sütün faydaları
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Sağlık
Forum Tanımlaması: (Sağlık)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2433
Tarih: 21 Nis 2025 Saat 02:02
Konu: sütün faydaları
Mesajı Yazan: hilal
Konu: sütün faydaları
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2007 Saat 21:24
İnek Sütüne Dikkat !
Bebeğin beslenmesinde, özellikle ilk bir yıl inek sütü (pastörize sütler, UHT dayanıklı sütler, sokak sütleri) kullanılmaması gerektiği tüm tıp otoriteleri tarafından kabul edilen bir gerçektir.
Karışık beslenmeye başlarken yapılacak en iyi tercih, endüstriyel hazır mamalardır. İnek sütü, anne sütünden çok farklı olduğundan ilk bir yaşta bebeklere ana ek besin ürünü olarak kesinlikle verilmemelidir. |
 |
İnek sütü, anne sütünde ve bazı mamalarda bulunan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri metabolitlerini içermez. Bu yağ asitleri bebeğin beyin hücreleri, göz retina tabakası ve doku hormonlarının gelişiminde rol oynar.
İnek sütü ile beslenen bebeklerin solunum hastalıkları başta olmak üzere alerjik hastalıklara yakalanma riski yüksektir. İnek sütü yüksek derecede alerjenik proteinler içermektedir. Bu proteinler ısıya dayanıklı olduğundan yapılan ve alerjenik etkileri kaynatıldıktan sonra da devam eder. | |
D vitamini sağlıklı kemik ve iskelet gelişimi için çok önemlidir. İnek sütü alan bebeklerde düşük D vitamini ve yüksek Fosfor içeriği nedeniyle, normal kemik gelişimi sağlanamaz.
İnek sütünün yağ bileşimi anne sütünden farklı olduğu için hazmı zordur.
İnek sütü bebeklerin bir kısmında bağırsak kanamasına yol açabilir. Dışkıyla çıkan kan gözle görülmez ancak kanama bebekte kansızlığa neden olabilir. | |
 |
 |
İyot metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen hormonların bir parçasıdır. Bebeğin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. Çinko ise bebeğin büyüme ve gelişmesi için çok önemlidir. İnek sütü bebeğin çinko ve iyot ihtiyacını çok az miktarda karşılamaktadır. | |
İnek sütü, 6. aydan itibaren katı gıdaların içine çok iyi kaynatılmak şartı ile katılabilir. Muhallebi ve yoğurt yaparken inek sütünden yararlanılabilir.
İlk yılda marketlerden alınan pastörize sütler de kaynatılmalıdır. Ayrıca, inek sütü kullanılması gereken her yerde devam mamaları da kullanabilir. | |
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2007 Saat 14:42

------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
|