Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

mite alerjisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19275
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 16:43

Konu: mite alerjisi
Mesajı Yazan: atos
Konu: mite alerjisi
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2009 Saat 13:07

hocam benim oğlum 11 yaşında 4 yaşındayken anlamsız bir öksürük başladı anlamsız diyorum çünkü ne yaptıysak kesemedik.derken bize bir doktor önerdiler gittik ve oğlumun kolunda bir test yaptı ve mite alerjisi olduğunu söyledi.Bir süre astım ilaçları kullandık düzeldi.Benim oğlum 11 senedir en fazla 3 veya 4 kez ateşlenmiştir.Biz çok fazla ateşle uğraşmadık ancak öksürük 7 senedir yakamızdan düşmüyor tıkanma nefes darlığı hiçbir şekilde olmadı.Öksürüyor doktora gidiyoruz alrjiyi enfeksiyon tetikliyor diyor.Böyle bir şey varmı gerçekten mesela bir kulak iltah. veya nezle alerjiyi tetiklermi?

-------------
BELİNAY

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2009 Saat 16:57
Evet, tetikler... Sigara dumanı, havadaki nem oranındaki değişiklikler, hatta psikolojik durum bile tetikleyebilir.

Mesajı Yazan: zlemyayl
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2009 Saat 22:23
SleepyCryevett hocam.. bizimde 10 eylülde soğuk algınlığı -nezle şeklinde başlayan rahatsızlığımız-3 ekim itibariyle öksürüğe dönmüş--sayenizde llimon-bal zancefil tatbiikiyle nispeten şiddeti azalsada kesememiştik. 4.5 yaşındaki kızım doğumundan beri ilk defa öksürmekte..2 yıl önce,hem kan hemde deri testiyle -düşük pozitif çıkan -alerjisi (toz akarı)-BUGÜN YAPTIRDIĞIMIZ TESTTE GÖRDÜKKİ DEĞER YÜKSELTMİŞ TAM POZİTİF OLMUŞ VEDE BRONŞİT BAŞLANGICICrySİZE SORUM ŞU Kİ- ALERJİ UZMANIMIZ ŞURUP FORMUNDASNSA -Kİ MİĞDE KARACİĞER BÖBREK TEKİ YAN ETKİLERİ DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE DEDİ ŞURUBUN YÜZDE BİRİ YAN ETKİLİ İNHİLERLERİ VERDİĞİNİ SÖYLEDİ. flixotide ve ventolin inhiler başladı. DOĞRUMUDUR HOCAM??İNHİLER DAHAMI AZ ZARARLI.. İÇLERİNDE ASTIM İLACI YAZIYOR. yani kızımız astım mı artık??Cry

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2009 Saat 02:14
yanii hocam-düşünüyor -duruyor ama tam işin içinden çıkamıyorum. allerji ve ümmin uzmanı olan bir hekim..yaptığı deri testiylede gözümüzün önünde alrjen madde karşısında kızaran -tahriş olan yavrumuzun tanini bize gösterek ve 2 yıl önceki aynı test rakamını-vede ünlü bir labrt.kan tetkikinide sağlaması olarak hatırlatıp- işte öksürükte başladı-bronşit başlangıcıda mevcut. bu ilaçların en az zararlısı bu FIS-FIS( İNHALER LARI KULLANMAYA MECBURSUNUZ DERSE--donup kalıyoruz. çelişiyoruz kendimizlede-ilaçlara bağımlı yaşatmıyalım çocuklarımızı prensibiylede..gözümüzün önüne n ağır-astım ataklı çocuk senaryoları geliyor.. ama içimde bir melekte- BOŞŞVR ..BU SAFSATALALARI-BİLDİĞİN YOLDAN GİT-- ballı limon-zencefil.. nasılsa sadece öksürük-nefes darlığıfalan yokki diyor!!?? kendimizi düşünürken yorduğumuz kadar -sizide yoruyoruz.. affedin hocamShocked

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2009 Saat 11:00
Akciğerlerini dinlemeden bir karar vermek zor. Ama şunu belirteyim, benim şu anda bu fıs-fıs ları kullanana tek bir hastam yok... Kortizonlu spreyleri bir defa başladığınızda, eğer solunum yollarında virus varsa,  vücudun bu virusa karşı gösterdiği tepkileri bastırıyorsunuz, iyileşmiş gibi zannediyorsunuz ama virus yerleştiği için bu tür ilaçları asla bırakamıyorsunuz. Biraz sabırlı olun, eğer astım varsada , geç tetaviye başlamanızın bir zararı yok.

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2009 Saat 02:54
sizin bilgilerinize erişmeden ve tanıma şerefine ermeden önce hastalığın ilk on beş gününde zaten 2.5 kutu antibiotik tüketmiştik.. virüste etkili olmayacağını ve wbc 13.000 lerin illa bakteri olmadığınıda öğrndim yine sizden !!SABIR BİZ EBEVEYNLRİN göbek adı-yeterki çocuklarımızın hayrına olsun-sAĞOLUN-VAR OLUN  SAYIN HOCAM.. BİDE eğer bronşitse-hassas hava yolları durunda ve astım başlangıcı ise -görsel ve yazılımedyada DOMUZ GRİBİNDE EN RİSKLİ gurupta benimkızım. ve ilk parti bize yetişmeyeceğine göre okul aşılamalar başlayana dek YOLLAMAMALIMIYIMOKULA(BUALERJİ TEŞHİSİ 2 GÜN ÖNCE KOYULANA DEK-olacaksa bu ara olsun-sert geçecek dönemlerdense fikrinizle huzur içinde yolluyordum okula--hatta vşirütik interferon zaten onu koruyor diy seviniyordum bile.. AMA ŞİMDİ ALERJİ  VE BRONŞİT FAKTÖRÜYLE DURUM FARKLI  MI?? ACABA HOCAM.!!KIZI TECRİT EDEYİM MİShocked

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2009 Saat 10:39
Esasında bu mevsimde grip nisbeten rahat atlatılır. Siz; Aralık-Ocak döneminde hastalık en ağır şekli ile hüküm sürerken ne yapacaksınız?? Bence kontrollu bir şekilde okula gönderin, zira şartlar her ay daha da ağırlaşacak. Bu bir haftada geçirilecek bir durum değil... İnşallah aşı olurda bu riskler ortadan kalkar. Aşı aleyhindekilere kulak asmayın.. Bir halt bildikleri yok...

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2009 Saat 00:19
aynı konuda son bir soru hocam(söz veriyorumWink)--eğer  mite alerjisi sebebiyle hassas hava yollarına sahipse ve bu sebebinde eşliğiyle sık üsye ise-bunu önlemekte destek ve alternatif olarak ,TAZE OLARAK EL DEĞİRMENİNDE UN KIVAMINDA ÖĞÜTÜLMÜŞ --ÇÖREK OTU--büyükler 1 çay kaşığı alıyor ve etkin -çook faydassını gördük diyolar.. VEREYİM Mİ BALLA KARIŞTIRIP-YOKSA 4.5 YAŞ ÇOCUĞA ZARARI OLURMU -YARIM ÇAY KAŞIĞININ???

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2009 Saat 19:34
Anlattığınız kadarı ile "zararsız" görünüyor.. Benim bir bilgim yok, bir deneyin.. Belki tutar!! Mite allerjisi evinde asırlık "yün" halı olan evlerde ve ileri yaşlarda çıkar... O testlere fazla kulak asmayın.

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2009 Saat 21:59
Hocam merhaba...
bana da uzun zaman önce mite alerjisi teşhisi konuldu.. her iki türü için de.. 3 sene iğne tedavsi gördüm, zor bir süreçti..
oğlum şimdi 2,5 yaşında. bu yaşına kadar sık sık burnu tıkanan bir çocuktu. sık nezle oluyor diye düşündüm hep. tesadüfen 4 ay önce eşimin ameliyatını yapan KBB uzmanı oğlumda birşeylere karşı alerji oldugunu fakat 6 yaşına kadar birşey yapılamayacağını, bu süreçte arada zy..ec adlı ilacı kullanmamaı söyledi. mesela 1-1,5 ay kullanıyorum bırakıyorum. burun tıkandığı zaman tekrar veriyorum.. ertesi günü birşey yok...
iki sorum var size:
1-bu dönemdeki alerji sorunu için ne düşünüyorsunuz, başka birşeyler yapmalı mı teşhis için
2- ilaç hakkında ne dersiniz. sonuçta bir ilaç. yan etkisi ne olur..
değerli zamanınız için çok teşekkürler, saygılar....

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 02:39
..şu an alerjik bronşit teşhisiyle -GECE BOYU SÖKMEK İÇİN BALGAMI ARALIKSIZ ÖKSÜRÜYOR VE HATTA KUSUYOR.. ÇIKARDIĞI SESLERE BİZİM CİĞERİMİZ DAHA FAZLA ACIYORCrysayın hocam-BALLI -LİMON tedavimiz alerjik bronşittede işe yarar dimi??!bizdede 1 yaşından itibaren hep ateşsiz burun-geniz olayıydı. hep geceleri geniz akıntısı sebepli 1-2 öksürük ve kusmaydı..o zamanda kan testleri toz akarı alerjisi-düşük pozitif- demişti-şimdi okula başlamasıyla 5 yaşında yoğun  ve uzamış öksürük-alerjik bronşit teşhisi ve yine aynı toz akarları 2 tip-yüksek pozitif-ama BU ÖKSÜRÜK KORKUNÇ-26 GÜNDÜR YAKAMIZI BIRAKMADI.. BALLI-ZENCEFİL.. VE BALLI LİMON TEDAVİSİ BU TİP ÖKSÜRÜKTEDE İŞE YARARMI HOCAM???

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 16:04
Akciğerlerini dinlemediğim için kesin bir şey söyleyemeyeceğim..Deneyin, yastığına iki damlada "Cold-mix" damlatın. 1-2 gün sonra sonucu görüşelim...

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 16:34
ilginize çook teşekkür edrim hocam.. COLD-MİX i epeydir arıyorum-civareczanelerimin depolarınada sordurdum.. bulamıyorlar-HATTA BAZILARI HİÇ DUYMADIK DİYORLAR!!_aramaya devam-ARKADAŞLAR -KULLANANINIZ VARSA LÜTFEN BULDUĞUNUZ YERİ BİLDİRİRMİSİNİZ -ANADOLU YAKASI BOSTANCI-PENDİK-KADIKÖY FARKETMEZ.. BEN KÜÇÜKYALIDAYIMCry

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 20:18
Ben Caddebostandayım, bizim civarımızda var..

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 21:17
Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

Hocam merhaba...
bana da uzun zaman önce mite alerjisi teşhisi konuldu.. her iki türü için de.. 3 sene iğne tedavsi gördüm, zor bir süreçti..
oğlum şimdi 2,5 yaşında. bu yaşına kadar sık sık burnu tıkanan bir çocuktu. sık nezle oluyor diye düşündüm hep. tesadüfen 4 ay önce eşimin ameliyatını yapan KBB uzmanı oğlumda birşeylere karşı alerji oldugunu fakat 6 yaşına kadar birşey yapılamayacağını, bu süreçte arada zy..ec adlı ilacı kullanmamaı söyledi. mesela 1-1,5 ay kullanıyorum bırakıyorum. burun tıkandığı zaman tekrar veriyorum.. ertesi günü birşey yok...
iki sorum var size:
1-bu dönemdeki alerji sorunu için ne düşünüyorsunuz, başka birşeyler yapmalı mı teşhis için
2- ilaç hakkında ne dersiniz. sonuçta bir ilaç. yan etkisi ne olur..
değerli zamanınız için çok teşekkürler, saygılar....
hocam benim sorumu görmediniz sanırımDisapprove

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2009 Saat 11:10
Zyrtec'den fayda gördü iseniz, fazla kurcalamayın, ilacı kullanın... Zamanla geçecek. Yuva zamanı biraz problemli geçecek...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat