dvit3 kullanı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33018
Tarih: 24 Nis 2025 Saat 18:26
Konu: dvit3 kullanı
Mesajı Yazan: esya
Konu: dvit3 kullanı
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2012 Saat 09:37
Hayırlı günler Kadir Bey. Benim sorum dvitle ilgili. Bu konudaki yazılarınızı okudum. Dvit3 ampul aldım oğluma vermek için. Oğlum nisan 2008 doğumlu 13 kilo ve 100 cm kemik yapısı çok ince onun için kullanmak istedim özellikle. Sorum şu yaşla kullanım ölçüsü arasında bağlantı var mı? Yani oğluma ampulun tamamını mı vereyim? 6 ayda bir ailecek içiyoruz diye yazmışsınız. Bu yaşta 6 ayda bir vermemde bir sakıncası olur mu? Sormadan kullanmak istemedim. Allaha emanet olun.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2012 Saat 20:42
Baska, vitamin veya balik yaglari ile ugrasmiyorsaniz, kullanabilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2012 Saat 10:14
Başka vitamin kullanmıyorum Kadir Bey. Ama eczaneden alırken eşime bu yetişkinler için çocuğa verirken doktora sorun demişler. Hepsi aynı değil mi bu ampulun çocuklar için olanı da mı var? Kafam karıştı . Bu arada oğlumun öksürüğü 1 buçuk ayı da geçti ama hala özellikle gece ilk yattığında ve gündüz de ara ara oluyor. Sabah hafif gözleri çapaklı kalkıyor ve burnu tıkalı akmıyor da bali kıvamı geçtikten sonra tıkandı. Damlalar iliadin serum pek açmıyor. Öksürük ne kadar sürerse endişelenmeliyiz?? Şu rifadin (Malesef ) içen çocuk hatırlamışsınızdır. Eski mailden devam edemedim sormaya kalkmış.
|
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2012 Saat 22:30
Dvit 3 ampullerin hepsi ayni. Oksugun uzun surmesi onemli degildir. Oksurugu yapan hastalik onemli olabilir. Yoksa, atessiz baslayan Gripler e oksuruk; 1-1.5 ay surebiliyor.
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2012 Saat 17:12
Hayırlı günler Kadir Bey oğlumun 2 hafta önce kulağı ağrımıştı sonrasında normal grip seyretti şimdi düzeldi öksürük hariç o da geceleri olmuyor artık tek tük gündüzleri ama dolu dolu öksürüyor. Kulağının az duyduğunu söyledi bu süre zarfında serum f. ve iliadin dönüşümlü kullandım 2 haftadır. Ama gerçekten az duyuyor ve çoğu zaman söyledilkerimi tekrar ettiriyor. Telefon testi demişsiniz onu yaptık dediklerimizi tekrarladı aynen. Ama sağ kulağının duymadığını kendi söylüyor hep. Bugün doktorumuzu değiştirdik doğalcı olarak tavsiye ettiler başka doktora giitik. Kulağında baya sıvı birikmiş dedi bizi kbb ye yönlendirdi. Pazartesi gideceğiz. Zayıf ve solgun tenli olduğundan kan tahllili de verdi sonuçları pazartesi bildiririm. Ancak birkaç ilaç yazdı onları danışmadan vermek istemedim. Gliserin kulak damlası sabah akşam 3 damla, zaditen şurup sabah akşam bir çay kaşığı, ve sekrol yazmış onu hiç almadım bile. Bu ilaçları kullanmaya gerek var mı? Kulak damlası için endişelendim baya sıvı birikmiş yoğun kulak kiri var dedi. Eğer kulak zarı için oparesyon olacaksa kbb ci karar verebilir ancak buna dedi ama gerekebilir de dedi. Endişelendik baya. Ne yapmamız lazım:(:(
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2012 Saat 18:41
Orta Kulak hadiselerinde asla kulak damlasi verilmez. Tahminim, kulak kiri var ( sivi-mivi yok), ondan duymuyor ve kulak damlasini da bu yuzden verdi. Siz en iyisi bir Klinige gidin, "- kulak temizlenecekmis-" deyin, bakalim neler cikacak. Bu arada da hic bir ilaci kullanmayin. Kulak kirine "sivi" diyorsa, ya cok kotu niyetli, yada cok cahil.
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2012 Saat 20:10
Kulak kiri artı kulak sıvısı var zara baskı yapıyor dedi Kulak kiri yoğun dedi onu yazmayı unutmuşum yazdım zannediyordum. Gliserin kullansam kendisi temizlenmez mi yoksa illaki bi kliniğe mi gidelim ?
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2012 Saat 21:40
Kulakta kir varsa, kulak zarini goremez ki, orta kulakta sivi var veya yok diyebilsin. Eger kulak zarinda delik varken , kulaga herhangi bir sey damlatirsaniz, basiniz buyuk belaya girer.
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2012 Saat 23:03
Teşekkür ederiz Kadir Bey...Kafamız çok karışmıştı kime güveneceğimizi bilemez olduk. İstanbul da önerebileceğiniz bi doktor var mı?Bir de Kbb ye gittiğimizde kulağını temizleyelim derlerse ne diyeceğiz? Temizletmeyelim mi? İşitme testi yapmaya gerek var mı? Ya da şu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz? Hakkınızı helal edin çok soru sorduk. Hayırlı akşamlar...
|
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2012 Saat 23:38
Siz once o kulaktaki kirleri bir cikarttirin ( ister KBB de, ister bir Klinikte), isitmesi duzelmez ise, o zaman bir caresine bakilir.
|
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 10:55
  Hocam sonuçları bunlar kbb ye bu akşam gidiyoruz. Sonuçları değerlendiriseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
 Test Adı |
* |
Sonuç |
Birim |
Referans Değerleri |
|
WBC ----- |
|
9,96 |
10³/uL |
5,5 - 15,5 |
|
NEU % |
|
53,2 |
% |
25 - 60 |
|
LYM % |
|
35,6 |
% |
30 - 70 |
|
MON % |
|
8,2 |
% |
0 - 12 |
|
EOS % |
|
2,8 |
% |
0 - 5 |
|
BAS % |
|
0,2 |
% |
0 - 2 |
|
NEU |
|
5,3 |
10³/uL |
2,5 - 6 |
|
LYM |
|
3,6 |
10³/uL |
3 - 9,5 |
|
MON |
|
0,82 |
10³/uL |
0 - 1 |
|
EOS |
|
0,28 |
10³/uL |
0 - ,5 |
|
BAS |
|
0,02 |
10³/uL |
0 - ,2 |
|
RBC ----- |
|
4,3 |
10^6/uL |
3,6 - 5,2 |
|
HGB |
|
12,4 |
g/dL |
12 - 16 |
|
HCT |
|
36,5 |
% |
30 - 39 |
|
MCV |
|
83 |
fL |
76 - 90 |
|
MCH |
|
29 |
pg |
25 - 31 |
|
MCHC |
|
35 |
g/dl |
32 - 37 |
|
PLT ----- |
 |
442 |
10³/uL |
142 - 424 |
|
MPV |
|
8,6 |
fl |
6 - 11 |
|
PCT |
|
0,38 |
|
|
|
P-LCR |
|
13,7 |
% |
13 - 43 |
|
RDW-CV |
|
12,7 |
% |
11 - 16 |
|
RDW-SD |
|
37,7 |
fl |
37 - 54 |
|
DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ (UIBC) |
|
301 |
ug/dl |
112 - 346 |
|
DEMİR |
|
57 |
ug/dl |
50 - 120 |
|
IgE TOTAL |
|
30,9 |
IU/ml |
0 - 60 |
|
CRP |
|
2,1 |
mg/L |
0 - 3,3 |
|
SEDİMANTASYON (1.Saat) |
 |
41 |
mm/saat |
1 - 15 |
|
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 18:51
Antibiyotik gerekecek bir durum yok. Sedimantasyon, 12 saat acliktan sonra bakilmadi ise normal. Trombosit yuksekligi cok manidar degil.
|
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 22:17
Kadir Bey KBB ye gittik bu akşam. Her iki kulakta da sıvı birikmiş dedi kir çok azmış. Temizlenmelik bi durum yok dedi. %30 luk duyma kaybı olduğunu düşünüyorum dedi. Antibiyotik tedavisi verdi. 10 gün sonra tekrar görelim zara tüp takma işine ondan sonra bi 10 gün daha bekler o zaman karar veririz dedi. Şu ilaçları yazdı: Augmentin 400 2*1, Calpol (ateşi olmasa da verin dedi)2*1, Sudafed2*1, Ofuirune(yanlış da yazıyo olabilirim öyle bişey) burun damlası2*2. Ne yapacacağımızı iyice şaşırdık açıkçası Başka bi KBB uzmanına daha götürmeyi düşünüyoruz aynı şeyleri mi söyleyecek merak ediyoruz. Böyle durumlarda ne tavsiye ediyorsunuz? Şimdiden teşekkürler...
|
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2012 Saat 23:45
En azindan kulakta kir olmadigini anladik. Bu tedavi ile Oztaki borusu acilmaz. Siz 3 gun Iliadin ped. burun damlasini her iki burun deklgine damlatin, ondan sonrada hergun; 4 saatte bir (uykuda gerekmez) serum fiz. her iki burun deligine 10'ar damla damlatin, ikinci KBB ye ondan sonra gidin.
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 15:34
Hayırlı günler Kadir Bey öncelikle Allah razı olsun. Bugün kontrol için tekrar başka bi kbb ye gittik. Sıvı geçmiş dedi. Dediğiniz adımları izledim gerçekten de gün be gün düzeldi öksürük de kesildi gibi tek tük. Sadece Ab kullandık onu da kulak ağrısından hemen sonra ateş olduğu için riske atmak istemedim. (Ona da gerek yoktu dediğinizi duyar gibiyim ) Ne kadar teşekkür etsem azdır. Hocam bu sıvı sudafedle geçecekmiş güya vermediğim halde nasıl geçti ki değil mi? Niye habire bu tür ilaçları dayatıyorlar. Sizi tanımasam bu ilaçlar, alerji ilaçları, balgam sökücüler havalarda uçuşacaktı Bi tane gittiğimiz doktor astım teşhişi bile koymuştu çünkü . Tek sıkıntımız çok zayıf olması. Belki yapısındandır yapabileceğim bişey var mıdır bilmiyorum ama gelişim açısından endişe ediyorum. Herşey için tekrardan teşekkürler...
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2012 Saat 18:40
Gelismesi yonunden; et ve sut agirlikli besleyin.
|
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 09:47
Hocam bi arkadaşımızın bebeğinin kulağında sıvı birikmesi varmış. 2aydır geçmemiş. Bizde de olduğunu duyunca dün bizi aradılar. Bebeği 6 aylık iliadin kullanılabilir mi 6 aylıkken? Size sormadan kullanın diyemedim. Hayırlı günler...
|
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2012 Saat 18:03
Eger, cocugun "kulak agrisi" gibi bir sikayeti yoksa, bosversinler.Oyle 2 ay "su birikmesi" diye bir sey olmaz. Hani yuva cocugu olur, 15 gunde bir Grip olur, o zaman anlarimda, 6 aylik bebekte ne oluyor? Yoksa bu isin sonu hic gelmez, devamli doktora tasinirlar. Ilerde, eger burun tikanikligi olursa, once serum fiz. kullansinlar, yeterli olmaz veya kulak agrisi gibi bir durum olursa, o zaman Iliadin ped. damlaya gecsinler.
|
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 21:29
Hayırlı akşamlar hocam. Oğlumun öksürüğü yaklaşık 17-18 gün önce tamamen kesilmişti. Şimdi dün sabahtan beri ufaktan gene başladı ve bugün biraz daha arttı öksürüğü. Yastığına coldmix damlatıyorum dünden beri. İliadin de başladım. Bu akşam göğsününe mendil arasına viks koyup uyuttum şimdi. Ama bu ilk başlayan ve 2 ay süren öksürük gibi oldu balgamı çıkartamıyor sanki o şekilde öküsüğü. Başka bir sıkıntısı yok ateş, iştahsızlık, aktivitesinde yavaşlama, burun akıntısı gibi sorunlarımız yok çok şükür. 1. Ama bu kadar sık öksürük tekrarlamasının başka bi sebebi olabilir mi? Kan tahlili de vardı önceki sayafalar da herhangi alerjik bi durumu da gözükmüyor. 2. Evimiz halıfleks bunun etkisi olabilir mi? Bu arada oğlum kreşe de gitmiyor.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2012 Saat 17:51
Sik hasta olmasi; sik insan temasi ve mikrop kapmasi sonucu olusuyor. Bu tip allerjiler bu yasta cok erken. Normal Grip gibi tedavi edin.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2012 Saat 09:44
İlginiz için çok sağolun hocam ne kadar çok bilmediklerimiz varmış Allah razı olsun. Hocam inanın 2 hafta süresince kendine gelsin diye insan temasını azalttım zaten ne misafir alabildim ne kandim gittim ama birkaç kere market ve avm ye gittik mecburen bıracak bi yakınımız kimsemiz yok bu şehirde. Hep bu şekilde mi devam edeceğiz, önceki senelerde bu kadar sık hasta olmuyordu bu sene çok AB kullanmamız sebebiyle mi böyle oldu acaba? Ne yapacağımı şaşırdım inanın. Bir de oğlum bu gece sabaha kadar öksürdü diyebilirim. Balgam çıkartıyo artık farkedebiliyorum gıcık tarzında değil de dolu dolu öksürüyo. Gündüzleri arada bir öksürüyor fakat gece öksürüğünü azaltıp rahatlatmak için başka yapabileceğim birşey var mı?
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2012 Saat 18:18
Griplerin sureleri vardir, bu sureyi asla antibiyotik veya diger ilaclarla kisaltamazsiniz. Benim Grip icin anlattiklarimi kullanin. NOT: Lutfen artik ilave yapmayin, zira konu "Dvit3 kullanimi" oldugu halde nerelere geldik. Sonra yazilanlari bulmasi cok guc oluyor.
|
|