Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BOŞANMA YA DA BOŞANMAMA

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Evlilik & İlişki
Forum Tanımlaması: (Evlilik & İlişki)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5624
Tarih: 30 Haz 2025 Saat 21:32

Konu: BOŞANMA YA DA BOŞANMAMA
Mesajı Yazan: balamut
Konu: BOŞANMA YA DA BOŞANMAMA
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2008 Saat 13:11

arkadaşlar çok merak ettiğim bir soru var bu bir nevi genel nabız ölçme gibi bişey herkesin fikrini ve gerekçesini öğrenmek istiyorum sizce aile içi şiddet,aldatma v.b. boşanma sebeplerine sahip bir çift boşanmalımı yoksa çocukları için herşeyi sineye mi çekmeli ? lütfen görüşlerinize ilişkin gerekçeleride yazın.

-------------
http://www.dumex.com.my" rel="no follow">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2008 Saat 13:41
Offff yaaaaaaaaaaa çok zor bir soru zaman zaman çevremdeki boşanmaları gördüğümde yada dizelerden etkilendiğimde ne yaparım diye düşünüyorum sanki şu an bana özellikle aldatma affedilemez gibi geliyor ama Allah korusun hani insanın başına geldiğinde tepki nasıl olur o anki psikolojiyle bilemiyorum.Confused

Aldatma çok ağır ama yaaaaaaaaaaaaa Allah hiçbirimize yaşatmasın sevdiğin adam, evlendiğin adam, çocuk verdiğin adam başkasını öpüyor , seviyor. Bilmiyorum bana affedilemez gibi geliyor ama hepimizin var aile içinde sıkıntıları huzursuzlukları tabi ki çocuklarımız için çoğu zaman susuyor, idare ediyoruz. Dediğim gibi dayak, aldatma olmadığı sürece saygı ve sevgi bitmediği sürece evlilikler sonlandırılmamalı diye düşünüyorum. Devir de değişti tabi o kadar komik nedenlerden boşananlar var ki ....... o da tartışılır bir konu...

Ama dün takvim yaprağında bir yazı okudum paylaşmak isterim. Evlenin, boşanmayın. Her boşanma oldugunda arş sallanır....

Allah herkese bir yastıkta kocamayı nasip etsin Clown 

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2008 Saat 13:51
bu ciddi anlamda düşününce gerçekten çok zor bir soru..çünkü yaşamadığın bişey,bir korku için ceavp vermeye çalışıyorsun..Ama bence aile içinde şiddet uygulamaları ve hatta aldatma varsa o evlilikte problem vardır ve o problemli ve sorunlu evlilikte büyütmek istemem çocuğumu..tabiiki boşanmanın getirdiği yaralanmalar ve etkileşimlerde olacak çocukta ama burda seçim kötünün iyisini seçmeye kalıyor..beni içinde bu boşanmak gibi gözüküyor..çünkü mutsuz bir anne çocuğunuda mutlu edemez,ona gerekli sıcak yuvayı sağlayamadıktan sonra anne-babasını birarada görmeinin ona ne faydası olacakki..Ayrıldıktan sonra çocuğunun psikolojini düzeltmek için uğraşırsın ama sırf çocuk ayrı anne-baba çocuğu olmasın diyede böyle saygısını yitirmiş bir evlilikte çocuk büyütmeye çalışmanın bi faydası olacağını sanmıyorum.Allah kimselere yaşatmasın ve bu zor seçimi yapmak zorunda bırakmasın..

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: AyseUlusal
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2008 Saat 16:23
Kimse böyle acılar çekmesin demek isterim ama maalesef çekenler var.Böyle bir durumda ben ne yaparım diye zaman zaman düşünürüm.Şiddet kesinlikle affedilir bir şey değil aldatmaya gelince;bu durum bence olayın şekli ve aldatılan kişinin yaşı ile çok ilgili.Çok genç yaşlarda gemiler yakılıyor rahatça.Ama biraz olgunlaşınca olaydan çok hisler ön plana çıkıyor ve kişiler artıları ve eksileri ile herşeyi göz önünde bulundurarak karar veriyorlar.Tabi sürekli bir aldatmadan bahsetmiyorum.Bir kez yapılan hatalar kastettiğim...Herkese göre değişir davranış şekilleri kimi eşini/sevgilisini çok seviyordur(çünkü birini sevmek zamana ve şartlara göre değişmez ya seviyorsundur ya sevmiyorsundur)kimi kurulu düzenini bozmak istemiyordur,kimi arkasına bile bakmayacak belki ama imkanları izin vermiyor.......bu liste uzayıp gider.Benim ne yapacağıma gelince dediğim gibi şiddet zaten affedilir bir şey değil ama aldatma konusunda en azından düşünürdüm herhalde.Çocuklar için değil gerçekten durumu mantık çerçevesinde düşünürdüm.Hayat uzun ileride verdiğim karardan pişmanlık duymamak için enine boyuna düşünürdüm.İnsanın kolayca içine sindirebileceği bir şey değil aldatılmak ama....Tabii tut ki düşündün ve devam dedin bir kez daha aynı şey olursa hiç şansı yoktur o birlikteliğin...
Ama şu konudan eminim ki çocuklar için mutsuz bir birlikteliği sürdürmenin hiç anlamı yok...

-------------
http://ticker.7910.org/eng" rel="no follow">

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2008 Saat 17:18
Çocuklar için mutsuz bir evlilik sürdürülmemeli, zaten mutsuzsun çocuğuna ne vereceksin?

Önemli olan evliliği bu seviyeye getirmemek; sebep ne olursa olsun.

Sona yaklaşmamak için de neler yapılması gerektiği, mutlu evliliklerin sırları bölümünde uzun uzun anlatılmışSmile

Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2008 Saat 23:52
Cevaplanması kişiden kişiye değişebilen bir sorudur.Allah kimsenin başına kadın veya erkek şiddet,aldatma vs gibi nedenlerle yuvalarını yıkılması olmasın.Ama malesefki oluyor.

Şayet bu sayılan durumlar var ise çocukların yıpranmaması adına medeni bir şekilde bitmesi daha doğrudur.

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2008 Saat 01:04
Bana göre bir evliliği bitirebilecek konular.Çocuk için kabul dahi edilemez. Eğer çocuk için siğneye çekilirse kişinin kendine saygısıda kalmaz,psikolojiside bozulur. Böyle bir kişi çocuğa ne kadar verimli olur ki..Mutsuz,yalan duyguların hakim olduğu bir yuvada çocuk ne kadar sağlıklı büyüye bilir ki!

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2008 Saat 07:52

Bitiririm, düşünmem bile.

Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2008 Saat 10:36
 Şiddet, aldatma bunlar çok ama çok kötü durumlar ve bu durumlara katlanmak sözkonusu olamaz bence... Çocuklar küçükken bir şey anlamayabilirler ama büyüyünce herşeyi anlarlar. Annesinin dayak yediğini gören aldatıldığını hisseden bir çocuğun annesine ne kadar saygısı kalır, annesini nasıl örnek alır tartışılır... Yani böyle bir ortamda çocuk yetiştirmek zordur bence...

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2008 Saat 12:19
 Ben bitiririm, kesinlikle devam ettiremem, çocuk falan gözüm görmez.
      bU konuyu en iyi yaşayan bilir.Doğrular kişilere göre değişir, herkesin doğrusu farklı.  Kişi  aldatmayı,   şiddeti  kabul ediiyorsa ve böyle mutluysa veya ayrıldığında daha da mutsuz olacaksa  o kişi için    pek  sorun  yok demektir.Crymalesef ülkemizde bu durumda olan çok insan varCry
Allah hiçkimseye böyle birşey yaşatmasın.Nuke

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: tibelya
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 23:12
  bence herkes boşanmak ister,  ama ekonomik nedenden dolayı lboşanmayabilir. ben hiç düşünmden boşanırdım. zaten  boşanmamak çoçuğa kötülük olur bence,  şiddet varsa.

Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 01:30
arkadaşlar bu soruya çocuk gözüyle cevap vereceğim ben. çünkü bunu yaşadım. ben 10 kardeşimde henüz 3 yaşındayken annem ve babam ayrı yaşamaya karar verdiler. bir çocuk için kabullenmesi çok zor bir durum kardeşimin akşamları babam gelsin diye haykırışları, anneme bana yeni baba al diye yalvarışları dün gibi aklımda hala. annemide babamıda çok suçlamıştım onları cezalandırmak için derslerime çalışmamıştım zaten o psikolojiyle çalışsam ne olurdu onuda bilmiyorum. sebepleri aldatma yada şiddet değildi görünürde helede çocuk gözüyle hiçbir sorun yoktu bana göre. bir kez olsun tartışmalarına bile şahit olmamıştım. ama mutlu olamadıklarını söylüyorlardı. şimdi düşünüyorumda onlara hak veriyorum bir evde mutluluk yoksa çocuklara verilebilecek birşeyde kalmamıştır zaten. mutsuz bir anne babayla yaşamaktansa anne ve babaların ayrı ayrıda olsa mutlu olmaları çocuklarına daha fazla mutluluk verebilmeleri demektir ama bunu anlamak bir çocuk için hiçte kolay olmuyor. haaa bu arada anem ve babam 12 yıl ayrılıktan sonra tekrar birleştiler. yani ortada aldatma yada şiddet olmayınca uzun zaman sonra bile olsa yoluna girebiliyormuş demekki herşey. fakat bu ikisinden biri varsa saygı yok olmuştur ve saygının bittiği yerde mutluluğun olabileceğine inanmıyorum. başıma bunlardan biri gelse bende hiç düşünmeden bitiririm. çocuğumun yaşayacaklarını çok iyi bilsemde...

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2008 Saat 09:38
HaYaL konu hakkındaki düşüncelerimi derinden sarstın.Unhappy

Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 01:23
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

HaYaL konu hakkındaki düşüncelerimi derinden sarstın.Unhappy

canım ben bu yazıya cevap yazdıktan sonra öyle kötü duruma geldimki anlatamam. bütün gece uyuyamadım. o eski günleri tekrar tekrar yaşadım. bir çocuk için daha kötü bir durum yoktur inan (ölüm hariç) uzun uzun düşündüm ve dedimki kendi kendime hani çocuğun senden daha önemliydi, hani senden bile önce o gelirdi. hepimiz yani bütün anneler için bu böyle değilmi. ben onun mutluluğu için bir an bile düşünmeden canımı verebilecekken, canımdan, kendimden vazgeçebilecekken mutluluğumdanda BELKİ vazgeçebilirim diye düşündüm. benim yaşadığım o zorlukları, o acıları yaşamaması için BELKİDE sineye çekebilirim bana yapılan bu saygısızlık ve haksızlığı dedim. tabiki düşünmekle olmuyor, yaşayan bilir herşeyi. ben çocuk olarak yaşadım ve zorluğunu çok iyi biliyorum Rabbim anne olarak yaşatmasın aynı acıları tekrar. Hepimizin yuvalarını korusun hem bizlerin hemde yavrularımızın mutluluğunu bozmasın Allahım.

-------------

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2008 Saat 15:55
Hayal  bende yazını okuduktan verdiğim cevap üzerinde düşünmeye başladım.  Yaşayan birinden   dinlemek çok farklı. Bizlerle paylaştığın için çok teşekürler...sevgiler...

Yusuf Baran ı ve seni Approve

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 12:37
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

Hayal  bende yazını okuduktan verdiğim cevap üzerinde düşünmeye başladım.  Yaşayan birinden   dinlemek çok farklı. Bizlerle paylaştığın için çok teşekürler...sevgiler...

Yusuf Baran ı ve seni Approve

ben geçen geceye kadar sizlerle aynı fikirdeydim ne olursa olsun bunu kabullenmem hemen ayrılırım diyodum. ama o gece bu yazıya cevap yazdıktan sonra canım oğlumu uyurken seyredip uzun uzun düşündüm. sanırım ben o küçük melek için kendime ait herşeyden vazgeçebilirim diye düşünüyorum. ama dediğim gibi yaşanmadan bilinmez öyle bir durumda verilecek kararın ne olacağı.inşallah Allahım hiçbirzaman bildirmesin hiçbirimize. 

bizde seni ve tatlı oğluşunu öptük canım

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 12:57
eğer aynı evin içinde şiddet saygısızlık sürekli kavga gürültü varsa zaten cocuktada bir piskolojik etkilere neden olur diye düşünüyorum sevgi olmadan aynı evin içinde sürekli dalaşma olursa bu çocuğa ne kadar sağlıklıdır ki zaten belki bunlara katlanabilirim ben ama aldatmaya asla diyorum neden ben değilde bir başkası hayatına girmiştir demekki ya bende yada onun doyumsuzluğundan kaynaklanıyordur beni aldattığını düşünürsem (ki ALLAH korusun sonsuz güvenim var)ben o insanın nasıl yüzüne bakabilirim hergün nefretim artacaktır eminim kesinlikle boşanırım mutsuz bir evde yetiştireceğime kendi başıma çocuğumu yetiştirmeye çalışırım elbette huzursuz ortam çocuğum için istemem bu yüzden bitiririm bende babasız yaşadım çok zor bir çocuk için bir bireyi kaybetmek ama yaşanıyor işte mecburuz annem bize her ne kadar aratmasada yokluğunu özlüyor insan  ama çocuğuma babasını görmesini asla yasaklamam onu kötü şekild eyönlendirmediği sürece

Mesajı Yazan: aylin&deniz
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2008 Saat 21:33
bu soru çok zorUnhappy allah korusun başa gelmeyince ne desen boş ancak ve ancak yaşayıp sonuçlarını görmek lazım ki allah hiç kimseye yaşatmasın ama malesef oluyor şu an bile eşinden şiddet gören o kadar çok kadın var ki üzülerek söyleyip düşünüyorum konu tam zamanında açılmış dünya kadınlar günü bizim ülkemizde daha bi önemli. şiddet veya aldatma varsa o ilişkide saygı ve sevgi yoktur ve çocuklarını böyle bir ortamda yetiştirip onlara bu tür model anne-baba olup psikolojilerini bozmaktansa boşanmak mantıklı geliyor ama aşılmayacak bir sorun yoksa elbette ki tekrar şans verip en azından çocuklar için denemek gerekir diye düşünüyorum

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow">

Mesajı Yazan: balamut
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2008 Saat 09:23
hayal yazdıklarını okuduktan sonra bu topiği açtığım için pişman oldum ama yazdıkların birçoğumuzun bu konuya farklı bir penceredeb bakmasını sağladı sanırım

-------------
http://www.dumex.com.my" rel="no follow">

Mesajı Yazan: PAPATYAS
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2008 Saat 09:40

benim nacizene fikrim şu ki, boşanmak bir çözüm getirmio aslınada, o sadece çözemediğin ya da çözemeyeceğine inandığın sorunlara karşı kökten bir çözüm gibi.... peki, ya KALPTEKİ YARALAR....onlarıda çözüomu, bir an da herşey eskisinden daha mı mükemmel oluo yooo hayır... yeni sayfanda açtığın her adım.. eskinin  anılarıyla karıştığında nasılda buruklaştırır içini ve seninle beraber o hayatı seçim hakkı olmadan yitirip gidenkere karşı suçluluk duygusu ve daha neler neler... ve insanoğlu böledir... acılar gün gelir unutulur belki, ama mutlu olduğum günleri hiççç unutmadımmm ..

peki ya boşanmamak acı ile yaşamak ALLAHIM KİMSEYİ BU DURUMDA BIRAKMASIN... ama çözmek için sorunları gayret etmek gerekir...ve buna inanmak elbetteThumbs%20Up

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow">

Mesajı Yazan: selmafiliz
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2008 Saat 11:17
bence bu sorya cevap boşanma gerekçelerine göre değişir. eğerki evde şiddet varsa(bu ilerde zaten çocuğuda fiziken ve ruhen etlikeyektir)boşanarak çocuğun bu ortamdan etkilenmesi engellenebir. ama öte taraftan çocuğun yaşayacağı baba veya anne sevgisi, ilgisi ve şefkatine ihtiyacı ne olacak. tabi bide şu bi gerçek şiddet olan  bir evde çocuk kimden ne derece sevgi  ilgi görür..bu şık için cevap vermek çok zor bana göre..
aldatmaya gelince,ben böyle bir olayı sineye çekebilirmiyim diye düşünce imkansız gibi geliyor..sineye çekmeye çalışırsam sadece çocuğum için olur. ama öte taraftan benim içimdeki aldatılmışılığın açmış olduğu yara hiç kapanmazdı ve bi şekilde belki yıllar sonra kendini dışa vururdu..
off çok zor  allahım hiç kimseye hiç birimize bunu yaşatmasın..

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 02:29
Orjinalini yazan: balamut balamut Yazdı:

hayal yazdıklarını okuduktan sonra bu topiği açtığım için pişman oldum ama yazdıkların birçoğumuzun bu konuya farklı bir penceredeb bakmasını sağladı sanırım

canım benimClown hepimizin yazdıkları birbirimize ışık oluyor belkide. mesela ben kendi yaşadıklarımı düşününce çocuğum için herşeyi sineye çekebilirim BELKİ dedim. ama arkadaşlarımın dediklerindede haklılık payı çok fazla aldatma olayını belki çocuğa yansıtmayabilir insan ama şiddet olan ortamda büyüyen çocuğun psikolojiside çok sağlam olmayacaktır. yani hani derlerya iki ucu..............Embarrassed bu işte aynen öyle. yaşanmadan kesin ve net bişey söylenemez. inşallah biz bu konuya kesin yanıt veremeyiz hiçbirzaman Allah bunu kimseye yaşatmasın.

-------------

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2009 Saat 12:19
bu konu çok gerilerde kalmış çok ilgimi çekti herkesin yazdıklarını okudum
gerçektende çok zor bir durum ama eğer aile içinde şiddet varsa bu bence o çocuğun geleceğini korkunç etkiler
aldatmaya gelince ise çevremde yaşayanlar var bakıyorum evlat hatırına kabulleniyorlar bunu yapansa aynen devam ediyor
ALLAH kimseyi bu ikileme düşürmesin kimseyide şaşırtmasın

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2009 Saat 12:34
bende şimdi okudum...
ben düşünmem bile.....bitmiştir direk!!
şans mans yok benim kitabımda!

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2009 Saat 15:53

benimde eşime ihanet hakkında söylediğim şey buydu

ihaneti affetmem edemem
ne olursa olsun beni sevmeyen başkasına ilgi duyan biriyle yaşayamam
malesef bizim toplumumuzda bunu kabullenmek zorunda olan çok kişi var ne acı

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2009 Saat 16:05
Aile içinde şiddet,aldatma gibi ağır durumlar karşısında çocukta olsa evliliğin devam etmesi yanlış olur.çünkü çocuk böyle sağlıksız ortamda iyi büyümez.öte yandan basit sorunlar içinde eşler anlaşamıyorlarsa,kavga ediyorlarsa sürekli, bence önce çocuklarını düşünüp evliliklerindeki problemleri yeniden gözden geçirmeleri gerekir düzeltmek adına.çünkü çocuğun öncelikle anne babasının yanında birarada büyümeli diye düşünüyorum.nacizane fikrim buWink

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2009 Saat 17:55
Sözlü yada sözsüz şiddetin her yönüne karşıyım.Kime yapılırsa yapılsın hiç katlanamıyorum.Bazen sokakta çocuklar annesinden bişey isteyince çocuğunu döven anneleri görüyorumCryoffffff o akıttıkları her göz yaşıyla yıkılıyorum ben.Şiddet uygulayanlar aciz insanlardır bana göre.Değiştiremedikleri bir takım şeyleri şiddetle karşı veriyorlar.Halkuki konuşarak çözülmeyecek birşey yoktur.Aldatmayada katlanamam.Aldatma sadece karşı cinsle aldatmakta değildir bana göre.İnsanlar dostum dediği heöcinslerini aldatanlarıda çok gördüm.

Bir evlilikte sevgi ve saygı yoksa çoktan bitmiştir bence.Uzatmaksa boşa kürek sallamak gibi birşey.Ben çocukların psikolojisini daha önde tutuyorum.Şiddetli bir ortamda büyüyen çocuk içine kapanık yada tam aksine şiddete eğilimlidir.

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2009 Saat 12:17
daha gerekçesi mi var bunun.. şiddet veya aldatma.. ikisinden biri bile herşeyi bitirmeye silmeye yeter.. 1 saniye bile düşünmem.. olay bitmiştir bu durumda

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: simge
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 00:45
şiddet sadece fiziksel olmuyo sözlüde oluyo aldatma en önemliside bir evlilikte saygı bitmişse hiç bir şey yürümüyo her iki tarafda mutsuzsa eniyisi yolları ayırmak veya bir süre ayrı yaşamak bunuda denedim pek bişey değişmedi hayırlısı

-------------

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 00:52
eminim her kadın bızler gıbı dusunuyodur.ama anadoludayada buyuk sehırlerde daha cok bu oran.bu kadınların sıneye cekıslerının en bas nedenı maddıyat.elalem ne der.gelınlıgınle cıktın kefenınle gıreceksın .vs.uzar gıder.ben bırısını tanıyorum kadının kocası aldatıyor.ve bunu adı kadar emın bır sekılde bılıyor.ama bosanmak yerıne evlılıgını devam ettırıyor.nedenını hıc sormadım benıde ılgılendırmez ama cokta merak edıyorum.samımı oldugum bırısı degıl ama görunen köyde klavuz ıstemıyor.yıne bır tanıgım cok sevdıgım bır abla var.ıkı delıkanlı oglu var.kadıncagız.senelerce sıddete maruz kalmıs cocuklar desen öyle ama cocuklarım ıcın dıye dıye senelerce katlanmıs.yemedı dayak ısıtmedıgı küfür kalmamıs rezıllık dız boyu..esınden bosanalı yıllar oluyor ama son pişmanlık fayda etmıyor malesef kadıncagız her ay dr.da bıtmıs yanı.oglanlar babalrındn nefret edıyolar... işi gücü var devlet memuru neden cektın bunca sene dedıgımızde işte cocuklar babasız buyumesın dıye.....buda farklı bır acı..sımdı ne eskı es.nede her ne kadar annelerının uzerıne tıtreselerde annelerının saglıgını gerı veremezler.....aldatmaya gelınce hıcte öyle ceker gıderım demeyle olmuyo bu ısler........Tongue 

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 00:58
olur demet neden olmasın. tabiki kişiye göre değişir. aldatıldığı için çekip gidemeyen binlerce insan varsa arkasına bile dönüp bakmadan giden yüzlerce insan vardır.. şahsım adına kabullenebileceğim bir iş değil, kesinlikle

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 01:03
burcu canım kımse tabıkı kabullenemez ama bır duru bın kere dusunur sanırım ınsan  yanı arkasında ne bırak tıgını neler yasacagını..anlatmak ıstedıgım herkesın maddıyatı aıle ve sahıs ıcın söyluyorum ıyı olmayabılır.ınsan bır urup duzunmezmı nereye gıdıcem nasıl olıcak..falan dıye tabıkı kabullenılmez sıddette aldatılmakta...

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 01:04
kıs acele yascam dıye sacma sapan kelımeler cıkmıs ortaya sen anlarsınLOL

-------------

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 01:04
yeşimle burcum benim yazacaklarımı yazmışlar zaten onlara katılıyorum....

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 01:08
zaten binlerce insandan kastım da malesef aile ve maddi sorunları olan insanlar.. yüzlercesi de ekonomik özgürlüğü olan yada gidebileceği ve sığınabileceği bir ailesi olan insanlar.. ben de çeker giderim derken kendi pozisyonumdan bahsettim muhakkak.. toplumun gerçeklerini asla gözardı edemeyiz.. bu yüzden kızlarımız okusun okusun okusun.... bunun için yırtınıyoruz ve yırtınmaya da devam edeceğiz.. erkekler de konumlarına güvenemesinler..

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 01:09
Orjinalini yazan: demsa demsa Yazdı:

kıs acele yascam dıye sacma sapan kelımeler cıkmıs ortaya sen anlarsınLOL
anladım anladım durup kelimesini bir doğru düzgün yazamamışsınLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 10:59
Aile olmanın temelini sevgi-saygı oluşturur. Dayak, aldatma.... varsa saygı-sevgi nerede diye sormak lazım??????????????olmayan şey için varmış gibi yapmak saçma olacaktır. Bunlar varsa zaten bitmiştir evlilik benim için. 

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 12:19
her şeyine dayanırım,yokluk çekerim,istediğim şeyler dört dörtlük alınamaz.olsun..anlatmaya çalışırım derdimi,bırakın anlamasını dinlemez bile bazen.kestirip atar konuşalım deyince,ona da eyvallah.ben bu ve buna benzer şeyleri boşanma sebebi olarak görmem.kavga ederiz bazı zaman ama ben hiç bir yere gitmem.gitmeyi de düşünmem.amaaaaa...enayi değilim,beni hiçe sayamaz.yerime kimseyi koyamaz.sevmiyor ise,istemiyor ise görmeyi alır nikahını defolur gider.sonra kiminle ne halt ederse eder.orası da artık beni bağlamaz değil mi?Wink

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 12:30
bu sadece erkeklerle sınırlı bir durum olmaktanda çıktı son zamanlarda eşini aldatan nice kadın var

-------------

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 12:56
Orjinalini yazan: nurten... nurten... Yazdı:

bu sadece erkeklerle sınırlı bir durum olmaktanda çıktı son zamanlarda eşini aldatan nice kadın var
geneli kısasa kısas sanırım.

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 13:51
olabilir ama bence iğrenç bir gidişat

-------------

Mesajı Yazan: simge
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 14:25
Orjinalini yazan: nurten... nurten... Yazdı:

olabilir ama bence iğrenç bir gidişat
bencede öyle aynısını yaparsan sana bunu yaşatan kişiden ne farkın kalır

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2009 Saat 17:08
ben zaten bu aldatmayı anlayamıyorum.Önce boşan sonra afedersin ne ....yersen ye.Angry

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2009 Saat 23:05
e$ime hepderim
biriisine yan baakrsan kiznida beni unut derim .. o bunu boyle bilior ..  (yan bakma dedigim aldatma tabiki )
bende oyle du$unuyom ama i$ ba$a gelirse nolur bilmiommDead
buyuk konu$mamak lazim nede olsa

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2009 Saat 00:35

dayak aldatılmak bence evlılıgın en affedılemezlerı...

büyük konusmak ıstemem Allahım kımsenın basınada vermesın eger bunlar olursa evlılıgımde affedemem unutamam...

Mesajı Yazan: ak78
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2009 Saat 16:58
arkadaşlar topiği yeni gördüm allaha çok şükür içinizde hiçbiriniz böyle bişey yaşamamış, allah yaşatmasın, şiddet değil ama aldatmayı gördüm ve çok yeni öğreneli 1.5 hafta oluyo. hala şaşkınlığımı atlatmış değilim, elim kolum bağlı, hiç birşey düşünemiyorum. çalışıyorum ona ihtiyacım yok, 21 aylık bir bebeğim var rahat bakabilrim ona ama, neyi benkliyorum bilmiyorum. gözümle görmedim, oda inkar ediyor. ne düşüneceğimi bile bilmiyorum, nasıl davranacağımı bilmiyorum, evi terk etsem ilk etapta nereye giderim onuda bilmiyorum. çaresizim.

Mesajı Yazan: Fatoş-Tuana
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2009 Saat 11:23
canım bak öğreneli yeni olmuş eminde değilsin kimin söylediği çok önemli herşeyi düşün şimdi kafanı güzelce bi toparla bak senin bebişin var neden elin kolun bağlıymış kocanı iyice bi anla dinle tabiki sana ne derse desin samimi gelmiyecek bunu biliyorum sana söyleyen kişiyi al karşına ne olmuş ne bitmiş iyice bi anla ayrıca yuva kolay kurulmuyor lütfen zor bi durum biliyorum ama senin yerinde olsam hemen pes etmezdim o aidi kadınada bırakmazdım ha eşin hala bırakmıyorsa onu o zaman düşünürdüm ALLAH YARDIMCIN OLSUN canım

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİR TANECİK KUZUM

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat