memenin süt dolması
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2610
Tarih: 18 Nis 2025 Saat 09:16
Konu: memenin süt dolması
Mesajı Yazan: annayake
Konu: memenin süt dolması
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2007 Saat 15:33
tekrar merhaba arkadaşlar,
dün gece bebeğime mama verdim ve sabahleyin 5 saat sonra benim bir memem feci şekilde süt doluydu.daha öncede olduğu için her iki memeyi emzirip yattım ikiside dolacakmı acaba diye.ama yine biri oldu.sizde de böyle oluyormu
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2007 Saat 15:50
benimde sol göğsüm dolup taşardı ama sağ göğsümde pek süt olamzdı sütten kestikten sonrada bu böyle devam etti bebedorun sütü fazla sütü çekmek için pompaları var eczanelerde onunla fazla sütü çek ama onu verme at.göğsünde fazlaca beklemiş birikmiş sütle de emzirme çünkü bu bebeklerde süt ateşi olarak bilinen ani ateş yükselmelerine sebep oluyor,normal bir durum bende yaşamıştım.
-------------
|
Mesajı Yazan: annayake
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2007 Saat 17:59
hadi ya atmak mı lazım o sütü.her damlasını bile özenle koruyorum sütümün zaten şakır şakır süt yok bende.yinede sadece emziriyorum.zaten bebeğimde 45 günlük ve aldığı kilo alt sınırda.
|
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2007 Saat 22:42
süt dolduğuna göre sütün var canım neden mama veriyorsun bebeğin çok küçük bol bol emzir sütün çoğalır merak etme sütünüatma sakın birşey olmaz o iltihaplı durumlarda oluyor öyle iken bile emziriliyor merak etme senin sadece emzirmediğin için sütün birikmiş ama amzir yazık sonra kesilir sütün
|
Mesajı Yazan: poyraz
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2007 Saat 23:48
bende atmaya kıyamıyorum fazlasını ben o sütü getirene kadar neler çektim makineyle çekmekten kopacaklardı nerdeyse hala daha devamlılığını korumak için yemediğim şey yok.benimde uzun süre emzirmediğim zaman sağ göğsüm çok şişiyo patlıcakmış gibi heralde normal bu iki göğüs arasındaki dengesizlik
------------- http://lilypie.com" rel="no follow"> http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]
|
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2007 Saat 14:51
bazen bir memeyi daha fazla emiyorlarya işte çok emmeye bağlı daha fazla birikiyordur buda sanırım emzirmenin faydası çok emzir ,bol süt  öyle saat falan beklemeyin saat başı bile emebilir ilk 3 ay çok önemli en çok geliştiği dönem muazzam gelişiyorlar siz bile inanamayacaksınız ne zaman geçti bu dönem ve ne zaman büyüdü diye
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2007 Saat 19:15
bende duymuştum ilk aylarda bunu yani 5 satten fazla memede bekleyen sütü vermeyin diye ama insan kıyamıyo zar zor süt olsun diye yiyorum zaten ne atıcam dedim aslında benal hanıma sorulabiklir bu hiç görmedim ben sorulmadı galiba
|
Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2007 Saat 15:29
arkadaslar merhaba...
benim oglum 4 aylik...20 gune kadar oglum cok guzel emiyordu.....ama adet oldum ogun emmegi kesti....bi gun gece emdi ertesi gun gecede emmiyor....bir haftadir boyle.....ilk once memeyi veriyorum cigliklarla kendini geri cekiyor....biraz bekliyorum tabi ac oldugu icin durmasi ne mumkun....pompa aldim sutumu onunla sagiyorum veriyorum....ancak o zamanda baska bi si sorun ortaya cikti meger sutum azalmis....sagdigimda iki gogsumden 50 ml zor cikiyo...buda uc saatte bir....kilo alimi bi anda durmustu zaten meger bundanmis....simdi once sagdigim sutu malesef biberonla veriyorum eger acsa biraz mama veriyorum.....sutu arttirmak icin her yolu deniyorum maya bile ictim....  yani hic onemli degil icerim eger ise yarayacaksa....ama surekli pompayla bir sure sonra azaliyo diyorlar....napicam bilmiyorum....tekrar memeye nasil dondurecem imkansiz gibi gorunuyo...bazen uykusu derinken veriyorum onda bile farkedip uyanip agliyo....ben kendimi o kadar kosullandirmistimki emzirmeye resmen hayal kirikligi yasiyorum...suan calismiyorum evdeyim yani yanindayken pompayla sagip vermek cok zoruma gidiyo  onerileriniz varmi...yardim bekliyorum...bu arada pompam elektirikli manuelmi alsam acaba manuel dahami iyi cekiyor....
------------- Omrum
|
Mesajı Yazan: bejan
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2007 Saat 15:21
manüelle emzir ve kaşıkla ver son aşamada ğöğsünü ver
------------- k
|
Mesajı Yazan: ceyy
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2008 Saat 16:29
evet arkadaşlar bu durum sıkça yaşanıyor ve psikolojik olduğunuda savunanlar var ama genede sütün boşa gitmemesi için saklanmalı bende öyle yapıyordum çünkü iki göğüstende aynı oranda süt alamıyordum ve hala emziriyorum bebeğim 17 aylık ve hep sağ göğsümü emmek istiyor
|
Mesajı Yazan: BEYZACIK
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2008 Saat 17:34
Göğüste ne kadar kalısa sakıncalı.Ben çalışıyorum sadece öğlen sağıyorum manuelpompa ile.Elektrikli almak istiyorum ne önerirsiniz.
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2008 Saat 21:37
BEYZACIK Yazdı:
Göğüste ne kadar kalısa sakıncalı.Ben çalışıyorum sadece öğlen sağıyorum manuelpompa ile.Elektrikli almak istiyorum ne önerirsiniz. |
İlk aylarda 5 saatten sonraki sütü vermek sakıncalı diye biliyordum ama yanlış olmasın Benal Hoca'ya danışabilirsin canım. Ben çalışmadığım halde pompa aldım. Med.... mini elektrikli pilli olanı. Çok da memnunum halen arada kullanıyorum ama bunu da Erkin Bey bizlerden daha iyi bilebilir canım. Sütün bol olsun canım.
|
Mesajı Yazan: ismigul
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2008 Saat 13:36
evet tecrübeli anneler.. benim de bi sorum var..
bebeğim 5. ayını bitirmek üzere, anne sütüne devam, ancak son 2 aydır 2-5 dk. emiyor ve göğsümü sırayla veriyorum.. yeni yeni devam maması ve meyva püresi denemek istedim (tabi azıcık ) ama istemiyor, suratını ekşitiyor, dili ile itiyor, ağzını açmıyor, hatta bazen kusuyor.. 1 ay sonra ben ne yapıcam peki?
------------- Özgül'ün annesi
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2008 Saat 13:42
ismigul Yazdı:
bebeğim 5. ayını bitirmek üzere, anne sütüne devam, ancak son 2 aydır 2-5 dk. emiyor ve göğsümü sırayla veriyorum.. yeni yeni devam maması ve meyva püresi denemek istedim (tabi azıcık ) ama istemiyor, suratını ekşitiyor, dili ile itiyor, ağzını açmıyor, hatta bazen kusuyor.. 1 ay sonra ben ne yapıcam peki? |
Canım bunu sık sık deneyeceksin, sabırlı olacaksın, birden hiç bir bebek alışamıyor, sen sabırlı ve ısrarcı olursan, zamanla alışacaktır  Canım bununla ilgili çok topiğimiz de var, onlarada bak istersen 
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2008 Saat 14:07
ismigul Yazdı:
bebeğim 5. ayını bitirmek üzere, anne sütüne devam, ancak son 2 aydır 2-5 dk. emiyor ve göğsümü sırayla veriyorum.. yeni yeni devam maması ve meyva püresi denemek istedim (tabi azıcık ) ama istemiyor, suratını ekşitiyor, dili ile itiyor, ağzını açmıyor, hatta bazen kusuyor.. 1 ay sonra ben ne yapıcam peki? |
bende fikrimi söylemek isterim...bebeklerimiz yakın sayılır.benimki de tam 6.ayını doldurdu.bende 5 aylıktan beri meyve püresi, sebze çorbası ve yoğurtlara başladım.ANNE SÜTÜNE DEVAM TABİİKİ.2 hafta önce çalışmaya başladım...devam maması hiç kullanmadım ve kullanmakta istemiyorum açıkçası.kısa emme konusuna gelince benimkide aynı.yani artık büyüdükleri için oldukça fazla fazla çekiyorlar ve minicik mideleri bir çırpıda doyuyor merak etme.zaten aç olsa emmekten asla vazgeçmezler mecbur emmeye çünkü.gıdalardada sabır...yavaş yavaş, sabrederek, gülümseyerek bu geçiş dönemi dahada kolaylaşacaktır....
------------- http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)
|
Mesajı Yazan: tibelya
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2008 Saat 12:40
ismigul Yazdı:
bebeğim 5. ayını bitirmek üzere, anne sütüne devam, ancak son 2 aydır 2-5 dk. emiyor ve göğsümü sırayla veriyorum.. yeni yeni devam maması ve meyva püresi denemek istedim (tabi azıcık ) ama istemiyor, suratını ekşitiyor, dili ile itiyor, ağzını açmıyor, hatta bazen kusuyor.. 1 ay sonra ben ne yapıcam peki? | merhaba , benim bebeğim de 5,5 aylık bende yeni yeni ek gıdalara başlıyorum. Meyve püresinden önce meyve suyu verdim çünkü püreyi almamıştı ama şimdi püre yemeye başladı Ben armut ve elma veriyorum. Pirnçli mamayı pek yediremiyorum
|
Mesajı Yazan: prenses_78
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2008 Saat 14:38
ceyy Yazdı:
evet arkadaşlar bu durum sıkça yaşanıyor ve psikolojik olduğunuda savunanlar var ama genede sütün boşa gitmemesi için saklanmalı bende öyle yapıyordum çünkü iki göğüstende aynı oranda süt alamıyordum ve hala emziriyorum bebeğim 17 aylık ve hep sağ göğsümü emmek istiyor |
pisikolojik olduğuna ben inandım benim kızımda biberon almadığı için hep meme vermem gerekti süt olsun diye yapmadığım kalmadı şimdilerde ek gıdalara geçtik ve kaşıkla vermeye başladım tabi çok rahatladım vee sütüm dolup taşıyor bebeyim 4.5 aylık bitiremiyor sütü artık çok olmasın diye su bile içmiyorum sağmaktan nefret ediyorum çünkü
------------- canım kızım zeynep ezgim
|
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2008 Saat 15:12
prenses_78 Yazdı:
ceyy Yazdı:
evet arkadaşlar bu durum sıkça yaşanıyor ve psikolojik olduğunuda savunanlar var ama genede sütün boşa gitmemesi için saklanmalı bende öyle yapıyordum çünkü iki göğüstende aynı oranda süt alamıyordum ve hala emziriyorum bebeğim 17 aylık ve hep sağ göğsümü emmek istiyor |
pisikolojik olduğuna ben inandım benim kızımda biberon almadığı için hep meme vermem gerekti süt olsun diye yapmadığım kalmadı şimdilerde ek gıdalara geçtik ve kaşıkla vermeye başladım tabi çok rahatladım vee sütüm dolup taşıyor bebeyim 4.5 aylık bitiremiyor sütü artık çok olmasın diye su bile içmiyorum sağmaktan nefret ediyorum çünkü |
maşallah canım sen emzir bol bol ,senin ki daha çok küçük ek besinleri tatma aşamasında daha çok doyurursan hiç emmez sonra anne sütünden mahrum etme yavrunu, onun besin değerleri hiç bir yerde yok, gelişimi için çok önemli önce emzir, sonra ek besinlerden vermen gerekiyor ,sütün bol olsun sağlıkla büyüt bebeğini 
|
Mesajı Yazan: sedefk
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2008 Saat 23:12
KEREMIM adlı nicke sahip olan arkadaşım resmen benim şu an hissettiklerimi yaşamış oğluyla ilgili. Ben de şu an pompayla saıyorum ve sütüm resmen azalıyor:( Çok üzülüyorum...Göğsümden emzirsem tekrar gün aşırı, o günleri çok özledimmmmm!!
|
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 21:37
merhabalar Sedef ...seninde benim yasadiklarimi yasamana cok uzuldum....bende ilk zamanlar emziren anne gordugumde agliyordum...senin yasadiklarini anliyorum inan bana...benim oglum su an 6.5 aylik...biz 4aylikken ek gidalara basladik...eger doktorun uygun gorurse sende basla....bu benim dusuncem tabi ama bence cocuklarimizi uygun olan en kisa surede ek gidaya alistirirsak daha dogru gibi....cunku damak tatlari gelisiyor....ve kendilerini tanimaya basladiklarinda daha fazla yiyecegin tadini biliyorlar...ve bence verdigin her seyi tek tek ver hepsini karistirip bulamac gibi verme herseyin tadini ayri ayri alsinlar...sonucu goreceksin...ben emmeyi biraktiktan sonra cok uzulmustum...sutumde cok kaliteliydi cok iyi yariyordu...gelisimi cok iyiydi...sutu biraktigi ay gelisimi neredeyse durdu...ama ek gidalarla kendini toparladi....pompayla bir bucuk ay daha verebildim sonra biberonun tabanini bile kapatmiyordu gelen...bende kabullenmistim...canini sikma herseyde bi hayir vardir...ama sonuna kadar emzirmek icin diret...
------------- Omrum
|
Mesajı Yazan: sedefk
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 20:39
Merhabalar tekrar,
Ben de aynen sizin dediğiniz gibi diretmeye devam ediyorum. Pes etmekten vazgeçtim, sütün bir yudumu bile onu besleyecek birşekilde diye düşünmeye başladım. Gittiği yere kadar artık..Henüz ek gıdaya geçmedik sadece mamayla ve suyla ekstra idare ediyoruz. Bakalım hayırlısı..
|
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 19:42
selam...bebesim 4.5 aylik olmus....eger doktor uygun gorurse bence hafif hafif meyvelerle basla...cunku sut kesildikten sonra oglumun gelisimi neredeyse kesilmisti...ama ek gidalarla su an eski gelisim hizini yakaladi...tabiki senin tercihin ama...benimkisi sadce tavsiye...hoscakal...umarim sute geri doner bebesin...
------------- Omrum
|
|