Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeğimde konak oldu ne yapabilirim?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebek Bakımı
Forum Tanımlaması: Bebek Bakımı
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7142
Tarih: 16 Oca 2025 Saat 08:28

Konu: bebeğimde konak oldu ne yapabilirim?
Mesajı Yazan: anico
Konu: bebeğimde konak oldu ne yapabilirim?
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 18:37
Sevgili arkadaşlar,

Bebeğimin başında konak olduğunu düşündüğüm sarı renkte kabarıklar var ve silme nerdeyse tüm başının üstünü sardı. Ben yıkamadamn yarım saat önce zeytinyağı sürüp sonra narin bi şekilde bebek tarağı ile tarıyorum ve yıkıyorum. Bu gibi durum başına gelip de geçirmek için yaptıklarınız nelerdi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: bıdık
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 18:54
benim bebişimde çok az oldu bende yıkamadan önce bebe yağıyala saçına masaj yaparak ve tarayarak geçirdim birde doktora sorduğumda s.....d şampuanı kullanın dedi ben zaten onu kullanıyorum ve bir ay gibi bir zamanda geçti..

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 19:00
Yıkanmasına 1 saat kala bebe yağını sür canım ardından da banyodan hemen önce konak tarağıyla güzelce tara. Hiçbişi kalmaz.Thumbs%20Up

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 19:45
arkadaşların tavsiyeleri ve birde özel konak şampuanları var canım kullan derim ben kullandım ve hiç konağımız olmadı
birde yıkarken kullandığın şampuanı eline dök ve güzelce yayıp ole kafasına uygula dr ole soylemişti bana Wink

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: anico
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2008 Saat 20:21
Hepinize tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgili Bıdık biz de senin bahsettiğin şampuanı kullanıyoruz ve sevgili İfakat şampuanı aynı senin dediğin gibi sürüyorum. İnşallah en kısa sürede geçer ve bir daha tekrarlamaz.

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2008 Saat 09:46
Benim ikizlerdede oldu ama Dr zeytin yağı tavsiye etti.Şuan daha azaldı...Ekstra şampuan kullanmadım...

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2008 Saat 20:10
benim dr zeytinyağı tavsiye etmişti.oğlumda çok az vardı.banyodan yarım saat önce masaj yaparak sürüyordum.eğer çok fazla ise dr krem kullandırıyoruz demişti

-------------
[

Mesajı Yazan: yamama
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2008 Saat 21:33
merhabalar..benim oğlumda da oldu....bende banyodan 1 saat önce z.yağı sürdüm ve ince bir tarak ile taradım...doktorumuz bunun çok normal olduğunu..bebeklerin yağ dengesinin 6.ayından sonra normal hale geldiğini ve bunu pek kafama takmamamı söyledi...gerçekten de 6.ayında konaklarının hepsi kayboldu....şuan oğlum 7.5 aylık ve hiç konak yok...sizinde bebeğinizin konaklarının hepsi geçecektir biraz sabır...Big%20smile

-------------

Mesajı Yazan: nazenin
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 19:17
BENİM KIZMIN KAFASI ÇATLAMIŞ TOPRAK GİBİYDİ.BANYODAN ÖNCE YAĞ SÜRDÜM VE BEBEK TARAĞIYLA BANYO SIRASI TARADIM

-------------
didem bekar

Mesajı Yazan: şevvalim
Mesaj Tarihi: 10 May 2008 Saat 10:41
benım kızımdada olmuştu canım.badem yagı ben banyodan yarım saat once surdum ve sonra yıkadım geçmıştı canım.

-------------

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 10 May 2008 Saat 11:12
hakanın hala var kafasında konak Confused16 aylık bende çözüm bulamadım Confusedyağlayıp tarıyorumher seferinde ama tekrarlıyor nedense..özel şampuan dediğiniz hangisi acaba özelden yazarsanız sevinirim Smile

Mesajı Yazan: murti43
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 21:48
Konak hemen hemen her bebekte olur. Sıkıntı edecek bir durum yok bence. Zamanla dökülüyor, kayboluyor çünkü.

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2013 Saat 22:46
2008 senesine ait yani artik derdi yoktur murat bey???????

-------------

Mesajı Yazan: Ruat
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2013 Saat 14:35
canım konaklar için özellikle bebe yağıyla banyodansonra azıcık masaj yap sonra fırçayla tara tarakla çek yönetimi
banada annem söylemişti ama iyi bir fırça ve tarak alki canım onlar minnacık bıngıldakları zarar görmesin. konak zaten her bebekte olur yani normla bisey 
ben n.k un r..e b..e diye bir fırçası var onu kullanıyorum yumuşacık çokda memnunum önce masj yapıyorum sonra konaklar kabarıyor fırçayla tarayıp kaldtırıyormu taraklada çekiyorum...

-------------
"En güzel duygu Annelik"

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat