kızımın kekemeliği yardım
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Gelişim
Forum Tanımlaması: Gelişim
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25981
Tarih: 19 Haz 2025 Saat 02:38
Konu: kızımın kekemeliği yardım
Mesajı Yazan: ifakat
Konu: kızımın kekemeliği yardım
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 00:39
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 00:42
Geçmiş olsun ifakat, seni anlıyorum İnşallah bir an önce geçer, ama geçmeyeceğini sanmıyorum ben...
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 00:45
hemsom gecmis olsun ......ben dedigimin arkasindayim kiz göze cok batiyordu nazar oldu bunu söyluyom devamli ..ama duzelecek canim buna inan ...
-------------
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 00:45
inşallah canım yaa.Allah dermansız dert kimseye vermesin
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 00:46
hemşo yaa düşünmeden edemiyom işte ya kalıcı olursa diye okul zamanına kadar geçmezse.şimdi çocuklar alay dan anlamıyorlar ama ya ileride dua edin nolur
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 00:54
ifakat Yazdı:
hemşo yaa düşünmeden edemiyom işte ya kalıcı olursa diye okul zamanına kadar geçmezse.şimdi çocuklar alay dan anlamıyorlar ama ya ileride dua edin nolur | canim duaalrimiz seninle tabikiiiiiii,ama ümidi kesme dogusdan olmus olsaydi bilemezdim ama sonradan oldu umarim duzelecek tedavilerle ......nazara da inann göze batti.annem derdiki nazar insani öldururmus anla iste catladi demekki nazar .annenle koye gitsen öyle yapar buyukler dereden denizlerin oldugu yerlerden gezerler annen bilir ..oku geceleri ..resim ekleme bu ara onun ben o yuzden eklemiyom inanki ..benim emelegim cunku cok ama cok guzel .......
-------------
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 01:08
saol canım benim desteklerin için
okuyorum bol bol resim falanda bayağıdır eklemiyorum.
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 01:10
canım tedaviyle bende düzeleceğine inanıyorum.
sen umudunu yitirme.inşallah Allah ın izni ile düzelir..
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 01:27
canim ifom büyük gecmis olsun, insallah bir an önce iyilesir yagmurum Bencede gecicidir canim, cünkü izledigim videolarda hep masallah cok güzel konusan bir bebekti.Bildigim kadariyla kekemelik ilk konusmaya basladiktan sonra basliyor.Gecici bir durumdur canini Sikma canim, Allah yardimciniz olsun
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 09:03
geçmiş olsun.. Allah acil şifa versin.
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 09:16
Bir psikologa görün derım konuşma terapisine girin konuşma egzersızlerı alın derım bence
bunun yanında ona bol bol kıtap oku kalıcı oldugunu sanmam komşumun kızıda böyleydi korkudan olmuştu 4 ayda geçti zor bir süreç ama dene derim
Konuşmalarını sıklıkla ve sabırla düzeltin sizin için dua edicem
Hızlı degilde tane tane konuşmasını sağla....
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 09:17
yağmur kaç yaşındaydı ifakat?
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 09:25
canım gecmiş olsun oncelıkle benım 2 tanıdıgımdan bırı bırşeyden korktu sonra duzeldı ınş duzelır dıger cocuksa kopek kovalamış ondan kaldı terapı goruyor daha gecmedı inş yagmur atlatır
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 10:02
ifakatçım benim de bi arkadaşım 4- 5 yaşlarındayken geçirdiği bi kaza sonucu kekelemeye başlamış...zamanla düzelmş ama ne kadar da düzelse takılmaları oluyordu arada...kelimeleri dilinde tutuyordu bir süre...üniversite yıllarında diksiyon kursları falan derken şimdi düzldi...bu kadar geç geçmesini sebebi başka yaşadığı diğer problemler de olabilir...anne babası bolanmıştı falan..demek istediğim sonradan olduysa düzelebilir...inşallah yağmur daha kısa sürede iyileşir canım....
|
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 10:50
inanmıyorum canım benim çok geçmiş olsun kıyamayız sana güzellik  bence bol bol kitap okumalın ama beraber ilk terapiyi senin yapman gerek ona güven vermen için kıyamam sana yaa, nazarla olduğuna inanmıyorum, yoksa şimdiye kadar çatlardı, yok yok aklına böyle şeyler getirme nolur, hissediyorum ki iyileşecektir kızımız peki farkında mı nasıl konuştuğunun, neden böyle olduğunu sordumu sana hiç konuştunuz mu
-------------
|
Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:09
canım üzülme yaşı küçük daha geçici bir durum olabilir...şayet değilse bile bu işin merkezleri var hangi devirde yaşıyoruzki kalıcı olsun.. ben tv de bunun merkezlerinide görmüştüm..
ayrıca komşumuzun oğlu vardı çocukken üstüne horoz atmışlar korkmuş kekelemeye başlamış görsen yüzüne hiç bakmıyorduk konuşsun diye..müthiş kekeliyordu..sonra izmirde bi yerde tadavi oldu geldi..şaşarsın nasıl güzel konuşmaya başladı..bu dediğimde bundan 5-6 yıl önce.
kendisi liseden mezun olmuştu ama benim tv de gördüğümde daha küçük çcuklarda vardı..
|
Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:12
demek istediğim sen şimdi elinden geldiğince bol konuşma kitap okuma egzersizleri yaptır..bir taraftanda bu merkezleri araştır..tedavisi var.. ki güzel kızının durumu geçicide olabilr ...
geçmiş olsun 
|
Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:37
merhaba çok geçmiş olsun bence zaten elinden geleni yapıyorsun inşallah bu çabalarla geçecektir ama sanırım her annenin yaptığı gibi çok önemsiyorsun bunu bir farkederse tedavi süreci daha zor oluyormuş çok ünlü bir odyoloji uzmanı AOA programında söylemişti
üzülüp önemsesende bunu çok iyi gizlemenin bir yolunu bulmak gerek
çok zor biliyorum
allah kolaylık versin 
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:42
febaa dogru söylüyo telaş yapmıyacak ve ona bellı etmeyeceksin ziraa süreç uzar
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:46
ilginiz için,güzel dilekleriniz için teşekkür ederim
dr a gittik şu an pedagog un gözetimi altında kreşe gidiyor.
bol bol kitap okuyorum,balon şişirttiriyorum nefes egzersizi olsun diye,o konuşurken gözlerini içine endişesiz bakmaya çalışıyorum(ben ole bakıyorum sanıyorum ama o ne hissediyor bilemiyorum)
maalesef kendide farkında çünkü bana 1 2 kere ben hiç güzel konuşamıyorum ne ne diyorum dedi dünyam yıkıldı.ben ona çok güzel konuşuyorsun dediğimde vermişti bu cevabı 
çok ağır bi tranva değil hani korksun geceleride ağlayarak uyansın,çığlık çığlığa mekandan çıkmak istesin bu gibi birşey yaşamadık.
knuşma terapistleri okuma yazma bilmeyen çocuğa terapi uygulamıyor,kekemelik tedavileri de aynı bir merkezi aramıştım bana 6 yaşına kadar geçer deişlerdi
birde her konuşmasında yapmıyor bazen 10 kelimenin 8 ini yaparken bazen 10 u güzel söyleebiliyor ve hep ilk kelimeye başladığında yapıyor gerisi normal geliyor
inşallahhh geçecek ilerisi için üzülüyorum sadece içine kapanık olmasın ı istemiyorum 
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:55
heryere dalıp çıkan çocuk niye içine kapanık olsun onu hiç merak etme biraz destelke kendi haline bırak çünkü habire uzman kontrol falan çocuğun çok zeki eminim bende bir sorun var düşüncesi pekişiyordur hiçbir şey yapmamak zararlı ama bence abartmakta çok zararlı böyle yazmak kolay ama uygulamak çok zor bende yapamazdım herhalde
çok kolay gelsin
inşallah allahın yardımıyla atlatacaksın 
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 11:56
ilal yağmur 3.5 yaşında
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 12:07
allah bağışlasın teleş ettiğin sorunlar için yaşı ço küçük bence o yaşta hiç konuşamayan yada çok az konuşan pek çok çocuk var
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 12:17
haluk yavuzerin bir kitabında 2.5-3.5 yaşındaki kekemelikler in %90 ı zaman içinde geçer 5-6 yaşındakiler ise genellikle kalıcı olur...diyor ondan sormuştum... duygularını ifade etmeyi öğretmelisin belkide...oyun içerisinde endişelenince ,heyecanlanınca insanın kendini nasıl hissettiğini ifade etmelisin.mesela köpek tavşanı kovalıyor...tavşan korktu ve endişelendi. kalbi küt küt atmaya başladı,bacaklarının birbirine dolaştığını sandı,elleri titredi,...sonra bir an düşündü. ben köpekten daha küçüğüm ama ondan daha hızlı koşabilirim...kendime güvenmeliyim diyerek zıplayarak kaçmaya başladı. ve sonunda köpek tavşanı yakalayamayınca çok yoruldu ve uyuya kaldı...gibi.... onu yüreklendirerek konuşmaya davet et yine oyunla...mesela en sevdiği oyuncağını neden sevdiğini anlatsın sana ve babasına.yada bzaı geceler uyumadan önce o bir hikaye anlatsın.......kekelediği zaman hiç müdahele etmeyin ki öyle yapıyorsunuzdur zaten...sonuna kadar gözlerinin içine bakarak dinleyin...ama tabi bu durumu önemsendiğini ve üzerine düşüldüğünü hissetmesi ters yönde etkileyebilir...oyun içinde olmalı bence....oyun çok etkili bir araç başıma geldiğinden yada çok bildiğimden değil ama ben olsaydım bu şekilde çözmeye çalışırdım...pedagoglada bu fikirleri konuş uygun görürse uygula derim...geçecektir eminim...
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 12:24
Ona bol bol şarkı söylet ezbere bildiği tekerleme şiir varsa söylet bol bol konuştur
Ama sakın baskı yapma konuşmanı düzelt düye yüksek sesle konuşma canım
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 14:20
canım geçmiş olsun öncelikle benim ablamın oğlunda sonradan oldu ilk konuşmaya başladığında bişey yoktu sonradan 3 yada 4 yaşından sonra başladı inşallah yağmur da geçicidir . yine bizim komşumuzun oğlunda sonradan oldu 6 yada 7 yaşındaydı sanırım onu apartmandan başka birisi kesici aletle yaramazlık yaparsan seni keserim diye korkutmuş çocuk ondan sonra kekelemeye başladı ama ikisinden de bildiğim kadarıyla çok heyecanlandıklarında kekeme artıyor sakin oldukları zaman ise azalıyor ablamda doktora götürdü ama hala şuan liseye gidiyor bazı kelimelerde yine takılıyor onun dışında rahat konuşuyor canını sıkmak istemedim canım bilgin olsun diye yazdım dediğin gibi korkudan olabilir inşallah kekemelik kalmaz llk doktor kalıcı demiş diğeri geçici demiş inşallah geçicidir
şimdi ablama sordum ablama psikolojik, kıskançlık yada birini taklit etme diye demiş doktor şimdi çok az takılma oluyormuş oda çok nadir diyor tekrar geçmiş olsun canım
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesajı Yazan: ELa-m
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 14:28
bende duzelecegine inaniyorum...allah daha kötü bir saglik sorunu vermesin ....içini rahat tutmaya bak....
------------- E$e v kIzI eLa
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 14:30
çok geçmi$ olsun canim in$ gecer bi an once bu konuda bi bilgim yok maalesef ...
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 14:57
çok sağolun desteğinizi görünce bende rahatlıyorum
ilal oyuna da katayım inş faydasını görürüm canım sağol.emin olduğu şeylerde yapmıyor mesela su gibi bildiği kitabını okurken takılma az ama uydurduğu kitabında daha fazla her gece 1 2 saat kitap okuyoruz.üzerine ne ben ne eşim nede başkası baskı kurmuyor herkesi uyarıyorum aman kızım kekeliyor o bişey anlatırken gülmeyin ve sakin sakin dinleyin diye.zor bir süreç ama geçer umuduyla bekliyoruz.
ayşegül geçmedi demek yeğeninde oyyy oyy 
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 15:00
İfakat pozitif düşünki güzel şeyler olsun kızdırma beni bak
İyi olacak önce kendin inan
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 15:07
inşallah zeynep inşallahhh
kendimi hazırlıyorum pozitifliğe ama o konuşunca çöküyorum yine .ona belli etmiyorum çok zor ikili oynamak 
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 15:12
ifakat Yazdı:
inşallah zeynep inşallahhh
kendimi hazırlıyorum pozitifliğe ama o konuşunca çöküyorum yine .ona belli etmiyorum çok zor ikili oynamak  |
Biliyorum çok zor; Ama herşey başlamadan inanmadan önce hep zor değilmidir?
İnancını kaybetme!
Doktor Kadir beye danıştın mı?
Not; Düzgün cümle kurduğunda ödüllendir. Çünkü kekemelik alışkanlığa dönüşüyormuş.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 15:29
kadir bey çocuk doktoru ya o yüzden sormadım
ödüllendirmezmiyiz tabikide yapacağım 
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 15:31
ifakat Yazdı:
kadir bey çocuk doktoru ya o yüzden sormadım
ödüllendirmezmiyiz tabikide yapacağım  |
Buda bir hastalık çeşidi sayılır bence sor yanıtlayacaktır ne demişler el elden üstündür.
Ne kaybedersin 
Birde ona nazar boncuğu takıp ki mutlaka vardır, nazar duası okut
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 16:13
Canım çok üzüldüm çokkk...
Geçmiş olsun düzelir inşallah...
Ben kalıcı olduğunu sanmıyorum....
Güzeller güzeli prenses eski günlerine dönecek...Zor bi dönem Allah seninde yardımcın olsun..
Yıpratma kendini...
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 16:28
canım ilk zamanlardaki gibi hiç kalmadı sadece bir iki kelimede takılıyor onun dışında rahat konuşuyor yağmurun özgüveni kuvvvetliyse ki eminim öyle, bir iki kelimede bile takılmayacak inşallah
bol bol şarkı ve özellikle hızlı konuşunca azalma oluyor senin desteğinle bu dönemi inşallah rahatlıkla atlatacak benim ablamın oğlunda bir iki takıntı kalmış olması bu yağmurda da kalacak diye sakın düşünme her çocuk farklıdır bizim ki kıskançlıktan olmuş ablam öyle dedi kardeşi olmuş ondan sonra başlamış yağmur da öyle kıskançlık olduğunu sanmıyorum bence atlatıcak inşallah canım dualarımız seninle bize iyi haberi vereceksin inşallah
-------------
|
Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 16:49
canım çok geçmiş olsun. sonradan olan bişey bence zamanla düzelir. madem korkudan olabileceğini düşünüyorsan bence birde çocuk psikiyatrisine götür. acil şifalr dilerim  güzel haberlerini bekliyoruz 
------------- ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 16:55
İfakat gerçekten çok üzüldüm canım ama bence de nazar olmuş canım. Çünkü kızın maşallah çok akıllı ve sadece korku da bahane olmuş. O korkularını yenmeye ve üzerine gitmeye çalış çünkü bu korkularını kolayca atramaz bu yaşta çocuklar. Bir de asla bu durumu anormal olarak üzülerek ikinci kişiyle konuşurken yanında olmasın. Çünkü ilginin kendi üzerinde olmasından mutlu oluyorlar ve durumu devam ettirmeye meyilli oluyorlar canım. Allah bir an önce yardımcınız olsun. Hemen düzelsin. Kocaman maşallah diyorum ve sana tavsiyem becerilerini istemeden nazar olur diye gizle canım. Allah kolaylık versin.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 16:58
İfakat; Konuşmalarını kontrol altına alırsan birşeyi kalmayacaktır buna inanıyorum.
Ancak bazen kelimeleri söylememek , takılmak ona çok sıkıntı verebilir.Böyle zamanlarda sizden tepki gelmemesi daha da kötü olabilir.Bir şey söylemek ihtiyacı duyabilirsiniz.Bu durumlarda,ses tonunuzda acımak,olumsuz bir yorum,kaygı ya da şaşkınlık ifadesi bulunmaksızın hatta belki de hafifçe gülümseyerek "bu kelime uğraştırdı seni" ,"bazen zor oluyor,değil mi?" bir sonraki dahada kolay olacak gibi sözler söylememiz gerekebilir. hatta dahada iyi olur!
Okulda etkinliklere onunla katıl kermes gibi...
Cümleyi bitirmesini sabırla bekle, zorlama
Ona konuşmada en iyi örnek model sen olacaksın yavaş ve sakin tonda konuş
|
Mesajı Yazan: Lilav
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2010 Saat 23:30
canim benim oglumda bes yasinda hafif kekeliyor ,
anaokulundaki ögretmenlerine sordum zamanla gecer dediler.
yalniz ailenin kesinlikle dikat etmesi lazim dedi,
örnegin biz önce ogluma murat an ne an ne diyorduk yavas konus diyorduk bu kessinlikle yanlismis 
bunu duyunca cocukta ister istemez heyecan yapiyormus 
ve kelimelerin hepsi biranda cikiyormus agzindan 
cocuga yavas yavas vaktin var demek te cocukta psikoljik baski yapiyormus 
cocuk ne kadar kekelersede hic birsey yokmus gibi davranip dinlemek ve cocugun vakti oldugunu acele etmemesi geektigini kendi farketmesi gerekiyormus.
oglum haftada bir gün der veriliyor canim bu arada 
------------- Cagimizin altin kalbini ariyoruz,Nerde cagimizin alti kalbi???
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 01:04
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 01:06
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 01:08
duygu07 Yazdı:
İfakat gerçekten çok üzüldüm canım ama bence de nazar olmuş canım. Çünkü kızın maşallah çok akıllı ve sadece korku da bahane olmuş. O korkularını yenmeye ve üzerine gitmeye çalış çünkü bu korkularını kolayca atramaz bu yaşta çocuklar. Bir de asla bu durumu anormal olarak üzülerek ikinci kişiyle konuşurken yanında olmasın. Çünkü ilginin kendi üzerinde olmasından mutlu oluyorlar ve durumu devam ettirmeye meyilli oluyorlar canım. Allah bir an önce yardımcınız olsun. Hemen düzelsin. Kocaman maşallah diyorum ve sana tavsiyem becerilerini istemeden nazar olur diye gizle canım. Allah kolaylık versin.  |
bu benim hatam eğer nazar olduysa şayet herşeyini ulu orta anlatıyorum
onun yanında konuşulmasına bile izin vermiyoruz ki.zaten ilk önce yapılacak iş korkularını,kaygılarını yenmek olacak inşAllah bu durumun üstesinden geleceğiz
çok teşekkür ederim 
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 01:10
peperutka Yazdı:
İfakat; Konuşmalarını kontrol altına alırsan birşeyi kalmayacaktır buna inanıyorum.
Ancak bazen kelimeleri söylememek , takılmak ona çok sıkıntı verebilir.Böyle zamanlarda sizden tepki gelmemesi daha da kötü olabilir.Bir şey söylemek ihtiyacı duyabilirsiniz.Bu durumlarda,ses tonunuzda acımak,olumsuz bir yorum,kaygı ya da şaşkınlık ifadesi bulunmaksızın hatta belki de hafifçe gülümseyerek "bu kelime uğraştırdı seni" ,"bazen zor oluyor,değil mi?" bir sonraki dahada kolay olacak gibi sözler söylememiz gerekebilir. hatta dahada iyi olur!
Okulda etkinliklere onunla katıl kermes gibi...
Cümleyi bitirmesini sabırla bekle, zorlama
Ona konuşmada en iyi örnek model sen olacaksın yavaş ve sakin tonda konuş
|
internetteki yazıları ezberledim yakında kitap bile yazarım bu konuda ama gel görki uygulasam bile kendi kızıma yararım şimdilik yok.zamana bırakıyorum öğrendiklerimi duyduklarımı uygulayarak tek gereken şey zaman olcak
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 01:13
Lilav Yazdı:
örnegin biz önce ogluma murat an ne an ne diyorduk yavas konus diyorduk bu kessinlikle yanlismis 
cocuk ne kadar kekelersede hic birsey yokmus gibi davranip dinlemek ve cocugun vakti oldugunu acele etmemesi geektigini kendi farketmesi gerekiyormus.
5 yaşında mı başladı?sizede çok geçmiş olsun.önerilerin için çok teşekkür ederim.birde nerde alıyor canım dersi bize dr 5 6 yaşında dil ve konuşma terapisi alır geçmezse demişti
|
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 01:28
yurt disinda kiresde basliyor hemso böyle tedaviler bizim kresde öyle var 4 yasinda basliyor okula gidene kadar .yukardaki arkadasda yurt disinda oda tahminim öyledir.....
-------------
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 01:29
ifakat Yazdı:
duygu07 Yazdı:
İfakat gerçekten çok üzüldüm canım ama bence de nazar olmuş canım. Çünkü kızın maşallah çok akıllı ve sadece korku da bahane olmuş. O korkularını yenmeye ve üzerine gitmeye çalış çünkü bu korkularını kolayca atramaz bu yaşta çocuklar. Bir de asla bu durumu anormal olarak üzülerek ikinci kişiyle konuşurken yanında olmasın. Çünkü ilginin kendi üzerinde olmasından mutlu oluyorlar ve durumu devam ettirmeye meyilli oluyorlar canım. Allah bir an önce yardımcınız olsun. Hemen düzelsin. Kocaman maşallah diyorum ve sana tavsiyem becerilerini istemeden nazar olur diye gizle canım. Allah kolaylık versin.  |
bu benim hatam eğer nazar olduysa şayet herşeyini ulu orta anlatıyorum
onun yanında konuşulmasına bile izin vermiyoruz ki.zaten ilk önce yapılacak iş korkularını,kaygılarını yenmek olacak inşAllah bu durumun üstesinden geleceğiz
çok teşekkür ederim  | bunu ben devamli dedim size beni dinlemediniz senin o göremedigin duxamadgin sözlerden oldu bu kiz ben böyle bilir böyle diyom nazar oldu birden bire oldu hic yoktan
-------------
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 01:48
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 01:56
üzüme sakin bu gecidi bir sey bunu hisse´diyom .yagmur deli dolu kiz gececek buna inaniyom ben
-------------
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 02:10
inşAllah canım benim inşAllah
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 02:55
öncelikle kafanı hiçb bir yere vurmaa.. kendini suçlamaktan vazgeçç .mükemmel anne yok hepimizin hataları var ve olacakta .. yağmurun kekelemesi senin suçun değill . her ne olduysa olmuş ve sen olan şey karşısında umursamaz değilsinki . okuyosun araştırıyosun pür dikkatsin bu durum için şartlarını zorluyosun her anne gibi harika bir annesin önce bunu kabul et olurmu şekerim yoks o kafana ben vurmaya gelcem ..
bu durumun geçiçi bi süreç olduğunu düşünüyorum ve bunun içinde hep dua ediyorum ..
seninde böyle olacağına inandığını biliyorum böyle olması için gösterdiğin çabayıda biliyorum .belki biraz zaman alacak ama geçecek lütfen buna inan ..
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesajı Yazan: grensu
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 09:18
Çok geçmiş olsun bir benzerini bizde yaşadık görümceme gezmeye gitmiştik misafiri varmış misafirin çocuğu özürlüydü o günden sonra oğlum kekelemeye başladı sana tavsiyem çocuğun yanında kullandığı kelimeleri düzeltmeye çalışmayın ve en önemli faktör tatlılardan bir süre uzak tut tatlı yedikçe kekelemesi artıyor denemeni tavsiye ederim
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 10:16
zehra Yazdı:
öncelikle kafanı hiçb bir yere vurmaa.. kendini suçlamaktan vazgeçç .mükemmel anne yok hepimizin hataları var ve olacakta .. yağmurun kekelemesi senin suçun değill . her ne olduysa olmuş ve sen olan şey karşısında umursamaz değilsinki . okuyosun araştırıyosun pür dikkatsin bu durum için şartlarını zorluyosun her anne gibi harika bir annesin önce bunu kabul et olurmu şekerim yoks o kafana ben vurmaya gelcem ..
bu durumun geçiçi bi süreç olduğunu düşünüyorum ve bunun içinde hep dua ediyorum ..
seninde böyle olacağına inandığını biliyorum böyle olması için gösterdiğin çabayıda biliyorum .belki biraz zaman alacak ama geçecek lütfen buna inan ..
|
Zehra'ya aynen katılıyorum Bu konuda asla kendini suçlama, sen zaten elinden gelen her şeyi yapıyorsun güzelim, bence zamanla düzelecek, bizim kreşin pedegogu da aynı şeyi söyledi, ee araştrmalar da o yönde, onun için bence bu konuda için rahat olsun  
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Lilav
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2010 Saat 13:32
ifakat Yazdı:
Lilav Yazdı:
5 yaşında mı başladı?sizede çok geçmiş olsun.önerilerin için çok teşekkür ederim.birde nerde alıyor canım dersi bize dr 5 6 yaşında dil ve konuşma terapisi alır geçmezse demişti
|
|
canim benim oglum 6 ay önce basladi krese bir logopedi gelip ilgileniyor
insalah senin kizindada gecer benim oglumda abyagi azaldi sadece cok stresli olunca oluyor
------------- Cagimizin altin kalbini ariyoruz,Nerde cagimizin alti kalbi???
|
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2010 Saat 14:02
saolun kızlar valla desteğinizi yanımda hissetmek bana çok iyi geldi sizlerinde dediği gibi inşAllah geçicidir.elimden gelenin hepsiini yapıyorum gerisi Rabbime kaldı
|
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2010 Saat 15:15
çok geçmiş olsun ifakat
üzüldüm gerçekten. inşallah bu süreci en kısa zamanda atlatırsınız
|
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2010 Saat 15:32
|
Mesajı Yazan: ahmetefe
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2010 Saat 16:19
2 yaşımdayken kekelemeye başlamışım, 4-5 yaşında geçmiş,sonra ergenlik döneminde yine başladı,
pedagoga filan gitmiştik hatırlıyorum.
bir kaç yıl sürdü benimki ama çok şiddetli değildi.
lisedeyken eser kalmamıştı kekemelikten.
kekemelik artık tedavi edilebilen bir durum, bir sürü terapi merkezleri var.
Ama ben sizin çocuğunuz için bunlara gerek olacağını hiç düşünmüyorum. daha küçük, üstesinden gelebilir. Sakın onun kelimelerini tamamlamayın, daha çok strese girebilir, kekemelik daha da artıyor bu durumda ( kendimden biliyorum ).
En kısa zamanda acil şifalar dilerim.
sevg,ler..
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 01:13
hülya teşekkür ederim
alınma lütfen nazım geçtiği için sordum 
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 01:14
ahmetefe Yazdı:
2 yaşımdayken kekelemeye başlamışım, 4-5 yaşında geçmiş,sonra ergenlik döneminde yine başladı,
pedagoga filan gitmiştik hatırlıyorum.
bir kaç yıl sürdü benimki ama çok şiddetli değildi.
lisedeyken eser kalmamıştı kekemelikten.
kekemelik artık tedavi edilebilen bir durum, bir sürü terapi merkezleri var.
Ama ben sizin çocuğunuz için bunlara gerek olacağını hiç düşünmüyorum. daha küçük, üstesinden gelebilir. Sakın onun kelimelerini tamamlamayın, daha çok strese girebilir, kekemelik daha da artıyor bu durumda ( kendimden biliyorum ).
En kısa zamanda acil şifalar dilerim.
sevg,ler..
|
uzun bir süreç bizi bekliyor o zaman inşAllah okula başlamadan geçer
çok teşekkür ederim.yaşayan birinden duymak daha iyi oldu 
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 08:34
öncelikle geçmiş olsun canım benim kızımdada bundan 2-3 ay öncesinde kekemelik başladı okadar üzülüyordumki hep öyle kalacak diye korkuyordum zamana bırak demişti doktorumuz kesinlikle söyleyemediği kelimeleri tamamlama kendisi tamamlasın ve bu durumun farkında değilmişsiniz gibi davranın demişti,korkudan olabilir beyindeki düşünce hızını kelimelere aktarırken olabilir demişti.
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 14:56
sakın yağmurun cümlelerini onun yerine tamamlama canım
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 15:04
ezgisu55 Yazdı:
öncelikle geçmiş olsun canım benim kızımdada bundan 2-3 ay öncesinde kekemelik başladı okadar üzülüyordumki hep öyle kalacak diye korkuyordum zamana bırak demişti doktorumuz kesinlikle söyleyemediği kelimeleri tamamlama kendisi tamamlasın ve bu durumun farkında değilmişsiniz gibi davranın demişti,korkudan olabilir beyindeki düşünce hızını kelimelere aktarırken olabilir demişti.
|
devam ediyormu canım sizdede sizdede geçmiş olsun.
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 15:08
ifakat Yazdı:
hülya teşekkür ederim
alınma lütfen nazım geçtiği için sordum  |
he valla haklısın ben resmen orda kikirdemişim. anacım kusura bakma dikkatsizlik
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 15:09
Ekek çocuklarda daha sıklıkla görünüyormuş üzüldüğünde ve stres altında daha çok oluyor ve terrarlarmış birde hipnozla tedavisi varmış
|
Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 15:11
fatoş Yazdı:
zehra Yazdı:
|
Zehra'ya aynen katılıyorum Bu konuda asla kendini suçlama, sen zaten elinden gelen her şeyi yapıyorsun güzelim, bence zamanla düzelecek, bizim kreşin pedegogu da aynı şeyi söyledi, ee araştrmalar da o yönde, onun için bence bu konuda için rahat olsun   |
kesinlikle kızlara katılıyorum ve bu geçici bir durum ona inanıyorum. sen elinden geleni yapıyorsun.zamanla bencede düzelecek arkadaşım bizler yanındayız. 
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 22:56
peperutka Yazdı:
Ekek çocuklarda daha sıklıkla görünüyormuş üzüldüğünde ve stres altında daha çok oluyor ve terrarlarmış birde hipnozla tedavisi varmış |
nette olan biten tüm yazıları okudum yaladım yuttum canım saoğasın.
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 22:58
oykunaz Yazdı:
fatoş Yazdı:
zehra Yazdı:
|
Zehra'ya aynen katılıyorum Bu konuda asla kendini suçlama, sen zaten elinden gelen her şeyi yapıyorsun güzelim, bence zamanla düzelecek, bizim kreşin pedegogu da aynı şeyi söyledi, ee araştrmalar da o yönde, onun için bence bu konuda için rahat olsun   |
kesinlikle kızlara katılıyorum ve bu geçici bir durum ona inanıyorum. sen elinden geleni yapıyorsun.zamanla bencede düzelecek arkadaşım bizler yanındayız.  |
saol canım benim.biliyorum desteklerinii yanımda hissediyorum
|
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2010 Saat 23:28
İfocum ben bugün rehberlik hocasıyla konuştum bizim okuldaki sordum kekemeliği onlarda çocuk psikolojisi okuyorlar baya bana çok büyük ihtimalle geçeceğini söyledi erken yaşta başlayanlar geçici oluyormuş şarkı şiir ezberlemesi stresten uzak tutulaya çalışılması lazım falan dedi ama en önemlisi bu konuşma biçiminin üzerinde fazla durmamakmış rahat davranmak gerekiyormuş ( nasıl yapacaksın bilemiyorum ) sende elinden gelen tüm çabayı harcadığına göre bence artık herşeyi oluruna bırakmak lazım birde dediki böyle merkezler varmış kekemelik üzerine çalışan onlara danışsın dedi bende dedim ki birinin numarasını bulsana dedim biz anlamayız dedim bu işlerden bakacak oda 
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2010 Saat 13:18
gülsencim Allah razı olsun canım.çok ama teşekkür ederim   
|
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2010 Saat 15:28
İfocannnn geçecek biliyorsun,az sabır. Seni ve üzüntünü anlamaya çalışıyorum. Okuyacağız,danışacağız hepsini uygulayacağız,olmadı evimizde oyun grubu kuracağız
|
Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2010 Saat 15:31
Nilgün1 Yazdı:
İfocannnn geçecek biliyorsun,az sabır. Seni ve üzüntünü anlamaya çalışıyorum. Okuyacağız,danışacağız hepsini uygulayacağız,olmadı evimizde oyun grubu kuracağız  |
evet ifocuğum nilgüne katılıyorum... 
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2010 Saat 18:42
çok geçmiş olsun İfakat..İnsan anne olunca diğer çocuklarıda kendi çocuğu gibi düşünüyor..
Bence geçici bir durum... Sen anne olarak rahat ol canım.. Sen ne kadar rahatsan oda o kadar rahat.. Bazı şeyleri görmemezlikten gelip olurunada bırakmak lazım zaman zaman..
Zaman ve sabır herşeyin ilacı...daha çok küçük atlatır diye düşünüyorum.. 
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2010 Saat 14:06
nilgüncüm canım benim yardımların desteklerin için ne kadar teşekkür edtsem sana az cansın kreş biraz olsun işe yarıyor sanırım tırnak yemesi çok azaldı şükürler olsun kekemeliğide tekrar kelime başına döndü aralara artık az atıyor
nazlıcım biliyorum ki hep yanımdasın canım
şengül teşekkür ederim canım.desteklerinizi yanımda hissediyorum.inşAllah dediğiniz gibi olur atlatır yavrum 
|
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 15:08
merhaba ifakatcım konuyu yeni farkettim cnm şu an daha iyi olduğuna çok sevindim
bundan bir kaç yıl önce bir arkadaşım şaka olsun diye gardırobun çekmecesine oyuncak bir hayvan koydu adını dahi yazamıyorum yıl.. o anda benim korkudan dilim tutuldu dakkalarca konuşamadım etkisi bugünde var geçen gün bir oyuncakçıya girdim yine gördüm orada elimle işaret ettim görevliye kaldırırmısınız diye konuşamadım bir süre hatta sonrasında bende dakikalarca kekeledim
düşün bende korku böyle bir etki yaptıysa meleğinde çok daha büyük etki yapması çok normal
bende bişeyden korktuğunu düşünüyorum ve zamanla hiçbişeyi kalmayacağını biliyorum çok geçmiş olsun 
|
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 15:54
düzelme yok canım aynı devam ediyor ne olur bu yazımı okuyan herkes bir kere olsun dua etsin kızıma insanın elinden hiçbirşey gelmemesi inanın o kadar kötükü
korkudan mı neyden olduysa oldu kaç ay oldu geçmiyor kalıcı olacak diye aklım çıkıyor.Allah kimsenin yavrusuna dermansız dert vermesin(amin)
|
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 15:55
Kalıcı olmayacak canım benım hep aklımdasın duada ediyorum
|
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 15:58
çok saol canım 
|
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 16:10
ifakat Yazdı:
düzelme yok canım aynı devam ediyor ne olur bu yazımı okuyan herkes bir kere olsun dua etsin kızıma insanın elinden hiçbirşey gelmemesi inanın o kadar kötükü
korkudan mı neyden olduysa oldu kaç ay oldu geçmiyor kalıcı olacak diye aklım çıkıyor.Allah kimsenin yavrusuna dermansız dert vermesin(amin) |
aminnnnnnn canım inşalllah rabbim yağmurun bir nefeste konuşmasını nasip etsin annesi üzülme ne dertler var buna şükret dermansız dert vermesin rabbim inşallah bu zor günlerinde geçecek duacınım canım
-------------
|
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 19:02
tüm kalbimle amin diyorum duana..RABBİM inşalalh tez vakitte kuzucuğunun şifasını versin.Bir anne olarak neler hissettiğini çok iyi biliyorum ama lütfen kalbini ferah tut kalıcı olmayacak düzelecek
|
Mesajı Yazan: toprakipek
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 01:29
kızım 22 aylık yaklaşık 4 gündür seninle aynı şeyleri yaşıyor,ve seni çok iyi anlıyorum ifakat   netteki herşeyi okudum beklemekten başka çare yok küçükler çünkü.Allah yardımcımız olsun
|
Mesajı Yazan: toprakipek
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 01:32
Taha suresi 27. ayet kekemelik çeken, konuşması zor olan kişiye 7 gün boyunca 21 defa http://www.gizliilimler.tr.gg/Besmele_i-%26%23350%3Berif.htm - Besmele-i Şerif ile başlanarak okunur ve ağzına üflenir. Arapçası http://www.gizliilimler.tr.gg/Besmele_i-%26%23350%3Berif.htm - Besmele-i Şerif ile aşağıda yazdığım gibidir. Vesselam
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي
Okunuşu: Bismillâhirrahmânirrahim. Vehlul Ukdeten Min Lisâni
bir rivayete göre hz.musa da konuşma güçlüğü çekermiş ve taha suresinde yabbim dilimden düğümü çöz işimi kolaylaştır diyor. bu ayetde dilimden düğümü çöz kısmı sanırım ben yapacağım bu arada bir sürü nazar duası okutmaya çalışıyorum kendim okuyorum bir yandan ben bu duayı okıycam 7 gün 21 kez yağmur ve ipek için derim canım .
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 09:21
canım dil ile ilgili bir çok sorun yaş ilerledikçe geçebiliyo
bende ileri derece peltektim herkes dil yapısıyla ilgili geçmez demişti 
ama lise dönemimden bu yana her şey normal özellikle toplum içinde çok oluyordu hiç bir tedavi görmeden geçti
ama şimdi kızımda 1 yaşından beri cümle kurmasına rağmen bazı şeyler zor anlaşılıyo çünkü peltek 
ama ben umutluyum dediğim gibi toplum içinde bazı sorunlar toplum baskısıyla artasada bazıları sosyalleşme sonucu geçebiliyor
------------- bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2010 Saat 09:22
bu arada yeniden geçmiş olsun canım Rabbim yardımcınız olsun
------------- bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2010 Saat 08:54
ifakat Yazdı:
korkudan mı neyden olduysa oldu kaç ay oldu geçmiyor kalıcı olacak diye aklım çıkıyor.Allah kimsenin yavrusuna dermansız dert vermesin(amin) |
İfakat amin diliyorum tüm yüreğimle
zor gerçekten rabbim hiç bir anneyi ve babayı evladının sağlığı ile sınamasın
inşallah yakın zamanda güzel meleğin normale döner arkadaşım
|
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2010 Saat 09:07
kızlar Allah yardımcınız olsun
|
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2010 Saat 09:15
ifakat Yazdı:
İnşallah düzelecek.buna yürekten inan ifakat.Dualarım güzel kızınla.... 
|
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2010 Saat 10:11
Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2010 Saat 16:05
allah şifasını versin canım yeni gördüm burayı inşaallah düzelir o tür maskelerden kıyafetlerden çok korkuyor etkileniyor çocuklar büyük ihtimal o betmen kıyafetinden etkilenmiştir bir de üzüldüğünü belli etmede ilgi çekmek için alışkanlık haline getirmesin
------------- <a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2010 Saat 22:20
allah yardimcin olsun canim ins. cabucak gecer cok üzüldüm
|
Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2010 Saat 22:35
İfom yeni gördüm özür dilerim çok geçmiş olsun güzelim...
------------- http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">
<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
|
|