Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Besin alerjisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=85003
Tarih: 11 Nis 2025 Saat 15:47

Konu: Besin alerjisi
Mesajı Yazan: Melike Ptgl
Konu: Besin alerjisi
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2025 Saat 10:24
Merhaba Hocam. Umarım iyisinizdir. Size bir sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olacağım. Benim 6 aylık bir bebeğim var. 3. Aydan beri Egzaması var yüzünde boynunda ve kollarında. Kan ve deri testi 3 aylıkken yapıldı alerji çıkmadı. Kakasında 3-4 aylık iken kan gördüm noktalar şeklinde. Ekgıdaya geçene kadar ishal şeklinde kaka yapıyordu biraz düzeldi. Ben süt ürünleri, yumurta, tahin, et tüketmiyorum. Bende zayıfladım bebeğim de kilo alımı yavaşladı. Tekrar test için başka hastaneye götüreceğim. Bana tavsiyeleriniz neler olur bu konu hakkında yardımcı olur musunuz? Diyet öneriyor musunuz? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2025 Saat 19:02
2008'den beri bu soru HERGUN SORULUYOR.. HIC OLMAZSA, DUN YAZDIGIM CEVABI OKUSA IDINIZ!!!!!

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2025 Saat 22:02
Sayın hocam evet bütün yazdıklarınızı ve makalenizi de okudum. Demek istediğim şu; kuruyemiş, asitli yiyecekler(domates,portakal) gibi alerjik besinler içinde mi aynı görüştesiniz? Hatta alerji doktorları eğer diyet yapılmazsa bu besinlerin alerjik durumu kişide ömür boyu geçmeyecek diyorlar bu konuda ki görüşleriniz nelerdir? Erkek bebek doğum kilosu 3650 6 aylık kilo 7750 kilo. Geceleri çok huzursuz kendini gererek ağlıyor çok çaresiz hissediyorum. 

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2025 Saat 22:50
   " Demek istediğim şu; kuruyemiş, asitli yiyecekler(domates,portakal) gibi alerjik besinler içinde mi aynı
 görüştesiniz? Hatta alerji doktorları eğer diyet yapılmazsa bu besinlerin alerjik durumu kişide ömür boyu
 geçmeyecek diyorlar"
Tamami palavra!!!
 Bu tip gidalara karsi allerjiler, SADECE, bebeklikten itibaren; steril bakilan, icme sulari ile banyo yaptirilan,
Banyo ve tuvaletleri sanki ameliyathane imis gibi steril tutulan, sosyetik bebeklerde olur! 
Ayrica da, bu gidalara karsi allerjilerin gelisebilmesi icin, bu sartlarda bakilan cocuklarda, seneler boyunca 
bu gidalarin alinmasi gerekir. 
Ama ne yaparsiniz ki, Turk doktorlari, Penisilin allerjisini bile bilmekten acizlerdir! 
Penisilin allerjisi de asla cocuklarda olmaz, seneler boyu cok sayida penisilin vurulan kimselerde olur VE
"Penisilin testi" diye de bir sey yoktur!! Sahis allerjik (Anaflaktik) hale geldiginde, test dozu bile oldurur!

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2025 Saat 23:19
Hocam egzama ve gece uyanmaları neye bağlıyorsunuz bebeğim evet hassas tenli ama bazı besinleri tükettiğimde sabahına çıkmayan yerlerinde de egzama çıkmış oluyor kıpkırmızı. Nemlendirici sürüyorum bazen locoderm uyguluyorum. Bebeklerdeki egzama neden oluyor peki ? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Saygılarımla. 

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2025 Saat 01:20
Ne malum; "egzema" oldugu??  Onun-bunun teshisine kanip da nasil "tavsiye" vereyim?
Dokuntulerin resmini gonderin. 

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2025 Saat 12:55
https://hizliresim.com/9o5s32c" rel="nofollow - https://hizliresim.com/9o5s32c  

Hocam böyle. Fotoğraflarda pek net değil ama boynu çok kızarık. Mercimek çorbası içtim kızardı gibi 

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2025 Saat 15:52
Hocam bir de bayramda çok kalabalıktı hastalık mı kaptı bilmiyorum burnu tıkalı ve akıyor 6 aylık bebeğimin ve nefes almakta güçlük çekiyor ciğerine inmemesi için ne yapmam lazım hafiften hapşırık var

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2025 Saat 19:18
Egzema degil! 
Sicak etkisi ile (veya emzirirken uzun sureli memeye temas halinde kaldi ise) olabilir.
Serin tutun, hergun banyo yaptirin, basi terlemeyecek kadar giydirin.
Gunde; 2 defa Hipokort merhem surun.

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2025 Saat 19:21
Grip sikayetleri icin, sadece burnunu gerektiginde; 10'ar damla Serum Fiz ile temizleyin.
Basucuna 2 damla ColdMix damlatin. Bir muddet sonra hiriltilari olunca da, uyudugunda, sicak buhar uygulayin

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2025 Saat 22:33
Hocam bir şey daha soracağım uyku hakkında. 3. Aydan beri bebeğim geceleri çok sık uyanıyor ağlıyor odasını değiştirdim, yatağını değiştirdim, emziriyorum, ısı nem iyi ama uyumuyor. Ağlayarak ve kendini kasarak uyanıyor şu sıralar ise emerken saçlarını çekiyor kafasını geri itiyor vücudunu itiyor uykuya geçmeye direnç gösteriyor. Bunlar neden olabilir hocam 3 aydır böyleyiz 

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2025 Saat 22:43
Odasi SERIN olsun. 

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2025 Saat 10:21
Hocam yeni başlık açmadım buradan soracağım. Hocam bebeğim erkek 6 aylık kutu sütü ile mi tadıma başlayayım yoksa bizim ineklerimiz var kendi yaptığımız yoğurt ve keçi sütleri var keçi yoğurdu var hangisinin sindirimi kolaydır ? Süt alerjisi dendiği için 3 aydır bende tüketmiyordum artık diyet yapmayacağım tavsiyeniz üzerine

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2025 Saat 10:22
Hocam birde sürekli gözleri kaşınıyor başı terliyor uyurken evimiz soğuk 22-23 derece 

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2025 Saat 19:36
Cok giydirmeyin, basi terlemesin diyorum siz HALA; "basi terliyor" diyorsunuz..
Benden bu kadar!

6 aylik oldu diye, ek gida baslamak zorunda degilsiniz. Anne sutu yetmediginda, "Kutu sutleri" ile baslayin.
Bu yasta, islem gormemis sut veremezsiniz. 
yogurt; her turlusunu tattirabilirsiniz, EGER, gerek varsa.
1- Ek gida ile ilgili yazilarimi okuyun. 
2- Yeni dogan ozellikleri ile ilgili makale ve Forum cevaplarini okuyun.
3- SAKIN, Turk doktorlarinin; "gida allerjisi" teshislerine inanmayin. Onlar her dokuntuye allerji derler!

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2025 Saat 20:30
Hocam dediklerinizi yaptım ama hala yoğun bir burun tıkanıklığı var. 6 aylık erkek bebek 7700 kilo. Burun akıntısı bar sadece nefes alamıyor 7 günü aşkın. 

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2025 Saat 04:03
Griplerde olur. ColdMix'e evam edin.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2025 Saat 09:26
Hocam oğlumun dili de böyle beyaz ve çilek görünüm sanki bakabilir misiniz 
https://hizliresim.com/i0gydbq" rel="nofollow - https://hizliresim.com/i0gydbq

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat