kayınvalideyle bir yaşam
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Evlilik & İlişki
Forum Tanımlaması: (Evlilik & İlişki)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4990
Tarih: 08 Haz 2025 Saat 03:17
Konu: kayınvalideyle bir yaşam
Mesajı Yazan: hilal
Konu: kayınvalideyle bir yaşam
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2008 Saat 20:55
Kayınvalide’yle Bir Yaşam
Onu seviyorsunuz. Ama unutmayın, bir de ortağı olacak: kayınvaldeniz. Eğer evliliğinizin başında dikkatli davranır ve müstakbel “anneniz”le yakın bir ilişki kurmayı başarırsanız, eşinizle olan birlikteliğiniz de daha sorunsuz olacaktır...
Belki farkettiniz, belki de çok yakında farkedeceksiniz... Eşinizin hayatındaki en önemli kadın belki sizsiniz ama en az sizin kadar önemsediği bir başkası daha var! Eşinizin annesine duyduğu saygı ve sevgi, dozunu aştığında evliliğiniz gölgelenebilir. İlişkinin dengede kalabilmesi içinse her üç cephede bir takım fedakarlıklar yapılması esastır. Ne yazık ki kültürümüzde, kadınların üzerlerinde en etkili olduğu erkekler, oğullarıdır. Osmanlı sarayından bu yana devam eden bu gelenek, belki kentlerde yerini daha modern bir tarza bıraktı ama hala anadolunun bir çok yerinde devam ediyor. Ve, anne bu ayrıcalığından kolay kolay vazgeçmek istemeye bilir. Her iki kadının da, farklı biçimlerde olsa bile hemen hemen aynı oranlarda sevdikleri bir erkeğin paylaşılaması güç olacak, her ikisi de onun yaşadığı evde hakimiyet kurmak isteyeceklerdir. Böyle bir durumda, kendinizi bir anda yalnız ve sıkıntılı hissetmeye başlayabilirsiniz. Ama bilmelisiniz ki, müstakbel eşiniz sizden daha zorlu dakikalar yaşayacaktır. Zira , o taraf tuttuğu taktirde diğeri kendisinden uzaklaşmaya, sıkıntı duymaya başlayacaktır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak, eşinizi tercih yapmak zorunda bırakmamak ve kendi ruh sağlığınızı korumak için bazı önlemler alabilirsiniz.
Neler yapmalısınız? · Öncelikle ilk şartınız, ayrı bir evde oturmak olmalı. Her ne kadar bütün bir ailenin bir arada olmasının avantajları olsa da, kayınvalidenizle aynı çatıyı paylaşmanız ikinizin de birbirinize olan duygularının değişmesine yol açabilir. · Eğer aile bütçesi böyle bir duruma olanak tanımıyorsa, sizinde bir takım haklarınızın olduğunu eşinizin ailesine kabul ettirmelisiniz. Size söylenenleri yapıp, sonra bunlardan sürekli şikayet etmek, durumu sadece kötüleştirmeye yarayacaktır. Bu yüzden bir takım arzularınız varsa ilk günden bildirmelisiniz. · Arada bir takım tatsızlıklar ve gerginlikler yaşayabilirsiniz. Ne de olsa, o insanla tıpatıp aynı biçimde düşünmenizin imkanı yoktur. Bu yüzden olayları karşınızdaki insanın açısından da görmeye çalışmalı, herhangi bir durum size uygun olmadığında bunu derhal mantıklı bir biçimde konuşarak halletmelisiniz. · Ve en önemlisi, olan biteni eşinize şikayet ederek anlatmak yerine kendiniz çözmeye çalışmalısınız.
Kayınvalide’nin dikkatine Gelin-kayınvalide ilişkisinin yürümesi için, kayınvalideye de pay düşecektir. Onun da bazı noktaları aklında bulundurmasında yarar vardır. · Gelin, farklı bir ailede ve değişik biçimde yetişmiş olabilir. Bu yüzden kayınvalideye ters gelen bazı davranışları o farkında olmadan veya öyle alışmış olduğu içn yapabilir. Bunları anlayışla karşılamak veya tatlı bir dille konuşmak çözüm olabilir. · Aileye yeni katılan bir genç kadına birden bire ”evin kızı” muamelesi yapmak ve onu sahiplenmek doğru değildir. Eğer o kayınvalidesini “anne” diye çağırmak istemiyorsa ve daha mesafeli bir tavir takınıyorsa, bunu yadırgamamak lazımdır. · Kayınvalide, bir zamanlar kendisinin de bir gelin olduğunu unutmamalı ve çektiği sıkıntıları hatırlamalıdır.
Damadın tutumu Anlayış ve saygı, ilişkilerin yürümesinde en önemli faktördür. Gelin kayınvalide ilişkisinin yürümesi için damadın da arabulucu rolü oynaması gerekir. · Özellikle her iki kadının da birbiri hakkında bir takım şeyleri kendisine anlatmasına izin vermemelidir. · Kesinlikle taraf tutmamalı ve aşırı tepki göstermemelidir. Hiç kuşkusuz yeni bir yaşama, daha önce hiç tanımadığınız kişilere alışmanız kolay değildir. Ama unutmayın, biraz özveri, sıcak bir aile ortamı yaratmanız için yeterlidir.
|
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2008 Saat 21:08
Süper bir yazı ve çok ders var sağol canım
|
Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2008 Saat 23:51
Kayinvalidemle yasamiyorum yasamakta istemem yani."Ev ev üstüne kurulmazmis" Istisnai durumlar haric tabii
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 09:51
kayınvalidemle yaşamıyorum fakat kayınvalidem gelinlerine hiç karışmaz.Çünkü kendisi kayınvalidesinden çok çekmiş.
|
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 09:53
Kayınvalidemle yaşıyorum eğer onu kaynana gibi görmezi kendi annenden ayırt etmezsen, saygıda kusur etmezsen o da seni kızı gibi görüyor ve geçinmek hiç te zor olmuyor
tecrübe konuşuyor  
|
Mesajı Yazan: balamut
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 12:02
ÇOK GÜZEL BİR YAZI ÇOK BEĞENDİM SAĞOL
------------- http://www.dumex.com.my" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: aylin&deniz
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 15:13
bende kayınvalidemle yaşamıyorum herkes üstüne düşeni yapsa zaten hiç sorun çıkmaz paylaşımın için sağol
------------- http://lilypie.com" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 15:33
ben kaynanala eve gelin geldim hiç kolay olmadı alışamadım..
aslında olmayacak bişey değil ama evin içine dışardan müdahale edilmemesi gerekiyo..yalnız ayrı eve cıkana kadar eşimle hiç rahat olamadım evliliğimin en güzel zamanlarını yaşayamadım diyebilirim 
|
Mesajı Yazan: hoşseda
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 16:10
Mesajı Yazan: SAFRANECEMASKIM
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 17:33
ben kaynanamla oturmuyorum oturmayıda düşünmüyorum çocuk falan bi yere kadar hikaye hepsi
evlenmeden önce kaynanam naparsa yapsın ben güleryüzlü olunca oda yumşar diye inat etmiştim
boşunaymış ağzımla kuş tuttum defalarca ama yinede fayda etmedi iş çok saçmalaştı
zaten bu saatten sonrada naparsam yapıyım yaranamıycağımı bildiğim için artık hiçbişey yapmıyorum zaten terbiyesizleşti çünkü öyce hatta terbiyesizlik de değil insafgsızlaştı
yani demem oki olmaz
çok dertliyim bu konuda arkadaşlar çok ama artık olanı biteni anlatmaktan sıkıldım sanırım içimdeki sıkıntıyı anlamışsınızdır
|
Mesajı Yazan: ismigul
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2008 Saat 18:56
çok şükür.. benim hayatımda bu yazıyı okuyupta ders almam gerekecek bir durumum olmadı..
gelin - kaynana diyaloğuna hiç girmedik..
O beni "nazlı kızı", ben O'nu "annem" bildim..
anlayış ve empati diyorum arkadaşlar.. 
------------- Özgül'ün annesi
|
Mesajı Yazan: aylin&deniz
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2008 Saat 12:14
ne mutlu sana ismigülcüm.
""anlayış ve empati diyorum arkadaşlar..  "" demişsin ama bende hep savunuyorum bunlar tek taraflı olmaz diye. ne güzel valla özendim şimdi size allah bozmasın
------------- http://lilypie.com" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: karmen42
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2008 Saat 19:48
slm arkadaşlar
bende kayınv.yaşıyorum.herkes haddini bilirse problem olmaz.ama asıl iş büyüklere düşüyor.onların hoşgörülü olmayı bilmesi lazım.tabi bizimde saygılı olmamız....
|
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2008 Saat 23:51
aylin&deniz Yazdı:
ne mutlu sana ismigülcüm.
""anlayış ve empati diyorum arkadaşlar..  "" demişsin ama bende hep savunuyorum bunlar tek taraflı olmaz diye. ne güzel valla özendim şimdi size allah bozmasın |
kesinlikle hakolısın.. tek taraflı olmaz.. gerçekten şanslıyım, inanırmısın, ayı anda aynı şeyleri düşünürüz ve ikimiz de ince fikirliyizdir.. malum gelin-kaynana OĞLAK burcu olursa EMPATİ daha kolay oluyo..
|
Mesajı Yazan: tugbayusuf
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2008 Saat 02:55
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2008 Saat 23:53
itiraf etmek güç.. kendime bile..
neden bilmiyorum ama o kadar iyi anlaşmamıza rağmen ben de kızımı bazen babaannesinden kıskanıyorum..
hep benim kucağımda olsun, en fazla beni sevsin istiyorum..
ve evet ben de bunları yazarken, hatta hissederken utanıyorum..
ama benimki sanırım ücretsiz iznim bitince işe başlayacak ve O değerlimi bırakacak olmamdan kaynaklanıyor,
kızımın sadece ilk yılında her saniyesini birlikte yaşayacağımı bildiğimden bir anını bile kaçırmak istemiyorum.. 
|
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 15:37
evet haklısın aslında ortak bi duygu bu sanırm bende çok kararsızım işe başlayıp başlamamak konusunda kime bırakacaksınn??
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 20:24
ismigul Yazdı:
itiraf etmek güç.. kendime bile..
neden bilmiyorum ama o kadar iyi anlaşmamıza rağmen ben de kızımı bazen babaannesinden kıskanıyorum..
hep benim kucağımda olsun, en fazla beni sevsin istiyorum..
ve evet ben de bunları yazarken, hatta hissederken utanıyorum..
ama benimki sanırım ücretsiz iznim bitince işe başlayacak ve O değerlimi bırakacak olmamdan kaynaklanıyor,
kızımın sadece ilk yılında her saniyesini birlikte yaşayacağımı bildiğimden bir anını bile kaçırmak istemiyorum..  | Canım bu hisler hepimizde var ve dile getirmiyoruz bence. Sen yalnız olmadığını bil ama bende kıskançlık kalmadı. Bir süre sonra geçecek bak inan ben de o konuda çelişki yaşadım. Şimdi ise çalışmaya başladığım zaman ücretsiz iznim bitince kreşe vereceğim ve inan daha huzurlu olacağım. Kıskandığım için değil, kızımın şımarıp otoritemi koruyamam diye korktuğum için sadece. Biraz kaldı bu kıskançlık hislerinin geçmesine inan bana. Benim 6 ay sürdü ama şimdi geçti.
|
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2008 Saat 23:00
Mesajı Yazan: poyraz
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 16:47
Bende kayınvalidemle oturmuyorum ama çok karışır hele Poyraz doğduktan sonra daha sinir bozucu hale geldi.Şu kadarını söliyim''çocuğumuza çok güzel bakıyosun teşekkür ederim sana''diyecek kadar saçmaladılar.Sanki bakıcıyım.Mecburen bende işe başladığımda ona vericem ne yapıyım buyüzden hergün eşimle birbirimize giriyoruz.8 aylık bebeği kreşe vermeyede korkuyorum gerçi o yaşta alıyolarmı onuda bilmiyorum.3 yaşına kadar dayanıcaz artık
------------- http://lilypie.com" rel="no follow"> http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]
|
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2008 Saat 18:38
tugbagundem Yazdı:
evet haklısın aslında ortak bi duygu bu sanırm bende çok kararsızım işe başlayıp başlamamak konusunda kime bırakacaksınn?? |
tabi ki kayınvalidem bakacak ve eminim büyük bir zevkle..
bir de eminim ki işe başlamamı dört gözle bekliyor, çünkü ben biraz kuralları olan bir anneyim ve kızıma yaklaşmak konusunda benden çekiniyor bazen (örneğin uyuyalı yarım saat olmuş ancak gözünü açtı ise bana sormadan pek kucağına almaz..)
bir de şu var, kızımla diyaloğumda bile bazı hareketlerimi üzerine alınıp hemen alınır, bir saat gönlünü almaya uğraşırım..
her gün kızımı sevmeye geldiğini göz önünde bulundurursak BAZEN ÇEKİLMİYORLAR.. yalnız kalmaya ihtiyacımın olacağını pek anlamak istemiyorlar, O da kayınpederim de..
ÜFF NE DERTLİYİM DİMİ..
|
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 00:37
yok aslında yaa ortak sorunlar işte... naparsın yapcak fazla bişey yok sanırım.. yavrularımızla mutlu olmaya bakıcazz  
|
Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2008 Saat 15:22
merhaba kızlar bende çocuğumu acayip kayınvalideden kıskanıyorum.onu haketmediklerini düşünüyorum.çünkü ona kendi anem gibi asla maddi manevi emek vermedi hiç birşey yapmadı.kızım şu an dokuz aylık ama onu kucağına alması beni hala çok geriyor inşallah geçer allahtan ayrı yerlerdeyiz.inşallah bu durumum anaormal değildir
------------- http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...
|
Mesajı Yazan: apolat
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2008 Saat 02:08
benim k validemle ilk zamanlar aram ii değildi bende baranı sevip okşadıklarında sinir oluyordum hiç bir emekleri olmadığı için ..hatta bi müddet konuşmadık ama konuşmadığımız dönemde kalp krizi geçirdi inanılmaz vicdan azabı çektim allah korusun ölseydi eşimin yüzüne nasıl bakardım sonra önyargısız davranmaya başladım baktım ki gerçekten baranı çok seviyorlar ..ve anladım ki insan herşeyi kendi görmek istediği gibi görüyor..şimdi çok iyiyiz beni deçok seviyorlar bunu sarılışından anlıyorum allahım ii ki ona bşi olmadı..
|
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 12:25
ben kayınpederimi yazacağım...
Onu çok seviyorum,hastaneye yattığı ilk günden beri yaşadıklarımızı yazıyorum, yoğun bakım kapısına pankartlar kaldırıyorum,göremiyor hemşireden rica ediyorum yakınına götürüyor, boğazı delik tek kelime edemiyor,gözlerinde yaşlar kurumuyor.
Kurtulmasını ve tekrar evimize dönmesini çok istiyorum.
İnşallah yaşadıklarımızı birlikte okur ve bu acı günleri kötü bir anı olarak saklarız belleğimizde.
|
Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 16:21
tuana Yazdı:
ben kayınpederimi yazacağım...
Onu çok seviyorum,hastaneye yattığı ilk günden beri yaşadıklarımızı yazıyorum, yoğun bakım kapısına pankartlar kaldırıyorum,göremiyor hemşireden rica ediyorum yakınına götürüyor, boğazı delik tek kelime edemiyor,gözlerinde yaşlar kurumuyor.
Kurtulmasını ve tekrar evimize dönmesini çok istiyorum.
İnşallah yaşadıklarımızı birlikte okur ve bu acı günleri kötü bir anı olarak saklarız belleğimizde.
|
İnş canım;kayınpederin kurtulur ve o güzel günlerinize kavuşursunuz.Allah acil şifalar versin gülüm..
|
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2008 Saat 12:20
arkadaşlar bende bekarken hep kaynana gelin ilşkisini ortadan kaldırıp anne-kız ilişkisi haline getireceğim. derdim .Gerçekten kızlar çok samimiyetle istiyordum.ama maalesef kaynana-kayınpeder i hiç görmedim.çok önce hakkın rahmetine ulaşmışlardı.Ama şunu hiç bir zaman unutmayınki siz büyüklerinize nasıl davranırsanız,ne düşünürseniz ileride evlatlarınızda aynı şekilde size muammele yapacak.GÜnümüzde ve geçmişte yaşanmış çok örnekler var.Unutmayın ki ne ekerseniz onu biçeceksiniz.Ve bizlerde bir gün kaynana olacağız..
------------- ZÜLAL(Bookworm)
|
Mesajı Yazan: SevaL
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2008 Saat 14:54
benim evlata kayınvalidem bakıyor çok şükür benden ii bakmaya çalışıyor hık dedirtmiyor eltimle ikişsi tabiii aynı evi paylaşmıyoruz ama aynı bişnada oturuyorum bida dünyaya gelsem bida evlenecek olsam kesinlikle kayınvalideyle aynı binaya değil aynı sokağa oturmammmmm 
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2008 Saat 15:27
sevgili arkadaşlar kayınvalideyle anlaşmak keşke o yazıda yazan kadar kolay olsaydı herkez yapsaydı ben kayınvalidemle hiç oturmadım ikibuçuk senelik evliyim biz karamanda oturuyoruz o beysehirde ama her dakika evimin içinde olmaya çalışıyo alınana karışmaya çalışıyo kızıma karışmaya çalışıyo aklınıza gelen herşeye banyo işimize bile karışmaya kalkıyo tabikii hiçbirine izin vermiyorum karıştırmıyorum eşimde bana destek oluyo fakat ne kadar destek olsada bazen aramızda büyük problemler oluyor ben nişanlıyken kayınvalidem böyle degildi evlenince ogluşu tat kesti galiba ne kayınvalidemle yaşarım nede onunla iyi geçinmenin yollarını ararım allah aşkına söylermisiniz yüzyıllardır hangi gelin ve kaynana anlaşmışlardır ki...sonra eşimin olmadıgı yerde bi başka davranıyor bana eşimin oldugu yerde bi başka davranıyo tabi böylece eşime bi melek gibi görünen annesi aslında bana karşı bi şeytan olmaktan çekinmiyor ufacık bişeyde aglayıp haklı olabiliyor onun için benden uzak allaha yakın olsun 
------------- http://imageshack.us">
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2008 Saat 18:45
rüyabebek Yazdı:
sevgili arkadaşlar kayınvalideyle anlaşmak keşke o yazıda yazan kadar kolay olsaydı herkez yapsaydı ben kayınvalidemle hiç oturmadım ikibuçuk senelik evliyim biz karamanda oturuyoruz o beysehirde ama her dakika evimin içinde olmaya çalışıyo alınana karışmaya çalışıyo kızıma karışmaya çalışıyo aklınıza gelen herşeye banyo işimize bile karışmaya kalkıyo tabikii hiçbirine izin vermiyorum karıştırmıyorum eşimde bana destek oluyo fakat ne kadar destek olsada bazen aramızda büyük problemler oluyor ben nişanlıyken kayınvalidem böyle degildi evlenince ogluşu tat kesti galiba ne kayınvalidemle yaşarım nede onunla iyi geçinmenin yollarını ararım allah aşkına söylermisiniz yüzyıllardır hangi gelin ve kaynana anlaşmışlardır ki...sonra eşimin olmadıgı yerde bi başka davranıyor bana eşimin oldugu yerde bi başka davranıyo tabi böylece eşime bi melek gibi görünen annesi aslında bana karşı bi şeytan olmaktan çekinmiyor ufacık bişeyde aglayıp haklı olabiliyor onun için benden uzak allaha yakın olsun  | canım allah yardımcın olsun valla aynı durumdayım inan yanlız değilsin yani ben i,nş. hiç öle bi kaynana olmayacağım böle olmamak için elimden geleni yapıcam 
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2008 Saat 21:50
sevgili hiloş inşallah anlamışşındır beni önerilerini bekliyorum sevgiler çok çok teşeekkür ederim
------------- http://imageshack.us">
|
Mesajı Yazan: sevalce
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2008 Saat 11:05
Allah benim kayınvalidemden razı olsun.Benimle arkadaş
gibidir.Evime,bana ve bizim düzenimize herzaman saygı duyar,hiç
birşeyimize karışmaz,biz danışırız o "siz kendiniz bilirsiniz" der.Onu da
kayınpederimi de gerçekten seviyorum.Bana çarşıya çıktığımızda bişeyler
alır.Onun misafirlerini ağırladığımda veya temizliğine yardım ettiğimde hiç
karşılıksız bırakmaz mutlaka birşeyler yapmak ister.Ben de böyle bir
|
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2008 Saat 21:56
sevalce Yazdı:
Allah benim kayınvalidemden razı olsun.Benimle arkadaş
gibidir.Evime,bana ve bizim düzenimize herzaman saygı duyar,hiç
birşeyimize karışmaz,biz danışırız o "siz kendiniz bilirsiniz" der.Onu da
kayınpederimi de gerçekten seviyorum.Bana çarşıya çıktığımızda bişeyler
alır.Onun misafirlerini ağırladığımda veya temizliğine yardım ettiğimde hiç
karşılıksız bırakmaz mutlaka birşeyler yapmak ister.Ben de böyle bir
| ne kadar güzel   inş. bende böle olucam 
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 10:15
arkadaşlar yazılarınızın büyük bir çogunluguunu okudum iyi geçinenlere allah bozmasın diyorum ama emin olunki herkez onlar kadar şanslı degil.bide arkadaşın biri herkez nasıl davranırsa öle muamele görür demiş bence o öle degil herkez karşısındakine nasıl davranırsa öle muamele görür iyilige kötülükle cevap verilmez yani.inanın o kadar kötü günlerim olduki ismini duydugum zaman eve telefon açtıgı zaman sinirimden titriyorum onun sesine bile tahammül edemiyorum o bana iyiylik yapsaydı ona karşı bunları hissedebilirmiydim?bide arkadaşlar yazmışınız ya çocugumu ondan kıskanaıyorum ne bunu hissettigim için kendinden utanıyorum diye valla kıskanıyorum uzaktan yakından sevmesini istemiyorum ve hiçte kendimden utanmıyorum benden ve çocugumdan uzak olsun zaten bunun için elimden gelen herşeyi yapıyorum çok kötüsün diyenler olabilir ama size bişey anlatacam eşimin tayini çıktı on gün sonra taşınıyoruz kayınvalidemleri çagırmadım bizde gelelimmi dediler hayır dedim ben öle deyince çocugu hasta ederseniz öldürürüm sizi diyo şimdi böle bi lafa siz olsanız kızmazmısınız ben kayınvalidemden az mı düşüncem çocugumu benim kızım benim herşeyim onun saçını teline zarar gelirse ölürüm ama beyinleri almak istemiyo bende sinir oluyorum ben onlardan nefret ediyorum ve hiçde utanmıyorum anlatsam roman olur keşke iyi olsaydıda iyi geçinseydik ama olmadı tek temennim allahından bulsun ben ne ona nede onun hakkında eşime bişey demiyorum artık çünkü kendince hiç oooo suçlu olmazki allaha havale ediyorum....
|
Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 11:09
rüyabebek Yazdı:
arkadaşlar yazılarınızın büyük bir çogunluguunu okudum iyi geçinenlere allah bozmasın diyorum ama emin olunki herkez onlar kadar şanslı degil.bide arkadaşın biri herkez nasıl davranırsa öle muamele görür demiş bence o öle degil herkez karşısındakine nasıl davranırsa öle muamele görür iyilige kötülükle cevap verilmez yani.inanın o kadar kötü günlerim olduki ismini duydugum zaman eve telefon açtıgı zaman sinirimden titriyorum onun sesine bile tahammül edemiyorum o bana iyiylik yapsaydı ona karşı bunları hissedebilirmiydim?bide arkadaşlar yazmışınız ya çocugumu ondan kıskanaıyorum ne bunu hissettigim için kendinden utanıyorum diye valla kıskanıyorum uzaktan yakından sevmesini istemiyorum ve hiçte kendimden utanmıyorum benden ve çocugumdan uzak olsun zaten bunun için elimden gelen herşeyi yapıyorum çok kötüsün diyenler olabilir ama size bişey anlatacam eşimin tayini çıktı on gün sonra taşınıyoruz kayınvalidemleri çagırmadım bizde gelelimmi dediler hayır dedim ben öle deyince çocugu hasta ederseniz öldürürüm sizi diyo şimdi böle bi lafa siz olsanız kızmazmısınız ben kayınvalidemden az mı düşüncem çocugumu benim kızım benim herşeyim onun saçını teline zarar gelirse ölürüm ama beyinleri almak istemiyo bende sinir oluyorum ben onlardan nefret ediyorum ve hiçde utanmıyorum anlatsam roman olur keşke iyi olsaydıda iyi geçinseydik ama olmadı tek temennim allahından bulsun ben ne ona nede onun hakkında eşime bişey demiyorum artık çünkü kendince hiç oooo suçlu olmazki allaha havale ediyorum.... |
Seni anlıyorum,kısmen benzer şeyleri yaşıyoruz...Çocukları 30 yaşına bile gelse küçük çocukmuş gibi hayatına müdahale etme hakkını görebilir kendince...Ama bana ve çocuğuma müdahale etmesine izin veremem.Kendi ailemiz bir şey dediğinde cvp veriyoruzda onlara veremiyorum diye sinir oluyorum   Ayda bir gidiyoruz,her dönüşümde bebeğime sarılıp,kızım evimizi bırakıp nereye gidiyorsun diye ağlar.O benim kızım,onun torunu...Ve onu benden daha fazla düşünemez.Hergün arar,kızım nasıl?çorba suyu içirsin,şunu versin bunu versin diye talimat verir,konuşmak istemiyorum kalbini kıracam diye,ama eşim bana sormadan"suna ya veriyorum,o da konuşmak istiyor deyip bana verir,iyice ç,ileden çıkıyorum  Allah sabır versin hepimize...
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 11:10
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 15:38
evet yaa bide o var ses çıkaramamak insan sinir hastası olur ama ben her fırdatta vurguluyorum onun torunu oldugunu ama anlamıyo akıl yokki önceleri eşimlede problem yaşıyodum ama artık hak veriyo bana dedigimiz gibi bir bebege annesinden iyi hiç kimse bakamazda sevezde anlayamazda.kızımı annem diye sever kayınvalidem nereden annesi oluyorsa onun bitane annesi var oda benim artık o kadar gıcık aldım ki herşeyi batıyor bana.
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2008 Saat 15:42
ah fotoşcum müsade etmiyolarki arama bi mesafe koyayım telefonla konuşmak istemem zorla telefonla konuşmak zorunda bırakırlar yok merve bizimle konuşmak istemiyormu diye evlerine gitmem onlar benim ayagıma gelir bi müsade etseler yüzlerini şeytan görsünde ahhh ahhh
|
Mesajı Yazan: hattat
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2008 Saat 01:15
süper bir paylasım tesekkürler
|
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2010 Saat 13:04
Kayınvalidemle yaşamak mı allah esirgesin yazdıysa bozsunnn imkansızzzzzz 
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 16:02
Allah korusun benımkıyle asla!!!
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 16:07
peperutka Yazdı:
Kayınvalidemle yaşamak mı allah esirgesin yazdıysa bozsunnn imkansızzzzzz  | kiz zaten yazmisinaaa
-------------
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 16:09
ben severim . yani bu topigi arkadasim acmis bilmiyom ama o nasil bir gelin kaynanasinaaaaaaa ona sorak yineeeeeee  teski kaynanam yanimda kalsa hepp baska istegim yok
-------------
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 16:12
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 19:18
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 19:22
ay insanlah 
-------------
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 19:28
[QUOTE=yasemin]ben severim . yani bu topigi arkadasim acmis bilmiyom ama o nasil bir gelin kaynanasinaaaaaaa ona sorak yineeeeeee  teski kaynanam yanimda kalsa hepp baska istegim yok [/QUOTEamin  
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 19:29
bi de insallah diyo catlakmisin yavrum sen insan allah göstermesin der
------------- Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 19:34
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 19:43
allah allah ne cok dertli gelin varmisssss  sukur ediyom zaten böyle kaynanam oldugunaaaaaaaa sizin icin elimden gelse bir seyler ama yok   allahim kaynanamin ömrunu uzatsin o dereceeeeeeee    
-------------
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 19:46
yasemin atesin filan var sanirim, iyimisin canim, sagligindan süphe etmeye basladim    
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 20:05
Beyza Yazdı:
yasemin atesin filan var sanirim, iyimisin canim, sagligindan süphe etmeye basladim     |
gunes gelince bana da geliler   
-------------
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 22:50
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 23:10
hilal nere gelio kaynanan sanami gelio ?? kom$umu gelio :)
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 23:13
Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 00:24
hilalin kaynanası apartmandan ev aldı komşu geliyor
yaseminin ateşi var ne dediğini bilmiyor ona çok isterse benimkileri yollayacam 
ve ben malumunuz çoktandır anlatmadım anlatsam yok yok yazsam roman olur 
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 07:56
Deryam rabbim sana peygamber sabrı vermiş sen her kötülükten iyilik çıkaran bir insansın canım benim allah yar ve yardımcın olsun. Sabrın hep devam etsin.
Ama ben senin bu yazdığına katılamıyorum üzgün olarak. Ben sana herşeyimi anlatırım bilirsin. Ben Annemi kaybettiğim için onu hep annemin yerine koydum. Saygıda aslı kusur etmedim ve halende etmem. Ama kadının ben bilmeden en değerli varlığını almışım. Son zamanlarda bir yarış halinde olduğunu görüyorum. Ve artık oda benim bir KAYINVALİDE asla Annemin yerine koymam bundan sonra. Saygıda kusur etmem ama benim için artık kayınvalidedir. Çünkü o beni kızı gibi görmüyor gelin gibi davranıyor. Ve Hilalim yazdığın yazı çok güzel. Ama hep uyan biz gelinler oluyoruz. Keşke bunu kayınvalidelerde okusa.
-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 07:59
Kapısına yazı yaz DİKKAT HIRSIZ VAR diye. Yada Hırsıza bu evde çok mal var diye yaz   eşyalarını yaymadan kaçsın 
-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 08:33
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 11:47
Şehnaz Yazdı:
Kapısına yazı yaz DİKKAT HIRSIZ VAR diye. Yada Hırsıza bu evde çok mal var diye yaz   eşyalarını yaymadan kaçsın 
|
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 16:27
Şehnaz Yazdı:
| ŞEhnaz abla gezmeye değil apartmanımdan ev aldı yerleşiyor artık tamamen buraya oyyy çok tırsıyom
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 16:31
Aranız nasıldı Hılalcım allah sabır versın
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 16:32
Çok iyi zeynepcim,yasemininkinden eksik kalır yanı yok birbirimizi çok severük biz 
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 16:33
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2011 Saat 16:56
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2011 Saat 11:20
Aile ve çocuk eğitimiyle ilgili çeşitli araştırmaları bulunan Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile içi iletişimde gelin-kayınvalide ilişkilerinin önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Bu iletişimde de akla gelen ilk olarak çatışma ve kavgalar olduğunu vurgulayan Aydın, ''Bildiğimiz kadarıyla gelin-kaynana sürtüşmesi tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de sorun olmaya devam etmektedir. Gelin-kaynana çatışmaları, türkülere, fıkralara, hikayelere, filmlere, şakalara, manilere, atasözü ve deyimlere, özellikle de dedikodulara malzeme olmuş konuların başında yer almıştır'' dedi.
Evlilik kurumunu derinden yaralayan, boşanmalara kadar varan bu çatışmaların sebeplerinin bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Aydın, gelin-kayınvalide arasındaki çekişmelerin belli başlı sebeplerinin ön yargılar, alınganlık, kişilik farklılıkları, gelin ve kaynananın haddini aşması, başkasını yönetme isteği, kıskançlık, ruhsal hastalıklar, bencillik, cahillik gibi konular olduğunu belirtti.
İŞİN BAŞINDA DÜŞMANCA YAKLAŞIYORLAR
Gelin-kaynana çatışmalarının en önemli sebeplerinden birinin ön yargılar olduğunu anlatan Prof. Dr. Aydın, ''Maalesef gelinin kaynanaya, kaynananın geline karşı tutumunu, peşin hükümler belirliyor ve kafalarında taşıdıkları ön yargılara göre davranıyorlar. Bu da küçük bir anlaşmazlığı kavgaya dönüştürüveriyor. Daha ortada hiçbir şey yokken gelin kayınvalidesi¸ kayınvalide gelini için olumsuz düşüncelere sahip olarak, adeta düşmanca bakış açışıyla işe başlıyorlar'' diye konuştu.
Toplumda gelin ve kayınvalide denince bazı istisnalar dışında genellikle bir çatışma¸ iktidar ve güç mücadelesi akla geldiğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, ''Aynı kişiyi, yani oğlu ve kocasını seven iki kadın, sudan sebeplerle anlaşamayarak hayatı önce kendilerine, sonra tüm aile bireylerine zehir ederler. İnatlaşmalarla başlayan tartışmalar bir süre sonra boşanmalara kadar gidebilmektedir'' ifadelerini kullandı.
Gelin kaynana çatışmalarının bir sebebinin de alınganlık olduğunu bildiren Prof. Dr. Aydın, ''Çünkü aynı sözü annesinden duyan gelin ya da aynı söz veya davranışı oğlu ve kızından gören kayınvalide, 'el kızı'ndan ya da 'el oğlu'ndan duyduğu söze daha çok alınıyor. Oysa her iki tarafın da aynı düşünceyle, aynı anlayış içinde olması birçok tartışmaları engelleyebilir'' dedi.
"KAYINVALİDE SÖZ DİNLETMEK İSTER"
Toplumda kayınvalidenin gelinine baskın olma arzusu ve buna karşı gelinin bağımsız olma isteğinin de gelin-kaynana çatışmasının önemli nedenlerinden biri olduğunu aktaran Prof. Dr. Aydın, ''Kayınvalide, hem yaşının verdiği tecrübeden hem de oğlan anası olmasından dolayı gelininin kendi sözünü dinlemesini istemektedir. Yeni evli gelin ise bağımsız olmak, istediği gibi yaşamak, evinde rahat olmayı arzulamaktadır. Sonuç doğal olarak birbirine soğuk davranmak olmaktadır'' diye konuştu.
Kayınvalidenin oğlunu kıskanması ve adeta gelini kendisine rakip gibi görmesinin de gelin-kaynana çatışmasına yol açtığını dile getiren Prof. Dr. Aydın, bazı kaynanaların evlenen oğlunu gelinine kaptırdığını, yıllarca emek verip büyüttüğü evladını elinden kaçırdığını zannettiğini ifade etti.
Her ne kadar gelin-kayınvalide kavgasında iki kişi var gibi görünse de bu olumsuz tablodan etkilenenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu bildiren Prof. Dr. Aydın, ''Her şeyden önce gelin-kayınvalide anlaşmazlıklarının merkezinde olan evlat/eş konumundaki erkek, annesi ve eşi arasındaki kavgalardan olumsuz etkilenmekte, iki kişi arasında bir tercih yapmak zorunda bırakılmaktadır. Kişiliklerinin tam oluşma aşamasında olan çocuklar, evin içerisinde olumsuz tablolarla karşılaşmakta, en çok ihtiyaç duydukları anda sevgi yerine kavgalara şahit olmaktadırlar'' dedi.
Gelin-kaynana çatışmasından kurtulmak için yapılması gerekenin tek şeyin her iki tarafın birbirlerine karşı anlayış ve saygı çerçevesi içerisinde yaklaşması, yani empati yapması olduğunu bildiren Prof. Dr. Aydın, kavga etmek yerine birbirini anlamaya çalışmanın çatışma ve çekişmelerin önüne geçeceğini söyledi.
GELİN VE KAYINVALİDELERE İYİ GEÇİNME TAVSİYELERİ
Gelinin her şeyden önce bir gün kendisinin de yaşlanacağını düşünmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kendisine ve kendi annesine nasıl davranılmasını istiyorsa eşinin annesine de öyle davranmaya gayret etmelidir. Gelin, kayınvalidesine kaynana gözüyle değil, sevdiği eşinin annesi olarak bakmalıdır. Şayet kayınvalidesini memnun ederse eşini de memnun edeceğini, üzerse de eşini üzeceğini bilmelidir. Aynı şekilde eşinin akrabalarına karşı iyi davranmalıdır. Yaşlı olan kayınvalidenin, gençlere göre daha sabırsız, daha tutucu olabileceğini dikkate alan gelin daha fedakar olmaya çalışmalıdır. Bu arada onun tecrübe ve bilgilerinden yararlanmaya gayret etmelidir. Arada küçük sorun olduğunda hemen kendi annesine aktarmak yerine öncelikle kendi arasında çözmeye çalışmalıdır. Gelin tatlı dil, güler yüzün gücünden yararlanmalı, kayınvalidesine 'anne' demeli zaman zaman onu takdir etmelidir. Zaman zaman kayınvalidesine akıl danışır, görüşünü alırsa, hem onun tecrübesinden faydalanır, hem de onu memnun etmiş olur.''
Kayınvalidelere de gelinleriyle geçinmek için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:
''Kayınvalide her şeyden önce gelinini bir yabancı ve bir düşman gibi görmemelidir. Kayınvalide, gelinine 'kızım' der ve kızı gibi davranırsa, gelin de onu annesi gibi görecek ve ona göre hareket edecektir. Kayınvalide büyüklüğünü bilmeli, gelinin acemilik ve gençlik hatalarını büyütmemelidir. Özellikle de hatalarını başkalarının yanında söyleyip gelini mahcup etmek çok yanlıştır. Günümüzde biz istesek de, istemesek de görüşler, anlayışlar, adetler hızla değişmektedir. Bu nedenle, kayınvalide bazı değişiklikleri kabullenmeli ve sık sık 'bizim zamanımızda böyle değildi' diye inatlaşmamalıdır. Bazı kayınvalidelerin yaptığı gibi gelini kendi aile ve akrabalarından uzaklaştırmak doğru değildir. Kayınvalide başkalarına kendi gelinini kötülememeli ve başkalarının söz ve dedikodularından etkilenerek gelinine eziyet etmemelidir. Çocuğun yanında annesi asla kötülenmemeli ve küçük düşürülmemelidir.''
|
Mesajı Yazan: beria
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2011 Saat 13:00
bu konu bilmem kaç yıllık, çetrefilli bir mesele....
çözülmez, çözüldü dendiği anda, çok geçmeden üstü örtüldüğü anlaşılır....
hayat üniversitesi denir ya hani, kayın-validelik ve gelinlik işte öyle öğrenilir, öğrenmekle kalmayıp bilinç altına işlenir kazınır, ummadığınız anda hortlayıverir ortaya...
hasılı bırakın dağınık kalsın, bu dünyanın 'en iyi kayın validesi', 'en iyi gelini' olabilmek avuntularıyla günleri geçirmek en güzeli, zira böyle bir şey yoktur....
------------- hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2011 Saat 17:53
bu konu ile ilgili pirayeyi okumanızı tavsiye ederim kızlar pek ağladım pek ağladım bahtsız kızcağızım yaa   
|
Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2011 Saat 10:34
hilal şaka yapayım derkene gerçeğe dönerse görürsünn    
|
Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 09:46
ne kadar uzak o kadar iyi
------------- pamuk kizim 02.07.2007
kücük tosbam 26.11.2008
|
Mesajı Yazan: tamtam
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 12:27
ikikuzum Yazdı:
ne kadar uzak o kadar iyi  |
bu goruse katiliyorum hayatimmm hele bir de aranizda kusak farki yetmezmis gibi cok farkli gorus ayirligi da varsa ne yapsan olmuyor..saygi cercevesinde isi kapatiyorum benn
|
Mesajı Yazan: ikikuzum
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 13:12
gerci bu zaman kadar bi didismemiz olmadi,iyi gelinimdir ha
tamtam Yazdı:
ikikuzum Yazdı:
ne kadar uzak o kadar iyi  | bu goruse katiliyorum hayatimmm hele bir de aranizda kusak farki yetmezmis gibi cok farkli gorus ayirligi da varsa ne yapsan olmuyor..saygi cercevesinde isi kapatiyorum benn  |
zaten senede yada 2 senede bi görüyorum haftada 1de telefonda görüsüyoruz...
dogumda getirmistik buraya kaynim yeni evlenmisti eltimi öve öve bitiremezdi...gitti trye bi kac ay sonra ana hersey degismis bu seferde söyle diyoda söyle yapiyoda....iste yakin olmanin dezavantaji
simdide benden iyisi yok
------------- pamuk kizim 02.07.2007
kücük tosbam 26.11.2008
|
Mesajı Yazan: tamtam
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 17:56
ikikuzum Yazdı:
gerci bu zaman kadar bi didismemiz olmadi,iyi gelinimdir ha
tamtam Yazdı:
ikikuzum Yazdı:
ne kadar uzak o kadar iyi  | bu goruse katiliyorum hayatimmm hele bir de aranizda kusak farki yetmezmis gibi cok farkli gorus ayirligi da varsa ne yapsan olmuyor..saygi cercevesinde isi kapatiyorum benn  |
zaten senede yada 2 senede bi görüyorum haftada 1de telefonda görüsüyoruz...
dogumda getirmistik buraya kaynim yeni evlenmisti eltimi öve öve bitiremezdi...gitti trye bi kac ay sonra ana hersey degismis bu seferde söyle diyoda söyle yapiyoda....iste yakin olmanin dezavantaji
simdide benden iyisi yok  |
ooo..:) sen sinirlari asmissin bacimm.. biz ayri sehirlerdeyiz bizimki de yilda bir kac kez di simdiye dek ama artik bebek geliyor bakalim neler degisecek pek bir sey degismese iyi olur uzakta olmanin kotu tarafi annemi coookkk ozlemem... haklisin yakin oldunmu mutlaka muhabbet civiklasiyor, bir de annelerin ogul sewgisi apayriymis onu anladim bacim simdi yeni gelin geliyor aileye kismetse acayip merak ediyorum neler donecek hmmm bana bulasmasalar iyi olur 
|
Mesajı Yazan: gugguludaglarguggulu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2012 Saat 21:56
ben kaynanamla yaklasik bir sene kaldim ama sanki 100 sene kalmisim gibi.unutamiyorum o gunleri.gitsin bir daha geri gelmesin alahim.kaynanami affwedermiyim umarim.zaman herseyin ilaci.aslinda hic kin tutmayi sevmem ama yeni kaybetmis annemle ilgili olunca tum sular durur.umarim affederim allah icin
------------- Annem
Yoklugun icimde bir kor
Cekilmiyor hasretin annemm
Seni nasil ozledim annem
Bir bilsen....
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2012 Saat 11:42
Ben kayınvalidemi çok severim burda da bilen bilir...
Öyleki hep derim ''Allahım banada onun gibi bir kayınvalide olmayı nasip et''
Annemin yeri yüreğimdedir canımdır ama çok çatışırız çokta anlaşamayız...ama kayınvalidemle her konuda anlaşırız...
eşim derki sanki ben damadınım da zübeyde kızın bu ne yaaa diye..
Beraber oturma konusunda şakayla karışık evlenmeden bunun konusu geçti ben ıhh mıhh edene kadar eşim kesinlikle olmaz dedi...Yıllarca sizle yaşamışım zaten bırakın artık beni
şimdi bekar bir görümcem birde kaynım var inanın onlar evlenmiş olsa hiç düşünmeden seve seve kabul ederdim birlikte oturmayı...
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesajı Yazan: gugguludaglarguggulu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2012 Saat 12:20
KUZEY&MİRA Yazdı:
Ben kayınvalidemi çok severim burda da bilen bilir...
Öyleki hep derim ''Allahım banada onun gibi bir kayınvalide olmayı nasip et''
Annemin yeri yüreğimdedir canımdır ama çok çatışırız çokta anlaşamayız...ama kayınvalidemle her konuda anlaşırız...
eşim derki sanki ben damadınım da zübeyde kızın bu ne yaaa diye..
Beraber oturma konusunda şakayla karışık evlenmeden bunun konusu geçti ben ıhh mıhh edene kadar eşim kesinlikle olmaz dedi...Yıllarca sizle yaşamışım zaten bırakın artık beni
şimdi bekar bir görümcem birde kaynım var inanın onlar evlenmiş olsa hiç düşünmeden seve seve kabul ederdim birlikte oturmayı...
| ne kadar guzel yaaa.helal olsun kayinvalidene ve sana.helal olsun.imrenerek okudum yazini.umarim bizde eskisi gibi oluruz.ama benim yaptigim fedakarliklara karsi cok kirildim.umarim oluruz.
------------- Annem
Yoklugun icimde bir kor
Cekilmiyor hasretin annemm
Seni nasil ozledim annem
Bir bilsen....
|
|