Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anne sütü miktarı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6326
Tarih: 17 Nis 2025 Saat 11:55

Konu: anne sütü miktarı
Mesajı Yazan: defne1
Konu: anne sütü miktarı
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2008 Saat 11:42

2 aylık bebeğim için süt sağıp bırakmak istiryorum. 100 cc yeterlimidir?  cevaplarsanız çok sevinirim. Dr mama miktarının 90 cc olmasını önerdi ama mama daha kıvamlı süt daha mı çok olmalı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2008 Saat 12:27
Canım bu konu başlığını "Doğum sonrası" diye bir başlık var oraya yazarsan daha doğru olur. Büyük ihtimalle medaratör arkadaşlar yazını oraya taşıyacaklardır.
Hem ben bu konu başlığında buna benzer birşey okudum orda bulabilirsin istersin Wink

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2008 Saat 12:34
Canım evet başlığın yanlış yerdeydi, sorunu buraya taşıdım Smile
Canım her bebek farklıdır aslında, deneyerek görebilirsin, bir gün evdeyken 100 cc sağıp ver, eğer tamamını içiyorsa o kadar bırakırsın, bence de 100 cc yeter diye düşünüyorum

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2008 Saat 12:54
Kaç saatliğine evden ayrıldığına bağlı. Ben 300 cc bırakıyorum her gün.

Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2008 Saat 22:51
ben dışarı çıkarken 150 bırskmıştım kızım hepsini bir kerede içmişti  3 saat sonra döndüm beni emmedi 2 saat sonra ancak beni emmişti bebekler 2 aylıkken genellikle 50ile 60 cc 2 saatte bir içiyorlar bence ona göre hesaplayıp koy  denemelisin Wink

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesajı Yazan: defne1
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2008 Saat 21:28

cevaplar için teşekkür ederim

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2009 Saat 15:21
ohhh şükür burayı buldum LOL

kızlar acil sorum var Pig

benim oğlan bugün tam 3 aylık oldu.
sabah 8 de enzirip çıkıyorum. 2 saatte bir de biberonla süt içiyo akşam 6 da evdeyim aç oluyo ve beni emiyo.

yani sorum şu

saat 10da 100 cc
saat 12 de 100 cc
saat 2 de 100 cc
saat 4 de 100cc

toplamda 400cc içmiş oluyo bazen 300 ile kalıo çok uyursa...

1 öğünlük süt miktarı 3 aylık bebek için uygunmudur?
benim oğlan biberonda süt bitince daha yokmu diyomuş LOL napam bukadar çıkıo işte diyom bende Confused

sizin fikirlerinizi öğreneyim normal mi süt miktarı annemler bu sabah aklımı bulandırdı. neymiş oğlan aç kalıyo galiba diyolar gıdığımız çok vardı şimdi azalmışmış boyu uzadı diyom yok inanıyolar sosis bacaklar artık sosis değil 1 haftada göbüş şiş olan torun şimdi düz müş vs... bide buna stres yaptım Tongue

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2009 Saat 17:32
Ben de bu aralar bu konuyu araştırıyorum deneyimli değilim ama okuduklarımı kısaca paylaşayım belki işine yarar Smile
Esas olan bebeğin günlük toplamda aldığı süt miktarıymış öğünde aldığı değilmiş bunuda belirleyen bebeğin kilosuymuş mesela bebeğin 6 kiloysa günlük en az 600 cc anne sütü almalıymış valla ben okuduklarımın yalancısıyımBig smile Umarım faydam dokunmuştur

-------------

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2009 Saat 21:47
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

ohhh şükür burayı buldum LOL

kızlar acil sorum var Pig

benim oğlan bugün tam 3 aylık oldu.
sabah 8 de enzirip çıkıyorum. 2 saatte bir de biberonla süt içiyo akşam 6 da evdeyim aç oluyo ve beni emiyo.

yani sorum şu

saat 10da 100 cc
saat 12 de 100 cc
saat 2 de 100 cc
saat 4 de 100cc

toplamda 400cc içmiş oluyo bazen 300 ile kalıo çok uyursa...

1 öğünlük süt miktarı 3 aylık bebek için uygunmudur?
benim oğlan biberonda süt bitince daha yokmu diyomuş LOL napam bukadar çıkıo işte diyom bende Confused

sizin fikirlerinizi öğreneyim normal mi süt miktarı annemler bu sabah aklımı bulandırdı. neymiş oğlan aç kalıyo galiba diyolar gıdığımız çok vardı şimdi azalmışmış boyu uzadı diyom yok inanıyolar sosis bacaklar artık sosis değil 1 haftada göbüş şiş olan torun şimdi düz müş vs... bide buna stres yaptım Tongue

sibel kıııııız bu miktarlarda bahsettiğin ne sütü.

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2009 Saat 22:15
sibel sen etrafını takma gülüm eğer gerçektende o sütü içiyorsa kırkbin kere maşşalah canım daha ne kadar süt üreteceksin allah nazardan saklasın inş.

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 10:21
tübay canım anne sütü işyerinde sağıyorum ertesi gün içiriyolar sıraya uygun bi şekilde...
nurten içiyo o sütü daha yokmu diyo annemlerde dahada ver yetmiyosa mama ver diyolar emzirirkende böyleydi saatler ozaman da ses etseler ya Tongue
gülsen siteden duygu modumuzda aynısını dedi en az kilosu kadar dedi 24 saatlik öğünü bizimki o miktarı geçiyo tahminlerime göre...

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 11:08
Kontrolünde bir de doktoruna sorarsınız oda bir fikir verir ama bence yetiyordur hiç aklın kalmasınWink Sen sağmaya devam etLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 11:37
bencede yetiyo ama ahhh şu büyüklerTongue

-------------

Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 12:40
Canim bencede yetiyordur, bosver kafani böyle seylerle mesgul etme, sütün dahada azalmasin stresten dolayi.Sen bol bol su tüketmeye devam et bol bol sütün olucaktir insallah.Hem zaten bebekler büyüdükce ilk dogdugu andan itibaren olan sislikler azaliyor.Gidiklar filan ondan gidiyordur yani :))))

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 00:06
ah keske benm de 300 400 ml sütüm olsa yeter oğluma
ben de süt sagıp bırakıyorum..10 gibi gidiyorum 4 gbi dönüyorum..bu surede genelde 150 ml civarında bi sütüm çıkıyo..bi kez sagabiliyorum gun içinde..oğlum da ertesi gun  o kadar iciyo..daha fazla olsa içicek muhtemelen ama yok malesef..mama da vermek istemiyorum emmezse die..ama bu aralar sanki kilo alımı azaldı gibi..kafama takılıyo..sizce mama takviye etmeli miyim?

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 11:47

oğlun kaç aylık?

gün içinde 6 saat yoksun bence 2 defasağ sütünüBig smile kesin çıkar daha fazla...

bu arada dün kontrol vardı dr sordum 1 öğünde 100-150 arası içmeli dedi 100 az dedi. gerekirse mama takviye edin dedi. ben o doktoru sevmedim mama dedi yav Tongue ve ben mama dediklerinde sinir oluyorum.

kadir beye sordum bakalım o ne dicek Big smile
kadir hocam az derse inanırım yoksa drlara güvenim azaldı LOL

-------------

Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 12:43
sibelcim o da mamacı doktorlardan herhalde Angry takma kafana eminim kadir bey sana net bir yanıt verecektir bana da çok dediler yok su ver çocuk susuz yok mama ver ama ben 6.5 ay sadece anne sütü verdim aynen devam et arkadaşım bozma moralini hem gürbüz çocuk çok sağlıklı diye de bişey yok kiWink bol sütlü günler Smile

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 15:22
Kilo alımı  nasıldı iyiyse sakın mama verme bende yarın gidicem doktora bu ay sütüm azaldı gibi geliyodu bana bakalım ne çıkacakBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 16:30
Sibel İnternetten şöyle bir tablo buldumbir bak istersen;

Aylara Göre Anne Sütü Öğün Sayısı

Ay
Öğün
Miktar-Öğün
Toplam
1
6-8
60-90
600
2
6-7
120-150
750
3
5-6
180-210
900
4
4-5
180-240
900
5
4-5
210-240
1026
6
4-5
210-240
1156

Yukarıdaki miktarlar, çocuğun doğum ağırlığına ve annenin süt miktarına göre değişir.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 19:52
3
5-6
180-210
900
sağol canım.

3 aylık bizimki 24 saatte 10 yada 11 defa emişiyoz eğer doğru ise ben tahminen 100cc den hesaplasam 1100cc eder 200 cc fazladan içiyo aslında normal...

kilo geçen ay 5900 idi şimdi tam 7 kilo

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 20:37
1 kilonun üstünde almış daha ne olsun sen gönlün rahat bir şekilde git işyerine bol bol sütler olsun inşallahBig smile

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 20:52
inşallah canım hepimize Approve

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 12:52
kadir beye sordum anne sütüne devam dedi ama miktarı siz belirlemeyin deneme yanılma yöntemiyle çocuk belirlesin dedi. bir müddet mama ilavesi sonra 4. ayda kutu sütlere geç dedi

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2009 Saat 23:56
Benim oğlum bu ay sadece 800 gr almış sütümün azaldığını düşünüyordum ama doktorum her çocuk iştahı ölçüsünde emer ve her bebeğin annesi kendi çocuğunun istediği kadar süt üretir dedi moralini bozma emziemeye devam dedi bende artık kafama takmıcam bu süt işiniCry 

-------------

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 12:22
benim bebişim 28inde 3. ayını bitircek 6 kilo olmuş en son..gunde 2 kez sagmaya vaktim olmuyo..emzirip işe geliyorum..işlerimi toparlayıp eve gidene kadar 1 kez zor sagıyorum..eve gider gitez de yine emziriyorum..2 kez sagmayı denedim ama olmuyo pek..hem süt olmuyo hem vakit..emzirip geldigim icin bi iki saat bekleyip sagıyorum soonra yine gögdün dolması bi iki saati buluyo bu sefer sagınca eve gittigimde emzirmeye süt kalmıyo..o yuzden bir seferle kalıyorum ama bu sefer de süt az oluyo bebişe..120 ml civarında gunluk bırakıyorum..bi ogundde içiyo..mama takviye etmek de istemiyorum..kilosu az gibi ama saglıgı keyfi yerinde..huysuz değil..doymasa huysuz olur gibi geliyo bana

Mesajı Yazan: rukiye22
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2009 Saat 16:06
arkadaşlar bilenler yardımcı olabilir mi
bebeğim şu an 2,5 aylık 4 aylık olduğunda çalışmaya başlayacağım anne sütü alabilmesi için şimdiden sağıp dondurucuda saklayacağız.yardım istediğim ilk konu bebeğim emdikten sonra ben kalanımı sağmalıyım birde sabah 8den 3 buçuğa kadar ben olmayacağım kaç defalık süt bırakmalıyım

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2009 Saat 17:21
Merhaba,

Şu başlıkta süt sağımı ile ilgili sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz:

http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6147&title=sagilmis-sutun-kullanimi - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6147&title=sagilmis-sutun-kullanimi

Mesajı Yazan: fundaefe
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2010 Saat 11:48

arkadaşlar meraba ben yeni üye oldum benim bebeğim 4,5 aylık günde 800 ml içiyor bana az geliyordu mama düşünüyordum ama şimdi idare eder gibi geliyor aslında kafam çok karışık anne olmak çok güzel ama bi o kadar da zor aslında bi tek bebeğinizi ve kendinizi dinliceksiniz çevrenin etkisinde kalmadan o zaman her şey yoluna giricek galiba

Mesajı Yazan: HİLAL DUYGU
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2010 Saat 13:57
MERHABA BENİMDE DOKUZ AYLIK OĞLUM VAR AMA BENDE MAMA VERMEMEK İÇİN COK DİRENDİM MAMA YERİNE ANNE SÜTÜN VARSA BENCE DEVAM ET KİMSEYİ DE KAFAYA TAKMA BEN EMZİRİCEM DEDİM YAPTIM HERKESLE TARTİŞTIM YOK BU COCUK DOYMUYOR YON BİLMEM NE AMA HALA DA EMZİRİYORUM GÜNDÜZ İŞ YERİNDE SÜT DE SAĞIYORUM AKŞAM DA OĞLUM BENİ ÖYLE BİR KARŞILIYOR Kİ MAŞALLAH EMECEM DİYE :) ÇOK TATLILAR YA SEN BEBEĞİNİ VE KENDİNİ DİNLEMEYE DEVAM ET FUNDAEFE BENDE YENİ ÜYE OLDUM BU ARADA :)

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2010 Saat 14:14
Hilalcim aramıza hoşgeldin bir tanem
allah bağışlasın yavrunu. çalışan bir anne olarak emzirme konusunda gösterdiğin çabayı takdirle karşılıyorum bende 5 aylıkken oğlum göreve başladım ve 19 ay emzirdim inşallah sende doya doya emzirirsin yavrunu

Canım forum kuralları gereği mesajlarında küçük harf kullanman gerekiyor.

Mesajı Yazan: HİLAL DUYGU
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2010 Saat 14:22
tamam hülyacığım teşekkür ederim
inşallah bende emziririm bende 4,5 aylıkdı kuzumu bıraktım işe başladım biz sabaha kadar beraber eme eme uyuyor işte ayrı yatamıyoruz ama bende sonra işe geliyorum senin oğluşun kocaman olmuş maşallah :)))

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2010 Saat 15:16
Alperde öyleydi Hilalcim emişirken uyumayı severdi o dönemden beri hala birlikte uyuyuyoruz koca kuzumla. ayrılamadık o dönemden kalan alışkanlığımızdan. senin yavrunda inşallah alper abisi gibi olacak böyle arkadaşım. zaman nasıl geçiyor vallahi anlamıyorum oğlum olduktan sonra

Mesajı Yazan: fundaefe
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2010 Saat 20:34
ne güzel sen hiç mama vermemişsin hilal gündüz sağdığın süt miktarı ne kadar oluyor ben günlük 800-850 ml sağıp verebiliyorum o da az gibi geliyor gerçi efe onuda zorla içiyor ama ben endişe ediyorum işte

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat