Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hizli strept a

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55062
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 14:01

Konu: Hizli strept a
Mesajı Yazan: Halek
Konu: Hizli strept a
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 14:37
Hocam, isminiz ve buradaki hizmetinizle yeni tanistim. Allah razi olsun. 
Sormak istedigim su ki; cocugun bogazina bakarak direkt antibiyotik yazma isine direnc olarak, biz ebeveyn olarak hizli strept a testitalep ediyor ve sonucu pozitifse antibiyotik vermeyi tercih ediyoruz. Yaptigimiz sey dogru mu acaba? Cogu doktor bu istegimizi gereksiz buluyor ve negatif bile ciksa kullanmak zorundasin diyorlar. 
Aydinlatirsaniz cok mutlu olurum. Cok tesekkurler. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 20:11
Yanlis!!!  (Ama biraz da dogru)
Strep-A Testi; SADECE; Streptokok oldugunu gosterir.. Bu bakterinin diger butun baktarilerden farkli bir
ozelligi vardir.. Streptokoklar; en basitinden, 1 olcek Ampisilin(veya PenOs) ile 12 saatte yok olurlar...
Ayricada, yapilari nedeni ile ASLA Penisilin'e karsi direnc kazanamiyorlar..
AMA, tedavi edilmedikleri takdirde, bu Streptokoklara karsi seneler sonra olusan "Bagisiklik maddeleri olan
(Antikorlar), Streptokok zannederek, Kalp zarina hucum ederek, "Kalp Romatizmasina", veya Bobrek ic
zarlarina hucum ederek," Akut Glomerulo Nefrit'e" sebep olurlar.
Bu yuzden, Strep-A Test:(+) oldugunda, 1 aylik tedavi verilirki, olusan antikorlar, bir ay boyunca yeniden
 Streptokoklar alinmasin ve antikor seviyesi eski seviyesine insin diyedir.. 
Buna mukabil, Diger Streptokok harici Bakterilerde, Strep-A Testi:(-) oldugu halde Antibiyotik gerekir..
Bu bakteriler, Streptokoklar kadar zararli olmadiklari icin, tedavi edilmeseler bile bir kotu sonuclari olmaz..
Bilakis, bunlara karsi bagisiklik iyi gelisecegi icin, daha bile iyi olur..Bu sebeple, yaptiginiz is,:
Teorik olarak: Yanlis, Pratik olarak dogrudur..
Bu kadar lafi bir yanlis anlasilma olmasin diye yazdim.. Bu konulari; Turk doktorlarina hic sormayin..
Umarim faydali olur.

Mesajı Yazan: Halek
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 22:57
Yazinizi birkac kere okudum hocam, Allah razi olsun.
Oglumuzu buyuturken bademcik sorunu ile sik sik karsilastik ve bu testin pozitif olmasi durumunda hep penisilin turevi suruplar verdiler ve 10 gunluk tedavilerdi. Bu durumda yetersiz mi kalmis oluyor hep tedaviler? Bir sonraki karsilasacagimiz bogaz probleminde nasil davranmam gerektigi konusunu bilemedim.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2016 Saat 01:47
Hic tedavi etmemis veya eksik tedavi etmis olsaniz bile, uzunca bir sure( 1-2 ay) Streptokok almadiginda,
gene antikor seviyeleri duser..

ATES+Agizda koku+Dil ustunde pas tabakasi= Antibiyotik gerektiren durum....
ATES+Agizda koku+Dil ustunde pas tabakasi+Bulanti/kusma= Streptokok enfeksiyonu..

Suphede kalsaniz bile; Strep-A Testini yaptirin.

Mesajı Yazan: Chocolatte
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2016 Saat 09:27
Bunu özel olarak ayrı bir laboratuvarda mı yaptırıyoruz? Bizim hiç karşılaşmadığımız bir durum.doktor mu talep ediyor? Gerçi dün devlet hastanesinde antibiyotiği dayadı Doktor,kan sayımı yapalım dedim,gerek yok dedi,ısrar edince olay hep tartışmaya dönüyor. Doktor olan benim, benden daha mı iyi biliyorsun diyip çıkıyorlar.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2016 Saat 21:50
Siz ler ; bu testten evvel:

Ates+Agiz kokusu+Dilde pas  degerlendirmesini yapin, suphede oldugunuzda  Kan sayimi veya Testi isteyin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat