Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bir gogsu emzririken digerinden sut akmasi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60178
Tarih: 03 Şub 2025 Saat 02:39

Konu: Bir gogsu emzririken digerinden sut akmasi
Mesajı Yazan: emerlike
Konu: Bir gogsu emzririken digerinden sut akmasi
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2018 Saat 03:07
Hocam bir aylik bebegim var..bir gogsumu bebek emerken diger gogsumden sut akiyor hatei sayilir miktarda disariya sut birikiyor..akmasini engelleyemiyorum..bebegin icmedi gereken sut disari akiyoe diye uzuluyorim. Akma olmasa o sutler iceride durcak ve benek onsitleride emecek O sutleri icirmeue kalktigimda bu sefer beni emmesi gecikiyor..sizce o akmalar
Normal mi..bebegin almasi gereken sut disari mi gidiyor gercekten..tesekkur ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2018 Saat 07:40
Normal!!!   Her zaman soyluyorum.... Anne memeleri; "inek memesi" DEGILDIR..Ineklerdeki sisitem cok
farklidir. Depo etme yetenekleri vardir...Danalarin, sindirim sistemleride bizimkilerden farklidir.
Anne memeleri ise, bebek emmeye basladiginda, sut imal etmeye baslarlar. Hatta bebek akliniza
geldiginde bile sut akar!!! Hic merak etmeyin, bol sutunuz var, akan sutu toplamaniz filan da gerekmez. 
Kafaniz rahat olsun.. 
Bakin; butun bu telas ve uzuntuler hep, simdiki annelerin, genc kizlik zamaninda, emziren annelerle hic
bir temaslari ve bilgi alis-verisinin olmamasi nedeni iledir. 
Bu sebeple, BUTUN emziren annelerin, etraflarindaki genc kizlara bu islerin nasil oldugunu gostermeleri
ve tecrubelerini aktarmalari cok onemlidir.
Sirf bu is icin; Amerika'da. "La Leche League" diye bir kurulus vardir. Burada; emzirme isinde tecrube
kazanmis anneler, yeni emzirmeye baslayan annelere yardimci olurlar.
Bu kurulus, Turkiye'de de vardir. 
LLL Turkiye veya LLL Istanbul diye arastirin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat