Kerevizin faydaları
Kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve çeşitli
madeni maddeleriyle çok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, mideyi
kuvvetlendirdiğini ve iştah açtığını bildiriyor. Uzmanlar, kerevizin,
iç salgı bezlerini ve özellikle vücutta çok çeşitli vazifesi olan
böbrek üstü bezlerini çalıştırdığını, sinir yorgunluğunu da önlediğini
ifade ediyor. Kanı pisliklerinden temizlediğini ve sivilcelerin
geçmesine, yüzün pembe bir hal almasına yaradığını vurgulayan uzmanlar,
kerevizin diğer faydalarını şöyle sıralıyor: "Karaciğerin şişliğini
giderip onu yorgunluk maddelerinden temizliyor. Sarılığı gideriyor,
böbrekleri çalıştırıyor, fazla suyu dışarı atıyor. Böbreklerden kumu,
taşı döküyor. Şişmanları zayıflatıyor ve cinsel faaliyeti çok
arttırıyor."
kereviz kökünü ve iki havucu küp küp doğrayıp soğanda kavuruyoruz.üzerine iki kesme şeker bir bardak portakal suyu katıp kerevizler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.dereotuyla soğuk servis yapıyoruz.afiyet olsun.soğuk salata gbi oluyor.kereviz sevenlere duyrulur
Düzenleyen bengisu - 31 Mar 2008 Saat 15:46