Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kan değerleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35596
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 09:50

Konu: kan değerleri
Mesajı Yazan: ankara
Konu: kan değerleri
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2012 Saat 16:03
Merhaba Kadir Bey
oğluma kontrol amaçlı kan tahlili yaptırdım bazı sonuçlar normal değerlerden farklı çıkmış değerlendirirseniz sevinirim.(10 yaşında)
(1 hafta önce ateşli ishal geçirmişti)
wbc-11.4
EOS%-5.8
EOS# 0.7
hgb-  13.6
demir(serum)-27
demirbağlama-360
plt -   353
sedimantasyon-  48
teşekkürler hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2012 Saat 23:36
Bunları hepsi 10 yaşa uygun. Tabiiki, "Erişkin Normal Değerleri" ile mukayese edilince "farklı" çıkar. Ya kasıt var, yada cahiller.

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2012 Saat 23:49
Hocam  sedim yüksek diye 1 ay sonra kan sayımını yenileyelim dedi doktor sizce buna gerek var mı?

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2012 Saat 21:39
SEDİMANTASYON-48  diye doktor  1 ay sonra tahlili yenileyelim dedi.
bu değer çok mu yüksek hocam?
daha önce de  yazdığım gibi 1 hafta önce ateşli ishal geçir mişti ondan olabilir mi?
başka da bir rahatsızlık geçirmedi.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 11:36
Sedimantasyon için çocuğun önceden en az 12 saat aç olmasına dikkat edildimi? Yarım simit yese bile Sedim. yükselir.

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2012 Saat 20:28
HİÇBİRŞEY YEMEDİ HOCAM

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2012 Saat 00:21
Araştırmak gerekli, diş çürüğü bile sebep olabilir. Tepeden tırnağa iyi bir muayenesi iyi olur.

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2012 Saat 21:44
Merhaba Hocam
oğlumun 3 gündür mide bulantısı şikayeti var. birşey yiyemiyor. 2 gün yediği herşeyi suyu bile kustu.
bugün kusmadı fakat birşey yiyemiyor ağzına bişey değdiği an bulantısı başlıyor.Ateşi ve ishali yok.
ağzında da hafif bir aseton kokusuna benzer bir koku var.(oğlum 10 yaşında)
Yapmam gereken birşey var mı?
15 gün önce ishal geçirmişti bundan kalan bir mikrop olabilir mi?
Teşekkürler

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2012 Saat 09:54
Aseton kokusu; kusan çocuklarda olabiliyor. Hızlı nefes alıp-vermesi yoksa, önemli değil. Arkadan ishal gelebilir, ilaç kullanmayın. Su kaybı yönünden dikkatli olun, gerekirse bir gösterin, serum takılması gerekebilir. Bir evvelki ishal ile alakası yok, bu yeni bir hastalık.

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2012 Saat 10:14
Hocam  motilium diye bir ilaç var   mide bulantısı için  önerir misiniz ?
ağzına ne alsa bulantı başladı diyip birşey yiyemiyor.Yememekten hasta olacak diye korkuyorum.

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2012 Saat 13:26
Kusması yoksa, sadece bulantı varsa, kullanabilir. Kusan bir çocukta, ağızdan ilaç vermek saçmalıktır.

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2012 Saat 19:10
Hocam kusura bakmayın çok soru sordum ama  bugün çok canım sıkıldı.
Oğlumun kusması devam edince çocuk  acile  götürdük susuzlukla ilgili bir problem olmasın diye.
Doktor kan ve idrar tahlili istedi  çok şükür birşey çıkmadı.İdrarda  sadece KETON  görülmüş. Bu da mide bulantısından dedi doktor.
Oğlum  birkaç aydır  bana' başım bazen bir tuhaf oluyo' diyordu.Tam olarak tarif edemiyor.Kafam duruyo gibi donuyo gibi sözler ediyor. Ben psikolojiktir diye pek üzerinde durmadım.Hal ve hareketlerinde herhangibir anormallik de görmedim. Bugün bunu acildeki doktora söyledik.Doktor bana ailede havale geçiren oldu mu, ailede epilepsi var mı diye sorular sordu ve takip edin olmazsa çocuk nörolojisine gösterin dedi.
Hocam cok endişelendim.Sizin düşüncenizi merak ediyorum.ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2012 Saat 09:58
Beyinde bir "ur" olması durumunda, KİBAS (Kafa İçi Basınç Artması Sendromu) durumunda; bulantı yanında, şiddetli baş ağrısı, görme ve denge bozuklukları, yıldırım gibi ışık huzmelerinin görülmesi gibi arazlar vardır. Ayrıca göz dibi muayenesinde; "Papilla ödemi" tesbit edilir. Bunlar ilk muayene eden doktorun görevidir, ama artık memelekette bu şekilde çalışan doktor kalmadı. Bu sebeple, bulantının yanında,  saydığım bulgulardan biri dahi varsa, hemen bir Nöroloğun görmesinde fayda vardır. Tek başına bulantı ve buna bağlı olabilecek (tansiyon düşmesi) "-başının tuhaf olması-" yeterli bulgu değildir. Bu Pazar takip edelim, biraz sıvı alımını arttırın, Pazartesi günü; Allah Kerim.
Ben yarın Arizona'ya dönüyorum, Çarşamba günü görüşelim.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2012 Saat 10:46
Hocam  oğlumun 'başım bir tuhaf olyor' demesi    bulantıdan  önce de vardı.Yani birkaç haftadır var.Kendisi ağustos sonunda bir isal geçirdi ondan sonra böyle olduğunu söylüyor.
Bu arada bu şikayeti olduğunda hareketlerinde bir tuhaflık donma falan olmuyor.
Doktor  ailede 'Epilepsi'  var mı diyince korktum hocam. böyle belirtileri olur mu?

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2012 Saat 00:02
Epilepsi ile bir alakasi yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat