Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

inek sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4843
Tarih: 10 Haz 2025 Saat 15:01

Konu: inek sütü
Mesajı Yazan: hande
Konu: inek sütü
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2008 Saat 18:27

arkadaşlar selam herkese...birşey danışmak isterim ben yine LOLbenal hocama sormaya gerek kalmadan deneyimlerden ve fikirlerinizden yararlanmak isterim.konumuz inek sütüLOLöncelikle ;inek sütünün 1 yaşından önce zararlı olabileceği etkisini hepimiz biliyoruz.bu yüzden pekte fazla önerilmiyor.alerjik etkisinden dolayı....ama ben naz'a 2 aydır neredeyse kullanıyorum.şu şekilde,

- sabah kahvaltısında bisküvileri eritmek için
-yoğurt mayalarken 1 bardak süt
-akşamları muhallebi yaparken süt+su karışımı
- e tabii pastorizede olsa her gün peynir yiyor....yani bunları baz alırsak hergün vücuda 2 kere direk, 2 kerede dolaylı yollardan olmak üzere inek sütü giriyor.

bu alerjiyi tam olarak ne kapsar ne belirti verir çok bir bigim yok açıkçası.döküntü şeklinde olabileceğini okuyorum benal hanımın bölümünden, ama 2 aydır bu tip birşeye hiç rastlamadım.rastladığınız yada bildiğiniz sinsi bir özelliği varmıdır?ve belirli bir aydan sonra deneyebilirsiniz de demişti sanki birine benal hanım?yani devam etmekte ben bir sakınca görmüyorum ama sizinde fikirlerinizi merakla bekliyorum açıkçası..

şimdiden zahmet edip okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkür ederim arkadaşlarApprove

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 01:12
Ay Hande şimdi okuyunca aklıma geldi. Benim kızın yanaklarından fısır fısır (ama sadece yanaklarında) kırmızılıklar sütten mi acaba? Alerji mi ki? Dolaylı olarak olsa da alıyor aynı senin yaptığın gibi. Ben de merak ettim bak şimdi. Ama ben sadece peynir (labne) ve yoğurtta kullanıyorum. Kahvaltıda da biberon mamasıyla yapıyorum karışımını. Süt kullanmıyorum. Ben de cevapları merak ettim şimdi.Shocked

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 01:33
Handeciğim bence Naz'ıma hiç bir zararı olmamış (alerjik), o yüzden sen bence aynen devam et canım Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 10:36
çok saol fatoşcum...Approvedimi ama şimdiye kadar hiç birşey olmadı..devamThumbs%20Up

duygu sütten olma ihtimali yüksek tabiikide, en kısa zamanda göster bence doktoruna...ama cilt kuruluğuda olabilir sanki??.yazık kızaUnhappygöster en kısa zmanda...geçmiş olsun çok..

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 11:41
Orjinalini yazan: HANDENAZ HANDENAZ Yazdı:

çok saol fatoşcum...Approvedimi ama şimdiye kadar hiç birşey olmadı..devamThumbs%20Up

duygu sütten olma ihtimali yüksek tabiikide, en kısa zamanda göster bence doktoruna...ama cilt kuruluğuda olabilir sanki??.yazık kızaUnhappygöster en kısa zmanda...geçmiş olsun çok..
Evet canım. Çok teşekkür ederiz. 9. ay randevumuzu aldık. Pazartesi doktorumuza gideceğiz. Bana hep "elinize sağlık Duygu Hanım" derdi doktorumuz. Şimdi Öksürük varrr, yanakları kızarık bu kez kızar mı bilmem.LOLLOL Sütten mi diye bi sorayım. O zaman söylediklerini yazarım yine.Thumbs%20Up

Mesajı Yazan: duru
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 11:57
Ben Yiğiti 9,5 aylıkken sütten kestiğim için inek sütüne o aylarda başlamıştım,hiç bir yan etkisini görmedim o zamandan beri içiriyorum hergece yatmadan önce,gerçi Yiğit yaşını geçti ama ben dediğim gibi daha erken başladım,mecburiyetten..Formül sütler nedense bana çok yapay geliyor,bu benim görüşüm tabi..8çok nadir alıyorum)Ayrıca sizi bilmem ama ben inek sütüyle büyümüşüm annemi az emdiğim için o zmanlar böyle formülsütler yokmuş,maaşallahım var yani Allaha şükürEmbarrassed

-------------

Mesajı Yazan: pinara80
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 12:15
inek sütü bir yasına  kadar cocuklara önerilmiyor.en önemli sebeplerinden biri kansızlıga sebep olması.benim oglum 8 aylık formül mamadan yogurt yapıyorum.ama annelerimiz bizim zamanımızda mamayla yogurtmu vardı diyorlar.tercih sizin

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 12:29
ben kendimle inek sütüyle büyümüşüm,sağlığım gayet iyi ama kansızlık hat safhada,bende hep süte yorduğum için kızım 1 yaşını geçmeden hiç süt vermedim ama tabii handeciğim senin gibi bazı besinlerin içeriği olarak kullanmanın dışında,şuanda kızımın kan değerleride zayıf olmasına rağmen gayet iyi çıktı çok şükür...Nuke

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...

Mesajı Yazan: annayake
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 12:34
benim bebeğimin inek sütü proteini alerjisi var
1.ciltte kızarık döküntüsü oluyor
2.kakada görünen yada gizli kan tesbit ediliyor
3.ishal oluyor sürekli
4. gaz sancısı çok oluyor
ayrıca sadece bebeğe verdiğinizde değil anne inek sütü ürünü yiyip emziriyorsada bebekte alerji çıkıyor.
buna göre bebeklerinizi değerlendirin ve şüpheniz varsa şansa bırakmayın derim

Mesajı Yazan: saliha
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2008 Saat 13:45
evet ben de bildiğim kadarıyla yeşil kaka olması, kakasında mukus görülmesi, karın ağrısı ve gaz alerji belirtileri. kesin tanı kan testi ile konuyor. biz de şüphelenmiştik bir ara.

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2008 Saat 10:57

arkadaşlar verdiğiniz bütün bilgiler için çok teşekkür ederim...özellikle belirtiler konusunda çok yardımcı oldunuz...allaha şükür yazılanların hiçbiri yok şu ana kadar..olmamasınıda temenni ediyorumNukedurucum bana da formül sütler yapay geldiği için bunu denemek istedim.o zaman ben devam edeceğim biraz daha...herkese çok teşekkürlerClownClown

-------------

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2008 Saat 02:47
handeciğim kan testi yaptır bi ara mukakkak çünkü 1 yaşından önce verildiğinde bebkte kansızlığa ve demir eksikliğine yol açıyormuş ben 1 yaşa kadar vermedim 1 hafta oldu başlayalı ama hep formul mama kullandık bu zamana kadar şimdi süte alıştırmak zor oldu çok çabuk acıkıyor sütten olduğunu anladım şimdi içine 1 2 beb bsküvüsi koyuyorum

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2008 Saat 13:21
kan testi??hmmmm ok o zaman buda aklımda olsun canım çok saolApprove...bir dahaki ayki kontrolümüzde  doktorumuza sorayımda yaptıralım olmadı

-------------

Mesajı Yazan: apolat
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2008 Saat 17:27

ben 1 hatta 1,5 yaşına kadar hiç inek sütü vermedim onun yerine devam sütü kullandım ..ama sen direk olarak vermemişsin ki...bence bir sakıncası olmaz olmamıştır yani ..Clown

-------------

Mesajı Yazan: ılgının annesi
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2008 Saat 20:07
bizde 10uncu ayda basladık inek sütüne.doktor toplum olarak süte alerjimiz olmadığını bu tip alerjilerin avrupalı toplumlarda olduğunu söyledi ve ekledi;mama firmaları ticari kaygılarla inek sütünü kötülüyolarmış.sahsen bende benim kardesimde,jenerasyonumuz olan hiç bi cocuk biberon mamalarıyla büyümedi.hergün bişey cıkartıyolar.bence herseyin doğal olanı güzel.bu sahsi fikrim tabi ki.çocuktan cocuğa görede degişebilir.inek sütünün hiç bi zararını görmedik bu güne kadar...Clown

-------------
ılgının annesi gökçen
http://lilypie.com" rel="no follow">

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2008 Saat 00:52
Arkadaşlar bebişlere 1 yaşına kadar eskiden evet veriliyordu ama şimdiki sütler o kadar masum değil ve ben bunu çok araştırdım. Rehabilitasyon merkezinde çalışan arkadaşım bana açıklamıştı. Bir eğitimde bu konuda detaylı konuşulmuş ve mama firması ile alakalı bir olay da değil. Mesela zihinsel engelli bir bebek için süt verilecekse bir inekten sağılan süt olmalıymış. Normal bir bebek için de bu böyle olmalı ama sizce bizim içtiğimiz sütler kaç inekten sağılıyor ya da ne kadar katkı maddesi katılıyor. İki farklı markanın sütünü alın ve sabah ikisini ayrı cezvelerde birkaç yudumluk kaynatıverin. Aaa ikisi de kaliteli biliğiniz süt markası olsun. Tatlarına bakın. Sizce hangisi süte benziyor?
Ben 1 yaşına kadar kızıma yapay da olsa biberon maması vermeye devam edeceğim. Çünkü bu bebek mamaları üreten firmalara süt üretenlerden daha çok güveniyorum. Hele de o sabah testini yaptığım deneyden sonra. Bebeğime herşeyin en iyisi diyorsanız işi bilene bırakın derim arkadaşlar. Doktorlarınıza da danışmadan hazır sütlere geçmeyin derim. Benim doktorum da asla önermedi bir yaşına kadar. Bildiğim kadarıyla çok da iyi tanırım bir mama firmasıyla anlaşmalı da değil. Yine de siz bilirsiniz ama risk almaya değmez derim. Sevgiler.Clown

Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2008 Saat 12:23
Benim doktorum da 1 yaşına kadar kesinlikle nek sütü yok dedi.Hatta yasak olan sadece 2 şey var dedi.inek sütü ve bal.onun dışındaki herşey serbest dedi.Ben de 1 yaşına kadar formül süte devam edeceğim.Smile

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2008 Saat 12:34
Orjinalini yazan: botag botag Yazdı:

Benim doktorum da 1 yaşına kadar kesinlikle nek sütü yok dedi.Hatta yasak olan sadece 2 şey var dedi.inek sütü ve bal.onun dışındaki herşey serbest dedi.Ben de 1 yaşına kadar formül süte devam edeceğim.Smile

Burcu hatta sen de bilirsin keçi sütü daha iyiymiş özel çocuklara. Ama keçiyi nerde bulcan değil mi?
Sen benim yazdıklarımı mutlaka duymuşsundur.

Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2008 Saat 00:02
arkadaslar inek sutu alerjisi ve belirtileri ile ilgili Benal Hoca gecen hafta kosesinde yazmisti....asagidaki linki tiklayarak okuyabilirsiniz...
http://www.anneoluncaanladim.com/yazi.asp?id=362" rel="no follow - http://www.anneoluncaanladim.com/yazi.asp?id=362

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: srp_kmy82
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2012 Saat 19:42
8 aylık kızm direk vermsemde yemeklerde kullnıyorum günlük süt

Mesajı Yazan: munetr
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2012 Saat 15:17
Formül süt, Devam sütü, Pastörize kutu sütler, Günlük sütler, 10gün dayanan günlük sütler?, çocuk sütleri, organik sütler ama kutu içinde?, çiğ yani açık sütler ( ineklere ne yapıldığı bilmediğimiz- sütü artsın diye iğne yapılıyormuş, ne yediklerini bilmediğimiz ama NOSTALJİK açık sütler)...

Sizler hangisine güveniyorsunuz? organik denilenler gerçekten organik mi acaba? sertifikaları oluyormuş ama...Fikirlerinize ihtiyacım var..

-------------

munetr

Mesajı Yazan: hmsrgzm
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2012 Saat 11:27
merhaba anneler..ben hemşireyim..ve uzun süre çocuk servisinde kadın dogumda çalıştım..dolayısıyla pçocuk polklinikleri ve servislerle birebir haldeydim ve işin içinde nelerinn döndüğünü iyi biliyorum..tandııgım 7çocuk doktoru var meslek hayatımda ve bunların mesleki ahlakını yaklaşımlarını degerlendirğim zamanda malesef ....
OĞLUM memeyi bıraktı ben 7.aydan sora UHT kutu yarım yağlı pastrorize sütlerine başladım daha önceleride sütüm yetmediği zaman sma kullandım sonuçta mamalarda inek sütünün suyunun uçurulmuş hali ..süt kansızlık yapmıyor et yememek yeterli demiri alamayan cocuklarda kansızlık oluyor keçi sütününde fazla kullanılmasından kansızlık oluyor..mamalar masum degıl fazla mıktarda demir var birsürü madde..süt tozu..gerçği varken suyla sulandırılan tozlara hiç gerek yok..
Malesef firmaların teklif ettiği hediyeler tatiller ve imkanlar için ilaçlara yaptıkları gibi mamalarada hastalara inandırıcıklarıyla aldırıyorlar..bizlerde inek sütüyle büyüdük çok şükür saglıgım yerind sağlıkçı oldum..ayrıca sormak lazım bu mamaları neden bizim ülke üretmiyor hem bakın başka ülkeler satıyor bizlere..???
DRLAR KENDİ ÇOCUKLARINA TORUNLARINA VERDİRMİYORLAR AMA GELEN HASTALARA AÇ MAMA BASLICAZ DİYORLAR MARKA ADIDA VERİRLER..ben bebege demir ilacı hastalıkta tahlilsiz antibiyotik hemen mama diyen dr lardan korkun derim....
sevgiler..

-------------
BİTANEM EMİRİM

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat