ACMA TARIFI
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Hamur İşleri
Forum Tanımlaması: Hamur İşleri
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4857
Tarih: 03 Şub 2025 Saat 07:50
Konu: ACMA TARIFI
Mesajı Yazan: Beyza
Konu: ACMA TARIFI
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 00:31
ACMA TARIFI
1 su bardagi ilik süt 1 su bardagi ilik su 1 su bardagi siviyag 1 paket yas maya(42 gr) 3 yemek kasigi seker 1 yemek kasigi tuz alabildigine un Arasina sürmek icin:Margarin(oda sicakliginda olucak) Üzeri icin: yumurta sarisi ve susam
Yapilisi: mayayi ilik sütle eritiyoruz sonra su, siviyag,seker, tuz ve unu koyarak yogurmaya basliyoruz,hamur cok kati olmasin.Yogurduktan sonra ilik bir ortamda 30 dakika kadar mayalandirip sonrasinda yumurta büyüklügünde bezelere ayiriyoruz.Her bezeyi oklava veya elimizle tabak büyüklügünde aciyoruz.Hamurun icine biraz margarin sürüp rula seklinde sariyoruz.icine yagi cok azda koymayin arkadaslar her tarafina yayilsin margarin(Yaptigimiz rulolari isterseniz 3-4 saat buzdolabinda tutabilirsiniz hamur yagi icine cektigi icin dahada güzel kabariyor.Yada hemen yapabilirsiniz) Sonra rulolari alip gemici dügümü veya salyangoz sekli veriyoruz.Üzerlerine yumurta sarisi ve susam serpip önceden isitilmis firinda 180 Derecede 20 dakika kadar pisiriyoruz.
Afiyet Olsun....
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 00:41
ahanda en sevdiğim tuzlu zaten başka tuzlu sevmem
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 00:52
afiyet olsun canim
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 00:53
canım,ellerine sağlık,gece gece canım istedi yineçok güzel görünüyor.
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 00:59
Gel buyur canim ben sana daha iyilerini yaparim Bu aceleye geldi biraz normalde daha cok kabariyorlar.
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 01:22
Açım aç Koymayın bir müddet şöyle güzel şeyler
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 01:27
Ellerine sağlık canım arkadaşım benimmm. Ama ben sana gelsem inan daha kolay kız. Bitirmezsen geliyorum bak.
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 01:29
Duygucum kiz valla yazmasi uzun sürdü ama yapimi cok kolay tadida cok güzel oluyor tavsiye ederim.Gel buyur ne demek canim benim
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 01:31
fatoscum kiz bakmak daha iyi canim, gözün doyarda yemezsin iste
|
Mesajı Yazan: piar
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 01:46
fatoşun neye baktığı anlaşıldıellerine sağlık,yarın yaparım belki benimde karnım acıktı
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 01:48
Afiyet olsun canim , cok kolay tavsiye ederim.Ama yaparken birazcik yagli oluyor.
|
Mesajı Yazan: balamut
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2008 Saat 13:01
her sabah işe gelirken mutlaka aldığım tek şey mutlaka deneyeceğim
------------- http://www.dumex.com.my" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2008 Saat 15:14
Mesajı Yazan: nurtenboz
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2008 Saat 19:53
canım gerçekten çok güzel görünüyor hamurlu şeylere bayılırım.2hafta sonra günüm var acaba ne yapsam diye düşünüyordum yapacaklarımın arasına aldım canımellerine sağlık
------------- selinim, yaşam kaynağım....
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 00:02
Afiyet olsun kizlar.Kolay gelsin
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 00:03
ben bayılırım açmaya ellerine sağlık arkadaşım hemen yapıcam .....
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 00:04
cok güzel oluyor canim, denemnizi tavsiye ederim.Geceden rulolari yapip, sabah sekil verip pisirirseniz daha güzel sonuc aliyorsunuz.Lezzet kat be kat artiyor.
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 00:15
ellerine sağlık.......
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 00:23
Afiyet olsun ....
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 11:14
ay bunu yeni gördum incelicem birazdan simdi isim varda
-------------
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 11:57
hehe iyi incelemeler canim
|
Mesajı Yazan: nurtenboz
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 17:38
canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir..yaparım ben bunu artık hatta üşenmezsem bugün de yapabilirim.
------------- selinim, yaşam kaynağım....
|
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2008 Saat 23:56
Tavsiye ediyorum canim cok enfes birsey oluyor.Ben daha 3 gün önce yaptim.Misafirlerim bayildi.Deneyen arkadasimda var oda begenmis. Simdiden afiyet olsun
|
Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2008 Saat 00:44
oyoy ellerine sağlık. bayılırım açmaya. kopyaladım tarifi yaparım birgün. sonucu da haber veririrm
------------- http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2008 Saat 01:15
Sonucunu 4 gözle bekliyorum canim
Gülay yapti memnun kaldi, insallah sende kalirsin
|
Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2008 Saat 16:23
ALDIM TARIFI EN KISA ZAMANDA YAPACAM ellerıne saglık defne
|
Mesajı Yazan: ELa-m
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2011 Saat 01:55
nefis gôrünÜYo vallah:))yarin yengemler gelcek bana bi$iler hazirlicam belki yaparIm bundan
------------- E$e v kIzI eLa
|
|