Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hamile kalmayı düşünüyorum ama...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35812
Tarih: 29 Haz 2025 Saat 07:12

Konu: hamile kalmayı düşünüyorum ama...
Mesajı Yazan: yldz_bkrc
Konu: hamile kalmayı düşünüyorum ama...
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2012 Saat 18:17
merhaba, 1 yıllık evliyim yaşım daha çok ilerlemeden genç anne olmak istiyorum, yani hemen...:) ama mart ayında SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVINA gireceğim acaba şuan hamile kalsam. mart ayında 4-5 aylık hamile oluyorum. bu süre zarfında haftaiçi çalışıcam haftasonları kursa gideceğim acaba hamilelimi olumsuz yönde etkilermi lütfen yardımcı olun. çok karrasızım....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2012 Saat 19:09
Öncelikle gönlüne göre olsun .. Ama bu sorduğun soru o kadar bilinmez bir soru ki. Kişiden kişiye hamilelikten hamileliğe değişiklik gösterebilir. Mesela ben çalışıyorum iki hamileliğimde çok rahat geçti 4-5 ay hiç sıkıntı yaşamadım. Ama yakın bir arkadaşım her iki hamileliğinde de yataktan kalkamadı. Bu yüzden böyle bir kehanette bulunmak sanırım anlamsız olur. Ancak şu tavsiye de bulunmak isterim ; en kötü durumu düşünsen bile bu bebeği istiyor musun ? Bence buna karar vermelisin. 
sağlıcakla kal canım

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2012 Saat 19:41
Gülsen'ciğim şu aralar gözden kaçırdım bazı şeyleriLOLLOLelifce doğum yaptımı?Big smile

Mesajı Yazan: sedesa
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2012 Saat 20:57
cevabını ben vereyim ...:)))) evet çoktaaaaaaan yaptı... Elif Reyyanın kırkı bile çıktı....:))

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: burak7
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 09:51
Orjinalini yazan: yldz_bkrc yldz_bkrc Yazdı:

merhaba, 1 yıllık evliyim yaşım daha çok ilerlemeden genç anne olmak istiyorum, yani hemen...:) ama mart ayında SMMM STAJA BAŞLAMA SINAVINA gireceğim acaba şuan hamile kalsam. mart ayında 4-5 aylık hamile oluyorum. bu süre zarfında haftaiçi çalışıcam haftasonları kursa gideceğim acaba hamilelimi olumsuz yönde etkilermi lütfen yardımcı olun. çok karrasızım....

merhaba.. ben mali müşavirim. ilk çocuğumu 2007 kasım ayında doğurdum. o zamanlar mali müşavir değildim, stajerdim. oğlum 6 aylıkken bitirme sınavlarna girdim. yani henüz oğlum2-3 aylıkken sınava hazırlanmaya başladım. üstelik gündüzleride işte çalışıyordum. çok ama çok zor dönemlerdi. bütün gece bir ders çalışıyordum, bir oğlumu emziriyordum. sabahta neredeyse hiç uyumadan işe gidiyordm. resmen isanlıktan çıkmıştım. 4. girişimde çok şükür tüm dersleri verdim, artık kendi bürıom var.
sen hemen hamile kalırsan, hamileliğin ilk ayları herkese göre farklı oluyor. mesela benim hiç midem bulanmadı 2 hamileliğimdede ama ilk 3 ay inanılmaz bir uyku halim oluyordu. saat daha 8 de uyuyakalıyordum. sende böyle olursan sınava hazırlanman zor olabilir. gündüz işe gitmiyorsan belki gündüz çalışarak kurtarabilirsin. ama tabi aşerme ve bulantın olursada zor olabilir.

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 10:21
öncelikle teşekkür ederim ilgin için.... evet herkese göre farklılık gösteriyormuş, ama hırslıyım yapıcam yapmam gerekiyor şimdiden çalışmaya başladım konulara ne olur ne olmaz diye, umarım başarırım çünkü şuan yapamazsam çocuk olunca hiç yapamam..

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 11:14

öncelikle teşekkür ederim ilgin için.... evet herkese göre farklılık gösteriyormuş, ama hırslıyım yapıcam yapmam gerekiyor şimdiden çalışmaya başladım konulara ne olur ne olmaz diye, umarım başarırım çünkü şuan yapamazsam çocuk olunca hiç yapamam..

sana tavsiyem çocuk için bekleme, çünkü inan doğru zaman diye birşey yok. (olağan üstü durumlar hariç) şimdi değilde sonra hanmile kalsan bu defa bitirme sınavları daha zor. allah hakkında hayırısını versin.

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 11:23
amin... bende öyle düşünüyorum ertelemicem, kariyerimide bu şartlarda yükseltmeye çalışıcam artık ne kadar olursa çünkü çocuğumu kucağıma almayı o duyguyu tatmayı çok istiyorum... 

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 12:17

amin... bende öyle düşünüyorum ertelemicem, kariyerimide bu şartlarda yükseltmeye çalışıcam artık ne kadar olursa çünkü çocuğumu kucağıma almayı o duyguyu tatmayı çok istiyorum... 

planlı programlı olursan allah yardım ediyor bir şekilde hepsi birarada oluyor. sadece güçlü olman ve yılmaman lazım.. ama kesinlikle çok zor, söylemeden edemeyeceğim.  benim kendi büromda 3. senem.. bayan için çok zor bir meslekmali müşavirlikl. birde ben 4 ay önce 2. çocuğumu doğurdum, halimi düşün artık. yinede oğlumu ve kızımı bir arada görünce yorgunluğum azalıyor

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 12:28
Allah bağışlasın sana çocuklarını .... umarım bende yapabilirim senin gibi. zor evet biliyorum ama mesleğim bu ve ben çıkabileceğim en üst noktaya kadar çıkmak istiyorum. bunu başaracağım inanıyorum Allah izniyle.... 

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 12:47

Allah bağışlasın sana çocuklarını .... umarım bende yapabilirim senin gibi. zor evet biliyorum ama mesleğim bu ve ben çıkabileceğim en üst noktaya kadar çıkmak istiyorum. bunu başaracağım inanıyorum Allah izniyle.... 

inşallah canım, zaten bir niyet edip başladınmı bitiriyorsun, ruhsat almak kolay, öyle yada böyle alınıyor. asıl sonrası zor. çok hakimiyet gerektiren bir iş bu. hem çevren olacak,  hem iletişimin iyi olacak, hem mevzuatı sürekli takip edeceksin, falan filan.. söylememe gerek yok, sende zaten biliyorsun. ama tabi insanın kendi işinin olması çokta güzel. saygın bir meslek..

neyse.. asıl konudan çook uzaklaştık. iş kariyer güzel ama bir evlat sahibi olmak pahabiçilmez.. allah sanada tez zamanda yaşatsın bu güzel duyguyu.. bu arada nerede yaşıyorsunuz?

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 13:04
teşekkür ederim iyi dileklerin için hayırlıysa olsun dıorum artık ben elimden gelenin fazlasını yapıcam ... istanbul'da beylikdüzünde yaşıyorum.. ya sen...?

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 13:20

teşekkür ederim iyi dileklerin için hayırlıysa olsun dıorum artık ben elimden gelenin fazlasını yapıcam ... istanbul'da beylikdüzünde yaşıyorum.. ya sen...?

ben izmitteyim, komşuyuz yani:))

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 13:30
:)) komşuyuz komşucum...:) 

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 13:34
bu arada birazda işten mi konuşsak... :) nasıl çok zor oldu mu senin için büro açmak, nasıl karar verdin , mükellerini bulmak kolay oldu mu , şuan zorlanıyor musun, mükelleflerle ne gibi sorunlar yaşayorsun.... ? çok mu soru sordum ne... Hug

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 14:57

bu arada birazda işten mi konuşsak... :) nasıl çok zor oldu mu senin için büro açmak, nasıl karar verdin , mükellerini bulmak kolay oldu mu , şuan zorlanıyor musun, mükelleflerle ne gibi sorunlar yaşayorsun.... ? çok mu soru sordum ne... Hug

şimdi gördüm mesajını..bekle az kızıma süt sağmam lazım, yarım saat içinde detaylı yazacağım:)))

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 16:11
şimdi benim hikayem şöyle... şuan 31 yaşındayım. 18 yaşında ünv. okurken (ikinci öğr.)ymm nin yanında işe başladım. gündüz iş, akşam okul çalıştım. patronum müthiş bir insan. beni cesaretlendirdi, yönlendirdi, teşfik etti.  yoksa ruhsat almayı düşünmüyordum, çünkü ticari çevrem hiç yoku. iş, çocuk, ev derken zorlanarakta olsa ruhsatımı aldım. büyük bir büromuz var bizim 2+1.. patronumla (eski patronum tabi artık) ortak kullanıyoruz büroyu, masrafı bölüşüyoruz. böylece büro masrafım yarı yarıya.. sağ olsun defter bulmama da yardım etti.. bende 4 bilanço 6 işletme ile başladım. şuan 22 defterim var. allaha şükür masraflarımı karşılıyorum, elime para da kalıyor ama bu işte harcadığım emeği başka işte harcasaydım sanırım çok daha iyi para kazanırdım. ticari çevrem az. defter bulmakyta çok zorlanıyorum ben. mükelleflerim iyi çok şükür ama bir kısmında çok fazla tahsilat sorunu yaşıyorum. yeni büroyum güya 10.000 tl civarı alacağım var!!

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 16:13

meslek güzel, saygın ama çok zor bir meslek. sürekli değişiklikleri takip etmek zorundayız. aynı anda yeni işler almam lazım. aynı zamanda tahsilat yapıp büroyu döndürmek lazım. bizim işte işi yapınca iş bitmiyorki. aksine bitti dediğin bir iş aylar sonra karşına sorun olarak çıkabiliyor. bunları sen zaten biliyorsun. ben eski patronum olmasa, beni böyle desteklemese büro açmazdım sanırım. kendi çevremle biryerlere gelmem çok daha fazla zaman alırdı çünkü

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 16:15
şimdi büro masrafım az, paronumdanda hatırı sayılır deftyerler geldi, şükrediyorum halime. ama tabi benimde birşeyler yapıp sayımı arttırmam lazım. inan yeni defter almak çok zor. mükellefi ikna etmek zor. beni hem bayan olduğumdan, hemde genç olduğumdan tecrübesiz görebiliyorlar. çok iyi bir ikna yeteneği olması lazım iş almak için. bu saatten sonra artık bende başka iş yapamam ki!!!

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 16:17
birde bence erkekler bu işte daha şanslı. biz kadın olarak mükellefimizle aramıza hep bir sınır koyuyoruz. onlar daha rahat, beraber daha çok şey paylaşabilirler.. birde kadının anne olması işi çok etkiliyor. inan 4 ay önce doğum yaptım, bebeğim 3 haftalıkken işe başladım ama gel gör ki, bedenim işte aklım bebeğimde.. bu da ister istemez performansı düşürüyor..

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 16:45
güzel yerlere gelmişsin  hem çocuk ,ev, iş gerçekten zorluyordur insanı....  en büyük şansın patronun olmuş,bende öyle biri yok...:)  kadın olduğumuzdan dediğin gibi kaybediyoruz. benimde en büyük korkum sözümü geçirememek mükelleflere sonuçta zaten bayan olduğun için 1-0 yenik başlıyorsun iş hayatına bide karşındaki laf anlamayacak bir insansa daha da zorlaşıyor..o yüzden büro açmak yerine büyük bir şirkette mali müşavir olarak çalışmak daha mı iyi olur diye düşünüyorum hep... tabi ki kendi işin gibisi olamaz ama kendi işin olunca da sanki dertlerin daha da çoğalacakmış gibi geliyor.. iş olmaması dert , tahsilatı dert , mükellefi dert , mükellefte mali bir sorun olsa o dert.. öbür türlü çalışıyorsun maaşını alıyorsun..patronun istekleri de ayrı dert tabi ki ama en azından kendi işin olmadığından çok dert edilmiyor...

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 16:49
ben de 2 yıl ist.ünv. muhasebe okudum bende okurken çalışıyordum partime bir firmana ön muhasebede , üni bitince iş değiştirdim sonra açık öğretimden devam ettim açıköğreti mi çok salladım önemsemedim aklımda yoktu çünkü müşavirlik 4 senede bitirdim sonra evlilik derken işimden ayrıldım başka yerde başladım burasıda çok sıkıcı bir yer bırakmayı düşünürken aklıma geldi "hep böylemi gidecek artık sende bir şeyler yap boşunamı okudun"  kararımı verdim sınava giricem şuan  25 yaşındayım şuan Allah kısmet ederse bu bir kaç içinde hamile kalmayı düşünüyorum mart ayında sınava girip kazanacağım (umuyorum...başka şansım yok) sınavdan bir kaç ay sonra bebeğimi alacağım kucağıma onu biraz büyütüp staj için bir smmm veya ymm bürosunda çalışacağım... sonra belgemi alınca da bir süre çalışmaya devam edeceğim ne zamanki kendimi hazır hissettim o zaman acacağım bir büro çevrem geniş,ailem geniş ,onların çevreleri de geniş herkes ucundan tutsa bir çok mükellefim olur ama bunlar sadece plan hayal düş ne dersek artık...yada herşeyi bir anda silicem bir şirkette muhasebe de çalışmaya devam ederek emekli olacağım...:)) 

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 17:24

ben de 2 yıl ist.ünv. muhasebe okudum bende okurken çalışıyordum partime bir firmana ön muhasebede , üni bitince iş değiştirdim sonra açık öğretimden devam ettim açıköğreti mi çok salladım önemsemedim aklımda yoktu çünkü müşavirlik 4 senede bitirdim sonra evlilik derken işimden ayrıldım başka yerde başladım burasıda çok sıkıcı bir yer bırakmayı düşünürken aklıma geldi "hep böylemi gidecek artık sende bir şeyler yap boşunamı okudun"  kararımı verdim sınava giricem şuan  25 yaşındayım şuan Allah kısmet ederse bu bir kaç içinde hamile kalmayı düşünüyorum mart ayında sınava girip kazanacağım (umuyorum...başka şansım yok) sınavdan bir kaç ay sonra bebeğimi alacağım kucağıma onu biraz büyütüp staj için bir smmm veya ymm bürosunda çalışacağım... sonra belgemi alınca da bir süre çalışmaya devam edeceğim ne zamanki kendimi hazır hissettim o zaman acacağım bir büro çevrem geniş,ailem geniş ,onların çevreleri de geniş herkes ucundan tutsa bir çok mükellefim olur ama bunlar sadece plan hayal düş ne dersek artık...yada herşeyi bir anda silicem bir şirkette muhasebe de çalışmaya devam ederek emekli olacağım...:)) 

yaşın daha epey gençmiş. ancak şimdi sınavı kazansan 3 yıl staj var, sonra bitirme yaklaşık 1 yıl sürse yaşın 30 a yaklaşır. istediğin kadar defterin olsun tecrüben yoksa o defterleri tutamazsın. tecrübede bir muhasebe bürosunda çalışmadan kazanılmıyor. en az yoğun bir büroda 3-4 yıl çalışman lazım. müşteriyi ikna edebilmek çok önemli.istediğin kadar geniş çevren olsun mükellefin sorularına uygun cevabı veremiyorsan sana gelmez.. bir de muhasebecisinden memnun olanlar büyük bir sorun yaşamadan muhasebeci değiştirmezler. yani eşin dostun desteği bu noktada tıkanabilir.
gözünü korkutmuyayım ama gerçekler bunlar. eğer gerçekten amacın SMMM ise vakit kaybetmeden bir muhasebe  bürosunda işe başla..

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2012 Saat 17:33
gözümü korkutmuyor tam tersine bana açık olduğun için teşekkür ederim...  benimde her türlü sıkıntısını bilmem lazım sonuçta yaşamadan bilemeyeceğim şeyler... haklısın söylediklerinde ama ben hemen büro açmayı düşünmüyorum deneyimim çok az biliyorum  deneyim kazanmam lazım, belgemi alsam da bir kaç sene devam edicem çalışmaya geliştirmeye kendimi ne zaman ki kendime güvendim, yeterli olduğumu düşündüğüm zaman olacak  yaşım 30 olmaz 35 olur diye düşünüyorum... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat