Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ek gıda

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14070
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 21:58

Konu: ek gıda
Mesajı Yazan: yasemin0144
Konu: ek gıda
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 23:22
merhaba doktor bey,
benım 4,5 aylık oglum var ve bennı gecelrı emıyor gunduzlerı mama ve ek gıda ıle beslıyorum.gunluk taze yogurt.meyve suları ve sebze corbaları verıyorum.ama benım aklımı cok fazla karıstıranlar oluyor vermemem hakkında.
ve siz mamaya karsı oldugunuzu okumustum  mama yerıne ınek sutu vermemızı önermıstınız ben bununla aklım cok karıstı ne yapacagımı bılmıyorum.bana ve benıme aynı problemı yasayan arkadaslara yardımcı olursanınz sevınırım.ıyı geceler.tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 11:54
Ann sütü ile gittiği kadar gidin. Yetmeyen kısmını kutu sütleri ile tamamlayın. Süte alıştıktan sonra, kahvaltı, yoğurt, muhallebi gibi farklı gıdalara geçebilirsiniz.Benim son makalemi okuyun.

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 12:58

YANITINIZ İÇİN TESEKKUR EDERIM.MAKALENIZI OKUDUM YANI MAMAYI KESMEMI VE KUTU SÜT VERMEMI YAZMISSINIZ.PEYNIR VERMIYORUM.DIŞARIDA SATILAN GUNLUK ACIK SUTLERDEN VERSEM NASIL OLUR YOKSA KUTU SÜT DAHAMI SAGLIKLI.

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 18:57
Kutu sütleri daha sağlıklıdır.

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 20:03

SORULARIMLA SIZI YORUYORUM AMA SEBZE CORBARINDAN KASIT MERCIMEK YADA PİRİNCLE PİŞİRİLEN BROKOLI,HAVUÇ,SOGAN,ISPANAK,KARNIBAHARLA KARIŞIK SEBZELER.BUNLARIN BIR SAKINCASI VARMI BEBEGIM 4,5 AYLIK.SÜTÜ SADEMI YOKSA SU ILE KARISTIRILARAKMI VEREYIM.YANITINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER.

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 10:59
6aydan evvel çorbalarla uğraşmayın. Tuz problem olur. 6. aydan sonra verebilirsiniz, ben sebze çorbalarını Amerikelı anneler gibi yemek yapmasını bilmeyen annelere anlatıyorum. Yemek yapmasını biliyorsanız, ( 6.aydan sonra) tarhana , mercimek gibi çorbalarla başlıyorum, alıştıkça, kıymalı sebze yemeklerine geçiyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2009 Saat 15:21
suan bebegım 5 aylık ve ben cicibebe vermek ıstıyorum sızce uygun olurmu anne sutunu sadece gecelerı alıyor yanı gunduzlerı ek gıdalar ve ınek sutu ile beslıyorum yanıtınızı beklıyorum cok tesekkurler.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2009 Saat 18:54
İlk 6 ay fazla çeşitli gıda vermeyin. Önce süt ve süt mamüllerine alışsın, cicibebe, peynir, yumurta v.s. 6. aydan sonra ilave edilir.

Mesajı Yazan: mahiradasi
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2009 Saat 21:23
Kadir bey selamlar dergilerde bangir bangir bebeklerinize en az 1 yasindan sonra inek  sutu verin diye bizleri uyariyorlar. Sindirimi cok zormus. sizde inek sutu verin diyorsunuz insanin kafasi karisyor? Bu  konudaki yorumunuzu bekliyorum. Neden inek sutu vermeyin diye bizi yaniltiyorlar???

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2009 Saat 14:30
Çünkü "MAMA" satın almanızı istiyorlar. Yerseniz...Mecmua o yazıyı koymazsa, mama firması  reklam vermiyor.

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2009 Saat 21:24
bu konuyu hic bu acidan dusunmemistim ama sonuna kadar hakli oldugunuzu dusunuyorum reklam politikasi malesef.Tesekkurler.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2009 Saat 22:49
ben doktor beyın sayesınde mamayı bıraktım.umarım sızde mama kullanıyorsanız bırakmanızı tavsıye ederım.

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2009 Saat 22:56

Kadir bey sayesinde daha bilincli oldum. Ben sadece anne sutu ve 2 tatli kasigi armut suyu veriyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 17:32
ıyıaksamlar doktorbey benım bebegım 6. ayın ıcındeyız bebegımı mamadan kesmıstım sadece ınek sutu ve yogurt muhallebı ve meyve pürelerı ıle beslıyorum.ama bebegım ınek sutu ve dıger besınlerle doymuyor ben bebegımı nasıl beslemelıyım mama vermeyı hıc ıstemıyorum.bır sorum daha var bebegım 2gun once ıshal olmustu suan cok sert kaka yapıyor.yanı kabız ben ne yapmalıyım cok zorlanıyor ve ıkınıyor.yardımcı olursanız tesekkur ederım sızın yanıtlarınızla ıcım rahatlıyor.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 17:35

hocam bebegım 7.800 gıram boyu 67 cm gelısımı nasıl.6. ayın ıcındeyız.tesekkurler

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 18:08
Muhallebideki pirinç unu sebep olabilir. Önce onu kesin, biraz yağ ve şekeri arttırın. Elma ve muz kabız yapar, onlarıda kesin, armut verin.

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2009 Saat 15:44
ıyıgunler doktor bey
benım bebegım 5.5 aylık bebegımde oksuruk,burun tıkanıklıgı,goz capaklanması var.doktora gıttıgımızde bana cok zorda kalmadıkca ılac kullanmamamı ve olduk dagol ılaclarla rahatsızlıgını gıdermemı soyledı.sızın yazdıgınız yanıtlarda oksurugu ıcın ballı lımon,burun tıkanıklıgı ıcın tuzlu su yapmamızı yazmıssınız.ben bunları uygulamak ıstıyorum ama ballı lımon agır gelırmı nekadar vermelıyım?tuzlusu nasıl oacak?goz capaklanmasının nedenı nedır?yanıtınız ıcın sımdıden tesekkur ederım.

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2009 Saat 20:02
Bebeklerde limonlu balı "limonata" gibi yaparak veriyoruz. Tuzlu su= serum fizy.= Gifrer, Tonimer gibi damlalar. Nezlede, gözlerde çapaklanma olur, Tobresed göz damlası 4x1 damla damlatabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 15:53
ıyıgunler kadır bey.
benım bebegım 5.5 aylık yakında 6. aya gırecegız.bebegımın beslenmesını  nasıl yapamalıyım.yanı yumurta,cıcibebe gıbı yıyecekler verebılırmıyım?bızım yedıklerımızden yıyebılırmı yaglı yada baharatlı yıyeceklerden?nekadar yıyebeılır yanı karın doyasımı yoksa tadımlıkmı olmalı?bana yardımcı olursanız sevınırım.yanıtınız ıcn tesekkur ederım.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2009 Saat 18:45
6. aydan sonra, eğer süt ve sütlü gıdalara alıştı ve bir problem çıkmadı ise, sizin yediklerinizden verebilirsiniz. ne yemeği veya çorbası olursa olsun, azdan başlayın ve iki yeni gıdayı aynı günde başlamayın. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat