yeşil domates yemeği(bulgur pilavımsı:))
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Makarnalar - Pilavlar
Forum Tanımlaması: Makarnalar - Pilavlar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36450
Tarih: 07 Kas 2024 Saat 19:40
Konu: yeşil domates yemeği(bulgur pilavımsı:))
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: yeşil domates yemeği(bulgur pilavımsı:))
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 11:58
bu tarifi yaptım arkadaşlar,bahçemdeki yeşil turşuluk domateslerden gözel olduyasemin yapıver garii
çok oldu ben yapalı üşendim bir sürü tarif var eklemek zor geliyor Sinop'un yöresel tatlarından Yeşil Domates Yemeği tarifi,
Malzemeler:
7 adet yeşil turşuluk domates 1 adet kırmızı domates 1 büyük boy kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay bardağı pilavlık bulgur
Yapılışı:
1 büyük boy kuru soğan yemeklik doğranıp tencereye konulur. 1 adet kırmızı domatesin kabukları soyulur, küçük küçük doğranıp soğanlarla birlikte kavrulur. 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. Yeşil domatesler ikiye kesilir, elma gibi dilimlenip kavrulan malzemelerle sotelenir. 1 çay bardağı pilavlık bulgur yıkanıp süzülür ve domateslerin üzerine ilave edilir. Biraz tuzla lezzetlendirilen yemek 1 çay bardağı suyla birlikte domatesler kendini salıp bulgur suyunu çekene kadar pişirilir.
Yeşil Domates Yemeği servise hazırdır..
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 12:02
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 12:03
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 12:14
suna ne guzel olmus bizim masayada gönderemegine saglik
-------------
|
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 12:17
Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 13:33
eline sağlık sunacım çokkkk güzel görünüyor
-------------
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 13:58
Ayşegül Yazdı:
eline sağlık sunacım çokkkk güzel görünüyor |
teşekkürler canım
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 14:03
Ben hiç yapmadım yemedimde annemler yaparmış köyde çok yenirmiş bu...
söylerdi size biün yapcam diye ama kısmet olmadı hala..
ben bunu seveceğimden eminim ekşimsi de bi tadı vardır kesin...offfff canım istedi yeminle...
ellerine sağlık afiyetle yiyin
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 14:08
Sağol canımmben bunu yapalı belki 1 aydır olmuştur.İzleyip denediğim tariflerin fotosunu çektim ama benim resim yükleme sorunum var.Face yükleyip ordan atma zzor geldiğinden hep duruyor.Ekşimsi bir tadı var evet orjinainde daha sulu ama ben biraz suyunu çektirdim
|
Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 14:17
cok ilginçç ilk defa görüyorum ama güzel görünüyorr denemek lazım ellerine saglık canım
|
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2012 Saat 14:44
teşekkürler arkadaşım
|
Mesajı Yazan: kübRAbia
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 03:01
inanmıyorum yaa,yazdan beri bu yemeği sayıklıyorum bir türlü kısmet olup da yapamadım,şimdi de yeşil domatesi nerden bulayım hiç yemedim ama bir yemek kitabında böyle fotolu falan görünce çok canım çekmişti,yaptım yapacağım kış geldi,gece gece görünce bir tuhaf oldum,çok fena oldum yine malum halada bebek emziriyorum,sabaha kadar göğsüm şişmez inşallah sunacım ama ellerine sağlık süper görünüyor tadı da öyledir eminim,tadını bile bilmediğim bir yemeği nasıl canım çekiyor istiyor anlamıyorum,offf kesin rüyamada girecek şimdi
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
|
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 11:39
Canım yapazarda yokmudur turşuluk domatestühh yaben bir kayınvalideme sorayım bodrumda varsa göndereyim sana canım.
|
Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 18:11
emzikli kadınım ben yaaaellerine sağlık harika görünüyor ..yeşil domates bulmam lazım önce ama ..yaseminn bu arada sana nispet yapayım dedim ev yapımı turcularımı yiyom afiyetle dedim çok geçmedi bozuldu döktüm hepsini kıss Allahın sevgili kulumusun nesin yeşil domatesleri görünce içim gidiverdi bi anda o yüzden galiba pek severim valla
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2012 Saat 19:37
ahh canım yateşekkür ederim yeşim'ciğim
|
Mesajı Yazan: kübRAbia
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2012 Saat 00:26
miss hugolina Yazdı:
Canım yapazarda yokmudur turşuluk domatestühh yaben bir kayınvalideme sorayım bodrumda varsa göndereyim sana canım. |
teşekkür ederim canım ilgin için zahmetlere girme hiç benim için sorup da,geldi geçti bi heves işte,bizim buralara kış erken gelir bulamam artık pazarda filan,seneye artık kısmet olur da yerim inşallah
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
|
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2012 Saat 14:37
Mesajı Yazan: jenifre
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2013 Saat 08:57
Bu çok lezzetli görünüyor!
|
|