Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

SIRGAN ÇORBASI:)))

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Çorbalar
Forum Tanımlaması: Çorbalar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24012
Tarih: 23 Ara 2024 Saat 01:40

Konu: SIRGAN ÇORBASI:)))
Mesajı Yazan: münevver
Konu: SIRGAN ÇORBASI:)))
Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 17:27
Annem bendeydi bir haftadır,yayla sırganı getirmiş(yani bildiğimiz ısırgan otu:)hani değince elimizi yakan)bizde sırgan  dedikleri için  başlığı öyle açtım..ama yapmadan önce otun  resmini çekmeyi unuttum ,yasemin bulur bi yerden  ekler diye  umut ediyorumLOLLOLgelelim tarife:
-yarım kilo ısırgan otu (uç kısımları ama ,3-4 yapraklı olacak)
-mısır unu
-nane
-sarımsak
-isteğe bağlı tereyağ

ısırgan otu güzelce yıkanır,tencereye konulur üzerini geçmeyecek kadar su eklenir,kaynamaya başlayınca  nanesi  ve 1 avuç mısır unu içine atılır  karıştırılır  sarımsağıda atılır biraz daha kaynatılır .bu arada suyu fazlalaşırsa   alabilirsiniz..bilendera  güzelce vurulur ,1 avuç mısır unu daha koyulur,güzelce karıştırılır..tabapğa alınır,üzerine isteğe bağlı tereyağ kavrulup dökülebilir..
  afiyet olsun şifa olsun hepinizee.bu tarifte yasemine   olsun özlemiştir  şimdi buralarıEmbarrassed

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 17:32
LOLay basligi okuyunca snein ekledigini anladim bir karadenuzlu olarakLOLbenim bamada getmis yaylaya toplamis gurban olam senin tarifine ay be nerelere gidem nasil edemLOLLOLLOLLOLLOLekmege bandir bandir ye ay ben ne edem seni munusLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLkiz cok yesim varaaaaaaaaLOLsende yokmu resim göstersene gösteremezsinki bunlar ruya demiLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 17:36
dedim özlemiştir yasemin beni şimdi bi süpriz yapayım:)))kokusu geliyo mu bacım oralaraLOLLOL
yedik afiyetle yasemin hemen aklıma geldin vallaEmbarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 17:43
LOLkiz cok yesim var vallahi sanki sarimsak kokusu geli munussssssssLOLbamam yaylaya getmis toplmis giz ay ben hamileyimLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 17:46

teyzemin önundeki yesil olan ayy nasil da yiyorrrrrrrrrrLOL

-------------

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 19:09
münoşum ellerine sağlık canım istedi valla

yasemin bu teyze gerçekten özbeöz teyzenmi kız gerçekten LOLLOLLOLLOLfotoyu  görünce koptum resmen LOLLOL

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 20:16
senin teyzen mi Smilekızzz valla bence bu resim çorbamın reytingini artıracaaakkkk

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 21:43
ellerine sağlık münommm benimApprove

Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 23:44
KACAK GELDIMELOLTEYZEM VALLAHIDE BILLAHILOLLOLLOLALAMANYADA ODA DOMUZ ETI YIYE YIYELOLBU HALE GELDIKLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 May 2010 Saat 23:47
hülyacım ,zehra çok teşekkürler:)siz bakmayın yaseminin kaçak gelmesine  insan bi  gözüne bant çekerdi  yayınlamadan önceLOLLOLLOLaynı bizim uşakların resim karalamalarına benzemişLOLLOLyasemin bakıp bakıp gülüyomaaaLOLLOLdomuz etinin antidotu sırgan çorbasıdırrr

-------------

Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 00:14
(alıntı)  
 ahanda size ısırgan otuuu:))herşeyinden faydalanıyoruz,şifa olsun herkeseSmile

-------------

Mesajı Yazan: nursena
Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 06:24
ellerine sağlık....

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 12:39
ellerine sağlık münüş.

Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 15:00
LOLkiz kolaymi herufum evde idi karaladim koya olmamismiLOLLOLLOLLOLLOLreyting olmus ama sen ona bakLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Orjinalini yazan: münevver münevver Yazdı:

hülyacım ,zehra çok teşekkürler:)siz bakmayın yaseminin kaçak gelmesine  insan bi  gözüne bant çekerdi  yayınlamadan önceLOLLOLLOLaynı bizim uşakların resim karalamalarına benzemişLOLLOLyasemin bakıp bakıp gülüyomaaaLOLLOLdomuz etinin antidotu sırgan çorbasıdırrr

-------------

Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 15:01
kiz sen in resmi ben daha simdik gördum aboooooooooLOLay kiz soganin cucugunu kir ekmege bandir ye olmazmi kiz ay ben izine gelmiyom bilionmu ben bunun hasretinden ölcemLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 15:02
LOLne kiz yuzunu sakladimLOLLOLLOLLOL
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

münoşum ellerine sağlık canım istedi valla

yasemin bu teyze gerçekten özbeöz teyzenmi kız gerçekten LOLLOLLOLLOLfotoyu  görünce koptum resmen LOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 26 May 2010 Saat 00:02
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

kiz sen in resmi ben daha simdik gördum aboooooooooLOLay kiz soganin cucugunu kir ekmege bandir ye olmazmi kiz ay ben izine gelmiyom bilionmu ben bunun hasretinden ölcemLOLLOLLOLLOL
   ben yapar yapar seni ana ana yerim yasemin sen heeeeçç üzülmeyesiinnLOLLOLdaha duuuurr ot tavası;tirmit  kavurma ve turşularım gelsin dee;daha neler yapacaaaammmLOL

-------------

Mesajı Yazan: ELa-m
Mesaj Tarihi: 26 May 2010 Saat 00:19
LOLLOLyaseminin yazILarI varya adamI kökten kopartIyor harika görunüyor münevercim denicem mutlaka annemin bahçesinde var isirgan Big smilesagol payla$imin içinBig smile

-------------
E$e v kIzI eLa

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 14:56
LOLkiz kirazn turcusu suda ye ne olur bakLOLyayla dan getirsinler lahana misir ekmegine bandir bandir sicak gene yeLOLLOLLOLLOLLOLsonracigima misir ekmegini al yogurda dogra ve ye yap bunlari bebemLOLLOLLOLLOLLOL
Orjinalini yazan: münevver münevver Yazdı:

Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

ben yapar yapar seni ana ana yerim yasemin sen heeeeçç üzülmeyesiinnLOLLOLdaha duuuurr ot tavası;tirmit  kavurma ve turşularım gelsin dee;daha neler yapacaaaammmLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 14:57
Orjinalini yazan: ELa-m ELa-m Yazdı:

LOLLOLyaseminin yazILarI varya adamI kökten kopartIyor harika görunüyor münevercim denicem mutlaka annemin bahçesinde var isirgan Big smilesagol payla$imin içinBig smile
kiz fransadami var abo ben bakiyom böyle sazan gibi guzelim sirganlara burada ama malum köpek suluyor burada onlari böyle melul melul bakiyomLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 15:10
vayyyy bende diyorumki bu karadeniz kokusu nerden geliyorEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed ellerine sağlık canım ama bu yasemine yapılırmı heçççççTongue

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 15:14
LOLhic laf anlamiler bben ne dem simdik hasretinden yanip yanip tutusuyomLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 15:20
haklısın yasemin çok vicdansız bunlarCryCryCry uuuuu korkulur bu münevverdenBig smileBig smileBig smile heççç seni düşünmedimiTongue

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 15:36
LOLkocam isden geli sonra cevaplkimLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 18:24

bende hortlattim topic ahaaaaaaaaaLOLbilmeyenelr icin dedim eklim olsada yesem ha simdik soganla ekmekleeeeeeCryseneye gidersem yine bandircam ustune ekmeginLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2010 Saat 23:40
yasemiiin  sinine bayıldım bacım yaaaLOLLOLsoğanlarda topraktan yeni çıkmış belli yaniiiLOL

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat