|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ziyaretçi ![]() Misafir ![]() |
![]() Gönderim Zamanı: 20 Oca 2009 Saat 18:05 |
doktor bey bazı sitelerde prevenarın yan etkisinin faydasından fazla olduğu bu konuda Türkiye'yi kobay olarak kulandıkları yazıyor. ben bu yazılardan bir kısmını buraya yapıştırdım. http://anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12999
görüşlerinizi paylaşıp biz aydınlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120528 |
![]() |
Makale doğru, yorumlar yanlış.
1) Yüksek risk gruplarına yapılması tavsiye edilen aşı, PPSV diye anılan"Pneumo23" aşısıdır, PCV diye anılan "Prevenar" değil.
2) Aşılardaki Aluminyum miktarı herhangi bir reaksiyona girmekten çok uzaktır, lütfen mutfakta kullandığınız tuz kutusunun içeriğini bir okuyun. Ne kadar aluminyumu senelerdir alıyorsunuz da bir şeymi oldu??
3) Yaş ilerledikçe aşı dozunun azalması, bağışıklık sisteminin gelişmesi ile ilgili değil, anneden geçen pasif antikorların azalması ile ilgilidir.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120528 |
![]() |
Benim, aşı ilk çıktığından beri bazı hususlara aklım yatmadığından dolayı (çok erken zamanda yapılması gibi) hastalarıma aşıyı, 2 yaşından sonra tek doz olarak yapıyorum. Bu tamamen benim şahsi bir fikrim olduğundan açık açık, sizlerede böyle yapın diyemem. Bence Rotavirus aşıları bu aşıdan çok daha önemlidir, zira tedavileri yoktur. Halbuki, zatürreyi herzaman tedavi ediyorum..Şimdiye kadarda (1982'den beri) hiç dirençli tipe rastlamadım.
Yapılacaksa, tartışma sağlam konular üzerinden yapılmalıdır. Yoksa, sayın nöroloğun belirttiği konular tartışılırsa, ilaç firması bu zayıf konuları kullanıp, konuyu lehine çevirir..
|
|
![]() |
|
![]() |
Kaynaklar: AAP News Volume 30.Number1. January 2009..
Yüksek risk gruplarına tavsiye edilen aşılar ile ilgili:
MMWR.2000;49[No.RR-9] (PPSV ile ilgili makale)
MMWR.2005;54(No.RR-7) ( Meningokok ile ilgili makale) Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 21 Oca 2009 Saat 10:10 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|