Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

benim ekmeklerimmm

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Hamur İşleri
Forum Tanımlaması: Hamur İşleri
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11309
Tarih: 03 Şub 2025 Saat 07:57


Konu: benim ekmeklerimmm
Mesajı Yazan: koşkar
Konu: benim ekmeklerimmm
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 13:52
kızlar ekmek yapma makinesinde yaptıgım ekmeklerim



-------------
http://orgucini.blogcu.com/



Cevaplar:
Mesajı Yazan: koşkar
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 13:52
sizlerde farklı tariflerinizi yazarsanız cok sevinirim

-------------
http://orgucini.blogcu.com/


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 14:03
oooo bayağı kabarık ve iştah açıcı duruyorWink ben de ekmek yapma makinas yok ama ARKADAŞTAKİ TARİFLERİ ALIRSAM EKLERİM ZEYTİNLİ FİLAN Wink


Mesajı Yazan: cansum
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 14:11
harika görünüyorlar. bendede ekmek yapma makinası yok ama eşimin babaannesi mayayla hamurunu hazırlıyor. birkaç saat beklettikten sonra fırında pişiriyor. daha geniş tepsiye yaptığı için seninki kadar kabarık olmuyor ama tadı nefis oluyor. yaptığı bir zamanda unutmazsam bende fotosunu çekip eklerim.

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: koşkar
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 14:18
tesekkürler arkadaslar bende değişik tadalar denemeyi cok seviyorum yaptıkca sizlerle paylasırım

-------------
http://orgucini.blogcu.com/


Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 20:45
ekmek yapma makinası almayı düşündük bizde ama korktum biraz ekmeğin içi  hamur kalıyor mu? bide iki saatte pişiriyor diye duydum doğru mu? elektriği çok yakıyor mu  acaba bilgin var mı? amma da sordum haBig%20smile

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit


Mesajı Yazan: koşkar
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 20:55
canımm3.25 dk pişiriyor bunun 2.5 saati mmayalamnsı sürüyo benim makinemin elektrik sarfiatını cok düşük ekmeğin ölçülerine sadık kalırsanız kesinlikle hamurve cökme olmuyor tavsiye ederim mis gibi içime sine sine ekmek yiyiorum

-------------
http://orgucini.blogcu.com/


Mesajı Yazan: koşkar
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 20:55
1.de pişiroyo oyüzden cok yakmıyo elektrik canım ama markaya göre değişiyo

-------------
http://orgucini.blogcu.com/


Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 21:06
anladım eşimede gösterim bu yazdıklarını evimizde mis gibi taze ekmek yeriz tertemiz sağolasın ellerine sağlık

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit


Mesajı Yazan: koşkar
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 21:53
rica ederim canım benim makinem kenwod mb 250 tavsşye ederim 500 750 1000 gr ekmek yapıyor

-------------
http://orgucini.blogcu.com/


Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 13:49
ellerine sağlık çok güzel görünüyorClap

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 14:38
Eline sağlık canım...sende her yönden hamaratmışsınLOL

-------------
İkizlerim Azra ve Arda


Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 14:44

Ben de bayılıyorum ev ekmeğine.. Zeytinli ve cevizli harika oluyor ama makinada değil fırında yapıyorum kabarmıyo fazla ama nefis oluyor.. Canımı çektirdin yapayım bari...Smile



Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 15:15
foto eklemeyi unutma canım yaparsan Wink


Mesajı Yazan: kelebegim
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 15:48
bende ekmek yapma makinasında ekmek yapıyorum .ilk aldığımda biraz zorlandım ama şimdi çok rahat ve sağlıklı akşam hazırlıyorum sabah ekmek kokusuyla uyanıyorum.

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: koşkar
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 15:54
canım yaptıgın tarifleri eklersen sevinirim
tesk ederim yeşimcim untandırıyorsunuz beni valla
evet cevizli  ve zeytinli ekmek süper
bende bugün haşhaşlı denedim süper oldu


-------------
http://orgucini.blogcu.com/


Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 16:42
Eşim çok ısrar ediyo ekmek makinası alayım diye ama ben yer yok diye istemiyomLOL
Ama süper oluyo galiba eline sağlık canımClap


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 16:49
benim de var ekmek makinem hemde kocaman ekmekler yapıyor çokda lezzetli oluyor ev fırına döndü zaten her türlü unum var kepekli,beyaz,çavdar.........LOLLOL
ayrıyeten içine arzu edilen herşey konulabiliyor haşhaş,keten tohumu,ceviz.....neler neler
bide bu makineler çok maharetli reçel bile yapıyormuş,çorbada LOL


-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: koşkar
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 16:54
LOLLOLLOLevet nilaycım bide pilavda yapıyormus corba reçel

-------------
http://orgucini.blogcu.com/


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 16:55
Yapıyor da 3,5 saatte ConfusedConfusedConfused o evdeki bayanlar için uygun sanırım düşünsenize 8 de evde olduğumu 3 ,5 saat mayala pişsin yataken yerim artık LOLLOL


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 17:03
yok kız herkese uyar benim makineni mesela ayar düğmeleri var kabuk rengi seçimi, kabul sertliği filan diye bide en önemlisi öyle bir ayarı var ki ayarlıyorsun geceden ya da ne zaman istersen sabah uyandığında ekmeğin sıcacık pişmiş ve dinlenmiş oluyor ( mesela bir saat piştikten sonra makinede dinlenmesi gerekiyor ) evet pişirme süresi uzun ama değer diye düşünüyorum çünkü en azından ekmeğin içinde ne var biliyorsun gönül rahatlığı ile tüketebiliyorsun, fırından alınalarda neler neler çıkıyor düşününce iyi kli kendim yapıyorum diyorsun,bide 1 hafta bayatlamıyor, ilk günkü tazaeliğini koruyor,hatta buzdalabına koyarsan daha çok,benim ki büyük ekmek yaptığından biz sadece kahvaltıda yediğimizden uzun süre saklayorum mesela

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 17:07
markası ne nilay, kaça almıştın merak ettim alsam da acaba haftasonları kahvaltıya sıcak ekmek mi yesek Wink


Mesajı Yazan: koşkar
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 17:07
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

Yapıyor da 3,5 saatte ConfusedConfusedConfused o evdeki bayanlar için uygun sanırım düşünsenize 8 de evde olduğumu 3 ,5 saat mayala pişsin yataken yerim artık LOLLOL


yok canım saati var onunnayarla istediğin saate eve geldiğinde mis gibi taze ekmekOuch


-------------
http://orgucini.blogcu.com/


Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2008 Saat 22:27
ellerıne saglık ne guzel olmuslar oyle

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 12:05
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

markası ne nilay, kaça almıştın merak ettim alsam da acaba haftasonları kahvaltıya sıcak ekmek mi yesek Wink



özelden link attım canım sana Wink





-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2008 Saat 23:52
eeeeee kızlar bu ekmeklerın tarıflerı yokmu yawssssssssssssssssss

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2008 Saat 23:54
neyse ben sızlere belkıde bıldıgınız ıkı denemıs tarıf eklıyeyım ama ben denemedım
arkadasımın tarıfı okWink


-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2008 Saat 23:55
KLASIK EKMEK

3 ölçek un,2 küçük kaşık ölçekmaya,2 büyük kaşık ölçek yağ,2 büyük kaşık ölçek şeker,2 küçük kaşık ölçek tuz,1+1/8 kap ölçek su.1 numaralı beyaz ekmek programında,orta koyulukta,900 gr lık somun boyutunda yapıyorum.makinem sinbo...en garantili ölçü bu kızlar.çoğunu denedim.ama kepekli ve tam buğday unu dışında diğer tahıl unları iyi olmadı.

•   ilk denemem cok guzel oldu..beyaz un kullandım soke..
•   ıkıncısı kepeklı unla yaptım..
•   ucuncuyu Süt ile yaptım..yarı yarıya…super oldu..
(arkadasımın tarıfınden alıntı)


-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2008 Saat 23:56
Sütlü Ekmek

Malzemeler:

675 gr. un
2 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
25 gr. tereyağ
0,45 litre süt(yaklasık 2 su bardagı)
2 yemek kaşığı süt(uzerı ıcın)


Hazırlanışı:

Un, tuz ve kuru mayayı büyükçe bir kaba verip karıştırın. Yumuşak tereyağını da katarak hamuru yoğurmaya başlayın. Yoğurma sırasında hamur oluşana kadar olabildiğince ılık süt katın. Hamuru düz bir zeminde elastik bir şekil alana kadar 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Oluşan hamuru 12 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerini bir bezle kapatıp, sıcak bir yerde 1 saat kadar kabarmasını bekleyin. Süt ekmeklerinin üst kısmını bıçak yardımıyla uzunlamasına bir kez yarın. Ardından ekmekciklerin üzerine soğuk süt serpiştirin ve isteğe bağlı olarak üzerlerine haşhaş, susam, ayçekirdeği veya iri tuz serpin. 230 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 – 15 dakika kadar pişirin.



bıkac onerım var denemem sonunda ;
* 8 parca yapılabılır..12 parca ıle cok kucuk oluyor..
* uzerıne sutu fazla surmeyın sert oluyor..cok az olsun
* ve sut oranını yarım caybardagı daha fazla koyabılırsınız..

bu sekılde daha ii olacagını dusunuyorum..bı sonrakı denemem bu sekılde olacak

lezzetlı ve hafıf olmus..

Afıyet olsun..

tarıfın orıjınal seklı bu tarıftır..ALINTIDIR..netten almısım tarıfı ama nereden oldugunu not almamısım..
 
 
(arkadasımın tarıfınden alıntıdır)Wink


-------------
http://www.glitterfy.com/">



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat