beta acil
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41593
Tarih: 29 Nis 2025 Saat 17:24
Konu: beta acil
Mesajı Yazan: earslan
Konu: beta acil
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2013 Saat 15:57
Yine merhaba hocam,
Bu sefer de 5 yaşındaki büyük kızım için soracağım.Yaklaşık 15 gün önce,bir gün boyunca geçmeyen aşırı kusma sebebiyle kızımı doktora götürmüştük.Doktor boğazına bakıp betadan şüphelendi ve kan tahlili ve boğaz kültürü istedi.Sonuçlar şöyle çıktı.
MİKRO CRP : 47
STREP A SWAB TESTİ : POZİTİF
RBC :5.49
HGB :10.7
HCT :33.3
MCV:60.7
MCH :19.5
RDW-CV :15.8
WBC :18.86
NEU% :78.3
NEU# :14.75
MON# :1.55
Kan sayımında sadece yüksek ve düşük olan değerleri yazdım.Doktor tahlil sonuçları çıkana kadar kusması için serum taktırdı ve hava verildi.Sonuçlar çıkınca beta olduğu anlaşıldı.ve 10 gün kullanmamız için macrol verdi.tam 10 günü tamamladık.Yalnız antibiyotiğin 7.gününde kızım kulak ağrısı şikayetiyle durmaksızın ağlamaya başladı.Doktorunun olmadığı bir saat olduğu için acile gittik.boğazının hafif kızarık olduğunu ,yalnız kulağında da kızarıklık olduğunu söyledi.Acilde novosef iğne yapıldı,dolven verildi.Ertesi gün devam etmemiz için de augmentin 400 verdi doktor.macrol kullandığımızı söyledim ama o kulağa etki etmez,dedi.ertesi gün ilacı kullandık.Ama iki antibiyotik birden kullanmak istemediğim için 9.gün tekrar kendi doktoruna götürdük.kulağında iltahapsız,içi su dolu bir şişlik olduğunu,dolven kullanmamızı ve macrolü de 10 güne tamamlamamızı,diğer antibiyotiği kullanmamamızı istedi.biz de öyle yaptık.Sonra sizin yazılarınıza rastlayınca 3 gündür kullandığımız dolveni bıraktık.Macrol zaten bitmişti.ve 5 gün sonra yani bugün kontrolü vardı.Sabah doktora gitmeden önce boğazım ağrıyor dedi.Doktor da muayeneden sonra hala geçmemiş diyerek tekrar boğaz kültürü istedi.Sonuç yine pozitif.Doktor antibiyotik kullanmanıza rağmen böyle olmaması lazımdı,dedi.Tek doz penisilin iğne verdi.Artık ne yapacağımı şaşırdım.Ağlamak istiyorum.Ne yapmalıyım?lütfen acil yol gösterir misiniz bana?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2013 Saat 18:57
Streptokoklarda; Penisilin veya Ampisilin turevleri kullanilir.. Ilk doktorun, Macrol( Klarid) vermesi, cahilligini gosterir..
En basitinden ve ucuz oldugundan, Largopen 250 verilebilir ama, gunde 3x1 verildiginden, Aug...in400 (Gunde: 2x1 oldugundan) tercuh edilebilir.
Esasinda kullanilacak ilac; Deposilin6-3-3 ignesidir. Bu igne, hem cabuk, hem uzun tesirli Penisilinler ihtiva ettiginden, hem; hemen tedavi baslar ( 12 saatte hastalik iyilesir), hemde 30 gun koruyucu olur.
Deposilin6-3-3 bulamazsaniz, Aug..in400, gunde2x1 olcek, en az 20 gun kullanin..
|
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2013 Saat 19:24
Teşekkür ederim hocam.Hemen gidip iğneyi yaptıracağız.
|
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2013 Saat 21:28
Hocam şimdi iğneyi yaptırdık.Yalnız piyasada deposilin 6-3-3 bulunmadığından deposilin 2.4 'den yarım yapıldı.Farkını bilmiyorum.Sizce uygun mudur?
|
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2013 Saat 22:37
O salakligi hala yapiyorlar demekki!!!
Deposilin2.4 yapildiktan 3 gun sonra etkisini gosterir. Yarim da yapsaniz, Deposilin6-3-3'un etkisini gostermez. Bu durumda, madem zaten igneyi oldunuz, bugunden itibaren 3 gun Aug..in400, gunde2x1 verinki, bu ilk 3 gun tedavisiz kalmasin.. 3. gunden sonra, Deposilin2.4 etkili olmaya baslayacagi icin, baska tedavi gerekmez.
|
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2013 Saat 23:32
Tamam hocam.Dediğiniz gibi aug..in 400 aldık.ve ilk dozunu verdik.3 gün devam edeceğiz.Bize ayırdığınız zaman ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2013 Saat 00:06
Ya hocam çok özür diliyorum.Çok uzun oldu artık ama bir türlü emin olamadım.Eşim nöbetçi eczaneden aldı ilacı.Dediğiniz ilacın tam adı AUGMENTIN-BID 400/57 MG FORTE mu?Bir de bu ilacın ölçeği 10 ml.Normal ilaç kaşıkları gibi 5 ml değil.Ben bu ölçekle bir doz verdim.Doğru değil mi?Vaktinizi aldığım için tekrar özür diliyorum.
|
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2013 Saat 18:30
Gunde 2 defa; 400mg alacak. Buna gore ayarlamaniz gerekir.
Eger; 5ml= 400mg ise, 2x5ml verin. 10ml=400mg ise, 2x10ml verin
Ilac fazla icildiginde zararli olmaz. Sisenin tamami icilse zehirlenme olmaz, sadece ilac telef olmus olur.
|
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2013 Saat 23:31
Evet hocam 5ml =400 mg imiş.İlk iki dozu fazla vermişiz.Neyse ki zararlı olmadığını söylemişsiniz.Teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 20:36
Hocam merhaba,
Yine rahatsız ediyorum.kusura bakmayın.Size güvendiğimiz için sadece size sorabiliyorum.
Maalesef 5 yaşındaki kızım geçen seferki beta başlarken olduğu gibi yine kusmaya başladı.İki ay içinde bu dördüncü kusma olayımız.beta da kusmayla başladığı ve tekrarladığı için artık çok korkuyorum.deposilin iğne olalı daha 10 gün olmadı.bir aylık iğneydi sanırım.tekrarlamış olamaz değil mi?Akşam beşte kusmaya başladı.10 dakika aralarla 8-9,belki daha da fazla kustu.ve karın ağrısından kıvranıyor.kusunca biraz ağrısı hafifliyor.ateşi henüz yok.ne yapmalıyım?tahlil falan gerekir mi?Doktor sebebi belli olmayan kusmalarda en çok bağırsak düğümlenmesi veya apandisitten korkarız demişti.Böyle bir ihtimalde ne gibi belirtiler olur?bir de kusmuğu köpüklü.hatta neredeyse sadece köpük haline geldi artık.Su an midesinde hiçbirşey kalmadığı için biraz da köpüklü sarı su gibi.telaştan çok karışık yazdım kusura bakmayın.
bir de 11 aylık kızım iki gündür ishal.ama yarım saate bir kaka yapıyor.Hem de o kadar fazla ki en azından iki seferden birinde mutlaka sırtına kadar çıkıyor.çok da fazla pişiği var.tabi ishal de olunca daha da artıyor.kusma daha önce başladı.ama arada bir oluyor.üç gündür günde bir iki sefer gibi.beklemeli miyim?
------------- Arslan
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 22:44
Mumkun degil, ayricada, "Her kusma" Streptokok degildir.
ATES + AGIZDA KOTU KOKU + DILDE PAS olacak, bunlara ilaveten, bulanti ve kusma olacak..
" -Doktor sebebi belli olmayan kusmalarda en çok bağırsak düğümlenmesi veya apandisitten korkarız demişti.- "
YANI; bu yarim bilgili cahillerin, hangi sacmaligini once duzetsek!!!
1-Barsak dugumlenmesi; 5-10 senede bir gorulebilecek bir durum.. Ayricada, alt taraftan, yellenmesi ve kaka yapmasi olan bir cocukta, ASLA barsak dugumlenmesi DUSUNULMEZ!!! (1.Kaide)
2- Apandisit'te, kusma, en son olusan bulgudur. Once gobek etrafinda bir agri olacak, sonra bu agri, sag-alt bolume kayacak, sahis dik duramayacak, ates cikacak,bulanti baslayacak, ancak bundan sonra, Apandistte, kusmalar olur. (2.Kaide)
Zaten bu saate kadar, Apandisitli hasta, coktan ameliyata girmis olmalidir. Gec kalinanlarda, kusmalar gorulebilir...
Kaka yapiyor veya yellenmesi varsa, Devamli olan karin agrisi yoksa, bu hastaliklarin hicbiri yok demektir..
AMA, gaye baska... Akli sira istiyorki, her karni agriyan doktora kossun... Bu tip kusma ve ishaller, streptokok'u degil, gidalardan mikrop kapildigini gosterir. SAKIN ilac vermeyin.
Ishal basladiktan sonra; kusma devam ederse, bu "Rotavirus" gibi, virutik bir ishali gosterir..
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:00
Hocam bugün hiç kaka yapmadı.yellenmesi de yok.karın ağrısı kustuktan sonra biraz hafifliyor.sonra yine artıyor.5 satten fazla oldu.Hala devamlı kusuyor.Artık koyu sarı bir hal aldı kusmuğu.Peki gıdalardan alınan mikrobun sebep olduğu kusmalar ne kadar devam eder?İlaç vermiyoruz.yapılacak başka bir şey var mı?
------------- Arslan
|
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2013 Saat 23:21
1- EGER, barsak dugumlenmesi varsa, alttan hic; gaz-gaita cikarmaz, kusma ile once, gidalar, sonra mide suyu, arkasindan safra ve en sonunda kaka kusmaya baslanir. Eger 8 saatten beri, HIC, alttan gaz-gaita cikarmadi ise, bir hastaneye gidin.
2- Genellikle; ishal baslayinca, kusma gecer. Tedavi gerekemz, sadece bol su verin.
3- Ishalden sonra; kusma devam ediyorsa, bu "Rotavirus" gibi ViRAL BIR ISHALDIR.... Su kaybi tehlikesi vardir./ Emedur100 fitil ile kusmayi durdurmaya calisin, yoksa Serum takilmasi gerekir..
Her 3 durumda da, SAKIN; Ilac, bilhassa ates-agri giderici ilac kullanmayin..
|
|