çat kapı misafir
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Yemek / Mutfak
Forum Tanımlaması: (Yemek tarifleri, püf noktalar, sorularınız)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5477
Tarih: 10 Oca 2025 Saat 08:40
Konu: çat kapı misafir
Mesajı Yazan: bengisu
Konu: çat kapı misafir
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 16:03
selam kızlar diyelim ki hiç beklemediğiniz bir anda kapınız çaldı ve baktınız ki çat kapı habersiz misafirleriniz geldi.belki size süpriz yaptılar.eeeeee hiç bi hazırlığınız yok öyleyse onları nasıl ağırlıcaksınız?böyle pratik hızlı tarifleriniz varsa paylaşalım davetsiz misafirler için hazırlıklı olalım dimi ya
------------- http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: serifegül
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 16:49
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 19:21
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 19:31
benimde dondurucuda sigara böreğim vardır,çıkarır kızartıveririrm..soora zeytinyağlı yaprak sarmamda hazırdır dondurcuda çabucakta pişer hemen..içli köftemde vardır mesela oda hemen ısıtırım yanına salata çeşitlerinden biri ehh bi misafir savar..mantıyıda unutmayım,milföyümde var..örneğin poğaçayı yapıp dondurcuya atarsın çıkarıp tavada ısıtırsan işte sana poğacada hazır..baktın misafir ''ay ben tokum bişiy yapma çocuklu kadınsın bi çay yeter'' derse bisküvilerim,hazır kekim,elazığdan gelmiş sucuk,nohut,badem çerezlerim hep hali hazırdıraa bide dövülmüş haşhaşım vardır..hemen hamuru yoğur 4 yumak olsa yeter tavada haşhaşlı çörek yaparım
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 19:35
emine Yazdı:
benimde dondurucuda sigara böreğim vardır,çıkarır kızartıveririrm..soora zeytinyağlı yaprak sarmamda hazırdır dondurcuda çabucakta pişer hemen..içli köftemde vardır mesela oda hemen ısıtırım yanına salata çeşitlerinden biri ehh bi misafir savar..mantıyıda unutmayım,milföyümde var..örneğin poğaçayı yapıp dondurcuya atarsın çıkarıp tavada ısıtırsan işte sana poğacada hazır..baktın misafir ''ay ben tokum bişiy yapma çocuklu kadınsın bi çay yeter'' derse bisküvilerim,hazır kekim,elazığdan gelmiş sucuk,nohut,badem çerezlerim hep hali hazırdıraa bide dövülmüş haşhaşım vardır..hemen hamuru yoğur 4 yumak olsa yeter tavada haşhaşlı çörek yaparım |
SÜPEEEEEEERSİN Emine...El işindeki yaratıcılığın,menülerinde de var...Eşin çok şanslı...
|
Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 19:36
bende genel de evde yufka bulundururum
hemen tencere böreği yaparımmm 3 yufka ideal oluyor
karnıyarık tencerisi gibi buyuk bir tencernin (teflon) dibini hafifce yağlayın yufkaları koparıp koparıp dizmeye baslayın bu arada her kat arasına biraz süt ve sıvıyag ekleyin iç harcını koyun ortasına
catkapı old.na gore peynir
sonratencerinin kapagını ortup dusuk ateste pişirip alt ust edin o börek şişiyor kalın su böreği gibi bişey oluyooo
yanına kısır
garnitur olur hep evde amerkan salatası
tatlı olarakta etimek tatlısı onu bir ara ozel olarak veririm
------------- "Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 19:36
emine Yazdı:
benimde dondurucuda sigara böreğim vardır,çıkarır kızartıveririrm..soora zeytinyağlı yaprak sarmamda hazırdır dondurcuda çabucakta pişer hemen..içli köftemde vardır mesela oda hemen ısıtırım yanına salata çeşitlerinden biri ehh bi misafir savar..mantıyıda unutmayım,milföyümde var..örneğin poğaçayı yapıp dondurcuya atarsın çıkarıp tavada ısıtırsan işte sana poğacada hazır..baktın misafir ''ay ben tokum bişiy yapma çocuklu kadınsın bi çay yeter'' derse bisküvilerim,hazır kekim,elazığdan gelmiş sucuk,nohut,badem çerezlerim hep hali hazırdıraa bide dövülmüş haşhaşım vardır..hemen hamuru yoğur 4 yumak olsa yeter tavada haşhaşlı çörek yaparım | alkisi hak ettin vallahi
-------------
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 22:32
emine Yazdı:
benimde dondurucuda sigara böreğim vardır,çıkarır kızartıveririrm..soora zeytinyağlı yaprak sarmamda hazırdır dondurcuda çabucakta pişer hemen..içli köftemde vardır mesela oda hemen ısıtırım yanına salata çeşitlerinden biri ehh bi misafir savar..mantıyıda unutmayım,milföyümde var..örneğin poğaçayı yapıp dondurcuya atarsın çıkarıp tavada ısıtırsan işte sana poğacada hazır..baktın misafir ''ay ben tokum bişiy yapma çocuklu kadınsın bi çay yeter'' derse bisküvilerim,hazır kekim,elazığdan gelmiş sucuk,nohut,badem çerezlerim hep hali hazırdıraa bide dövülmüş haşhaşım vardır..hemen hamuru yoğur 4 yumak olsa yeter tavada haşhaşlı çörek yaparım | emoooooş koşa koşa gelesim geldi valla yaaaaaao zaman sana hiiiç haber vermeyelim gerek yokmuşşhamarat ablambenim
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 22:33
benimde mutlaka yufkam milföyüm hazır kek ve büsküvilerim bulunur bide benim en kurtarıcı tatlım etimekl, tatlı iyiki icat etmiişler yoksa ne yapardım tab,i bide mozaik pasta
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 22:53
Ay herhangi birinize çat kapı misafir olabilir miyim? Kim olursa olsun, farketmez.
|
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2008 Saat 23:11
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 07:25
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2008 Saat 11:43
ayyy kızlar sizde ne cevherler saklıymış bak bak hiç belli etmiyorlar yani ümüt ustanın oktay ustanın sizden öğreneceği çok çey var bence harikasınız benimde buzluğumda buzluk böreğim .sarmalarım,milföyüm ve daha önce yapabildiysem buzluğa ettiğım pastalarım hazırdır.yoksa eğer kolay piramit pasta tarifim var dır on dakikada hazır olur çay demlenene kadar da dolapta dinlendi mi tamamdır bu iş sizede bi ara vereyim bu tarifi hızlı oluyor
------------- http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...
|
Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 02:21
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 02:38
arkadaşlar süper ya ne marifet maşallah......
benim buzluğumda da her zaman sigara böreği ve milföy hatta pizzam bile hazırdır,yemek saati ise mantı da vardır......yanına kısır, salata envayi çeşit evdeki malzemeye göre hazırlanır.....ton balığı ve mısırda olunca daha da kolay tabii....kolay paoça tariflerim da vardır, yap bir patates salatası bide kek,bisküviler tamam işte daha ne olsun.....en kötüsü evde bişey kalmadı mı hazırla bir kahvaltı sofrası , benim buzlukta yedekte mutlaka sosis salam kaşar ,peynir vardır,yumurtada eksik olmaz eee çayda olunca tmm işte....aç gördeymeyiz kimseleri evelallah....
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: hüdanur
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 18:43
emine Yazdı:
benimde dondurucuda sigara böreğim vardır,çıkarır kızartıveririrm..soora zeytinyağlı yaprak sarmamda hazırdır dondurcuda çabucakta pişer hemen..içli köftemde vardır mesela oda hemen ısıtırım yanına salata çeşitlerinden biri ehh bi misafir savar..mantıyıda unutmayım,milföyümde var..örneğin poğaçayı yapıp dondurcuya atarsın çıkarıp tavada ısıtırsan işte sana poğacada hazır..baktın misafir ''ay ben tokum bişiy yapma çocuklu kadınsın bi çay yeter'' derse bisküvilerim,hazır kekim,elazığdan gelmiş sucuk,nohut,badem çerezlerim hep hali hazırdıraa bide dövülmüş haşhaşım vardır..hemen hamuru yoğur 4 yumak olsa yeter tavada haşhaşlı çörek yaparım | benim difrizi gördüm senin bu yazılarda mantı,işli köfte,sigara böreği,milföy hamur.. beklerim arkadaşlar buyrun çat kapıya
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 18:46
bengisu Yazdı:
ayyy kızlar sizde ne cevherler saklıymış bak bak hiç belli etmiyorlar yani ümüt ustanın oktay ustanın sizden öğreneceği çok çey var bence harikasınız benimde buzluğumda buzluk böreğim .sarmalarım,milföyüm ve daha önce yapabildiysem buzluğa ettiğım pastalarım hazırdır.yoksa eğer kolay piramit pasta tarifim var dır on dakikada hazır olur çay demlenene kadar da dolapta dinlendi mi tamamdır bu iş sizede bi ara vereyim bu tarifi hızlı oluyor | piramit pasta cok lezzetli oluyorr hmmm canım cekti.bi ara tarifini verde arkadaslarda mahrum kalmasın
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 18:48
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 21:57
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 23:32
Deneyin deneyin pişman olmazsınız
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 23:43
Mesajı Yazan: rabia narin
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 23:56
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 23:58
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 00:02
yaaau arkadaşlar bu ikramlar çatkapı misafire yapılan şeylerse haberli gelenlere kimbilir neler yapıyorsunuzdur yaw, maşallah süpersiniz walla, tatlısına kadar herşeyi yaptınız, ben bunları yapana kadar misafir evine varıp akşam yemeğinide yemiş olur
-------------
o ğ l u m o l m a d a n a s l a . . .
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2008 Saat 00:21
rabiacım çokta süper değilimdir ondan zaten hazırlar koyarım dolabahani çok pratik diilim yaniama bugün şu bisküvili pastadan yaptım kıymalı ve pastırmalı pizzasaat 22:00 den sonra
|
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2008 Saat 16:38
arkadaşlar bende makarnayı haşlıyorum garnitür ile karıştırıyorumhaşlanmış makarnayı üzerinede sarımsaklı yogurt enn üstede salça sos bide dondurucudan sarmalarımı çıkarıyorum harika oluyor çok pıratik hemde lezzetli deneyin bence
|
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2008 Saat 21:36
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2008 Saat 11:55
benimde milföy ve mantı herzaman bulunur buzluğumda çok pratik oluyor hiçbirşey yoksa hemen kısır yaparım nar ekşili yada yanınada parmak pişi
|
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2008 Saat 11:58
|