Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yer tutucu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62702
Tarih: 11 Şub 2025 Saat 22:41

Konu: Yer tutucu
Mesajı Yazan: Ahmetsaid
Konu: Yer tutucu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2019 Saat 17:35
Hocam oğlum 8 yaşında iki tane yan yana azi disi çekildi yer tutucu taktırmadim ama bugün dişçiye gittik film çekildi ve gelen bir azi dişin diğer azi nin yerine kaydığı ı söyledi filme bakınca şimdi tekrar yee tutucu yapılıyor o dişi kayacakmis vidali olacakmış ne yapacağım ben bütün dış ve yer tutucu ile ilgili soru cevaplari okudum ama kaymış bu disi bana yol gösterir misiniz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2019 Saat 18:54
Palavra!!  Kaziklandiniz.. 
Kalici disler cikmadan evvel, ZATEN ust uste dururlar.. Yuzbinlerce seneden beri olan, dogal bir hadise!! 

Mesajı Yazan: Ahmetsaid
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2019 Saat 10:45
Doktor bey bir azi disi çıktı ve o çekilmiş olan iki diş boşluğunun tam ortasından çıkmış öbür dişe yer yok gözüküyor bakınca ağzına yine de siz o dişi oradan tekrar çıkar kendine yer acar diyorsanız yer tutucu yaptirmayacagim sadece cevabınızı bekliyorum

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2019 Saat 18:54
Tabiiki, kendine yer acarak cikar..
Yanliz dikkat edin!!! Kalici disler,  kucuk cikip, sonra buyumezler… Eriskin cesametinde cikarlar.. Bu sirada
cocugun yuzu ve cene yapisi KUCUK oldugundan, bu disler ya "kazma gibi" veya "Ic ice gecmis" halde
 olabilirler.. Cene buyuyunce, hepsi yerlerine oturur..
Ergenlikten once, cene daha gelismesi TAMAMLAMADAN once yapilan dis telleri ve yer tutucular, gereksizdir.
ZATEN; kendiliginden yerlerine oturacaklar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat