tek cocuk mu iki mi?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ben de Anne Olunca Anladım
Forum Tanımlaması: (Ben de Anne Olunca Anladım)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33459
Tarih: 05 Nis 2025 Saat 18:20
Konu: tek cocuk mu iki mi?
Mesajı Yazan: cansew
Konu: tek cocuk mu iki mi?
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 01:27
selam arkadaslar coktandir yazamiyordum is ve de kizimi büyütügüm icin biraz bos biraktim buralari neyseki yine geldim ve de sizlere bir sorum var. Ben ve esim ikinci cocuk hakinda konusmaya basladik ve karar veremedik henüz ikinci bir cocugu bu zamanda dünyaya getirsek mi , tabiki zorluklari cok ben misal kendimi hazilamaya calisiyorum acaba basarabilirmiyim ikisinede ayni ilgiyi gösterebilirmiyim ilk cocuga insan ister istemez ilgi fazla oluyor ikincisinde aynisini yapabilirmiyiz kizimi üzermiyiz (ki kizim baYiliyor kücük cocuklara) . kizima sorasaniz istiyor ve halen yanimda yatmasina karsin kardesim seninle bendede ozaman babamlaa yatarim diyor bilmiyorum kafam cok karisik birde ben biraz sinirli bir insanim arasira agresiv olabiliyorum sanirim her annede var bu , sizlerden de bir fikir almak istedim bana yardimci olursaniz coook sevinirim simdiden tskler herkese sevgiler.
------------- Allah herkesin gönlüne göre versin... http://lilypie.com">
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: kübRAbia
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 02:21
kızınız kaç yaşında,
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
|
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 08:48
Canım hiç o sinirlilik halini sorma çünkü bu aralar nedense bendede var dün bir arkadaşımla konuştum geçen hafta herkes çok sinirliydi diyor sanırım artık havalar insanların sinirlerini bozuyor. Yani her Annede var. Çocuk sevgisine gelince. Bence her ikisinede aynı sevgiyi gösterirsin hiç merak etme. Ben her zaman 2 hatta 3 çocukdan yanayım. Ama benim yaşımdan dolayı MAALESEF tek çocukda kalmak zorundayım  . Ama sizin bu konuda düşünmeye bile ihtiyacınız yok ikinciyi yapın muhakkak. Ama benden sana bir abla tavsiyesi hemen yatağından ayır çünkü hamile kaldıktan sonra ayırırsan kardeşinden dolayı yataktan çıktığını sanıp ona kötü davranmalar başlıyacak. Yaş olarakda çok uygun bir dönemde bence hemen ikinciyi yapın.
-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 11:16
3 deesem :) $aka tabide :) bence bi çocuga verilecek en guzel hediye bi karde$ kiskançlik vs olmasi doga kanunu , ama payla$tiklari , bi omur payla$acaklari, destek olmalari ,karde$in zarsa biliyorsundur , bunlar hiç bi$eye degi$ilmez , onlar hep çocuk kalmayacak buyyecekelr bizim gibi yeti$kin olacaklar
insan zor aninda karde$inemi ba$vurur yoksa yakin dost da olsa yabanciyami karde$ deyince bende akar sular duruyo valla :) bazen ke$ke diyorum $imdi bana bi yerlerden uvey karde$ gelse
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: didemce
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 19:34
kesinlikle Seren'e katılıyorum bi çocuğa verilebilecek en güzel hediye kardeş.kızın da madem istiyor pek sorun yok bence.
ilgi konusuna gelince benim 2 çocuğum yok ama annemden örnek verebilirim. benim sadece 1 tane ablam var.iyi ki var.annem çok zorluk çekerek büyüttü bizi;ama o kadar sıkıntıya rağmen birimize gösterdiği ilgi ve sevgi diğerine gösterdiğinden ne eksik oldu ne de fazla.ikimize de hep eşit yaklaştı.birimizden birine daha az ya da daha fazla ''anne'' olmadı.eminim sen ve bütün anneler kaç çocuğu olursa olsun hepsine gösterilen ilgi aynı olur.
biz de en kısa zamanda Allah nasip ederse eğer hayırlısıyla oğlumuza bi kardeş düşünüyoruz.yarın bize bişey olduğunda yalnız kalmasını istemiyorum.tabi herşeyin hayırlısı.Allah gönlünüzden geçenin hayırlısını nasip etsin.
------------- TEYZESİNİN PRENSESİ http://www.glitterfy.com/"> ANNESİNİN Bİ'TANESİ
|
Mesajı Yazan: sedesa
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 22:57
benim de bir oğlum var... 6 yaşında.... bu yaza kadar 2. yapmama konusunda kararlıydık.... öyle ki oğlumdan hiçbir şey kalmadı hepsini verdim....2-3 hatıra haricinde....Ama artık istiyoruz 2.çocuğu....öncelikle oğlum için istiyorum... son zamanlarda aldığımız kararın çok yerinde olduğunu anlıyorum.... tabii biz istiyoruz ama bebek gelir mi bilmem...:)) keşke 1-2 sene önce karar verseydik diye düşünüyorum ama sanırım ancak hazır hissediyoruz....
gelecekte oğluma kendi isteğimle bir kardeş vermediğim için pişman olmaktan korktum hep.... Neyse ki fikrimizi değiştirdik... umarım bizi çok bekletmeden gelir 2 numaramız...:)))
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 23:09
Benimde oğlumun kardeşi olursa bizi daha çok sever sanırım o kadar çok istiyorki ciddi zor durumdayım..
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 23:13
hilallll yaaa çok ozel deilse nedenn bu kadar kar$siniz sorabilirimiyim valla yazik çocuga 30 ya$ima geldim , babam uvey anneden karde$ yapsa sahiplenicem valla :) mumkunse kiz olsun  anacigimi kaybedince kaldim sap gibi biricik karde$imle( bi erkek karde$im var $ukur tabi Allahim onu bana bagi$lasin) ama ke$ke bi iki daha olsaydiii demedigim gunum geçmemi$tir
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 23:15
yukarda uç derken ciddiydimde soruyu soran arkada$ ikinciye çekiniyoken ona $aka oluyo uç demek :))
------------- ">
|
Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 23:52
çocuk yapma mevzusu komşu tavsiyesi ile olmaz tabi ki...çünkü taşıyacak, doğuracak,bakacak, sormluluğunu alacak olan anne. eğer hazır hissediyorsan istiyorsan yap. hazır değilsen ve kararsızsan yapma...maddi duruma da bakar çocuk işi...durum iyiyse 3 bile yapılır...şimdi moda gibi, ünlüler 2,3 yapıyor...bakıcı, temizlikçi, yemekçi olsun, doğumdan sonra spor, estetik yapacak para zaman olsun , geleceğini düşünmek derdi olmasın ohhhh....diğer yandan gelecekte kardeş iyi de olabilir....biz de çok düşünüyoruz...ama düşününce olmuyor düşünmeden yapınca da Türk işi oluyor  canın ne istiyorsa onu yap
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 09:00
MaRaL Yazdı:
hilallll yaaa çok ozel deilse nedenn bu kadar kar$siniz sorabilirimiyim valla yazik çocuga 30 ya$ima geldim , babam uvey anneden karde$ yapsa sahiplenicem valla :) mumkunse kiz olsun  anacigimi kaybedince kaldim sap gibi biricik karde$imle( bi erkek karde$im var $ukur tabi Allahim onu bana bagi$lasin) ama ke$ke bi iki daha olsaydiii demedigim gunum geçmemi$tir
|
Aynen canım bende kabul edecektim ama ne anne- ne baba var benim üveyde şansım yok. Ama belki eski zamanlarda babam bir ara birşey yaptıysa diye bekliyorum 
Sanırım Hilalim çok ama çok zor bir hamilelik geçirdiği için korkuyor diye biliyorum bir ara konuşmuştuk çünkü.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 09:03
kumru Yazdı:
çocuk yapma mevzusu komşu tavsiyesi ile olmaz tabi ki...çünkü taşıyacak, doğuracak,bakacak, sormluluğunu alacak olan anne. eğer hazır hissediyorsan istiyorsan yap. hazır değilsen ve kararsızsan yapma...maddi duruma da bakar çocuk işi...durum iyiyse 3 bile yapılır...şimdi moda gibi, ünlüler 2,3 yapıyor...bakıcı, temizlikçi, yemekçi olsun, doğumdan sonra spor, estetik yapacak para zaman olsun , geleceğini düşünmek derdi olmasın ohhhh....diğer yandan gelecekte kardeş iyi de olabilir....biz de çok düşünüyoruz...ama düşününce olmuyor düşünmeden yapınca da Türk işi oluyor  canın ne istiyorsa onu yap |
Kumru'cum aslına bakarsen dediğin doğru en büyük etken MADDİYAT herşey para çünkü. Şu an doğur diyorlar bana yaşa bakma benim annanem şöyle doğurdu diye eski doğum yaşlarından bahsediyorlar. Bende yaş tama ama maddiyat dediğimde. İrfanın eskileriyle büyür diyorlar. İyide maddiyat denince sırf kıyafet değil ki, İnan ben İrfana çok fazla birşey almadım hep hediye gelmişti. Onlar bir para tutmuyor bir yere kadar ama ileride. Okul, dersane, istekler.... Tek maaşla nasıl başedilir bilmiyorum yani. Kısacası benim belimi MADDİYAT büküyor. Bu aralar İrfan taktı. Annecim birtane kardeşim olabilir diyor başka birşey demiyor  . Bende istiyorum oğlumun kardeşi olsun birlikte büyüsünler ama maalesef... 
-------------
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 10:42
evde bazen harbade çikdimi aysenura karde$ini vericem sen yalniz kal diyom ,çunku aglatiyo falan çocugu neyse aninda kavgayi unutup oturup agliyo karde$imi verme diye .. kuçucuk bi kiz bile karde$in ne oldugunu kiymetini biliyor yani.. oglan desen ablasi olmadimi evin içinde bagira bagira geziyo yarim yamalak adini soyleyerek.. karde$lik bamba$ka bi$ey..
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 15:54
ama kızda başka yaa kız daha vefalı oluyor aileye daha yakın oluyor.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 16:43
bizdede oyleyiz valla, yani karde$im salllar babam bi$ey istese mesela, ben aninda yaparim, istdigide atla deve deil, uç bes dakikamiizi alan ufak tfek $eyler e$im bana baban sana sekeretr ayligi baglasin her i$ini sen yapiyon diyo, bende ona yarin kizin buyyupde i$ini yaparsa sende ona bagla o zaman aylik dedim sustu oturdu yerine
------------- ">
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 17:33
Bana eğer pyangodan para çıkarsa........... Mısırdan,bende hiç olmaz ama,bir akraba miraz bıraksa................. Bi şekilde birinin yüreği acırda halime bana sponsor olursa.................... Allah önümü açıp,bir keramet lutfedip,yürü ya kulum derse............................... Ortaköyden dönerken,zengin bir araba bana çarpacakken ben kılpayı kurtulup,adamı dava etmek istesem,adamda medyay düşerim korkusuyla ne istersen yaparım dese,ve tesadüf adam para babası olsa,merhametli olsa,amca kurtar beni borç batağından desem,oda gel bacım kurtarayım dese................................. ..................... ....................... .......................... İşte neyse velahız bütün bunlardan birir olsa kesin yaparım ben 2. yi,kesin
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 19:00
Emine yazdigin seyler basina gelirse benide haberdar et olur mu canim Yada Almanyaya göc et cocuk basina 184 euro aliyorsun her ay, evlenene kadar devlet veriyor parani bide cocuk 1 yasina gelene kadar her ay 300 euroda ayriyetten aliyorsun
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 19:58
Beyza sen kaşınıyon ha En nihayet kafayı bozup gelcem  Yaşıyosunuz valla,ama bize hayrınız yok,desemki gelirken bi dal alaman çukulatı getir getirmezsin
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 20:04
emine Yazdı:
Bana eğer pyangodan para çıkarsa........... Mısırdan,bende hiç olmaz ama,bir akraba miraz bıraksa................. Bi şekilde birinin yüreği acırda halime bana sponsor olursa.................... Allah önümü açıp,bir keramet lutfedip,yürü ya kulum derse............................... Ortaköyden dönerken,zengin bir araba bana çarpacakken ben kılpayı kurtulup,adamı dava etmek istesem,adamda medyay düşerim korkusuyla ne istersen yaparım dese,ve tesadüf adam para babası olsa,merhametli olsa,amca kurtar beni borç batağından desem,oda gel bacım kurtarayım dese................................. ..................... ....................... .......................... İşte neyse velahız bütün bunlardan birir olsa kesin yaparım ben 2. yi,kesin |
 sen neler düşünüyorsun böyle yaa süper. anladık ki sen ikinciyi yapmıyacaksın 
-------------
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 20:09
emine Yazdı:
Beyza sen kaşınıyon ha En nihayet kafayı bozup gelcem  Yaşıyosunuz valla,ama bize hayrınız yok,desemki gelirken bi dal alaman çukulatı getir getirmezsin  |
sözüm söz canim sana en kisa zamanda cikolata yolluycam zaten merak etme bu aralar biraz maddi yöndem sikintim var.Rahatlayiyim hemen göndericem.hic ummadigin bir anda kapina gelicek
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 20:23
ahhh Şehnazım ahhh, paranın gözü çıksın...aslında bizim gibi annelerin, daha çok çocuk yapması lazım ama şartlar yüzünden 1 de kalıyoruz keşke almaya daki ya da belçika daki şartlar olsa 4 bile yapardım Eminecim çok güzel yazmışsın daha birşey ekleyemeyeceğim kısmet bakarsın aklımıza gelmeyen başka bir güzellik olur
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 20:33
Onu bunu bilmem,hem analığı becerene,hemde parası olana yakışır çocuk.Ben kendime yakıştıramadım,ne deyim Kader İnsan hayata bir kez geliyor,bir günün bile telafisi yok,bi zaman gelecek istesekte doğuramayacağız.Ben anamın son çocuğuyum,birazda istenmeyen çocuk,''istemiyosanız yapmasaydınız''diye içimden geçirirp günaha giriyorum sık sık,aynı şeyi benim çocuğumda söylemesin diye yapmayacağım arkadaş
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 20:34
Beyza Yazdı:
emine Yazdı:
Beyza sen kaşınıyon ha En nihayet kafayı bozup gelcem  Yaşıyosunuz valla,ama bize hayrınız yok,desemki gelirken bi dal alaman çukulatı getir getirmezsin  |
sözüm söz canim sana en kisa zamanda cikolata yolluycam zaten merak etme bu aralar biraz maddi yöndem sikintim var.Rahatlayiyim hemen göndericem.hic ummadigin bir anda kapina gelicek
| ay Beyzaaa iyiki hatırlatyın ben o mevzuyu unuttuydum bak  Kıs gelirken getir başka istemem
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 20:35
Şehnaz Yazdı:
emine Yazdı:
Bana eğer pyangodan para çıkarsa........... Mısırdan,bende hiç olmaz ama,bir akraba miraz bıraksa................. Bi şekilde birinin yüreği acırda halime bana sponsor olursa.................... Allah önümü açıp,bir keramet lutfedip,yürü ya kulum derse............................... Ortaköyden dönerken,zengin bir araba bana çarpacakken ben kılpayı kurtulup,adamı dava etmek istesem,adamda medyay düşerim korkusuyla ne istersen yaparım dese,ve tesadüf adam para babası olsa,merhametli olsa,amca kurtar beni borç batağından desem,oda gel bacım kurtarayım dese................................. ..................... ....................... .......................... İşte neyse velahız bütün bunlardan birir olsa kesin yaparım ben 2. yi,kesin |
 sen neler düşünüyorsun böyle yaa süper. anladık ki sen ikinciyi yapmıyacaksın  | Daha yazardım da,boşver dedim bana deli demesinler Hani normalde çok akıllıyımya
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 20:39
Eminecim malasef hayat adil ve hakkaniyetli değil, hayallerimiz çok büyük değil aslında belki de doğanın da yasasıyla aynı parelelde isteklerimiz, doğa üremeyi ister ama medeniyet geldi para bulundu böyle oldu...eşim çok istiyor 2. çocuk valla korkuyorum kanıma girecek ya da beni kandıracak falan...aslında ben de istiyorum ama malum baksettiğimiz korkularım varrrrr
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 20:48
Hayırlısı ne ise o olsun diyoruz ama,işte görünen bir köy var klavuza ihtiyaç duymuruyoruz.
Allah var bende isterdim,Zuhal daha yeni doğmuş bebekken çok hayal kuruyorudum kızımla ilgili. O dört duvar arasında bi odadan ötekine geçemez,aç ölür yinede yemek yapamazdım,birde kış buzz gibi,bebeği alamazdım ki yanıma,neymiş süt olsun diye bol sıvı tüketmeli,yemeliymişim,Normalde su içmeyen ben su içmekten kusardım artık.Ama geçerdim pencere önüne hayal kurardım,kızım büyüyecek,birlikte neler yapacağız..........Ama bi çok şeyin sevinci kursağımda kalmıştır hayat boyu,Allah başka dert vermesin ama,o hayalleri düşünüp ağlıyorum şimdi  3 kuruş için hayvan gibi çalışıyoruz,millet yeyip içim keyif yapıyor diyorum şu haftasonları insanları görünce.Offfffffffffffff konuşturman beni 
|
Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 23:07
kızlar herşeyden çnce ne durumda olan insanlar var onları düşünelim dua edelim şükredelim halimize sıcakık evimizde en önemlisi sağlıkla oturuyoruz şükürler olsun ..Rabbim dermansız dertlerle sınamasın yeterki rabbim rızkımızı kescek olsa canımızı alır ..polyanna falan geçmesin aklınızdan hemen    bu düşüncelerle ancak stres yapıyoruz kendimizi sıkıyoruz 4 x4 lük hayat kimsede yok parası olanada sorun belki ne hayalleri var içinde para olmayan ..dünya adaletsiz ama herkese adaletsiz bence kimse kimsenin yaşadığı fırtınaları bilemiyo malesef..bizdede var aynı sorun ben babamız işleri biraz toparlayınca sırf oo bebek kokusu için kızım için istiyorum ikinciyi ..özetle nasipse gelir yemenden nasip değilse ne gelir elden ..Rabbim hayırlı yazılar yazdın inşAllah nasibimizde ne varsa onu görürüz sıkıntı yapmayın kendi kendinizee  
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 23:12
selam arkadaslar cevaplariniz icin tskler vallah ben almyadayim ama madi durum bizi de düsündürüyor e skisi gibi degil burasida tamam cocuk parasi geliyor ama geldigi gibi de gidiyor cooook pahali artik.
birgün istiyorum cocuk birgün sonra korkuyorm yine. benim iki tane agbim var ama sanki tek cocugum hic alakamiz yok hata yabanci gibiyiz bunu da kizim yasasin istemem tabiki ben erkek de olsa ikicisi öyle olmaz sanirim cünki abla ile kardes fark ediyor sanirim. sizcede öye degilmi?
|
Mesajı Yazan: KÖPÜŞ
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 23:39
Şu anda çevremdeki herkeze bu soruyu soruyorum ve kardeşsiz olmaz cevabını alıyorum.Bende ne yapıcağımı bilemiyorum,kızım şu sıralar yaptığı resimlerde kendi resminin yanına kardeş çiziyo :) gerçekten çok zor bi karar.....
|
Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2012 Saat 23:49
valla ben hep diyorum almanya ve fransa cocuk parasi verme yönünden cok cömert
Beyza Yazdı:
Emine yazdigin seyler basina gelirse benide haberdar et olur mu canim Yada Almanyaya göc et cocuk basina 184 euro aliyorsun her ay, evlenene kadar devlet veriyor parani bide cocuk 1 yasina gelene kadar her ay 300 euroda ayriyetten aliyorsun
|
bizim burda cocuk basina 200 frank veriyolar yetmiyoki anacim cocuk yokken 700-1000 frank arasi giderimiz vardi mutfak masrafi gezme tozma kiyafet vs...ya simdi 2000den asagisi olmuyo
------------- pamuk kizim 02.07.2007
kücük tosbam 26.11.2008
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 00:19
ikikuzum Yazdı:
valla ben hep diyorum almanya ve fransa cocuk parasi verme yönünden cok cömert
Beyza Yazdı:
|
bizim burda cocuk basina 200 frank veriyolar yetmiyoki anacim cocuk yokken 700-1000 frank arasi giderimiz vardi mutfak masrafi gezme tozma kiyafet vs...ya simdi 2000den asagisi olmuyo  | bizede yetmiyo vallaa anacim frank olayini bilmemde 300 euro popolarinin bezlerine yetmiyo nankor olmamak lazim tabi de yani kazanç amaçli çocuk yapilmaz onu demek istiyorum ha devlet bi$ekilde bakiyomu bakiyo o ayri dava
------------- ">
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 00:41
Ben 3-4 çocuk isterdim ama şimdilik 2 iyi  Eşim beni, ben de eşimi kandırmazsak 3. yü istemiyoruz şu an ama belli de olmaz Hamileliğin ilk 4 ayı, doğum anı ve 1 yaşına kadar uykusuz geçen süreleri atlama şansım olsaydı 8 tane yapardım, sonra da Bakırköyden yerimi ayırtırdım  
Şartlar elveriyorsa, 2. çocuğu şiddetle tavsiye ediyorum
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 01:15
fransada cok akrabamiz var maral,yok 4 cocuk yaparsan kirayi az ödüyosun daha bircok sey...
valla hepsininde 4ten asagi cocugu yok ben neden öylesine cocuk yapiyimki sirf para icin.ama yapan malesef var
ay birgün bi akrabamiz geldi cocuk görmeye bana kadin 40-45yaslarinda..1 cocuk az 2 fazla dedi..ay gülmemek icin kendimi zor tuttum teyze nasil 1.5tanemi yapalim dedim dayanamayip
kücük tosbam 26.11.2008
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 01:18
Gece gece güldürdün beni ışıl     Ben de uçağa binerken kontrol noktasında kaç kişisiniz diye soran görevliye 2,5 kişiyiz dedim Şevval Reyyan ve ben Reyyan kucağımda olduğu için koltuk işgal etmiyor ama sonuçta bebek, değil mi  
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 01:27
İşte Işıl bende onu demek istedim hep,1 çocuk az,ama 2 de çok fazla,ortasını keşfedersem heykelimi dikip yüzyılın kadını diye ödül verirlerse 2 ye tamamlama şansımda o zaman olur ne dedim ben  
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 01:29
haha oda güzel
dogru tam bilet olmuyor onunki yarim bilet sonucta
kücük tosbam 26.11.2008
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 01:31
ay türkce yazsana emine anlayan anlamayanlara anlatsin lütfen
kücük tosbam 26.11.2008
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 08:39
emine Yazdı:
İşte Işıl bende onu demek istedim hep,1 çocuk az,ama 2 de çok fazla,ortasını keşfedersem heykelimi dikip yüzyılın kadını diye ödül verirlerse 2 ye tamamlama şansımda o zaman olur ne dedim ben    |     
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 08:41
ikikuzum Yazdı:
fransada cok akrabamiz var maral,yok 4 cocuk yaparsan kirayi az ödüyosun daha bircok sey... valla hepsininde 4ten asagi cocugu yok ben neden öylesine cocuk yapiyimki sirf para icin.ama yapan malesef var ay birgün bi akrabamiz geldi cocuk görmeye bana kadin 40-45yaslarinda..1 cocuk az 2 fazla dedi..ay gülmemek icin kendimi zor tuttum teyze nasil 1.5tanemi yapalim dedim dayanamayip  |    
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 08:41
Kevser Yazdı:
Gece gece güldürdün beni ışıl     Ben de uçağa binerken kontrol noktasında kaç kişisiniz diye soran görevliye 2,5 kişiyiz dedim Şevval Reyyan ve ben Reyyan kucağımda olduğu için koltuk işgal etmiyor ama sonuçta bebek, değil mi    | valla alemsinizzz  
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 08:42
Kevser Yazdı:
Ben 3-4 çocuk isterdim ama şimdilik 2 iyi  Eşim beni, ben de eşimi kandırmazsak 3. yü istemiyoruz şu an ama belli de olmaz Hamileliğin ilk 4 ayı, doğum anı ve 1 yaşına kadar uykusuz geçen süreleri atlama şansım olsaydı 8 tane yapardım, sonra da Bakırköyden yerimi ayırtırdım  
Şartlar elveriyorsa, 2. çocuğu şiddetle tavsiye ediyorum  | aynı kanıdayım şartlar elveriyosa ..
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 19:07
napsakk ki arkadaslar ben korkuyom ya ben sinirli bir insanim acaba iki cocuk olunca kizima daha cok bagirmaya baslarmiyim ki yada ikincisine kizima verdigim sevginin aynisini veremesem naparim buda beni cok düsündürüyor

|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2012 Saat 23:58
herseyi böyle ince düsünürsen hic yapmak istemezsin....
kizinin yasida müsait yani neden olmasin....
hemende hamile kalamazsin belki bi kac ay sonra anca o dogana kadarda 4,5-5 yasinda olur....
yinede karari sen verecen sonucta
kücük tosbam 26.11.2008
|
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2012 Saat 01:30
kocanizla anla$amiyosaniz 0 çocuk yapinnnn....
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2012 Saat 08:26
MaRaL Yazdı:
kocanizla anla$amiyosaniz 0 çocuk yapinnnn.... | en güzel bağlamayı sen yaptınn    şaka bi yana Rabbim isteyipte bulamayana , hakedene nasip etsin çocuğu inşAllah .. o kadar çok izliyoruz ve görüyoruzki haketmeyip gül gibi çocukları ziyan edenleri Rabbim hidayet versin ..Başta kardeşime nasip etsin inş.bunalımda bu ara kızlar canım sıkkın benim dee biraz o yüzden ..
|
Mesajı Yazan: ayse76
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 00:17
Allah olmayanlara nasip etsin inşallah..ama bence bir yeterli...
------------- http://www.tickerclub.com/">
|
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 08:13
bencede bi kardeş gerekli 
|
Mesajı Yazan: lagrima
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 12:01
bence minumum iki..
------------- Rabbim sana emanet!!
|
Mesajı Yazan: Gldn
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 17:46
kardeş çok önemli gerçekten bir laf var kanlım olsun kardeşim olsun diye işte böyle ....
-------------
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2012 Saat 17:25
zor bi karar ama sanirim bir de kalacam sinirli biri oldugum icin yani tahmülüm cok fazla yok
|
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2012 Saat 00:39
aradaslar bugun karar verdiik esimle ikinciyi yapacagiz Allah hayirli saglikli bir evlat verir insalla hepinize tsk ederim
|
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2012 Saat 01:12
hadi hayirlisi...
en kisa zamanda müjdeli haberini bekliyoruz
kücük tosbam 26.11.2008
|
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2012 Saat 13:52
e bakalim artik nekadar sür er
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2012 Saat 01:08
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2012 Saat 00:30
FIKRAN MÜKEMMELL.
|
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 18 May 2012 Saat 21:48
hep derdim bilali sevdiğim gibi sevebilirmiyim acaba diye arada hiçbir fark yok inanın 2. meleğimi kollarıma aldığımdan beri anneliğimi dahada yoğun yaşıyorum iyiki doğurmuşum meleklerimi
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: Zehra9852
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2013 Saat 14:17
Henüz 7,5 aylık bir bebeğim var ikinci bebek olmalı mı sorusuna bence olmalı diyorum..Eğer maddi yönde sorun yoksa düşünmeye bile gerek yok..Yeterki doğru zamanda gelsin...
|
Mesajı Yazan: ezgicik
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2013 Saat 09:35
benimde bir tane kızım var biz ikinciyi düşünmüyoruz ama ideal 2 olmalı
|
Mesajı Yazan: gülce
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2013 Saat 13:54
ben de düşünüyorum ikinciyi yavaştan.öğretmen oduğum için tarihini çok iyi düşünmem gerekiyor.yaz tatilini de içine alan bir doğumsonrası süreci yaşamak istiyorum.hesaplarıma göre ocak yada şubatta doğum yapmak avantajlı oluyor;yani nisan mayıs aylarında hamile kalmam gerekiyor.anam ne çok plan yapmışım.plan yapmaktan bebek yapmaya konsantre olamıycaz  
|
Mesajı Yazan: gugguludaglarguggulu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2013 Saat 16:56
bence en az iki diye dusunuyorum.nedni ise.annem vefat edince iyiki ablam abim varmis diyorum.helede iyiki ablalarim varms.cok sukur.onlardan destek almak.sikntilarimizi paylasmak cok gzel.allahim insallah kzimada kardesler verir hayirla saglika allahm.ben uc dusunuyorum.allahim verirse.saglikli hahirli evlat nasip etsin allahim hepimize
------------- Annem
Yoklugun icimde bir kor
Cekilmiyor hasretin annemm
Seni nasil ozledim annem
Bir bilsen....
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2013 Saat 19:06
gülce Yazdı:
ben de düşünüyorum ikinciyi yavaştan.öğretmen oduğum için tarihini çok iyi düşünmem gerekiyor.yaz tatilini de içine alan bir doğumsonrası süreci yaşamak istiyorum.hesaplarıma göre ocak yada şubatta doğum yapmak avantajlı oluyor;yani nisan mayıs aylarında hamile kalmam gerekiyor.anam ne çok plan yapmışım.plan yapmaktan bebek yapmaya konsantre olamıycaz   |
anladık nisan mayıs ayında görüşmeyelim
hilal görsün bunu..bayram muhabbetleri epeydir yapılmıyor
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 22:53
bayram muhabettine girebiliriz,bende plan yapiyom cunkum :)))) internetim yok telefondan zor bakiyom duyrulur birilerine,bas harfleri mod olanlara,ne bilem yasmin olanlara falan.p
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 22:55
anam yeni caktim dur hele,o zaman murside suan bir hafta sonra baslayacak caliismalara :))) ay cok heyecanlii.p ama cok yakinmis,benim daha uzaklarda.p murside net gelsin gun guun yazriz mayrami meryemmle ve bayram kutlamak isteyen herkesle.p
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 23:13
hilal Yazdı:
bayram muhabettine girebiliriz,bende plan yapiyom cunkum :)))) internetim yok telefondan zor bakiyom duyrulur birilerine,bas harfleri mod olanlara,ne bilem yasmin olanlara falan.p |
   duyda inanmaaaaaaaa   sen yapana kadar yaz gelir     sen calis benden senin bebege sakiz   senelerdir calisiyon be yavrum sen cok cok tembelsin ne bilem              ba duyguya ikiledi    ben ruyamda aysegulu gördum ondna bekliyom bu aralar      
-------------
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 23:14
meryem Yazdı:
gülce Yazdı:
ben de düşünüyorum ikinciyi yavaştan.öğretmen oduğum için tarihini çok iyi düşünmem gerekiyor.yaz tatilini de içine alan bir doğumsonrası süreci yaşamak istiyorum.hesaplarıma göre ocak yada şubatta doğum yapmak avantajlı oluyor;yani nisan mayıs aylarında hamile kalmam gerekiyor.anam ne çok plan yapmışım.plan yapmaktan bebek yapmaya konsantre olamıycaz   |
anladık nisan mayıs ayında görüşmeyelim
hilal görsün bunu..bayram muhabbetleri epeydir yapılmıyor  | yapmaya kalkinca meryemin oy siz belden asagiya sohbet ediniz diler bizde biraktik bu sohbetleri              
-------------
|
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 23:14
gülce Yazdı:
ben de düşünüyorum ikinciyi yavaştan.öğretmen oduğum için tarihini çok iyi düşünmem gerekiyor.yaz tatilini de içine alan bir doğumsonrası süreci yaşamak istiyorum.hesaplarıma göre ocak yada şubatta doğum yapmak avantajlı oluyor;yani nisan mayıs aylarında hamile kalmam gerekiyor.anam ne çok plan yapmışım.plan yapmaktan bebek yapmaya konsantre olamıycaz   | Allah utandirmasin kazan mubarek olsun        iki iyidir yapin   
-------------
|
Mesajı Yazan: gülce
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2013 Saat 16:10
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2013 Saat 18:51
yok gulum yok ben ucu dusunmuyomaaaaaaaaaaa ikiyi yapsinlar sonra ben bir yol alcam   
-------------
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 14:44
yasemin Yazdı:
yok gulum yok ben ucu dusunmuyomaaaaaaaaaaa ikiyi yapsinlar sonra ben bir yol alcam    |
hadi ordan kaza maza ben senden önce yaparım üçü sen anca konuşiyin laf ebesii    kızz yavru kokusu nasıl özleniyo daa ahhh ahhh bi görsen beni meleğimi koklarken hiç durmazsın düşünmezsin valla    
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 14:46
zamanla unutuyo insan dedilerdide ilk doğumdan çıktığımda inanmadıydım unutmaya başlamışım bile aman yarabbim inanmıyorum tutun kızlar benii şimdiki kokunun bana baya bi yetmesi lazımm    
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 14:48
şaka bi yana hatırladım yine ilki bişey değilde ikinci doğuma gittiğimi hayatımda unutamam heralde geride yavrum var diye diye Rabbim anaları evlatsız evlatları anasız bırakmasın çok zor anlatması bile imkansızz o duygunun tarifi yok   bütün ailenin psikolojisini bozmuştum son hafta valla herkes intiharın eşiğine gelmişti 1 hafta daha doğurmasam akşam haberlerine konu olurduk heralde    ay nasıl bi duygu yoğunluğu değişimidir bu iyi değilim bu gün heralde     
|
Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 15:22
Mesajı Yazan: gugguludaglarguggulu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 16:41
tum soylenenlere katiliyorum.evlatttttnasil bir duyguymus.onu anne olan bilir.anne oldum.onu alllahim nasip etti cok sukur bana.hemde annem yasiyorken.annecim goremedi ama olsun boylesi hayirliymis.obur dunyada birlikta yasayacagiz umarim.kizim benim goz bebegim.omrum.herseyim.annelik sevgimi annecigimin sevgisini biricik kizima kattim.onu cok seviyorum.acilarini gostermesin allahim.hic birimize.
------------- Annem
Yoklugun icimde bir kor
Cekilmiyor hasretin annemm
Seni nasil ozledim annem
Bir bilsen....
|
Mesajı Yazan: sedesa
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 08:37
Kesinlikle iki çocuk... tabii imkan varsa.... biz eşmle tek çocukta çok kararlıydık.... aslında bana kalsa 3 de isterim ama imkanlar elvermiyor.... çalışınca çok zor....biz ikinciye bile çok zor karar verebildik.... 36 yaşımda dünyaya getirdim 2. oğlumu.... az kalsın yapmayacaktık.. ne büyük hata olurmuş...
küçük oğlum henüz 4 aylık ama abisine öyle bir bakışı ve tepkisi var ki... bunu her gördüğümde iyiki gelmiş dünyaya diyorum... büyük oğlum da kardeşini hem yeri geliyor kıskanıyor ama çok çok da seviyor.... sabahları ilk işi önce gelip kardeşini öpmek oluyor.... çok özlüyormuş gece uyuyunca.... diliyorum ki gelecek de güzel bir abikardeş ilişkileri olur.... onlara benim öğretemiyeceğim bazı şeyleri birbirlerine öğretirler... paylaşmayı, fedakarlığı, birlikteliği.... büyük oğlumda ne yapsam aşmasına yardımcı olamadığım bazı huylar var, şimdiden kardeşinin bu konuda ona yardımcı olduğunu görüyorum....
iyiki 4 kişilik bir aileyiz.... destek olanımız yok, yalnızız.. bu yüzden biraz zor oluyor ama kararımdan çok memnunum.... çocuğunuza yapabileceğiniz en güzel şey ona sadece maddi imkanlar vermek yerine kardeş sevgisi yaşayabilmesini de sağlamaktır....
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 11:43
''çocuğunuza yapabileceğiniz en güzel şey ona sadece maddi imkanlar vermek yerine kardeş sevgisi yaşayabilmesini de sağlamaktır....
Bu sözlerine sonuna kadar katılıyorum semra....
Ben bir çocuğu kardeş sevgisinden mahrum bırakmanın çok büyük bencillik olduğunu düşünüyorum....istisnalar hariç tabi
Çocuklarım arasında 26 ay var ikiside planlı çok zor günler geçirdim ama iyiki de yapmışım diyorum hep....
Ben üç yada dört çocuk düşünüyorum aslında ama hayat şartları olmazsa da iki evladımın canı sağ olsun....
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 12:47
bi çocuga birakacginiz en buyuk miras karde$tir ..
------------- ">
|
Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2013 Saat 22:13
çocuk için tahtını sarsan bir kardeş..düşündürücü... ama anne için o muhteşem anı ve o muhteşem sevgiyi tekrar yaşamak harika ben ikinci çocuğumu kardeşi için değil kendim çok istedğim için yaptım.çünkü çocuk açısından bakarsan kim iktidarını sarsan birini çok ister ki
|
Mesajı Yazan: sirinmelek
Mesaj Tarihi: 17 May 2013 Saat 08:24
selam arkadaslarrr.cok guzel bi konuuu...ama ben 3-5cocuk.isterimmm cok seviyorum cocuklari.tabii kismett en fazla 3isterimmmm...
------------- [URL=http://lilypie.com] [/URL ]
|
|