Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kekeleme ve agresif davranışlar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Konuşma, Geç Konuşma, Kekemelik
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23902
Tarih: 09 Mar 2025 Saat 21:24

Konu: kekeleme ve agresif davranışlar
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: kekeleme ve agresif davranışlar
Mesaj Tarihi: 14 May 2010 Saat 14:11
merhabalar özlem hanım,
kızım 21 aylık yaklaşık 10 gündür kekelemeye başladı üstelik iki üç gündür daha fazla takılıyor gibi başlarda bazı kelimelerde idi şimdi neredeyse her kelimede.çokda hırçınlaştı herşeye hayır diyor git diyor sevgiyle yaklaşıyorum olmuyor kızıyorum olmuyor ne yalan söyleyeyim bazen dayanılmaz olduğunda poposuna falan yapıştırıyorum.sizin kekeleme hakkında yazdıklarınızın tamamını okudum pekiştirmemesi için farkında olmamaya çalışıyorum bazen söyleyemediği kelimeyi ben söylüyorum söyle diyorum o zaman söylüyor.bakıcısı bu durumun farkındamı bilemiyorum bbahsi geçmedi söyleyim söylememede kararsız kaldım aslında farkedilmeyecek gibi değil 3 tani kızı var onlar gülüp alay ediyorsa pekişecek diyede korkum var ne yapmalıyım sizce çaresiz kaldım .....
yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 17 May 2010 Saat 12:39
kekeleme bazen nedensiz olabilir ve üzerinde duruldukça pekişir. bakıcısını üzerinde durmamsı konusunda uyarabilirsiniz. siz de bir süre düzeltmeyin. 

-------------
özlem

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 17 May 2010 Saat 13:34
yanıtınız için teşekkür ederim özlem hanım,
bu sabah bakıcısına söyledim o hiç farkında olmadığını söyledi bizde gayet normal dedi aceba sadece bizde yapması gibi birşey olabilirmi?bu aralar hiçbişeyden mutlu değil oynamasa bile oyuncaklarının toplu durmasına bile tahammül edemiyor hertarafa dağıtıyor hadi gel toplayalım desem oynayacağım diyor ilgisiz kaldı desem babasıda bende yeteri kadar ilgilenmeye çalışıyoruz dediğimizin yaptığımızın hep tersini yapıyor neden sizce nerede eksiğimiz var yada neyi yanlış yapıyoruz dersiniz?

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 21 May 2010 Saat 10:12
eksik sizde olamyabilir. 2li yaşlara yaklaşıldıkça çocukların huysuz dönemi başlar, her şeye hayır, ben yapacağım tarzı cümleler kurar, inatçı, ısraracı olurlar. olabildiğiniz kadar sakin olup az hayır deyin ama hayırlarınızdan geri dönmeyinm. kaybedeceğiniz pes edeceğiniz savaşa girmeyin

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat