Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kandaki monosit- İnfeksiyoz mononükleoz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51172
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 13:46

Konu: Kandaki monosit- İnfeksiyoz mononükleoz
Mesajı Yazan: Zeyneptuba
Konu: Kandaki monosit- İnfeksiyoz mononükleoz
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2015 Saat 22:39
Hocam 3 keredir kan ve idrar değerleri yüksrk çıkıyor. Bugğn 39.6 olumca farklı doktora götürdüm. Bu aylarda bebekte idrar yolu enf olmaz kana bakalım dedi. Kanda monosit yüksek çıktı. Eski tahillere baktı. Eskilerde de yüksek şimdi daha da yükselmiş. İnfeksiyoz mononükleoz dam şüphelendi testini yaptırabilirsiniz yapan yer bulup dedi. O hastanede yapılmıyormuş. Tahlilrri yazıcam hocam. Bebeğim 6 ay 14 günlük. 8.900 kilo boy 70 cm civarı. Kız çocuğu.
İlk tahlil. 29 ekim
Lokosit 15 olması gereken 3.5 10.5
Ly 9.83 olması gereken 1.30 3.5
Mo 3.38 olması gereken 0.3 0.9
Ne 1.72                          2.10 6.10
Ly % 63.6.                      19 44
Mo % 21.9.                      5.1 10.9
Ne 11.2.                            41-73
Hematokrit 33.1.               35-55
Mcv.     72.9.                     75-100
Rdw-sd 32.8.                    37-54
Trombosit 668.                  100-400

Son tahlil 18 kasım
Monosit 30.6       1-11
Granülosit 7.6.      17-60
Basofil 1.1.           0-1
Lenfosit 4.25.        1.5-3.5
Monosit sayısı 2.21.        0.2-0.8
Gran. Sayısı 0.55.   2.5-7.5
Trombosit sayısı 428.      150-400

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2015 Saat 07:42
Butun degerler, o yas icin normal. Yuzlerce kere anlattim.. Turkiye'de, sahtekar laboratuvarlar, cocuk degerlerinin yanina, eriskin araliklarini yaziyorlar ve sanki bir hastalik varmis gibi halki kandiriyorlar..
Bunlar doktorlarla anlasmali olup, halki soyan namussuzlardir.

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2015 Saat 08:01
Hocam peki ateş 39 dan aşağı inmiyor ateş düşürücüyşe de 38 oluyor. Nedir rahatsızlığımız.

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2015 Saat 08:06
Gripal enfeksiyon geciriyor,
Antibiyotik gereken durumnlarda; agizda pis bir koku ve dil ustunde kalin-kirli bir pas tabakasi olur. Eski mailleri okuyun.
Ates ilede ugrasmayin. Cok okumaniz lazim, cok!!

Enfeksiyoz Mononukleoz olmasida bir sey degistirmez, bu hastalik da VIRAL bir hastaliktir, tek farki ates; 1 hafta surer.
Bu hastalikla ilgili diger bilgileride okuyun.

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2015 Saat 08:14
Tamam hocam çok sağolun

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2015 Saat 21:12
Hocam ellerinizden öpüyorum size saygım sonsuz. Cuma gecesi yine bir doktor faciası yaşadık. Forumu taradım, diğer arkadaşlara yazdıklarınızla emin oldum. Hala ateşliyiz 39 derece gibi. Cuma gecesi kusma başladı hocam bir saatte 4 kez kuz kustu biz doktora gidene denk 8 kez oldu. Doktora gittin kusma için iğne yaptı açtı çünkü yediğini direk kusuyordu. Kan idrar ve kaka örneği istedi. İdrarı yaptırmadım bile. Kakayı da o an yaptı şansa bende vereyim dedim. O da temiz. Kan da hocam monosit değerinde düşme var ama hala yüksek.
Wbc 7.8
Lym 5.1
Lym % 65.7
Hgb 10.8
Hct 32.0

Crp 2.7.
Doktor crp yi görünce antibiyotik şart dedi. Ben de tanıyı söyledim. Hayır değil, muhtemelen idrar yolu enf var çocukta dedi. Kaçtım hemen oradan.
Hocam ne zaman geçecek bu hastalık bebeğim çok yıprandı
Sonra Bir de ebv igm ebv igg ye baktırdkl tanıdık bir labaratuvara. Hepsinin yanında anti vca igg antivca igm negatif yazıyor ne demek hocam bu. Tanı yanlış mı.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2015 Saat 22:30
Monositler sadece Enfeksiyoz Mononukleoz'da yukselmez.
Coxsackie viruslerindede yuksektir. Bu sebeple o testlerde "negatif" cikar.
Size ilk gunden beri diyorum. CRP'yi kasten sahtakarlik yapabilmek icin, yanlis yorumluyorlar.
Siz WBC degerine bakin. Basindan beri dusuk gidiyor. Yani hicbir zaman Antibiyotik gereken bir durum olmadi..

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2015 Saat 22:35
Allah razı olsun hocam sizden tavrımdan anladı zaten antibiyotik istemediğimi, idrarı da yaptırmayınca ters ters söylendi. Orda bir bebek daha vardı hemen yaptılar antibiyotiği şikayet öksürük ateş burun akıntısıydı. Okadar üzüldüm ki.
Çok sağolun hocam sizle karşılaşmak kızımın en büyük şansı.
Yani kızımda enfeksiyoz mononükleoz yok hocam öyle mi.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2015 Saat 22:54
Yok... Olsa idi, EBV testleri (+) olurdu. Coxsackilerde de, MON yuksek oluyor ama, dedigim gibi, illede ayird etmeye ugrasmanin bir anlamai yok, zira ikiside, VIRAL hastalik, bir sey yapilmiyor, kendiliginden geciyorlar.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2015 Saat 23:09
Forumda Yazdıklarınızı okudum hocam herpangia olabilir. Sağolun. En kötü zamanları atlattık diye umut ediyorum zira dilde beyazlık var bariz. İnşallah daha kötü olmaz.

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 19:31
Hocam 9. Gün hala 39.6 yı görüyoruz. Gece uyku haram oldu bize. Bugün dr a gittik eşimin tanıdığı viral ama boğazda enfeksiyona neden olmuş. Antibiyotiksiz geçmez yemek de yiyemez diyor. Gerçekten de çok az yıyor. Klamoks yazdı hocam 2 kez 3 ml 7 gün. Bu kadar sabettim bu süreçte dün bir de diş çıktı. Biliyorum diş sıkıntı yapmaz ama 10 gündür ne uykumuz kaldı ne huzurumuz. Ne yapayım hocam eşim kullanalım diye diretiyor

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 19:36
Bir Kan sayimi yaptirin, WBC degerine bir bakalim. 17 ustu cikarsa, Antibiyotik gerekir.

".. viral ama boğazda enfeksiyona neden olmuş.." Bu doktor, ne dediginin farkindami acaba!! Enfeksiyonu sadece bakteriler yapmaz, Viruslerde enfeksiyon yapar.. Virus enfeksiyonlarina da, antibiyotik verilmez..

Ha.... Soyle diyebilirdi... "Virus enfeksiyonu arkasindan, bakteriel bir enfeksiyon ilave olmus".. Diyebilirdi de, nerde o ferasette doktor!!
Siz bir Kan sayimi yaptirip bana yazin.

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 19:40
Wbc düşüyor hocam bu sefer d 7.2 çıktı. Başka birşey mi var diye korkuyorum artık

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 19:46
Bu arada hocam dilde beyazlık var ama kötü koku yok. Pişiğimiz var. Benek benek 4 5 taneçevresi kızarık ama içi sıvı dolu değil. İdrar temiz ishali yok bazen yeşil yapıyor hatta kabız gibi. Günde dört beş kez yapan çocuk ateşlenmeye başladığından beri 1-2 kez yapıyor. Normal biliyorum ama çok ıkınıyor

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2015 Saat 07:07
Gripal enfeksiyon geciriyor, sakin ilac/antibiyotik vermeyin.
Sadece; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat