Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bitmeyen kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40165
Tarih: 26 Haz 2025 Saat 01:16

Konu: bitmeyen kabızlık
Mesajı Yazan: moralist
Konu: bitmeyen kabızlık
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2013 Saat 02:27
Merhaba Hocam,

Sizinle oğlumun 8.aydan itibaren ek gıdayla başlayan kabızlığı için daha önce defalarca yazışmıştık...oğlum şu an 16 aylık ve hala bu problemi yaşıyoruz...önce duphalac kullandık sonuç alamadık....sonra lavman+duphalac+sokol kullandık yine problem devam etti...götürdüğümüz genel cerrah poposundaki çatlaktan dolayı yapmıyor demişti...ama şu an görünürde çatlak yok...

son 2 haftadır iki kez lavman yapmak zorunda kaldım...ilkini 6.gün, ikincisini 5.gün yaptıktan sonra sabah akşam birer tatlı kaşığı sokol başladım...ancak bugün üzerinden 4 gün geçmiş olmasına rağmen hala kakasını yapmadı...anne sütü+ek gıda alıyor...ek gıdayı zorla yediriyoruz...ağlayarak kavga kıyamet ama günde mutlaka iki öğün etli sebze püresi, kabaklı tam buğday unlu muhallebi gibi yemekler yediriyorum...bunun yanı sıra en az bir öğün meyve...tabii ayrıca sürekli memede...

tekrar genel cerraha götürmek istemedim çünkü muayenede (parmakla anüsten) çok canı yanmıştı ve başka herhangi bir test yapılmadı...şimdi tekrar götürüp aynı travmayı yaşasın istemiyorum...ya da ne yapmalıyım hocam...Türkiyenin herhangi bir yerinde önereceğiniz biri varsa hemen gidebilirim yeterki bebeğim bu sıkıntıdan kurtulsun...içim hiç rahat etmiyor bunun altında önemli bir şey olabilir mi endişesi yaşıyorum...
ayrıca geçen gün sağlık ocağı rutin takibinde doktorumuz kilosunda düşme olunca meme verme yemek yesin dedi ve rengi soluk olduğun için kan sayımı yaptır dedi...bu renginde solgunluk, kiloda düşme, kabızlık birbiriyle alakalı mıdır...henüz yürüyemiyorda hocam...
lütfen beni bilgilendiren nasıl hareket etmem ne yapmam gerekiyor hocam....

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2013 Saat 03:39
saatlerdir internette geziniyorum....belirtiler vesaire derken raşitizm konusunu araştırırken buldum kendimi...çok mu vesvese yaptım bilmiyorum ama şimdi buna takıldım hocam...yüzde solgunluk, geç oturma, yürüme, kabızlık veya ishal gibi belirtiler, geç diş çıkarma, üstelik dişleri de lekeli...benim oğlum da çok solgun dudağı renksiz nerdeyse...kasları çok güçlü değil hamur gibi...özellikle bir müzik eşliğinde hoplatırken kendini öyle bırakıyor ki kemik yok gibi...ne bileyim saçmalıyor muyum acaba...en iyisi kafamdaki diğer şeyleri yazmayayım...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2013 Saat 20:10
1-Once "KABIZLIK" tarifini duzgun yapalim... Kabizlik; 8 aylik cocukta; 5-7 gun kaka yapmamak DEGILDIR... SERT KAKA yapmak kabizliktir..
Eger; cikan kaka, bezi kirletmeyecek kadar sert ise, ona kabiz diyoruz. 7 gunde bir, civik kaka yapiyorsa, bu kabizlik degildir, normaldir.
2- Hic 8 aylik yuruyen cocuk gormedim....
3- Rasitizm'de "gec dis cikarma" yoktur...
4- Soluk oldugunu sizde goruyorsaniz; bir Kan Sayimi yaptirin.. HGB:10.5-13.0 g/dL ARALIGINDA OLMALI...

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2013 Saat 01:00
hocam cevabınız için teşekkür ederim...oğlum şu an 16 aylık...problemimiz 8.ayda başladı ek gıdaya geçince...

son 2 haftadır iki kez lavman yapmak zorunda kaldım...ilkini 6.gün, ikincisini 5.gün yaptıktan sonra sabah akşam birer tatlı kaşığı sokol başladım...ancak bugün üzerinden 4 gün geçmiş olmasına rağmen hala kakasını yapmadı...ve bugün 3. kez lavman yapmak zorunda kaldım...

anne sütü+ek gıda alıyor...ek gıdayı zorla yediriyoruz...ağlayarak kavga kıyamet ama günde mutlaka iki öğün etli sebze püresi, kabaklı tam buğday unlu muhallebi gibi yemekler
 yediriyorum...bunun yanı sıra en az bir öğün meyve...tabii ayrıca sürekli memede...

kan sayımına ilaveten acaba bu 8 aydır süren kabızlık ya da bağırsak tembelliği için ayrıca bir test yaptırmam gerekir mi? alerji testi gibi mesela...

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2013 Saat 04:17
Anladim da, gec yapmasi hic onemli degil.Siz, kaka kivamindan bahs edin... SERT kaka yapmasi onemlidir, ona kabiz diyoruz...Isterse; 10 gunde bir; civik kaka yapsin, ona kabizlik denmez..

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2013 Saat 21:50
problemin ilk başladığı zamanlarda yani 8. ayda ve o zaman sizinle de yazışmıştık, kakası taş gibi top top sertti...şu an 5. en fazla 6. gün yapmayınca lavman yapıyorum...eğer kendi yaparsa ki bu 8 aylık dönemde az bir zaman dilimini kaplar, 2-3 günde bir normal kıvamda oluyordu...

bebeğim ek gıda aldığı için 5-6 günlük sürenin çok uzn olduğu söylenmişti bana...sizden biliyorum ki sadece anne sütü alan bir bebek 10 gün de yapmasa sorun değil...ayrıca bebeğim 4. günden itibaren çok huzursuz oluyor ve gece dahil uyumuyor, sürekli sağa sola dönüyor ağlıyor...bu yüzden en fazla 6. güne kadar bekleyebiliyorum...kasıklarına dokunduğumta taş gibi sert kakalar elime geliyor...lavman yaptığımız için kakanın kıvamı çok sert olmuyor...
dün 3.kez lavman yaptıktan sonra bugün sabah duphalac akşam sokol olarak devam ediyoruz...
yanlış yapıyorsam nolur uyarın beni...

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2013 Saat 08:37
Ancak; cocuk, ikinip-ikinip kaka yapamadiginda, lavmani yapin. Rahati yerinde bir cocuga, kaka yapmadi diye (kac gun gecmis olursa olsun) lavman yapilmaz.

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2013 Saat 01:47
cevabınız için teşekkür ediyorum...demekki yanlış biliyormuşum...ben sadece anne sütü alan bebeklerde bir sakıncası olmadığını biliyordum...o halde hiçbirşey yapmadan bekleyeceğim

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2013 Saat 07:18
Dedigim gibi... Siz ancak, cocuk rahatsiz oldugunda mudahale edin.

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2013 Saat 21:41
anladım hocam teşekkür ederim...tam 8 aydır sıkıntı çektiğimiz için (8.aydan bu yana, şu an 16 aylık), çok muzdarip olduk...2 hafta içinde 3 kez lavman yaptık demiştim, şu an sabah duphalac, akşam sokol içiriyoruz ve bugün yine 5 gün oluyor...bekleyeceğim bu sefer...içinde çok fazla bekleyince zehirlenir diye korkuyorum...

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2013 Saat 04:18
Zararli bir durum olacak olsa, once "bunye" rahatsiz olur ve kakayi disari atmaya cabalar. Rahatsizlik oldugunda (veya, yapmaya calisip, yapamadiginda), lavmani yapin.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2013 Saat 10:31
peki hocam surekli lavman yapmanin bir zarari yok mu?

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2013 Saat 19:23
Lavman; kisa vadeli cozum. Uzun vadede; diyetinin ayarlanmasi, gerekirse; Duphalac, Sokol gibi ilaclari kullanmak gerekir... Boyundan asgisi tutmayan (Paraplejik) hastalara hergun lavman yapilir.

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2013 Saat 16:55
hocam bu sefer sayenizde lavman yapmadık bekledik ve 6. gün kendi kendine yaptı kakasını...kıvamı biraz sertti ama çok zorlanmadan çıkardı...5 gündür şurup içiriyorduk zaten sabah,akşam sokol bir tatlı kaşığı...şimdi ona devam ediyoruz....
birde oğlum şu an 16 aylık 10.250 gr. ve 82 cm....iştahsız çok zor yemek yediriyoruz, anne sütünü sürekli alıyor...sağlık ocağındaki dr  kilo kaybı olduğu ve yeterince beslenmediği  için sütten kesmemi yemek yedirmemi söyledi...sizce ne yapayım gerçekten gelişim geriliği problemi mi yaşıyoruz?
ayrıca oğlumun ilk çıkan üst ön dişleri beyaz değil lekeli...şu an 7. dişini yeni çıkardı...diğer dişleri henüz uzamadğı için rengi belli olmuyor...bu lekeler neden kaynaklanmış olabilir...eski maillere baktım ve bu hafta flour kullanmaya başladım...flouru geç aldığımız için mi yoksa başka bir eksiklikten mi kaynaklanıyor bu lekeler?

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2013 Saat 19:35
Saglik ocagindaki doktorun hicbir sey bildigi yok... Muhtemelen, "koy orijinli" ve aynen oradaki cocuklara davranildigi gibi,(cok cocuk oldugundan)masraf olmasin diye; cocugun beslenmesi degil, karninin doymasi istendigi icin, sut verilmez, ekmek dayatilirdi. "-Ekmek yedir, karni doysun-" ki, masraf olmasin mantigi ile cocuk besliyor..
Sakin hicbir dedigini yapmayin, siz et ve sut agirlikli besleyin.
O doktor once eline bir"boy-kilo" cetveli alsinda, ezberden, ufurmesin... 16 aylik erkek: Boy:77cm. ve Kilo:10kg olur..
Dis lekelerini bilemedim. Bir resim gonderebilirmisiniz?

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2013 Saat 02:47
hocam fotoğraf aşağıdaki linkde direk ekleyemedim buraya...üst orta dişleri belirgin sarı lekeli...ama sanki yeni uzayan yerleri beyaz gibi...yeni çıkanlarında görünmüyor...

http://u1309.hizliresim.com/1f/w/t2dkq.jpg 

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2013 Saat 03:30
Resmi gordum..
O disler daha cikmadan, ya cok agir bir enfeksiyon gecirdi, yada, o veya siz; Tetrasiklin ihtiva eden ilac kullandiniz. Bunlara bir sey yapilamaz.

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2013 Saat 14:39
hocam şu an o kadar kızgın ve sinirliyim ki anlatamam...şu an bu lekelerin neden kaynaklandığını tahmin edebiliyorum...çok hastalıklar geçirdim doktorlar antibiyotik vermelerine rağmen bebeğime zararı olabilir endişesiyle kullanmadım...tek nedeni var bunun benim bebeğimin ilk dişlerini çıkarma evresinde benim geçirdiğim diş tedavisi...defalarca diş doktoruna belirttim, hatta bazı işlemleri dayanarak uyuşturmadan yaptırdım...ancak şimdi internetten baktığım kadarıyla diş doktorlarının kullandığı uyuşturucuların tetrasiklin ihtiva ettiğini gördüm...yani ben şimdi ne yapayım bu doktoru...böyle bir saçmalık olabilir mi...
peki bu dişlerdeki lekeler dışında başka bir zararı olmuş mudur bebeğime hocam? yani vücudundaki bütün kemiklere mi etkisi oldu...zaten sadece iki dişinde var ilk çıkanlarda...sonrakilerde yok...onları da 7 ay civarı çıkardı ve ben de o aralarda diş tedavisi gördüm uzun süreli...offf off..

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2013 Saat 18:59
Kozmetik zarardan baska bir zarar olmadi, merak etmeyin. Dua edinki, bunlar sadece "sut disleri" dokulecekler ve arkadan gelen kalici dislerde bir leke olmayacak... Maalesef, Turk halkinin kaderi bu... Bizdeki Tip egitimleri, son derecede lacka ve yalan-dolan oldugundan, boyle yanlisliklar her daim olmaktadir. Dusunebiliyormusunuz, ben daha Tibbiyenin 2. sinifinda(1966) iken, bu hocalarin cogunun, ne mal oldugunu anlamis ve tek bir tane bile "Turkce tip" kitabi almamis, anlattiklarini dinlememistim. Benim butun ders kitaplarim, Ingilizce oijinalleri idi... Oyle hocalar, simdi boyle hocalar yarattilar...

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2013 Saat 01:28
evt düşünebiliyorum ve çok iyi anlayabiliyorum sizi hocam...bu her sektörde böyle...ancak söz konusu tıp olunca akan sular duruyor...ne mutlu bize sizin gibi bir insana şu harikulade internet sayesinde ulaşabiliyoruz...sanırım siz ingilizce kitaptan derslerinizi anlayacak şanslı insanlardandınız...bırakın 1966 yı şu an bile dil problemi yaşıyoruz...eğitim sistemimiz malum...
kozmetik bir zarardan başka bir zararının olmamasına çok sevindim...Allaha şükürler olsun...sizden birşey daha öğrenmiş oldum bundan sonra çok daha dikkatli olacağım...
tekrar çok çok teşekkür ediyorum...yapacak onca şey varken internetten bize zaman ayırdığınız için...
gönlünüze sağlık...
KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat