Kayseri sucuğu- ev yapımı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Yöresel Yemekler
Forum Tanımlaması: Yöresel Yemekler
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27000
Tarih: 24 Oca 2025 Saat 11:37
Konu: Kayseri sucuğu- ev yapımı
Mesajı Yazan: Kevser
Konu: Kayseri sucuğu- ev yapımı
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:33
Nereye ekleyeceğimi bilemedim, uygun bi başlık bulamadım, ben de buraya ekledim. Gerekirse modlar başka yere taşır zaten biraz önce yapımını bitirdiğim sucuk tarifini eklemek istedim bu tarif çookkk özel, kayserideki esnaftan bizzat alındı ve uyguladım. daha doğrusu 3 yıldır aynı tarifle yapıyorum sucuğumu harika oluyor, yiyenler bayılıyor ne kadar da mütevaziyim neyse tarife geçeyim çok konuştum
4 kg sucuk için gerekli malzemeler :
4 kg ince çekilmiş kıyma 400 gr sarmısak 340 gr tatlı kırmızı biber 30 gr acı kırmızı biber 40 gr karabiber 40 gr yeni bahar 40 gr kimyon 95 gr tuz
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:43
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:44
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:47
Kevser gece gece ne kastin var bacim bize yabu saatte karnimiz acikiyor bunlari görünce, sonra yiyip yiyip sisko oluyoruz Masallah bacim masallah ellerin dert görmesin, pek bi hamarat gördüm seni, ellerine saglik afiyetle yiyin
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:50
Kevser gece gece ekmeği banasim geldi Ellerine Sağlik offf olsada yesek ya :)))
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:53
Beyza Yazdı:
Kevser gece gece ne kastin var bacim bize yabu saatte karnimiz acikiyor bunlari görünce, sonra yiyip yiyip sisko oluyoruz Masallah bacim masallah ellerin dert görmesin, pek bi hamarat gördüm seni, ellerine saglik afiyetle yiyin
|
Herkes yatmıştır diye şey ettiydim sen de hemen gördün saol canım ellerim dert görmedi şimdilik ama fazlasıyla yoruldum valla
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:55
Gülsen Yazdı:
Kevser gece gece ekmeği banasim geldi Ellerine Sağlik offf olsada yesek ya :))) |
Göndereyim mi bi kangal gerçi benimki pek kangal gibi olmadı ama
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:58
kiz bunlari nerde sakliycan sen
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 00:59
Kevser şaka değil sabah ilk iş sucuk kızartacagim valla süper görünüyorlar Kangal degilse bile. Tam mangallik :)))
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 01:00
Buzlukta ben hiç marketten sucuk almam canım içime sinmiyor ordakiler. bu bana, gelecek kurbana kadar yeter
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 01:04
Gülsen Yazdı:
Kevser şaka değil sabah ilk iş sucuk kızartacagim valla süper görünüyorlar Kangal degilse bile. Tam mangallik :))) |
Şİmdiden afiyet olsun canım. ben sabaha kavurmalı tost yapacam, dünden kavurma da yaptıydım onlar da buzlukta şimdi bi sabah olsaydıııı
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 01:05
Kevser buzlumda yer kalmazsa bana gönder :p
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 01:07
Baska türlü bu sucugu saklama kosulu var mi diye merak ettim yasemin görmesin ama bu sucugu, garibim ekrana yapisir
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 01:07
Gülsen Yazdı:
Kevser buzlumda yer kalmazsa bana gönder :p |
yerleştirdim valla gönderilecek bişey olsa hiç önemli değil hemen gönderirim ama gelene kadar kokar
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 01:09
Beyza Yazdı:
Baska türlü bu sucugu saklama kosulu var mi diye merak ettim yasemin görmesin ama bu sucugu, garibim ekrana yapisir
|
normal şartlarda bağırsağın içine basıp, günlerce dışarıda güneşte kurutuyolar ama ben böylesini daha çok seviyom her yediğim yeni yapılmış gibi oluyo Dur bakalım yasemin ne diyecek
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 01:10
Anladim canim afiyetle yiyin o zaman ne diyeyim, bizde melül melül bakalim
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 01:14
Afiyet olsun canım bende istanbula gidince deneyeceğim mutlaka Ellerine kollarına sağlık
Yasemin'in ekrana yapisip donup bir süre kalacağını tahmin ediyorum :)
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 01:17
Gülsen Yazdı:
Afiyet olsun canım bende istanbula gidince deneyeceğim mutlaka Ellerine kollarına sağlık
Yasemin'in ekrana yapisip donup bir süre kalacağını tahmin ediyorum :) |
saol canım, mutlaka dene derim, ev yapımı gibisi yok tabi yasemin konusunda hemfikiriz galiba
|
Mesajı Yazan: nursena
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 08:26
Ellerine sağlık...
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 08:41
Kevser süpersin ellerine sağlık...
Sabah sabah canım acayip sucuklu yumurta istedi yaaa
Bir ablam vardı böyle sucuğunu,tarhanasını hatta ketçebını bile evde yapardı bayılırdım ona o aklıma geldi
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 10:27
Helal olsun Kevser, çok güzel görünüyor kahvaltı az sonra hazır olacak canm çekti valla
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 11:37
nursena Yazdı:
Ellerine sağlık... |
Teşekkür ederim
|
Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 11:37
Maş.sana canım,hamiş hamiş sucuk yaptın.Ellerine sağlık,afiyetler olsun....
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 11:38
DEVRİMKUZEY Yazdı:
Kevser süpersin ellerine sağlık...
Sabah sabah canım acayip sucuklu yumurta istedi yaaa
Bir ablam vardı böyle sucuğunu,tarhanasını hatta ketçebını bile evde yapardı bayılırdım ona o aklıma geldi |
Saol canım benim, ben de keşke o ablan gibi olabilsem, bi sucuk yapmayla bitmiyo iş neler yapanlar var, imreniyorum valla
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 11:40
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 11:43
Elif Hansa Yazdı:
Helal olsun Kevser, çok güzel görünüyor kahvaltı az sonra hazır olacak canm çekti valla
|
saol bitanem, iyi ki de hamiş değilsin, canın çekse de Allahtan bişey olmaz belki inanmazsınız valla, canım çekti diyenlere hemen vermek istiyom, içimden öyle geçiyo
|
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 12:17
bacımmmm eline sağlık sen sucukçu ben fındıkçı bizim çocuklar yaşadı maşallahhhhhh nazarım değmesin sen sucuklarını yaparsın ben fındıklarını çaylarını gönderirim daha ne olsunnnvalla süper duruyo hamarat arkadaşım benimmmmm sende ne cevherler varmışta bilmezmişim bennnnnnen iyisi valla marketlerdeki nasıl yapılıyor kimbilir böylesi en sağlıklısı gönül rahatlığıyla yeeeee
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 12:37
Aayyy ne çok güldüm kız, Allah iyiliğini versin eşime okudum yazını, o da gülüyo ben zaten onları düşündüğüm için öğrendim sucuk yapımını saol canım benim, dünden beri düşünüyom kargoyla gider mi ki diye, ama imkansıızzzz
|
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 14:49
Kevser eşim Nevşehirli oldugundan bizde yaparız bu öiçülerin yarısını kullanarak dışardaki sucuk hiç yemiyoruz. Bunu yiyen bir daha sucuk almaz dışardan
Ellerine sglık canım afiyetle yeyin birtanem
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 14:49
eline saglık
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 14:55
topragımmm iyi yerden gelin alıyorsun vallahi
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 15:00
Kevser-Şevval Yazdı:
| kevser sen hamile oldugundan eminmisinyok yok benim hamileeeeeeeeekiz ne gelinler var masallah
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 19:43
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 19:43
peperutka Yazdı:
eline saglık |
teşekkür ederim
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 19:47
yasemin Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
| kevser sen hamile oldugundan eminmisinyok yok benim hamileeeeeeeeekiz ne gelinler var masallah
|
kız sen de yaparsın, bişey yok aslında kıymanın içine bikaç baharat atıcan, iş tamam çok mu canın çekti yasmiişşşş, ne etsek ki kıyamam
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 19:56
bunu alacaksin sabah kahvaltida pisisirceksin ama sade cocuklar icin de yumurtali koca icinde biberli yumurtali olacakama yok ya beni alan adam nasil aldi bilmiyom elinden hic bir sey gelmezmi adamin sadece cocuk yapiyomvallahi mutfakda var ama snein ki el emegi olsa fena olmazdi
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 20:18
Ben de sade severim yasmin içine yumurta falan girince iyi olmuyo tostunu yaparsam da kaşarlı-sucuklu olacak, öylesi daha iyi oluyo sen ne işe mi yarıyon? daha ne olsun bi sürü "fan"ın var. yasminin fanı bi site açsan, kaç tane üyen olur, yasmin fan club
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 20:36
bak simdik link alacaklar gidecekler topige yapistircaklarama söz hakki düsmüs yazacagim elbetkiz varya benim tost makinem bozulduolsa onunlada guzel giderdiallahim ha simdik olsa peynir sucuk ve tost makinesikocama hatirlatam dur da alsin anam ben o yuzden face almiyom yaaaaaaaakocamin agzi acik kalirmsn bile acmiyom o derece biliyomki anne olunca uyeleri bana gelecek foruma bakmacaklarsite acmayi simdik dusinmim 4 senem gecmis bir sene daha kalirsam benim site olcak zatenoy oy acim
-------------
|
Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 22:38
heyyyyy maşallah
------------- ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 22:56
canımmm ellerine sağlık
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:02
Kevser-Şevval Yazdı:
Aayyy ne çok güldüm kız, Allah iyiliğini versin eşime okudum yazını, o da gülüyo ben zaten onları düşündüğüm için öğrendim sucuk yapımını saol canım benim, dünden beri düşünüyom kargoyla gider mi ki diye, ama imkansıızzzz
|
aminnnnn Allah iyiliğimi versin canımmmmmgüler tabi eşinnn fındık çay bedava kızınaaaaaaya işte öyle bir kolumuzun daima üzerlerinde olcak yok öyle evlendir bırakkkkkız ne yapıcan vermişin tarifi zaten ben de yapayım atayım dolabaaaagöndermiş kadar oldun bacımmmm
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:05
hülya Yazdı:
topragımmm iyi yerden gelin alıyorsun vallahi
|
aşk olsun hülyammmmm doğru anasına bak kızını al emme bende de fındık varrrrrr çay varrrrr onlarda pahalı şeyler biliyon yani bende onları desteklerim arada hamsi gönderirim daha neler nelerrrrr anasına bak oğlunu al yok mu? yaniiiiiiiiiiiiiiiiiii
-------------
|
Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:09
Bacım eline koluna sağlık bu saatte ağzımın suları aktıııııııııııııııııııı
------------- SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:15
TÜBAY Yazdı:
heyyyyy maşallah
|
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:15
Cansu Yazdı:
canımmm ellerine sağlık |
teşekkür ederim cansucum
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:26
Ayşegül Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
|
aminnnnn Allah iyiliğimi versin canımmmmmgüler tabi eşinnn fındık çay bedava kızınaaaaaaya işte öyle bir kolumuzun daima üzerlerinde olcak yok öyle evlendir bırakkkkkız ne yapıcan vermişin tarifi zaten ben de yapayım atayım dolabaaaagöndermiş kadar oldun bacımmmm
|
tabi kızını düşünecek dimi iyi hadi sen de yap da ekleyiver şuracığa
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:28
ezel Yazdı:
Bacım eline koluna sağlık bu saatte ağzımın suları aktıııııııııııııııııııı |
saol bacım sen de miiii, keşke eklemeseydim fotoyu ama hamiş değilsin, tek tesellim o
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:30
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:39
Hoşgeldin canım evine Bendensiinnn, benim de yok yazdırıcı falan fukaranın halinden fukara anlar iyi olur dene valla. hiç bi zorluğu yok. poğaçaya da bi sürü malzeme katılıyo, poğaça yapar gibi bişey aslında Gramlarını çok iyi ayarlamak lazım ama dikkat et, yoksa tadı hemen değişiyo bir de püf noktası vereyim: 1 baş sarmısak 30 gr. ediyor. 1 kilo kıymaya yaklaşık 3,5 baş sarmısak olacak
|
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:39
hem senin hemde eşinin ellerine kollarına sağlık kevsercim. bende sade sucuğu çok severim... birde domatesli sotelerim.. alışmışız artık market sucuklarını tüketmeye... senin gibi yapabilmek için çok aşamalardan geçmek gerek sanırım... eşimin ablası ist.a giderken ayfon karahisardan 10-15 tane afyon sucuğu alır... 1-2 tane de emre ye ayırır... bizimkide bayıla bayıla yiyor zaten aslında denemek gerek... sizin yaptığını z vakumlu değil sanırım neyin içine paketlediğiniz... pek çözemedim... üstüste koymuşun...
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:41
Kevser-Şevval Yazdı:
Hoşgeldin canım evine Bendensiinnn, benim de yok yazdırıcı falan fukaranın halinden fukara anlar iyi olur dene valla. hiç bi zorluğu yok. poğaçaya da bi sürü malzeme katılıyo, poğaça yapar gibi bişey aslında Gramlarını çok iyi ayarlamak lazım ama dikkat et, yoksa tadı hemen değişiyo bir de püf noktası vereyim: 1 baş sarmısak 30 gr. ediyor. 1 kilo kıymaya yaklaşık 3,5 baş sarmısak olacak
|
aslıonda evet 1 kilo kıymadan denemek gerek ... ama ortalama ne kadar pay etmek gerekir malzemeleri...
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:42
emre Yazdı:
hem senin hemde eşinin ellerine kollarına sağlık kevsercim. bende sade sucuğu çok severim... birde domatesli sotelerim.. alışmışız artık market sucuklarını tüketmeye... senin gibi yapabilmek için çok aşamalardan geçmek gerek sanırım... eşimin ablası ist.a giderken ayfon karahisardan 10-15 tane afyon sucuğu alır... 1-2 tane de emre ye ayırır... bizimkide bayıla bayıla yiyor zaten aslında denemek gerek... sizin yaptığını z vakumlu değil sanırım neyin içine paketlediğiniz... pek çözemedim... üstüste koymuşun...
|
saol canım benim dene kız, zor değil ki... vakum falan yok bacım, bildiğin buzdolabı poşeti vakum olması için seri üretime geçmem gerekir talep olursa sipariş alırım, dermişim
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:47
emre Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
|
aslıonda evet 1 kilo kıymadan denemek gerek ... ama ortalama ne kadar pay etmek gerekir malzemeleri...
|
tam olarak 1 kilo sucuk için;
1 kg ince çekilmiş kıyma 100 gr sarmısak ( 3,5 baş sarmısak ) 85 gr tatlı kırmızı biber 8 gr acı kırmızı biber 10 gr karabiber 10 gr yeni bahar 10 gr kimyon 22 gr tuz
ben çocukların da yiyebileceği az acılı yapıyorum. acısını ve tuzunu kendiniz ayarlayabilirsiniz...
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:47
Kevser-Şevval Yazdı:
|
aldım püfünüüüüüü yaparım inşallah ta sen gramları nasıl ayarladın bacım dışarda tarttırdın mı?valla yapıcam daaaa bende bir kilo denesem diyorum ama o zaman baharatları nasıl ayarlicaz bacımmm onu bilemedim işte artık yazdığın gramları 4 e bileriz kilo başına gram çıkar inşallah sağ salim yaparız yoksa ziyan olmasın zavallı kıyma
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:49
Kevser-Şevval Yazdı:
emre Yazdı:
|
saol canım benim dene kız, zor değil ki... vakum falan yok bacım, bildiğin buzdolabı poşeti vakum olması için seri üretime geçmem gerekir talep olursa sipariş alırım, dermişim
|
denicem kevsercim mutlaka... direk dondurucuda muhafaza ediyorsun sanırm çözüldükten sonra ne kadar dayanıyor acaba... hayran kaldım vala şu yaptığına hiç uğraşmıyoruz alışmışız kolaya...
aman sen kendine yap... otur ye... az olan tatlı olur derler....
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:50
canım kıyma etin uzun zaman dolapta durmasının saglıklı olmadıgını duymuştum o yüzden senin verdiğin ölçüleri yarım olarak koyuyoruz 2 kg kıymaya
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:51
aynı anda yazmışız bacımmmmmm gördüm şimdi bende önce bir kilo ile yapayım sonra 4 kilo yaparım
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:51
canım marketlerde küçük poşetlerde baharatlar var ben onları kullanıyorum
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:52
Kevser-Şevval Yazdı:
emre Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
|
|
tam olarak 1 kilo sucuk için;
1 kg ince çekilmiş kıyma 100 gr sarmısak ( 3,5 baş sarmısak ) 85 gr tatlı kırmızı biber 8 gr acı kırmızı biber 10 gr karabiber 10 gr yeni bahar 10 gr kimyon 22 gr tuz
ben çocukların da yiyebileceği az acılı yapıyorum. acısını ve tuzunu kendiniz ayarlayabilirsiniz...
|
süpersin bende ayşegül taktiğini yapıyordum.... teşekkür ederiz...
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:54
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:55
ha şimdi oldu bacımmmmmmmm öperim seniii
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:56
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2010 Saat 23:57
Ayşegül Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
|
aldım püfünüüüüüü yaparım inşallah ta sen gramları nasıl ayarladın bacım dışarda tarttırdın mı?valla yapıcam daaaa bende bir kilo denesem diyorum ama o zaman baharatları nasıl ayarlicaz bacımmm onu bilemedim işte artık yazdığın gramları 4 e bileriz kilo başına gram çıkar inşallah sağ salim yaparız yoksa ziyan olmasın zavallı kıyma
|
tarttırmadım, aldığım baharatlar 40 ar gramlıktı zaten. bölünecekleri de göz kararı böldüm, mesela yarısını koydum... işe başlamadan önce ketılda suyu kaynat. sarmısakların üstüne dök. yarım saat sonra çabucak soyulur, at rondoya, iyice ez, kendinden geçsin sonra diğer baharatları büyük bi salata kasesine gramlarına göre dök hepsini iyice karıştır. kıymayı geniş bi tepsiye yay, üzerine ezilen sarmısağı, onun üstüne de karıştırdığın baharatları yay. sonra başlasın eşin yoğurmaya yoruluncaya kadar yoğursun. bu kadar sonra sen şekil vererek buzdolabı poşetine koy, hemen buzluğa at
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 00:00
Kevser-Şevval Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
|
|
tarttırmadım, aldığım baharatlar 40 ar gramlıktı zaten. bölünecekleri de göz kararı böldüm, mesela yarısını koydum... işe başlamadan önce ketılda suyu kaynat. sarmısakların üstüne dök. yarım saat sonra çabucak soyulur, at rondoya, iyice ez, kendinden geçsin sonra diğer baharatları büyük bi salata kasesine gramlarına göre dök hepsini iyice karıştır. kıymayı geniş bi tepsiye yay, üzerine ezilen sarmısağı, onun üstüne de karıştırdığın baharatları yay. sonra başlasın eşin yoğurmaya yoruluncaya kadar yoğursun. bu kadar sonra sen şekil vererek buzdolabı poşetine koy, hemen buzluğa at
|
kevser öyle bi anlatıyorsunki... insanın kalkıp hemen yapası geliyor.. heyy allahım yaa... birimzi eksilirken birimizde de gelip artımız oluyor...
-------------
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 00:00
emre Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
emre Yazdı:
|
|
denicem kevsercim mutlaka... direk dondurucuda muhafaza ediyorsun sanırm çözüldükten sonra ne kadar dayanıyor acaba... hayran kaldım vala şu yaptığına hiç uğraşmıyoruz alışmışız kolaya...
|
evet dondurucuda duruyor, kullanmadan 15-20 dak. önce çıkarıyorum. iyice çözünmeden, buzluyken, kesiyorum et tahtasında. tamamen çözünürse, dağılıyo, kalıp gibi pişmiyo
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 00:02
Kevser-Şevval Yazdı:
emre Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
emre Yazdı:
|
|
|
evet dondurucuda duruyor, kullanmadan 15-20 dak. önce çıkarıyorum. iyice çözünmeden, buzluyken, kesiyorum et tahtasında. tamamen çözünürse, dağılıyo, kalıp gibi pişmiyo
|
hımmm tmm anladım.. çaktım köfteyi yada sucuğu
-------------
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 00:03
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 00:04
Kevser-Şevval Yazdı:
Ayşegül Yazdı:
Kevser-Şevval Yazdı:
|
|
|
tamamdırrrr aldım kopyala yapıştır ettim inşallah yakın zamanda yaparım
-------------
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 00:08
öznur durdugun hata camım hemen dene canım
|
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2010 Saat 00:09
öznur hemen yapın diye heveslendiriyorum sizi
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2010 Saat 20:13
allah iyiliğinizi versin ilkler her daim heyecanlandırr... napem kız..
-------------
|
Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2010 Saat 20:26
maşallah valla güzelim..........sucuklar mükemmel görünüyor..........eline koluna sağlık.........artık bende yarın yerim diyecem yiyemem cumayı beklemem lazım...........hafta içi baharatlı yiyecekler tüketemiyorum malum okul..var üzerim kokarsa sınıfa ayıp olur.................cumayı bekliyecem artık..afiyet olsun
------------- kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!
|
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2010 Saat 23:53
bertobat Yazdı:
maşallah valla güzelim..........sucuklar mükemmel görünüyor..........eline koluna sağlık.........artık bende yarın yerim diyecem yiyemem cumayı beklemem lazım...........hafta içi baharatlı yiyecekler tüketemiyorum malum okul..var üzerim kokarsa sınıfa ayıp olur.................cumayı bekliyecem artık..afiyet olsun |
Teşekkür ederim canım Çalışmak zor evet, işin bir de bu boyutu var küçükken (yani okul dönemlerinde ) ben de yiyemezdim. yasak olunca insanın canı daha da çok istiyor, ben öyle olurdum şahsen ama akşam yemeğinde, kahvaltı yapıp o zaman tüketebilrisin
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 15:13
Kullanıcıda gördüm, misafir bakıyordu Bu yıl yine yaptım Kurbanlarımın vazgeçilmezi oldu Bu yıldan itibaren sipariş almayı düşünmeye karar verdim Bir kangal sucuk 10 TL iyi mi %200 tosun eti hem de
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 15:15
kiz resim eklemeden inanmik dedik
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 15:17
yasemin Yazdı:
kiz resim eklemeden inanmik dedik | Hahahahaaa dolaba koyalı çok oldu kız, şimdi yeniden çıkarttırtma inan sen inan
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 15:27
ben sende kayseri pastirmasi olduguna inanirim baska inanmam misafirde inanmamistir kesin
-------------
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 17:31
yasemin Yazdı:
ben sende kayseri pastirmasi olduguna inanirim baska inanmam misafirde inanmamistir kesin | Kayseri pastırması da var, onu hiç yiyemiyoz duruyo buzlukta öylece onun kokusu banyo yapmadan da çıkmıyo, ağzın kokuyu üstün başın kokuyo afedersin WC de kokuyo her yer parfüm oluyo misafir senin gibi mi inanır tabii
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 18:31
misafir inansa uye olurdu pehhhhhhhhhhhkiz kayseri ye gelin giti benim arkadas buradan adida soyadlari taysi tanirmisinonlardada kayseri pastirmasi eksik olmaz kokusunu ben sevmistim
-------------
|
Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 18:32
onceki rsimler acılmıo bende yaa merak ettim sucuklarııyeni resimelrden gectim eskileride göremedim
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 19:39
yasemin Yazdı:
misafir inansa uye olurdu pehhhhhhhhhhhkiz kayseri ye gelin giti benim arkadas buradan adida soyadlari taysi tanirmisinonlardada kayseri pastirmasi eksik olmaz kokusunu ben sevmistim | Çıkaramadım kardeşşşş kimlerdenmiş o arkadaşının kocası kokuyu ilk alan bayılıyo ama pastırma yemiş birinin yanında duran nefes darlığından bayılıyoooo o ilk kokuya aldanma etrafının çemenini çıkarıp yersen bi parça faydası oluyo ama
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 19:48
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 19:54
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 20:07
çoooookkk güzel görünüyorrr hamarattlıısın vallahi tadıda cok güzeldir ama yinede tatmak isterdim
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 20:12
Hadi çık da gel Ankaraya hem tanışırız hem de yeriz
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 20:33
ben ankaraya hep geliyrum eşim kırkıkaleli geldiğim bi gün inşallah tanışma fırsatımız olur canım
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 20:39
ne güzel işte görüşmek hayal değil o zaman inşallah bir gün seninle de tanışırız canım
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 20:47
Kevser ellerine sağlık canımmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm olsa da yesek dedim
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 22:04
ne gelinler var yarabbim masallahsucuguna bayildim kevserrrrrrrrrrrrreline saglik kayserili
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 00:27
bn tadına baktım ohhhh mis gibiydi ellerine sağlık gülüm bana nasip oldu yemek herkese tavsiye ederim
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 01:12
Gülsenim keşke beraber yiyebilsek, inan içten söylüyorum Yasminim araya kaynanayı katma kız kaynana kılını kıpırdatmadı, oğlu yoğurdu malzemeyi saol, kargoyla göndersem gelir mi Ayşegülüme yaptım da yediydik, gülom bu yenisi, yaza geldiğinde bunun da tadına bakarsın inşallah
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 10:17
Kevser Yazdı:
Gülsenim keşke beraber yiyebilsek, inan içten söylüyorum Yasminim araya kaynanayı katma kız kaynana kılını kıpırdatmadı, oğlu yoğurdu malzemeyi saol, kargoyla göndersem gelir mi Ayşegülüme yaptım da yediydik, gülom bu yenisi, yaza geldiğinde bunun da tadına bakarsın inşallah | kayserili dusunmen bile yeterili modum benimama yurt disina cikarmak yollamak yasak hava alaninda kontrole takilirizine geldigimde yolla giresuna
-------------
|
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 14:38
kevser maşallahın var....valla çok güzel gözüküyo....bende tatmak isterdim...
------------- Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 14:43
kevser ne di bunlarönce ben tadam heri
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 14:44
Kevser sucuk partisi ver bize yaaa valla üşenmesem yapacağım ama Hazırı kolay geliyor
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 14:56
Gülsen Yazdı:
Kevser sucuk partisi ver bize yaaa valla üşenmesem yapacağım ama Hazırı kolay geliyor | anam cok pahali ben aliyom ama su an fiat bilmim
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 15:05
Ay sana nasıl poahalı gelmiş çok şaşırdım Kankam
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 15:11
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 15:12
Gülsen Yazdı:
Ay sana nasıl poahalı gelmiş çok şaşırdım Kankam | getttttttkanka idare ediyoma ben
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 15:12
baksana kankam kendi yapacakmis el böyle zengin oli doktorum
-------------
|
|