Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

arkadaslar nasıl yıkıyorsunuz bebeklerinizi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebek Bakımı
Forum Tanımlaması: Bebek Bakımı
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7306
Tarih: 26 Oca 2025 Saat 18:56

Konu: arkadaslar nasıl yıkıyorsunuz bebeklerinizi?
Mesajı Yazan: şeyme
Konu: arkadaslar nasıl yıkıyorsunuz bebeklerinizi?
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2008 Saat 13:11
arkadaslar merhaba.benim oglum 9 aylık ve dogdugundan beri kafasının yıkanmasından nefret ediyor.bazen kucagımızda bazende kedi küvetinin içinde yaptırıyoruz ama  tutmak çok zor oluyor.kafasına su döküldügü zaman kendini oraya buraya savuruyor.yardımlarınızı bekliyorum.tesekür edetim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: bıdık
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2008 Saat 13:22
merhaba canım..benimde aynı sorunum var önceleri çok güzel sessiz sakin banyo yaparken şimdi küvetinin içinde adeta yüzecek gibi çırpınıp duruyor küvetten çıkmak için kollarını bana uzatıp duruyor denge sağlayamayıp düşürecem diye korkuyorumPinch  hele kafasını yıkarken çıldırıyor benimkide 9 aylık ne yapmalıyım bilmem bizi aydınlatacak önerileriniz varsa seviniriz...Clown

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: kardelen
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2008 Saat 13:45
arkadaşlar benim oğlum 13 aylık  eşimle küvette yıkıyoruz.vücudunu yıkarken çok hoşuna gidiyor ama başına su dökünce kendini arkaya doğru atıyor sıkıca tutmaktan başka birşey yapamıyoruz.geçen yaz hergün bazende günde 2 defa yıkıyordum o zaman sorun yoktu.kış gelince haftada1-2 yıkıyoruz suyu unutuyor galiba ve korkuyor.yaz gelse antalyaya gitsek düzelir inşallah.

-------------
canım oğlum doruk

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2008 Saat 13:46
http://www.e-bebek.com/tools/ShowMeProductPic.aspx?ProductID=14360#" rel="no follow">
Bebek banyosu

Pilsan%20Bebek%20Yıkama%20Koltuğu
Arkadaşlar 10 aya kadar hatta şimdi bile birkaç kez bununla yıkadım bebeğimi. Çok kolay ama suyu dökerken kafasından değil, arkasından başlayın derim. Bir de banyoda en sevdiği müziği dinletirseniz işe yarayabilir. Hatta ben de son günlerde kafasından dökerken 1-2-3 diye sayıyorum hemen gözlerini kapatıyor. Anlıyor yani suyun geleceğini. Oyun şeklinde biraz daha kolay olabilir derim. Sevgiler.

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2008 Saat 16:49
Sanırım bütün bebeklerde aynı sorun vardır bence nefes alamayacaklarını düşünüp ani refleks yapıyorlar... Ben böyle bir sorun yaşamıyorum bende Duygu gibi suyu arkadan yüzüne çok az su gelecek şekilde yavaş yavaş döküyorum... birde öyle dene istersen Wink

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2008 Saat 19:49
Biz eşimle yıkıyorduk ilk zamanlarda,eşim tutuyordu ben yıkıyordum.Ama bebeğim ağladığı için ve eşimde kaynana gibi karıştığı içinLOLLOLLOLçok panik ve sinir oluyordum,birgün arayla yıkıyorduk sonra ben tek başıma yıkamaya başladım,kucağıma oturtuyorum oyun oynayarak yıkıyorum.Hem bebeğim sakin şuan ve bende huzurluyorum hergün yıkayabiliyorum en azından.

Mesajı Yazan: Hercai75
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2008 Saat 23:20
Arkadaslar benim oglum da kafasini yikarken cok korkuyordu, ama o aslinda 1 yasini astiktan sonra korkmaya basladi. Biz bunu söyle cözdük: Eline bir kese veya bir ufak bez verdim ve bununla ben saclarini yikarken gözlerini/yüzünü kapat dedim ve bu cok ise yaradi. Simdi 5 yasinda ve gecen seneye kadar bu yöntemle rahat banyo yapiyorduk. Birde sayi ile kafasini yikiyordum o zaman mesela 5 de veya 10 a kadar sayinca bittigini biliyordu. Bunlar sizin 9 aylik bebislerde uygulanabilirmi bilemem tabi. Birde cocuklar icin banyo oturaklari var. Gerci ben yurtdisinda kaliyorum, burda var ama kesin TR de vardir. Onlarin icine oturunca kesinlikle kayamazlar ve eline de oyuncak verince oyalanirlar.

Birde kafasini yikarken sifonla degilde bir kap ile kafasina su dökebilir, diger elinizle de yüzüne gelmesini engelleyebilirsiniz (kuaförlerin sac yikadiklari gibi). Böylece yüzüne az bir miktarda su gider.

Umarin isinize yarar yazdiklarim. Kolay gelsin arkadaslar.

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 00:59
çok sakin bir şeklde yıkamyı dene yavaş yavaş kafasınının arkasından doğru suyu dökmeyi dene yüzüne gelmeyecek şekilde ben ole yapıyorum çok hoşuna gidiyor gerçi hiç korkmaz sudan bz zor çıkarıyoruz banyodan ben çıkardıkça küvetten o tekrar girmeye çalışıyor kıyamet alanı gibi banyo çığlık çığlığa çıkarkenLOL

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 01:17
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

çok sakin bir şeklde yıkamyı dene yavaş yavaş kafasınının arkasından doğru suyu dökmeyi dene yüzüne gelmeyecek şekilde ben ole yapıyorum çok hoşuna gidiyor gerçi hiç korkmaz sudan bz zor çıkarıyoruz banyodan ben çıkardıkça küvetten o tekrar girmeye çalışıyor kıyamet alanı gibi banyo çığlık çığlığa çıkarkenLOL

LOLLOLLOLhastayım ben bu yağmura yaaaaClown

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 01:34
Benim kızım da kafasını yıkarken çok korkuyor, bende kafasının arkasından su döküyorum, bir elimle de yüzüne gelmesini engelleyecek şekilde tutuyorum Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 11:11
Benimki önündeki oyuncaklarla oynayana kadar yıkıyorum, sesini çıkarmıyor. Önceleri çırpınırdı, nefes alamıyormulş gibi yapardı ama sakin ve aynı şekilde devam edince alıştı. Bizim küvetin içine kendi küvetini oturtuyor, duş ile yıkıyorum. Suyu önden arkaya doğru veriyorum. Bir de bıcı bıcı şarkımız var onu söylüyorum banyoda sesim yankılana yankılanaLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: bıdık
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 12:47
sağolun arkadaşlar birde  yazdıklarınıza göre yıkamayı deneyim...Clown

-------------

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 17:01

aynı benim kızımda kafasına su döküldügünde acayip korkuyor nefes alamıcam zannediyor galiba ama benim bi arkadaşım yıkama koltugu aldı onun bebegi sevdi bende alıp denicem yoksa bi gün kesin düşürecem çocugu zaten  kızımın bu banyo huysuzlugu yüzünden her banyo sırasında eşimle ufak çaplı taryışmamız kesin oluyo çabuk ol ne biçim tutuyosun şimdi düşürecen SmileSmile valla daha iyi bi çözümü olan varsa yazsın kavga sesbebimiz artıkLOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 19:40
Orjinalini yazan: rüyabebek rüyabebek Yazdı:

aynı benim kızımda kafasına su döküldügünde acayip korkuyor nefes alamıcam zannediyor galiba ama benim bi arkadaşım yıkama koltugu aldı onun bebegi sevdi bende alıp denicem yoksa bi gün kesin düşürecem çocugu zaten  kızımın bu banyo huysuzlugu yüzünden her banyo sırasında eşimle ufak çaplı taryışmamız kesin oluyo çabuk ol ne biçim tutuyosun şimdi düşürecen SmileSmile valla daha iyi bi çözümü olan varsa yazsın kavga sesbebimiz artıkLOLLOL

Bebeğim 11 aylık olana kadar çok rahat kullandım canım banyo koltuğunu... Hemen al eğer bebeğin 11 aylıktan küçükse derim. Fiyatı da 6YTL.
Ay eşinle de kavga etmezsin bak süper olacak.Thumbs%20Up
Not : Firma ile hiçbir bağlantım yokturLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 21:40
Orjinalini yazan: HaYaL HaYaL Yazdı:

bende hastayim

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2008 Saat 23:03

bendeeeeeLOLLOLLOLçığlık kısmınaLOL

benimkide 10 aylıkken başladı korkmaya..küvetten kalkmaya çalışıyodu zor oluyodu..zaten küveti yere koyuyodum hem eğilip yıkamak zor oluyodu hemde küvetten su akmadığı için aynı suyun içinde kalması içime sinmiyodu bıraktım küveti..şimdi kucamda yıkıyom daha kolay oluyo bide evirip çevirip yıkamış oluyomLOLkafasını yıkarken mızıldıyo ama olsun o kadar zaten en son kafasını yıkıyom..suyu yavaş değilde birden döküyom diğer elimlede yüzüne engel yapıyom su bunaltmasın diye..

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2008 Saat 00:36
 6 aylık olana kadar küvet için file kullandım sonrasında oturtarak şimdi de duşakabinde yıkıyorum cok rahat ettim duşu da ona tutturuyorum guzel guzel keselene keselene yıkanıyor oğlumBig%20smile ama her bebek  gibi hala kafasından su dokerken irkiliyor bu gayet normal arkadasların dediği gibi suyu arka tarafından dokmeye calısın ve onunla konusun korkma ben burdayım cnm gozlerini ağzını kapa vs.Tongue

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2008 Saat 00:46
ben bunların hepsini denendimConfusedam sevmiyo sevmiyo seviyoConfusednefret ediyo sudanConfusedbeni öldürüyo bnyo yaptırana kadarConfusedkendinide mahvediyo benideConfuseddah ilk  elbisesini çıkarırken basıyo çığlığıConfusedve bitene kadar ağlıyoConfusedbi türlü alışamadı ne yapcm bilmiyomConfusedam burda sölenenlerin hepsini yaptım Confused

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2008 Saat 13:34

benimki çok tepkili değil banyoya ama bebekken daha çok sever gıkı çıkmazdı..sonra başından su dökünce huylanmaya başladı..gecenlerde banyoya havuz koydum sıcak suyuda doldurdum önce yıkadım sonra soktum havuzaBig%20smileağladı korktuı bende girdim alışana kadar neyse sonra zor çıkardımConfused

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2008 Saat 22:55
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

bende hastayim
bende size hastayım hele bebeklerinize off LOLClownClown

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2008 Saat 23:06

Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

bende hastayim
bende size hastayım hele bebeklerinize off LOLClownClown
ben çok korkuyom ondanEvil%20SmileOuchLOLLOLhele banyo merasiminide duyuncaLOLLOLtıpkısının aynısı sehaOuchOuchyağmur sehanın dişi haliOuchLOLben kesinlikle emin oldum artıkLOLLOL

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2008 Saat 10:58
canım benim kızım bir yaşında genede alıcam bi banyo merasimimizin kavgasız geçmesi adına teşekkür ederim tatlım haaa bu arada eminim firmayl bi alakan yokturLOLLOL

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2008 Saat 11:27
Orjinalini yazan: rüyabebek rüyabebek Yazdı:

canım benim kızım bir yaşında genede alıcam bi banyo merasimimizin kavgasız geçmesi adına teşekkür ederim tatlım haaa bu arada eminim firmayl bi alakan yokturLOLLOL
Şişşşşşt çaktırma yahuuuuLOLLOL

Mesajı Yazan: devrimtipi
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2008 Saat 11:32
Yine merhaba, yine banyo... Bebişlerinizi nasıl yıkıyorsunuz. Ben çok korkuyorum Kuzey düşecek diye banyoda. Çok hareket ediyor. Biz de duşakabin var, küvet yok.

Benim iki yöntemim var. 1. de o ayakta, ben yanında çömelmiş vaziyette. O sabun, şampuan, duş başlığı ile oynarken yıkıyorum. Eğilip kalkıp duruyor. Fıt fıt hareket ediyor. Allah korusun kayıp kafasını musluğa falan vuracak diye korkuyorum. Vazgeçtim bu yöntemden. Ayrıca belim kopuyor eğilmekten :(

2. de leğen gibi bir şeye su doldurup içine oyuncak falan koyuyorum. Kuzeyi de suya oturtuyorum. Ben de yanındayım tabi ki yine. o su ile cıp cıp yaparken yıkıyorum; bu sefer de suyun içinde kalan kısımlarını (bacak, popo Wink) düzgün yıkayamıyorum. Zaten bazen kalkası tutuyor yine.

Üf çok zor. Sanki banyo değil güreş yapıyorum.

Önerileriniz bekliyorum.
Sevgiler

-------------

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2008 Saat 11:38
merhaba bizdede duşakabin var .ben ilk zamanlar ona özle küvette yıkıyodum büyüdükten sonra duşakabinde yıkıyorum ayağı kayıp düşme tehlikesine karşı da bebekler için banyo süngerleri var önceden ona yatırıp yıkıyodum hala o süngerden kullanıyorum .. ilk başta oturarak başını yıkıyorum vucünü sabunluyorum sonra ayağa kaldırıp diğer taraflarını sabunluyorum ayağının altında sünger olduğu için kayma tehlikesi de olmuyor . güvenle yıkıyorum diğer türlü bende çok tedirğin oluyorum kayıp düşecek diye ..o süngerden tavsiye ederim .Wink

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2008 Saat 13:21
bene zehra gibi ilk küvetiyle sokuyordum duşakabine sonra kaymaz minderlerden aldım çok rahat ettim,zaten üstüne oturup sularla oynuyor Wink

-------------

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2008 Saat 13:54
Orjinalini yazan: nilay nilay Yazdı:

bene zehra gibi ilk küvetiyle sokuyordum duşakabine sonra kaymaz minderlerden aldım çok rahat ettim,zaten üstüne oturup sularla oynuyor Wink
Bende aynı şekilde yıkıyorum Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2008 Saat 13:59

ben de kaydırmazlardan kullanıyorum. ama 16 aylık oldu hala kendim yıkayamam. hala çok haraket ediyor. bir fıskiyeyi tutmaya çalışıyor, bir musluğu oynamaya.. yada raftaki şampuanlara ulaşmaya... 1 saniye durmuyor yaaaCryCryCry

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2008 Saat 14:14
kucukken legende yikiyordum ama simdi sandalyeye oturtarak yikiyorum. benim icin kolay oluyor, biraz egilmem gerekiyor ama napalim en iyisi simdilik bu.

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2008 Saat 23:12
Ben bebek sandalyesi aldım şu plastiklerden. Altta da kaydırmaz paspas var. Sandalyede turuyor kalkmak isterse kaydırmaz paspasa basıyor kaymıyor.

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2008 Saat 23:25
ben oğlumu kırk gün(ilk günden itibaren)kendim yıkadım.klozet kapagı oturmak için birebir önce yüzüstü dizime yatırdım sırtını köpürttüm sonra sırtüstü dizime yatırıp göbek kısmını yani ön tarafını yıkadım.en son yüzüstü dizime koyarak başını yıkadım.kırkının içinde her gün yıkamanın iyi olduğu söylendiği için bu yöntemle baktım çaresine.duştan çıkınca da şakır şakır her yerine bebeyaği hala da devam ederiz yağlanmaya

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2008 Saat 13:05
Zuhal yazın banyoya alıştı şükür bıcı bıcı diyo şimdi her banyonun önünden gecerkenBig%20smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat