oyuncak 18+ ay bebekler için uygun diyor ama Nil şimdiden çözdü bile. Rehabilitasyon merkezinde ve çocuk gelişimci olan arkadaşım  (bütün oyuncaklarımı onunla alıyorum) 4 ay önce al al diye önermişti. İki gün önce aldım. Fiyatı 20 YTL. 19,95 ama bence 20LOLLOL

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 00:20

Çok haklısın canım. Bence de güzel oyuncaklar çıkabilir bu arada bence oyuncaklara kaç yaş grupları için olduklarını ve fiyatlarını da yazalım mı?Tongue
Bu arada benim eklediğim bu oyuncak 18+ ay bebekler için uygun diyor ama Nil şimdiden çözdü bile. Rehabilitasyon merkezinde ve çocuk gelişimci olan arkadaşım  (bütün oyuncaklarımı onunla alıyorum) 4 ay önce al al diye önermişti. İki gün önce aldım. Fiyatı 20 YTL. 19,95 ama bence 20LOLLOL
evet canım bence güzel fikir... ben bunu atlamışım.. sonuçta kaç ay için oldukları çok önemli.. tabi fiyatları daWink

-------------

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 10:32
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

http://www.e-bebek.com/tools/ShowMeProductPic.aspx?ProductID=14560#" rel="no follow">Playskool%20Süper%20Toplar

Bende kızıma bu topları almıştım,çok hoşuna gidiyor bunlarla oynamak.Gerçi 6 ay içindi,yeni oyuncaklar almam gerekiyor artık...

• Her birinde 6 top bulunan 3 farklı tematik gruptan (dokular, şekiller, sesler) oluşan Marifetli Toplar, bebeklerin sadece duyularını değil, bilgisel, duygusal ve sosyal zekalarını da geliştiriyor!

• Mesajı Yazan: miss hugolina
    Mesaj Tarihi: 08 Nis 2008 Saat 10:42
    Bunlarıda kızım çok sevmişti...Yumuşak bloklar hayvan resimleri,kıyafetler ve sesli bu oyuncaklar...bebeklerin sadece duyularını değil, bilgisel, duygusal ve sosyal zekalarını da geliştiriyor!
    Hayvan resimlerini gösterip Ali babanın çiftliğindeki hayvan seslerini çıkarıyorumLOLyine 6 ay ....Bu oyuncakları e.b....com sitesinden almıştım...Fiyatlarıda 13.18 ytl civarıydı...

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:08
    eveettt sıra bana geldiSmile
    efendim bu araba kılıklı şey araba amacıyla da kullanılıyor fakat daha önemlisi her tuşund başka müzil çalıyor ve bütün ışıkları tempoyla yanıyor.. tam olarak kaç aya hitap eder bilmiyorum ama siz zaten taktir edersiniz.. Çınar bunu 5 aylıkken kullanmaya başladı. her müzikte ayrı tempoyla sallanıyordu o zaman. ve işin ilginç yanı hala çok seviyor ve hala deli gibi sallanıyor. ama öylesine değil kesinlikle müziği dinleyerek yapıyor bunu. zaten doktorumuz Çınar'ın müzisyen olacağını iddia ediyorLOLLOLLOLLOL
    müzikleri de bildiginiz müzikler, yani old mc donald falan, texas falanWink

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:09
    ayy resmi eklemeyi unutmuşum, al alışkanlığı pardoonnEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
    işte bahsettiğim araba

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:14
    bunu zaten herkes biliyordur. Duygu07 nin tavsiyesi üzerine almıştım ve çok begendim. en güzeli de Türkçe konuşuyor olması.. bence çok eğitici.. çınar şu anda 11 aylık. denese de  şekilleri yerlerine yerleştiremiyor henüz ama tepesinden atmayı tercih ediyor. çünkü orası hem daha geniş hem de elini oradan sokunca müzik çalışyor.. bunun içinde sadece şekiller değil eline gecen herseyi tepesinden içine atıyor. iki bölümü var biri şekilleri söylüyor diğeri de sayıları söylüyor. hangisini yerine koyarsa onun adını söylüyor. ama biz şöyle oynuyoruz, o bana şekileri veriyor tektek, ben de yerlerine yerleştiriyorum. yerine koymadan önce şekil veya sayı hangisindeyse onun adını söylğüyorum sonra da oyuncak tekrar ediyor. o da hepsi bitince içinden alıyor. ha bir de kapağı var ama Çna onu nereye soktu bilemiyorum..

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:17
    bu daha küçükken kulandığımız bir oyuncak. 11 aylık bebek için pek bir anlam teşkil etmiyor. fakat bunu biz uyku arkadaşı olarak kullandık. boynunu çekince hafif bir müzik çalmaya başlıyor ve bu şekline geri dönene kadar da çalmaya devam ediyor..sanırım 7-8 aya kadar kullandık. hep yatağındaydı hiç dışarı almamıştım.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:19

bu zarımız.. Çınar çok seviyor. içi yumuşak sünger ve zarı attıkça çıkırdıyor.. yıkanabiliyor..

aynı zamanda bunu kule yaparken küp olarak da kullanıyoruz..

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:23
    bu aynı zamanda bir tabure fakat herhalde belli bir koluyu tartmaz, bacakaları bence çok kuvvetli değil. çınar şu sıralar herhalde 10-11  kilo ve ona uygun. ama daha güzeli üzeürndeki her tuş müzik çalıyor ve ortasında yuvarlak bölge de ışık yanıp sönüyor. Çınar için paha biçilmez bir oyuncak çünkü müzik çalıyorWink

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:27
    bu oyuncak da şu sıra Çınar'ın pek ilgisini çekmiyor. bunu da mama sandalyesine yeni oturmaya başladığımız sıralar kullandık. altından mama sandalyesinin tepsisine vakumalnıyor. ve dönünce gürültü çıkarıyor. aynası ve çıngırakları var. örneğin aynasının büyüklüğü kuş aynaları var ya onun kadar.. şuanda ise vakumladığım zaman tepsinden onu çekiyor ve tepsiyle beraber kaldırıyorBig%20smile

ama mama yemeye ilk başladığı zamanlar çok işime yaramıştı onu da belirteyimWink

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:29
    bunu da duygu07 teyzemiz almıştı. Şubat, istanbul buluşmasında bütün bebeciklere almıştı.. iyiki de almış.. Çınar'ın vazgeçilmezlerinden biri.. her zaman elimizde, dışarı çıktığımızda da çantamızdadır.. hiç yanımızdan eksik etmeyiz.. sallayınca alkış yapan bir oyuncak.. duygu tekrar teşekkürler bu aradaClownClownClown

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:32
    bu zımbırtının adı da kaynana zırıltısıymışBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile
    ama bence harika bir icat. sanırım bunun tahtaları varmış ebeveynlerimizin çocukluklarında... elinde çevirip döndürünce tıkır tıkır ses çıkarıyor.. ama illa döndürmeye gerek yok, sallayınca da o dönüyor zatenWink

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:36
    bunun alttarafı hertarafı kauçuk olan bir emzik oldugunun farkındayım. ama biz hiçbir zaman bunu emzik olarak kullanmadık.. bunu çınar iyi bir diş kaşıyıcısı yaptı.. hem her tarafı kauçuk oldugundan güvenilir hem de sert bir yeri yok.. bir de gırç gırç ses çıkarması da çok hoşuna gidiyor. hele bir ara gıcırdatıp, çekip kikir kikir gülüyordu. komiğine gidiyordu sanırım çocuğun... hala daha gelip gidip oyuncak sepetinden alıp 2 gıcırdatıp geri yerine bırakırLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:40
    bu da küçük şöförler için... sanırım 12-18 aylar civarı için bu oyuncak. ama ben gene de çıkardım çınara.. anahtarı çevirdiğinde, vitesi ileri geri yaptığında, sinyali çalıştırdığında ve kornasına bastığında uygun sesler çıkarıyor... diğer tuşlara bastığında ise değişik müzikler çalıyor. alttaki 3 tuş da polis arabası, ambulans ve itfaye sesleri çıkarıyor..

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 12:53

çok sevgili hacıyatmazımız... şimdilerde daha sık kullanmaya başladı. sanırım 7 aylıktı bunu aldığımda, emin değilim ama.. o sıralar çok da fazla kulanmadık ama şimdi salonumuzun bir köşesinde ve gelip gidips arılıyor ona.. yalnız tepesine çıkmaya kalkışırsa küçük çocuklar için tehlkeli olabilir. bir kere çınar denedi at gibi üzerine binmeyi fakat  düştü tabiki.. çünkü yuvarlak hatları var. ama ben gene de kaldırmadım. bir daha da üzerine o şekilde çıkmayı denemedi zatenWinkWink

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 13:00
    bunu da belki çınarın resimlerinde görmüşünüzdür.. hani üzerine çıkıp da kumandayı almaya veya oyunparkının içine bakamaya çalışıyordu..
    o amançlar dışında aslında güzel bir oyuncak. ilk başlarda, 5 aylıkken jimlastik aleti olarak kullanabiliyorduk. sırt üstü yatıp başının altına yastık koyunca ayaklarıyla o ayak şeklindeki tuşlara basıyordu, daha dorusu tepiniyorduBig%20smile bu durumda hem müzik çalıyor hem de çevresindeki şeffaf yolda toplar dönüyor alttan gelen havanın etkisiyle.. ortadaki koridorda ise dönen kelebekler yukarı çıkıp iniyor gene havanın etkisiyle.. ay nasıl anlattım bilmiyorum ama anlamışsınızdır işte, deneyimli insanlarsınızWink
    yalnız tek dezavantajı çok pil yiyor. 4 tane large pille çalışıyor. ama arkasında on-off düğmesi var işiniz bitince onu kapatırsanız sanırım tasarruf yapmış olursunuz.. ben hep açık tutmuştum yere de bıraktım ve çınar sürekli oynadı...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 13:04
    bu arabayı da kesin biliyorsunuzdur ama ben kullanışlı olup olmadığı konusunda bilgi vemek için ekledim buraya. 9+ olarak bence dönemine uygun bir oyuncak. çınar ona tutunarak uzun süredir yürüyebiliyor. daha sonra da kapalı şekliyle kullanılabiliyormuş, onu öğenmem için braz daha büyümesine ihtiyacım var.. ayrıca üzeirndeki oyuncaklar da çok güzel..

-------------

Mesajı Yazan: bıdık
    Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 14:17
    ben fazla oyuncak alma taraftarı değilim eski oyuncaklarımızdan sıkıldık ve onları sakladım şimdi yeni oyuncaklar aldım bir tanesi Çınar'ınkiyle aynı...

-------------
    http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 14:20
    bu oyuncağı banyo da da oynayabilir delikli kaplar,içiçe geçiyor ve kule oluyor..zeka gelişimi için çok önerilen bir oyuncak 9 ay ve üstü için...

bu da iç içe hali...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 14:22
    bu da kuklamız bazen ağladığında ve yemek yedirirken çok işe yarıyor...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 14:25

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 14:43
    kuklalarımız da aynı canımWinkWink

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 15:02
    arkadaşlar bu da sanırım 18 ay için... henüz Çınar yapamıyor çünkü..
    parçalar manyetik ve birbriine birleştiriliyor ve ayrılıyor.. ama çok karışık değil.. ben bunun  birkaç hayvanından aldım..

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 15:04

bu da 18+

diğerine göre biraz daha zor tabiki...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 15:08
    bu bir oyuncak değil ama Çınarın odasındayken dayanamadım ve çektim resmini.. size göstermek istedim.. ben çınarın odasına bir türlü bir avize beğenememiştim... biz de , bir deprem çıngırağının yunuslarını çıkararak misinalarını normal bir avizeye bağladık.. sonuçta benim çok hoşuma giden birşey oldu.. paylaşmak istedim.. modlarım daha uygun gördüğünğz bir yer varsa taşıyabilirsiniz bunuWink

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 15:13
    bu da çınarın oyun matı.. resmini hiç tek başına çekmediğim için çınarlı şekild koyuyorumWinkWink
    çünkü diğer resimde gördüğünüz gibi parçalarını ayırdım..
    bu mat şimdiye kadarki en kullanışlı şeydi sanırım.. çınar başlarda hep onun içindeydi, orda uyudu, orda yattı.. tabi bunun birçok çeşidi var.. herkes hemen hemen kullanmıştır.
    asıl ben size diğer resmi göstermek istedim.. aparatlarını çıkarınca çınarın odasında gzel bir duvar süsü olduWink

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 15:56
    Burcu eline koluna sağlık canım paylaştığın oyuncaklar için. Ama kaynana zırıltısı gözükmüyor ve ben çok merak ettim. Bir daha yükler misin canım? Bu arada ben de tavsiyen üzerine o arabadan aldım biliyorsun kesinlikle çok işe yarıyor. Ben de sana çok teşekkür ederim canım.ClownApprove

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 15:59

Burcu eline koluna sağlık canım paylaştığın oyuncaklar için. Ama kaynana zırıltısı gözükmüyor ve ben çok merak ettim. Bir daha yükler misin canım? Bu arada ben de tavsiyen üzerine o arabadan aldım biliyorsun kesinlikle çok işe yarıyor. Ben de sana çok teşekkür ederim canım.ClownApprove
    canım ben de görünüyor biraz beklet bakalım sayfayı çıkar belki.. ay var ya görünce şaşıracaksın o kadar basit birşey kii...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:27

Bu oyuncağımız en favori olanı. Mama sandalyesine bağladım ve aylardır çalışıyor. 10,90 YTL'ye aldım. Sağdaki tuşlar müzik çalıyor 8 çeşit müzik var. 4ü ortadaki sayfa çevirince çalıyor. Sağ tarafta da taşıt sesleri var. Sayfayı çevirince de hayvan sesleri çıkartıyor. Aşağıda da notalar var. O da sayfayı çevirince farklı tonlarda çalıyor. Fiyatına göre süper.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:30
    Bu da müzikli ve hayvan sesleri çıkartan bir gitar. Uzunçarşıdan almıştım ama fiyatı çok değişiyor. Ben 10 YTL'ye piller dahil aldım ama 15 YTL'ye de görmüştüm. Tutturabilene yani.Wink O nedenle 10 liraya alabilirsiniz. Yıldızlar ve notalar müzik çalıyor. Hayvanlar ses çıkartıyor. O soldaki çocuk mac donald şarkısını çalıyor. Sağda da notalar var.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:32

Bu balık yere koyunca geziyor ve yüzgeçleri ile ağzı kıpırdıyor. Işıklı müzikli bir emekleme arkadaşı. Fiyatını bilmiyorum hediye geldi ama ünlü oyuncak mağazasında 15 YTL civarındaydı maksimum. Onu daha çok beğenmiştim hatta.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:34
    Bunu da hediye aldık mama sandalyesine yapışıyor ama Nil pek kullanmıyor. Sadece arada ilgisini kısa sürede çekiyor o kadar. Ama ilk alındığında çok kullanmıştı. Fiyatını bilmiyorumStern%20Smile

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:37

Bu bir top içinde çıngırağı var ve Nil buna bayılıyor. Zıplamasa da atıp arkasından emeklemeye bayılıyor. Hediye geldi fiyatını bilmiyorum. Maksimum 10 YTL olabilir.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:39

Bu salladıkça lugu lugu diye öten bir oyuncak. Aslında sapı da vardı ama Nil'e zararlı olur diye kopardım. Zor koptu keşke koparmasaydım. İnce bir saptı. Fiyatı 4 YTL

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:41

Bu kurmalı bir horoz. Pazardan aldım kuruyorum o da zıplaya zıplaya gidiyor ve Nil de arkadan takip ediyor. 1 YTLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:43

Bu da ışıklı ve içinde minik topları olan çıngırak. 5 YTL

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:45

Bu bir top içinde çıngırağı var ve Nil buna bayılıyor. Zıplamasa da atıp arkasından emeklemeye bayılıyor. Hediye geldi fiyatını bilmiyorum. Maksimum 10 YTL olabilir.

canım bende de var bunu 11 liraya almıştım.. bu arada horozdan da var bende, onu da 2,5 ytlye almıştımConfusedConfusedConfused

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:49

En sevdiğimiz akıllı küpler. Sayılar, renkler, sesler, cıyk sesi ayna vs birçok işlevi var. Ama ebeveynle beraber oynanması gerekiyor. Fiyatı 18,5 YTL

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:52

Bu çekiliyor ve bırakılınca titreşim yapıyor. Ben arabasına sabitleyip diktim çıkmıyor. Fiyatı 18 YTL
    Ay pek çirkin çıkmış ama o bir kelebek.LOLLOL

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:55
    Bu havuz Nil küçükken çok işe yaradı ve yıldızlar çıngıraklı yapışkanlı. Yandaki boru gibi yerler sıkınca ses çıkartıyor. Oyun halısı yerine bence bu süper. İçine yumuşak olsun diye birşey koydum çünkü kedimiz Tarçın koca tırnaklarıyla patlatmışConfused Yandaki borulara takılan şişme aletlerle de çok güzel eğleniyor. Fiyatı daha güzel. 12 YTLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 19:57
    Ay bunun dili dışarıda çekeyim diye epey uğraştım ama becerdim.LOLLOL
    Eminönünden almıştım merdivenlerde acele acele. Ama ona vermiyorum sadece ben oynatıyorum. Çünkü küçük parçalar içeriyor. Bir de o dil dışarı çıkınca bayılıyor çok gülüyor. Viiiiiiy diye ötüyor aynı zamanda. Bu arada ilk aldığımda hemen yıkadım içindeki öten kısmı çıkartıp. Fiyatı 1 YTLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 21:21
    Son bir oyuncak daha var ama o da hediye ve fiyatını bilmiyorum. Kolundaki düğmeye basıldığında kafasını oynatarak saksafon çalıyor. 2 dakika falan sürüyor bu müzik. Nil bununla beraber sallanıyor. Kuzenlerinin hediyesi.

Mesajı Yazan: brc_brc
    Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 23:16
    javascript:bigresim%28productImages\\5NIG000000.jpg%29" rel="no follow"> çokküçük çıktı sanırım resim ama anlamışınızdır.
    eğitici köpek..
    henüz anlıyamıyor ama onu gördüğü zaman çığlık atıyor çok seviniyor..
    ve kulaklarını diş kaşıma için kullanıyoruzTongue

-------------
    http://ticker.7910.org/eng">

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 13:10
    Arkadaşlar bu oyuncak değil ama kızım bunu çok sevdi artık oyuncak oldu. LOLLOLLOLAslında oyuncak gibi fır fır dönüyor. Bu görmüş olduğunuz kurabiye kalıplarıdır. Mig... 'dan aldım hem de 2 YTL'ye. Güzel güzel kurabiye şekilleri çıkartıyor ve bebeğinize güzel bir oyuncak oluyor.Thumbs%20Up

http://img254.imageshack.us/img254/1728/dsc02017rc3.jpg" rel="no follow -

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2008 Saat 13:15
    http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=2049022&shopCategoryId=9588&shopCode=32050673" rel="no follow - http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=2049022&shopCategoryId=9588&shopCode=32050673

Arkadaşlar ürün linkte görüldüğü gibi ama 3 YTL olmuş. Sanırım ben aldığımda indirimdeydi.Wink Olsun yine de işlevine göre ucuz.LOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 19:44
    Arkadaşlar, Nil'e bowling seti aldım ama biz daha çok oynuyoruzLOLLOLLOL On adet renkli labut ve iki bowling topu var. Çok da uygun. Kızım da henüz topa ayağıyla vurup devirse de 8 yaşına kadar kullanılan uzun soluklu bir oyuncak. Tavsiye etmek istedim.Thumbs%20Up Fiyatı da 17,90 YTL yahu 18 YTL yani.LOLLOL
    Fotoğraf eklerim bir araClown

Mesajı Yazan: yasemin
    Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 21:37
    burcu yeni gördum bu topigini harika burasi ne guzelllik böyleeeeeeeee

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2008 Saat 17:19
    resimlere bayıldımm burcuu ben boyle bir topic acmıstımm sen resimli olarak dusunmussun ellerine sağlıkk Clown birde bazı resimler gorulmuyor merak ettim Disapprove

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2008 Saat 01:08
    İşte bowling setimiz.

Mesajı Yazan: yasemin
    Mesaj Tarihi: 27 Nis 2008 Saat 01:39

resimlere bayıldımm burcuu ben boyle bir topic acmıstımm sen resimli olarak dusunmussun ellerine sağlıkk Clown birde bazı resimler gorulmuyor merak ettim Disapprove
    resimm ekle gen tr kapandiya ondan

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
    Mesaj Tarihi: 27 Nis 2008 Saat 10:31
    Orjinalini yazan: brc_brc brc_brc Yazdı:

javascript:bigresim%28productImages\\5NIG000000.jpg%29" rel="no follow"> çokküçük çıktı sanırım resim ama anlamışınızdır.
    eğitici köpek..
    henüz anlıyamıyor ama onu gördüğü zaman çığlık atıyor çok seviniyor..
    ve kulaklarını diş kaşıma için kullanıyoruzTongue
    benim bu köpek biraz piskopatLOLLOLLOL
    gecen gece sabaha karşı onun sesine uyandımStern%20Smileha bire konuşup şarkı söylüyoStern%20Smileödüm koptu zaten lost izlemekten sıyırmışımLOLay bi başladı konuşmaya şarkı söylemeye ben kapatıncaya kadarConfuseday çok tırsttım daha öncede yapmıştı ama sadece gecenin körü ''cee- eeee seni gördüüümmm''diyodu o gece susmadıStern%20Smile

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2008 Saat 23:00
    beğendiğinize sevindim kızlar. ama bu kuru kuru oldu yaaa.. hani başka oyuncaklar... ben oyuncaklalımı sergilemek için mi açtım kızım bu topiği.. hadi biraz eller ve makinalar çalışsın bakalım.. fikir istiyorum fikiiiiirrrrAngryAngryAngry

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2008 Saat 02:03
    Orjinalini yazan: bdinler bdinler Yazdı:

beğendiğinize sevindim kızlar. ama bu kuru kuru oldu yaaa.. hani başka oyuncaklar... ben oyuncaklalımı sergilemek için mi açtım kızım bu topiği.. hadi biraz eller ve makinalar çalışsın bakalım.. fikir istiyorum fikiiiiirrrrAngryAngryAngry
    Burcu kızma güzelim ben ekledim ve devam da ediyorum. Sen yokken bowling seti aldım görmüşsündür bak onu da ekledim. Ay başka oyuncaklar da aldım hatta burda gördüğüm. Mesela o sendeki içiçe geçen kutulardan aldım canım. Bir de o 6'lı top seti vardı onu aldım. Bu arada blog sayfanı izlerken kendi evimde hissetim vallahi. Oyuncaklarımız hep aynıTongueTongueTongue

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2008 Saat 11:16

Orjinalini yazan: bdinler bdinler Yazdı:

Burcu kızma güzelim ben ekledim ve devam da ediyorum. Sen yokken bowling seti aldım görmüşsündür bak onu da ekledim. Ay başka oyuncaklar da aldım hatta burda gördüğüm. Mesela o sendeki içiçe geçen kutulardan aldım canım. Bir de o 6'lı top seti vardı onu aldım. Bu arada blog sayfanı izlerken kendi evimde hissetim vallahi. Oyuncaklarımız hep aynıTongueTongueTongue
    aaa sen hariçLOLLOLLOL
    ben de türkçe konuşan bir oyuncak aldım. onun da bir ara resmini çekeyim.. harfleri kelimeleri söylüyor.. resmini koyunca ayrıntılı anlatırım..
    bu arada bowling setine bayıldım. ben de biraz büyüyünce almak istiyorum. son dönemde çok oyuncak aldım. bir süre ara verdim şimdi..fazla alınca doyumsuz omasına sebep oluyormuş diye biliyorum..

-------------

Mesajı Yazan: bilgeakgun
    Mesaj Tarihi: 28 Nis 2008 Saat 20:48
    kızlar benim bebişim 7 aylık olmak üzere,henüz çıngırak ve ciyk diye ses çıkaran plastik oyuncaklarından başka bişey henüz alamadım,bu aya uygun ne tavsiye edersiniz?duygucum ben de bowling setine bayıldım kendime mi alsam napsam LOL bebişin oynamasına daha çok var...

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2008 Saat 00:42
    Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

kızlar benim bebişim 7 aylık olmak üzere,henüz çıngırak ve ciyk diye ses çıkaran plastik oyuncaklarından başka bişey henüz alamadım,bu aya uygun ne tavsiye edersiniz?duygucum ben de bowling setine bayıldım kendime mi alsam napsam LOL bebişin oynamasına daha çok var...

Canım burdaki birçok oyuncak size uygun aslında. Bowling seti gerçekten süper yaaa. Biz eşimle çok oynuyoruz. Dedeman'ınkine artık Nil doğduğundan beri sık gidemiyoruz evin hemen yanında ama bunu aldık özlemişiz hem de bedava bol bol oynuyoruz yalnız dizmesi zor yahuuu...LOLLOLLOL

Mesajı Yazan: yeşim
    Mesaj Tarihi: 19 May 2008 Saat 10:30

İşte bowling setimiz.

Bende ikizlere bolwing seti aldım.Kızım bolwinglere atmayı öğrendi tam tutturamasada ama oğlum tekme atarak düşürmeyi seçti henüz topu kaşşıya atamıyor.Topu çok sevdiğinden sanırım eline topu alınca alınca kıyamıyor mu atmaya ne...

-------------
    İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 19 May 2008 Saat 11:50
    Arkadaşlar henüz resim eklemeyi beceremediğimden bende internetten rresimlerini bulduğum ikizlerin oyuncaklarının resimlerini gönderiyorum.

http://www.pediko.com/axd_h/getci.axd?f=21913 -           - - - - - - - - - http://www.pediko.com/axd_h/getci.axd?f=21518 -

davul ve marakas birlikte satılıyordu.Tabi bizimkilerin renkleri farklı.Baktım ikizzler müziği seviyor başka bir müzik aleti daha aldım.Onuda aşağıya ekliyeceğim...

-------------
    İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 19 May 2008 Saat 11:55

javascript:PopUpAnket%28http://www.pediko.com/om_PctViewer.aspx?pid=18612&myItem=21518&prfx=prd,650,530%29; - - - - - - - - - - http://www.pediko.com/axd_h/getci.axd?f=21913 - - http://www.pediko.com/axd_h/getci.axd?f=21518 - javascript:PopUpAnket%28http://www.pediko.com/om_PctViewer.aspx?pid=18612&myItem=13230&prfx=prd,650,530%29; - - http://www.pediko.com/axd_h/getci.axd?f=13230 -

Diğer sayfaya ekleyememişim bir kez daha deniyeceğim

-------------
    İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: hilal
    Mesaj Tarihi: 10 Tem 2008 Saat 21:39

Çocukluğunda oyuncağı olmayan yoktur herhalde. Kiminin topacı, kiminin misketi, kiminin bez bebeği... Oyuncak bolluğu içinde bebeğinize hangisini alacağınızı şaşırdığınızda öncelikli olarak eğitici ve sağlık açısından güvenilir oyuncakları seçmelisiniz.

Bebeğinizin eğitimine küçük yaşlardan oyunla başlamak, zihninin gelişimi için oldukça faydalıdır. Pedagoglara göre, bebeğinizin ilk oyuncakları arasında olması gereken, bebeğinize faydası dokunanlar şunlar:

- Kaslarının açılmasını ve bedenine uygun egzersizleri yapabilmesini sağlayan egzersiz oyuncakları (0 ay)
    - Uyku sırasında sarılıp uyuyabileceği pelüş oyuncaklar (6 ay)
    - Nesne ayırt etme ve el becerisi geliştirme amaçlı düzenlenen şekilli kutular (6 ay)
    - Bebeğinizin dinleme duyusunu ve hafızasını kullanma becerisini geliştirmek için müzikli ve sesli oyuncaklar (5-10 ay)
    - Emekleme ve yürümeyi hızlandıracak hareketli oyuncaklar (12-18 ay)
    - Banyo alışkanlığını edinmesi için banyo oyuncakları (12 ay)

-------------
    Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: zeyno18
    Mesaj Tarihi: 13 Tem 2008 Saat 14:19
    bizde artık banyo küvetimizi kaldırmıştık kucağımda yıkayıp çıkartıyordum ya gelince geri çıkardım içine otutturuyorum hem suyla oynuyo şap şap ses çıkınca hemde zevkle banyo yapıyo...

-------------
    Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı
    Elindeyse beyazdan, gel de sıyır beyazı.....

Mesajı Yazan: meryem
    Mesaj Tarihi: 20 Ara 2008 Saat 20:16

bence canlandırılması gereken bir topik ben başlıyorum devamını bekliyorum kızlarrrrrrrrrBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile

çubuğa dizilen beş tane simit.ali ilber altı aylıktan beri bununla oynuyor.aslında şimdiye kadar daha çok kemirdi dişlik olarak kullandı bi kaç aydır yardımımızla yaparken şimdi tek başına yapabiliyor.ama sırasını halen tutturamıyorLOLLOLLOLLOL
    önceki arkadaşlar fiyatlarını da girmişler ben de fiyatını verecem:12,5 tl

-------------
    http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2008 Saat 22:03
    meryem valla unutmuşum açtığım topiğiLOLLOL baktım da çınarın ne kadar eski oyuncalarını yüklemişim.. en kısa zamanda en sevdiklerimizden birkaç tane daha eklerim..

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat