Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bir Biberin Serüveni...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Dolmalar - Sarmalar
Forum Tanımlaması: Dolmalar - Sarmalar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17408
Tarih: 08 Kas 2024 Saat 01:11

Konu: Bir Biberin Serüveni...
Mesajı Yazan: duygu
Konu: Bir Biberin Serüveni...
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:10
Merhaba Herkese,

Ben bu yıl ilk defa kendi çapında bir balkon bahçesi oluşturdum kendime. Sabah erkenden kalkıp suladım, sevdim, ilgilendim... Akşam koşa koşa gittim büyümüşler mi diye... Ve nihayet 12 Temmuz'da ilk hasatımı aldım. 27 Temmuz'da ikinci hasatımı. Hasat deyince de kilo kilo sebze gelmesin aklınıza. 2 Kere dolma yaptım yetiştirdiğim biberlerle. Sanıyorum yaklaşık 1 kilodolmalık biber elde ettim. Biber dışında domateslerim de vardı. Acemiliğimi bu iki tür sebzeyle geçirmek istedim. Seneye inşallah 5-6 çeşit şey düşünüyorum ekmek için. Belki kışın da marul, soğan gibi şeyler ekerim. O kadar zevk aldım ki...

Fotoğrafları yüklemeye başlıyorum...

İşte ilk göz ağrısı biberlerim:

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:13

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:14

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:16

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:18
Fazla dayanamayıp yeşil kırmızı demeden topladığım biberlerin için çıkarttım.

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:20
Dolmaları etli harçla doldurdum.

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:21
Domatesten kapak kapattım:

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:23
Dolmamız pişti

Tadını ne siz soruuun, ne ben söyleyeyim...
Ben daha böyle güzel dolma yemedim......LOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:25
Bunlar da domateslerim...

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:27
Biber maşallah çok bereketli bir bitkiymiş. 2 kere dolma yaptım. Bu da yeni yeni çıkan biberler. Hala üstü minik biberlerle ve çiçeklerle dolu.

Dün çektiğim fotoğraf bu:

Kendine bir hobi arayan herkese tavsiye ederimSmile

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:38
Duygu canım harikasın helal olsun sana Clap
bende domatesi düşünüyordum ama önce ,Emre'nin baya büyümesi gerek LOLLOL yoksa canıı okur valaBig smile

-------------

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:41

Cok guzel Duygu. Emegine saglik. Tebrik ediyorum ClapClap Benim de arka balkonum tadilattan sonra guzel olursa ben de yaparim insaallah, cok heves ettim. Gaza getirdin valla Big smile

Insanin kendi emegini yemesi kadar guzel bir sey yok degil mi?

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:43
Orjinalini yazan: eemree eemree Yazdı:

Duygu canım harikasın helal olsun sana Clap
bende domatesi düşünüyordum ama önce ,Emre'nin baya büyümesi gerek LOLLOL yoksa canıı okur valaBig smile

Teşekkür ederim Öznur. Egemen de ilk günler hoyrat davranıyordu ama "Cici cici" diye diye onu da alıştırdım. Akşamları birlikte bakıyoruz, seviyoruz. Tabi başlarda 3-4 biberin çiçeğini telef etti kereta. Zamanla alıştı. Şimdi kimseyi dokundurtmuyor. "Annemin biberleri ooo" diye bağırıyor yanına yaklaşanaLOL Bence çocukların biberi, domatesi, başka sebzeleri dalında görmesi şart.

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:45
Duygu süpersin süper Thumbs UpApproveClapClapClapClap 
Bende sebze yetiştirmeyi çok istiyorum ama bizim balkona biz zor sığıyoruz Stern Smile inşallah ileride, geniş balkonu olan bir eve geçersek, bende yetiştirmek istiyorum, dolman da harika gözünüyor, bilirim çok güzel dolma yaparsın, keşke yaptığın gün bizi de çağırsaydın LOLLOLLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:46
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Cok guzel Duygu. Emegine saglik. Tebrik ediyorum ClapClap Benim de arka balkonum olursa ben de yaparim insaallah, cok heves ettim. Gaza getirdin valla Big smile

Evet Nesibe. aslında çocuğun gibi oluyor bir nevi.SmileKüçücük fideydi aldığımda. Seneye tohumdan yetiştireceğim inşallah. Bu biberlerin aynısından yetiştirmek istiyorum. O yüzden biraz tohum saklayacağım mevsim sonunda. İnşallah seneye sen de yaparsın, bu duyguyu tadarsın.

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 12:47
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Duygu süpersin süper Thumbs UpApproveClapClapClapClap 
Bende sebze yetiştirmeyi çok istiyorum ama bizim balkona biz zor sığıyoruz Stern Smile inşallah ileride, geniş balkonu olan bir eve geçersek, bende yetiştirmek istiyorum, dolman da harika gözünüyor, bilirim çok güzel dolma yaparsın, keşke yaptığın gün bizi de çağırsaydın LOLLOLLOL

Fatoşcum ne demek? Bir dahaki partide dolman hazırThumbs Up Ama yerken düşüp bayılma. Şeker gibi bir biber bu. Kabuğu zar gibi soyuluyor. Parmaklarını da yiyebilirsin. Eldiven giy gelLOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:02
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Cok guzel Duygu. Emegine saglik. Tebrik ediyorum ClapClap Benim de arka balkonum olursa ben de yaparim insaallah, cok heves ettim. Gaza getirdin valla Big smile

Evet Nesibe. aslında çocuğun gibi oluyor bir nevi.SmileKüçücük fideydi aldığımda. Seneye tohumdan yetiştireceğim inşallah. Bu biberlerin aynısından yetiştirmek istiyorum. O yüzden biraz tohum saklayacağım mevsim sonunda. İnşallah seneye sen de yaparsın, bu duyguyu tadarsın.

Tadilat bitsin, senden ogrenecegim cok sey var o zaman Wink
Ruha dinginlikte verir, belki kafam rahatlar onlarla ilgilendikce belki...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:05
Kesinlikle rahatlarsın Nesibe. Hele domatesin öyle güzel bir kokusu var ki... Dallarına elini sürdükçe koku yayılıyor sanki. Her şekilde yardımcı olurum canımSmile

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:12
Rabbim omur verirse insaallah seneye deneyecegim... Bu guzel fikir icin tekrar tesekkurler...
Yakin olsaydik o leziz dolmandan yemeye gelirdim Clown

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:19

Duygu harika görünüyorlar ve emeğine sağlık. Dolmalar da lezzetli olmuştur eminim. Ellerine sağlık.Clap

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:24
İlkönce bir MAŞALLAHHH diyorum ki nazar deymesin harika bir uğraşı helal olsun canım Clap. Organik işte bu olsa gerekWinkKizBebek. ellerine sağlık bitanem Clown

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:30

Rabbim omur verirse insaallah seneye deneyecegim... Bu guzel fikir icin tekrar tesekkurler...
Ne güzel olurdu valla Nesibe. Ben biberleri getiremem de sen buralara gelrisen memnuniyetle...
İnşallah kendi biberlerininkini yersin artık.

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:32
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Duygu harika görünüyorlar ve emeğine sağlık. Dolmalar da lezzetli olmuştur eminim. Ellerine sağlık.Clap

Çok teşekkür ederim Duygu.Smile

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:38
Orjinalini yazan: Şehnaz Şehnaz Yazdı:

İlkönce bir MAŞALLAHHH diyorum ki nazar deymesin harika bir uğraşı helal olsun canım Clap. Organik işte bu olsa gerekWinkKizBebek. ellerine sağlık bitanem Clown

Çok teşekkür ederim. Gerçekten ben de ilk defa yaptığım için mi nedir büyük keyif aldım.

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:47

Ne güzel olurdu valla Nesibe. Ben biberleri getiremem de sen buralara gelrisen memnuniyetle...
İnşallah kendi biberlerininkini yersin artık.

Kismet... Dunya kucuk...Wink

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:48
İnşallah Nesibe. Çok memnun olurum canımClown

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:52
çok guzel gorunuyolar , ellerinize saglik
ozellikle son evresi :))

ama benim balkonum yokStern Smile
olsaydi valla yapardim 

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:56

Teşekkür ederim Maral. İnşallah balkonlu evin olursa yaparsın. Zaten ben de balkon müsait diye yapabildim. Bu balkon salonun balkonu ve hiç kullanmıyorduk. Oldukça da geniş olduğu için imkan buldum. Yoksa oturup kalktığın balkonda da çok zor olur. İnşallah ileride bahçeli bir evim olur diye dua ediyorum hepNuke

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:57
çocukların doğal şeylerle büyümesi süper Big smile tebrikler arkadaşım ApproveClapClap bizde annemlerin ordayız ya şimdi koca gün bahçeden çıkmıyoz LOL efeye 7 veren çileğinden datturdum dil ucuyla Pig

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 13:58
duygu çok imrendim,kafamın bi köşesine yazdım.seneye deneyeceğim ön balkonum hayli büyük.Big smile.benim evimin arkası kocaman bahçe fakat çok verimsiz.isteyen saksıda da yetiştiriyor,hatta mis gibi yemeğini bile yiyormuş.LOLbir de saksı çok büyük değil sanıyorum.değil miQuestion

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:01
biz her sene camda saksı biberi yetiştiriyorduk minik cam biberi de derler... 3 saksı biber ile turşu yapıp kışın acı biber turşusu yiyorduk LOL

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:07
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

çocukların doğal şeylerle büyümesi süper Big smile tebrikler arkadaşım ApproveClapClap bizde annemlerin ordayız ya şimdi koca gün bahçeden çıkmıyoz LOL efeye 7 veren çileğinden datturdum dil ucuyla Pig

Teşekkür ederim. Ne iyi yapmışsın. Ben de seneye ekeceğim çilek. Saksıda çilek de pekala oluyor. Seneye inşallah şöyle kokulu kokulu çilek yetiştirip reçel yaparım yarım kavanoz. Buraya eklerimLOLLOL Daha fazla çıkmaz çünkü.LOLLOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:10
canım çilek yerde uzuyo yere toprak sermen zor olur. kavun karpuz gibi sakal uzatıp kökleşiyo... sen küçük bir sera yap balkona süper olur...

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:12
Orjinalini yazan: naz altun naz altun Yazdı:

duygu çok imrendim,kafamın bi köşesine yazdım.seneye deneyeceğim ön balkonum hayli büyük.Big smile.benim evimin arkası kocaman bahçe fakat çok verimsiz.isteyen saksıda da yetiştiriyor,hatta mis gibi yemeğini bile yiyormuş.LOLbir de saksı çok büyük değil sanıyorum.değil miQuestion

Seneye beraber ekeriz kısmetse. Ben tohumdan yetiştireceğim bu sefer. Mart ayında ekmek gerekiyor. Bizim evde de var koca bahçe ama çocukla in çık olmuyor. Bir de zararlısı, böceği falan olmuyor balkonda olunca. Hiç tarım ilacı kullanmana gerek kalmıyor. Tamamen organik. Saksı çok büyük değil. Evdeki normal çiçek saksısı idi. Ama biraz küçük geldi. Saksının denişliğinden öte derinliği önemliymiş. Ben de bunu biraz geç öğrendim. Seneye 10 ltlik su şişelerinin üstlerini kesip altlarına delik açacağım. al sana saksı olacakLOLLOLLOL İlk başta 5 fide 1 saksıdydı. Deneyimsiz olunca insan öyle oluyor. Fazla büyümezler sandım. Fakat alıp başlarını gidince ikiye böldüm. aslında o an elimde saksı ve toprak olsa, herbiribi bir saksıya gömebilseydim 3-4 kat fazla biberim olurdu. Seneye saksı başına 1 tane dikmeyi planlıyorum.

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:14
valla önce nazar değmesin diyeyim ..hayran kaldım o ne biber öyle yaaa hele kırmızısıda varPig
tebrik ederim duygu çok güzel olmuş minik bahçenClapClapClapClapbende  maydanoz ve yeşil soğan dikmiştim çok güzel oldular ,salata .kısır ..falan yapacağım zaman koparıyodum arkadaşlarım heves ediyolardıPigbenimde kullanmadığım bi balkonom var bu senende biber mi denesem acaba.LOLLOLLOL.kıskandım senin biberleriLOLLOLLOLLOL

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:15
su şişesi fikri için ayriyeten alkışlıyorumLOL

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:17

canım çilek yerde uzuyo yere toprak sermen zor olur. kavun karpuz gibi sakal uzatıp kökleşiyo... sen küçük bir sera yap balkona süper olur...
Ağzı geniş saksıda da oluyor da ben kısmetse 1x1 metrelik bir kasa yaptıracağım kendime. İçini iyice vernikleyip toprakla dolduracağım. İçinde çilek yetiştireceğim. Kışın da marul, soğan, nane, Allah ne verdiyse... Eşim ben yaparım dedi. Bekliyorum şimdilik 1 metrekarelik tarlamıLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:19
Orjinalini yazan: sabrina sabrina Yazdı:

valla önce nazar değmesin diyeyim ..hayran kaldım o ne biber öyle yaaa hele kırmızısıda varPig
tebrik ederim duygu çok güzel olmuş minik bahçenClapClapClapClapbende  maydanoz ve yeşil soğan dikmiştim çok güzel oldular ,salata .kısır ..falan yapacağım zaman koparıyodum arkadaşlarım heves ediyolardıPigbenimde kullanmadığım bi balkonom var bu senende biber mi denesem acaba.LOLLOLLOL.kıskandım senin biberleriLOLLOLLOLLOL

Dene dene. İstersen acı biber dene. Turşu yaparsın. Kısırın yanında iyi giderLOLLOL Dolmalık da güzel oluyor ama gerçekten çok lezzetli. Tavsiye ederim.Smile

LOLLOL1 metrekare ama 1 dönüm gibi mahsul diyosun o bahçeden LOL

-------------

Mesajı Yazan: zeynep
tebrik ederim duygu Clapbenimde var kızartmalık biber ama 7 tane fidandı şimdi küçük küçük biberleri oldu resim çekip bende ekliyeyim buraya topiğini katletmiş gibi olmam dimiBig smile

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:22
Su çok gidiyor ama onu da düşünmeyin. Yemek yaparken sebze yıkadığım suları ve sıcak su musluğunun açına sıcak su gelene kadar akan suları biriktiriyorum. Sebzelerimi o suyla suluyorum. Böylelikle o sular da ziyan olmuyorSmile

Evet sibel 1 m2 yeter de artar bile banaLOL Mahsul bolLOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:24
Orjinalini yazan: zeynep zeynep Yazdı:

tebrik ederim duygu Clapbenimde var kızartmalık biber ama 7 tane fidandı şimdi küçük küçük biberleri oldu resim çekip bende ekliyeyim buraya topiğini katletmiş gibi olmam dimiBig smile
Ekle canım ne demek. Ama kızartmalıksa sen kızartmalar bölümüne ekle. Burası dolma bölümü dermişimLOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:25
LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 14:43
Bende bahçeyi çekem bali LOLPig oğlumun karpuzu var ona yedircem bi yetişsinde onun elleri değdi dikerken Big smile onuda çekeyim Big smile

-------------

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 15:09
Helal olsun Duygucuğum sana ClapClapClap

Biz de ektik bahçeye domates ve biber ağaç oldu neredeyse akşam unutmazsam foto çekip ekleyim ama bir tane mahsül yok nedense ConfusedLOLLOL 

sen yetiştirmiş, yemişsin bile afiyet bal şeker olsun yarasın egemene Wink 

Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 15:50
valla helal olsun arkadaşımm ne guzel dusunmuşsunn emegıne saglıkkk ClapClapClap,ayrıca afıyett olsunn pişincede çok guzel olmuşlar  LOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 16:00
ellerine aklına sağlık duygucum süpersin arkadaşım ClapClapClapClap
ikinci mahsulden yapılmış biber dolmalarını yemeğe bende kendimi davet ediyorum şimdidenLOLLOLLOLLOLLOLeldivenimi ben kendim getiririm merak etmeLOLLOL
bide seni yaseminin yerine  seneye  muz ve şeftali yetiştirmeye davet ediyorum o alanda daha uzmansınya ondan yaniLOLLOLLOL

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 16:02
Benim de aklimdan geciyordu zehra, sen tercuman oldunLOLLOLLOL

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 16:17

Bende bahçeyi çekem bali LOLPig oğlumun karpuzu var ona yedircem bi yetişsinde onun elleri değdi dikerken Big smile onuda çekeyim Big smile
Çek tabi. Karpuz topiği aç koy.LOLLOLLOL Yasemin altına kaçırmazsa gülmekten, okurLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 16:20
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

Biz de ektik bahçeye domates ve biber ağaç oldu neredeyse akşam unutmazsam foto çekip ekleyim ama bir tane mahsül yok nedense ConfusedLOLLOL 

Teşekkür ederim Derya. Valla ben bu konuları araştırdım. Hemen derdine dermen olayımLOLLOLLOL
 Sizin bahçede esinti yoksa döllenme olmuyor. Çiçek açınca her gün çiçekleri hafifçe sallayacaksın.Wink Çok ciddiye aldım ben bu balkon bahçeciliğini . Daha ne hayallerim var. Yaptıkça bildiririm herkese.

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 16:21
Orjinalini yazan: SELİN2 SELİN2 Yazdı:

valla helal olsun arkadaşımm ne guzel dusunmuşsunn emegıne saglıkkk ClapClapClap,ayrıca afıyett olsunn pişincede çok guzel olmuşlar  LOLLOL

Çok teşekkür ederim. Güzel oldu cidden. Mütevazı olamayacağımLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 16:24
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

ellerine aklına sağlık duygucum süpersin arkadaşım ClapClapClapClap
ikinci mahsulden yapılmış biber dolmalarını yemeğe bende kendimi davet ediyorum şimdidenLOLLOLLOLLOLLOLeldivenimi ben kendim getiririm merak etmeLOLLOL
bide seni yaseminin yerine  seneye  muz ve şeftali yetiştirmeye davet ediyorum o alanda daha uzmansınya ondan yaniLOLLOLLOL
İkinci mahsulu pazartesi günü yaptım bile. Hala dolapta bekliyor 2 tanesi. Yiyen olmadı iyi mi?LOLLOLLOL Akşama ben yiyeceğim artık. Seni 3. mahsule bekleriz.LOLLOLLOL Eldivensiz yeme valla parmak gider haaLOLLOL

Muzla şeftali yetiştiremem. Çünkü Yasemin cadısı bana yedirmez. Hepsini kendi yerLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 17:00
WAWWWW ÇOK MERAK EDİYORDUMMMM ClapClapClap DUYGU KIRMIZILARA BAYILDIMMMMMMMMMMMMMMMMMMClapClapClap
bende istiyorum bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeBig smileBig smile

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 17:01

Teşekkür ederim Derya. Valla ben bu konuları araştırdım. Hemen derdine dermen olayımLOLLOLLOL
 Sizin bahçede esinti yoksa döllenme olmuyor. Çiçek açınca her gün çiçekleri hafifçe sallayacaksın.Wink Çok ciddiye aldım ben bu balkon bahçeciliğini . Daha ne hayallerim var. Yaptıkça bildiririm herkese.

Bahçede esinti olmaz mı tepede bizim evimiz... fosur fosur esiyor. okmeydanında yağmur varken çeliktepede kar oluyor diyim anla sen o derece ama ConfusedConfusedConfused çiçek açmadı ki sallayayım koca ağaç gibi birşey oldu ConfusedConfused

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 17:11
Duygu süpersin arkadaşımClapClapufacık alanda bile harikalar yaratacak kadar süperClapellerine sağlık

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 18:03
Bunlarda benim kızartmalık biberimLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 23:32

Çek tabi. Karpuz topiği aç koy.LOLLOLLOL Yasemin altına kaçırmazsa gülmekten, okurLOLLOLLOL
LOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 23:34
oooo zeynom sende biberleri koymuşun bende çekeyim dedim pil bitmiş LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 09:24
Orjinalini yazan: hande hande Yazdı:

WAWWWW ÇOK MERAK EDİYORDUMMMM ClapClapClap DUYGU KIRMIZILARA BAYILDIMMMMMMMMMMMMMMMMMMClapClapClap
bende istiyorum bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeBig smileBig smile

İlk buluşmada getiririm sana bi deneLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 09:58
duygucum herkesi heveslendirdin  vallaClapClap''benim bahçem'' diye bi topic mi açsak acaba ne dersinizPig

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:17

Bahçede esinti olmaz mı tepede bizim evimiz... fosur fosur esiyor. okmeydanında yağmur varken çeliktepede kar oluyor diyim anla sen o derece ama ConfusedConfusedConfused çiçek açmadı ki sallayayım koca ağaç gibi birşey oldu ConfusedConfused

Hadi yawConfused Demek ki başka bir probem var hocam. Hele bekleyin belki açar. Egemen gün koparıp kendi eliyle götürdü bir domatesin yarısını. İştahsız olduğundan ancak yarısını yiyebiliyorTongue

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:18
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Duygu süpersin arkadaşımClapClapufacık alanda bile harikalar yaratacak kadar süperClapellerine sağlık
Teşekkür ederim Suna. Ellerine sağlık deyince afiyet olsun diyesim geldi.LOLLOL Gel beraber yiyelimSmile

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:20

duygucum herkesi heveslendirdin  vallaClapClap''benim bahçem'' diye bi topic mi açsak acaba ne dersinizPig

Yakında ben  o topiği açacağa benziyorum. Çünkü mevsimi gelince fasulye, bezelye, böğürtlen, marul, nane, roka hepsini yetştireceğim inşallahBig smile

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:22

Bunlarda benim kızartmalık biberimLOLLOLLOL
Göremiyorum ki Zeynep. Eve gidince bakarım. İşyerimden imageshackta yüklenen fotoğraflar görünmüyor. Filtre var. Eminim çok güzellerdir.Big smile Ama hadi bacım kızartmalar topiğineLOLLOLLOL Bu biberlerden dolma olmaz. Get yeri.LOLLOLLOL

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:41
Photo Trim Result
zeynoşun kızartmalı biberi 1LOL

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:41
Photo Trim Result
aha buda ikiLOL
senin için yaptım hocam gördünmü acaba bu kez bilemiyomki.

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:55
Gördüm şimdi Hilal, sağol. Çok güzel görünüyorlar ZeynepSmile

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:58
dündendir baktımda bi yazamadım şuraya,harikasın arkadaşım..bi kere evde uğraştığıniçin seni tebrik ederim,biberlerde domateslerde çok güzel görünüyolar..büyük sabır gerekli ben uğraşamam hemen büyüsün isterim..dolmada bi harika görünüyorSmile
zeynoş seninkilerde çok şeker,ben böyle ince uzun biberi kızartmadanda kahvaltıda çok severimBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:58

Benim biberler Yasemin gibi acık şişko. Zeynep'in sıska biberlerini döverLOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 11:01
Hilal teşekkür ederim. Aslında çok sürmüyor. 2-3 ayda bu hale geliyor canım. Ama her gün gidip gelip yarım saat uğraşmak gerekiyor.

Zeynep'in biberleriyle benim domatesleri doğrayacaksın salata yapacaksın. Ne güzel gider di  mi?LOL
Kızartma onları Zeynep yazıktır. Organik körpe biber onlar. Çıtır çıtır yiyeceksin onlarıSmile

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 11:23

duygu süper görünüyor süperr kendi yetiştirdiğinin tadıda başkadır eminim.

zeynep senin biberlerde çok güzel görünüyor.

ama benimde varrrrLOLLOLdaha doğrusu yağmurla kocamın eşim özenle getirttiği tohumlarını ekti 2 tane fidesi vardı büyüdüler serpildiler ama hala domates vermedilerConfusedbenim için ekmezse ole olur dimiLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 12:42

Gördüm şimdi Hilal, sağol. Çok güzel görünüyorlar ZeynepSmile

seninkiler gibi tombalak değil ama sıska sıska büyüyolarLOLLOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 12:47
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

dündendir baktımda bi yazamadım şuraya,harikasın arkadaşım..bi kere evde uğraştığıniçin seni tebrik ederim,biberlerde domateslerde çok güzel görünüyolar..büyük sabır gerekli ben uğraşamam hemen büyüsün isterim..dolmada bi harika görünüyorSmile
zeynoş seninkilerde çok şeker,ben böyle ince uzun biberi kızartmadanda kahvaltıda çok severimBig smile

bende kahvaltıda,ve salatada kullanıyorum böyle biberleriBig smile

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 12:49

Benim biberler Yasemin gibi acık şişko. Zeynep'in sıska biberlerini döverLOLLOLLOLLOL

LOLLOLgerçektende döver
LOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 12:50

Hilal teşekkür ederim. Aslında çok sürmüyor. 2-3 ayda bu hale geliyor canım. Ama her gün gidip gelip yarım saat uğraşmak gerekiyor.

Zeynep'in biberleriyle benim domatesleri doğrayacaksın salata yapacaksın. Ne güzel gider di  mi?LOL
Kızartma onları Zeynep yazıktır. Organik körpe biber onlar. Çıtır çıtır yiyeceksin onlarıSmile

ikiside taze taze çok güzel olur gerçekten duygu senmi domatesleri getirirsin benmi biberleriLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 12:52
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

ama benimde varrrrLOLLOLdaha doğrusu yağmurla kocamın eşim özenle getirttiği tohumlarını ekti 2 tane fidesi vardı büyüdüler serpildiler ama hala domates vermedilerConfusedbenim için ekmezse ole olur dimiLOL

LOLLOLLOLgel vereyim taze taze 2-3 tane yetermiLOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 13:35
herkesi alkışlıyorum ne güzel şeyler yetiştiriyonuz yaa kıskandım valla..bende  nihayet topiği açtım ''benim bahçem'' diye..heves ettim  napıyım..baktım herkes süper şeyler yetiştiriyo duygu hepimize  ilham verdi diyebilirim..herkesin emeğine sağlık,afiyetle yeyin büyüttüklerinizi

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 13:48

İfo senin adına dikseydi kilo kilo çıkardı eminimLOLLOL Teşekkür ederim canım...

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 13:50

LOLLOLgerçektende döver
LOL

Yasemine de şişko dedim ama dikkatini çekerim. Göbeği sallanır şimdi. Giresun'da deprem olursa korkmanLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 13:50

ikiside taze taze çok güzel olur gerçekten duygu senmi domatesleri getirirsin benmi biberleriLOLLOLLOL
Ortada buluşsunlarLOLLOLLOL
Ama benim biberler dometeslerin abisi sayılır. Senin biberlerin yanında görürlerse vukuat çıkarLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 13:52

Abooo cimriymiş. Bana gel İfo. Benden 3-4 LOLLOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 13:53

herkesi alkışlıyorum ne güzel şeyler yetiştiriyonuz yaa kıskandım valla..bende  nihayet topiği açtım ''benim bahçem'' diye..heves ettim  napıyım..baktım herkes süper şeyler yetiştiriyo duygu hepimize  ilham verdi diyebilirim..herkesin emeğine sağlık,afiyetle yeyin büyüttüklerinizi

Hadi bakalımSmile Hayırlı uğurlu olsun. Bereketli olsunBig smile

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 13:58
Kizlar seneye gelin ben size kilo kilo verim, LOLLOL 

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 15:14
duygucum canım ya fotolor ve dolma süperdi inan. o kadar imrendim ki maşallah vallahi nazar değmesin küçük bahçene canım. emeğine sağlık onlarda seni mahçup etmemiş ama bak nasıl ürün almışsınLOLLOL
ben dolmanın herşedine bayılırım zaten resimleri görünce ağzımın suyu aktı vallahi. iyiki bende akşama dolma yapacam biber ve patlıcanları oymuştum akşamdan bir dolduracam eve gidince.

tekrar tebrikler bir tanem

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 15:24

cimri kuzenTongueLOLbak duygum 3 4 veriyo çok eliboldurLOLsenden 1 fazla vermişLOLLOLsaolun beeLOL

ya duygu benim için ekseydi kilo kilo alacaktı alamadı işteLOLgeçen gün toprağını eşeledi bide niye vermedin diye soruyo domateseLOL
yağmur belkide bıktırdı domatesi hergün 2 lt su veriyo nerdeyseLOLşimdi ben ekeyim de görsün hasatıLOLayy ilk kahve fincanına ekmişti tohımları iki tane fincanımı heba etti çok gülmüştüm görünce tohumları yağmura attırmış çok hoşuna gitmişti ikisinin deSmile

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 15:50
Orjinalini yazan: hülya-alper hülya-alper Yazdı:

duygucum canım ya fotolor ve dolma süperdi inan. o kadar imrendim ki maşallah vallahi nazar değmesin küçük bahçene canım. emeğine sağlık onlarda seni mahçup etmemiş ama bak nasıl ürün almışsınLOLLOL
ben dolmanın herşedine bayılırım zaten resimleri görünce ağzımın suyu aktı vallahi. iyiki bende akşama dolma yapacam biber ve patlıcanları oymuştum akşamdan bir dolduracam eve gidince.

tekrar tebrikler bir tanem
Afiyet olsun canım size de. teşekkür ederimSmile

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 15:53

cimri kuzenTongueLOLbak duygum 3 4 veriyo çok eliboldurLOLsenden 1 fazla vermişLOLLOLsaolun beeLOL

ya duygu benim için ekseydi kilo kilo alacaktı alamadı işteLOLgeçen gün toprağını eşeledi bide niye vermedin diye soruyo domateseLOL
yağmur belkide bıktırdı domatesi hergün 2 lt su veriyo nerdeyseLOLşimdi ben ekeyim de görsün hasatıLOLayy ilk kahve fincanına ekmişti tohımları iki tane fincanımı heba etti çok gülmüştüm görünce tohumları yağmura attırmış çok hoşuna gitmişti ikisinin deSmile

Ben bu sene acemi olduğum için fide ile başladım. 10 cmlik fideler halinde dikmiştim. Tohumla uğraşmak istemeyenler için fidesi 50 kr-1 tl  civarı. 5 tane biberden bu kadar çok biber çıkıyor. Bereketli oluyor.

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 15:58
Fideden baslamayi mi tavsiye ediyorsun Duygu?

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 16:07
Evet bence fideden başlamak daha iyi. Komşum da heveslendi tohumdan ekti. Ben 3. mahsulu alacağım neredeyse onda sadece 1 biber var. Acemilikte fide daha iyi sonuç veriyor. Tohum ekeceksen de bir yere 3 tohum ekeceksin. Hangisi daha kuvvetli çıktıysa onu bırakıp diyer ikisini çekip atacaksın. Özet olarak fide daha emniyetli olur ilk deneme için. Bu işlere merak sardığımda ziraat mühendisi bir arkadaşım fide tavsiye etmişti. Fidelerimi de o temin etti sağolsun. Para vermedim.  dediğim gibi ucuz zaten. 50 kuruşa da gördüm, 1 liraya da. O civarlarda cinsine göre.

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 17:11

kız Allah seni davul etsin emiii cimrilikten değil şu an 3 tane büyük biberi var diğerleri küçük onlarıda sana veriyom işte LOLLOL
LOL

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 17:13

Evet bence fideden başlamak daha iyi. Komşum da heveslendi tohumdan ekti. Ben 3. mahsulu alacağım neredeyse onda sadece 1 biber var. Acemilikte fide daha iyi sonuç veriyor. Tohum ekeceksen de bir yere 3 tohum ekeceksin. Hangisi daha kuvvetli çıktıysa onu bırakıp diyer ikisini çekip atacaksın. Özet olarak fide daha emniyetli olur ilk deneme için. Bu işlere merak sardığımda ziraat mühendisi bir arkadaşım fide tavsiye etmişti. Fidelerimi de o temin etti sağolsun. Para vermedim.  dediğim gibi ucuz zaten. 50 kuruşa da gördüm, 1 liraya da. O civarlarda cinsine göre.

benimkide fideydi fide daha iyi duyguya katılıyorumBig smilebenimde kapımın önünde ufak bi bahçem var bende seneye yapıcam kısmetse birşeylerEmbarrassed

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2009 Saat 01:50
Duygu  biberler çok güzel görünüyor, tebrikler Clap Eminimki dolmada nefistir, tadına bakmak isterdim.Embarrassed..Embarrassed
Benimde evim bahçeli  bende bahçede saksılarda  birşeyler yetiştiriyorum..Güneşe göre bazen saksıları  balkona alıyorum bazende bahçeye bırakıyorum.....Kayınvalidem bu konuda uzman. o bahçede herşey yetiştiriyor... .Benimkiler saksıda, karışmasın diye.Big smile   özellikle fesleğenlerim çook güzel..kokuları harika  bir ara fotoğraflarını eklerim....
..Sanada tavsiye ederim balkonda fesleğen    kokusunda çay içmek  çooooooooook keyifliSmile...

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2009 Saat 08:22
Teşekkür ederim Şengül. Fesleğen çok severim ben de. Hemen bir saksı edineyimBig smile Üçüncü mahsulün dolmaları 1 aya kadar pişmiş olur. Yemek isteyen herkesi beklerim. Evlere servisimiz yokturLOL

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2013 Saat 11:54
duygunun anisinaaaaaaaaaaaaaaLOLLOLLOLLOLaysegul icin yaptim bunlariLOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat