Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 yaş ve tuvalet problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3515
Tarih: 29 Mar 2025 Saat 20:05

Konu: 3 yaş ve tuvalet problemi
Mesajı Yazan: umutoprak
Konu: 3 yaş ve tuvalet problemi
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2007 Saat 23:01
merhaba
ben çalışan bir anneyim. oğlum 3 yaşına gelmek üzere. ama henüz tuvalet eğitimini veremedim. yazın bir süre denedim ama oğlumda büyük çişiyle ilgili problemler ortaya çıktı, ayrılmak istemedi, benim-alma-vermem gibi ağlamalı tepkiler gösterdi. doktorumuzun tavsiyesi üzerine ben de bıraktım o zaman. doktorumuz erkek çocukları için en ideal yaş 3 yaştır, demişti. ama oğlum bu konuda gayet bilinçli bunun farkındayım. ben onu zorlamıyorum tuvalet konusunda, kendisi isterse sadece çişini oturağa yapıyor ama asla kakasını yapmıyor. oğluma babaanne bakıyor. tam olarak bilmiyorum ama sanırım bu konuda biraz ısrarcı davranıyor. oğlum eğer kakası konusunda ona bir şey söylenirse ilginç tepkiler veriyor. mesela kakasını yapmama, yada yaptığında bezini değiştittirmeme, ya da kakasını yaptıktan sonra kendi kendine bezini çıkarıp çöpe atmaya kalkışma gibi. bazen birileri ona çıkar artık şu bezi büyüdün gibi şeyler söylerse, benim bezim, çıkarmam gibi şeyler söylüyor. bu konuda çok bilinçli olduğunu bilmeme rağmen yanlış bir şeyler yaratmaktan korkuyorum. tam olarak tuvalet eğitimine ne zaman geçmem gerektiği ve nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.
tteşekkürler

-------------
mehtap

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2007 Saat 17:23
tuvalet eğitimi için uygun taş her çocuk için farklı olmakla birlikte 3 yaşından sonra başlamak uygundur, ancak ısrarcı, cezalandırıcı ve yargılayıcı olmamak önemli. tuvaleteyapınc aferinle ödüllendirin, ama yapmayınca herhangi bir şey söylemeyin, ödül vermemek te bir tür cezadır.Bu dönemde kakayı unutmak bir tür iktidar savaşıdır, ilk kimlik mücadelesisidir. Bedenen hazır olsa bile ruhsal olarak kakasını tutma süreci daha geç olabilir. geç kalınmış bir durum yok, yolun daha başındasınız.

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat