Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KULAK AĞRISI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32623
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 04:38

Konu: KULAK AĞRISI
Mesajı Yazan: dgulsen
Konu: KULAK AĞRISI
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2012 Saat 14:13
merhaba kadir bey,

sorum şuki kızım 2 yaşında. dün öğlen 12 de hava soğuktu ve ben onu dışarı markete çıkarttım. ama üzerinde kabanı polar şapkası,atkısı şeklinde. sarıp sarmaladım :)

saat 15:30 da kulağım ağrıyor demeye başladı.bayağı ağladı. acile götürdük. kulaklarına baktı acildeki dr. bişey yok dedi. üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir dedi.
ibu..en verdi.  bu arada gecede az ateşlendi. çok değil ama?

öncellikle sorum şuki: öğlen 12 de dışarı çıktığından dolayı ve sarıp sarmaladığıma rağmen üşütmüş olabilir mi? polar şapkası kulağından soğuk almış olabilir mi?c

2.si ilacın etkisi geçince yüzü kızarıyo hafif ateş oluyor, birden güçten düşüyor. ne verebiliriz?= ne yapabiliriz?

tşk.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: dgulsen
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2012 Saat 14:26
hocam bu sorunun cevabı aile içi şiddete son verecek :))
eşimle büyük çekişme içerisindeyiz, öğlen dışarı çıkarttığım için hasta ettiğimi söylüyor. bende aksine 3-4 saatte hemen hasta olamayacağını ve polar şapkanın kulaklarını sıkı sıkıya tuttuğunu söylüyorum:)

cevabınızı büyük bir merakle bekliyorum :))))))

bu arada eski maillerden serum fiz. uygulamam gerektiğini okudum gördüm..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2012 Saat 21:40
"sintay" herhalde eski uye. evet, oyle usutmekle, soguk almakla ( ne demek ise) hastalik olmaz. Bunlarin hepsi viruslerin yaptigi hastaliklardir. Ibupr.. ide cocuk ateslenince sikinti hissediyorsa verin, yoksa cocuk rahat ise, 40 derecede bile vermeyin. Ates bagisikligi calistiracagi icin, atesi dusurmediginizda hastalik daha kisa surer. Tabii bu bilgiler bizim doktorlarin isine gelmez, onlar sizi hep ates ile korkutmayi tercih ederler. Eski mailleri ve benim "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun. Yazarlar bolomunde, eski yazilarin en altinda.    

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat