Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Süte su miktarı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84131
Tarih: 28 Oca 2025 Saat 00:33

Konu: Süte su miktarı
Mesajı Yazan: alaaddin
Konu: Süte su miktarı
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2025 Saat 01:01
Kadir hocam merhabalar, oğlumun dört aylık olması sebebiyle süte başlayacağım. Daha önce size yazdığımda dördüncü ayda başlamak daha makul demiştiniz. Bir tanıdığımızın keçisi vardı dağ keçiisi, bize bebeğe verelim diye beş litre süt verdi, siz inek sütü verin demiştiniz ama köylü teyzeler hep keçi süti vermişler  bebeklerine, yarı yarıya su karıştırıp. Sütü şimdi kaynattım bir kısmını soğuyunca derin dondurucuya atacağım ama su miktarını bilemedim, inek sütünü dörtte bir suyla karıştırın demişsiniz eski mesajlara baktım ama keçi sütüyle ilgili bir şey bulamadım. Keçi sütüne de dörtte bir mi yoksa bire bir mi su koymam gerek. Siz keçiye gerek yok inek yeterli demissiiniz ama hiç ot yememiş hep dağlarda gezmiş keçi bulunca da bari şimdilik keçi vereyim sütü bundan sonra veriririm inek sütünü dedim ama doğru mu bilemedim. Yani hocam sormak istediğim keçi sütüne ne kadar su koymalıyım, arada mama da vermeme gerek var mı yoksa keçi sütü inek sütü karışık versem yeterli olur mu, teşekkürler hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2025 Saat 19:15
4 aydan ONCE sulandirmak gerekebiliyor!! 4 aydan sonra saf olarak verilebilir. 

Mesajı Yazan: alaaddin
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2025 Saat 19:51
İnek sütü için öncesinde su katın demişsiniz ama keçi sütü içinde mi  dört aydan önce süt katıp sonra katmıyoruz hocam. İnek sütü keçi sütü karışık vermem iyi bir kombinasyon olur mu, mantıken böyle düşündüm ama siz nasıl derseniz öyle vereyim. Bakıcıma söyledim süt vereceğim artık diye kadın pek vermek istemiyor, doktora sordun mu dalan diye bayağı soru sordu. Bende evet doktor onaylı merak etmeyin sorun yok dedim. Milleti öyle kandırıyorlar ki kadın kendinden korktu üstüme bir şey kalır diye herhalde. Sağolun hocam. Bu arada umarım iyisinizdir bugün bayağı geç girdiniz merak ettim hocam, saygılarımla 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2025 Saat 21:51
Inek sutu temin edebiliyoraniz, tercihim; inek sutu olur.
ZIRA: Keci sutunde B12 ve Folik asit yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat