|
Pişik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Fdmrcn ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2024 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Puanlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Şub 2025 Saat 01:15 |
Hocam merhabalar kızım 11 aylık bacak arasında iki tarafta da bu şekilde uzun süredir ne yaptiysam geçmeyen bir pişik var sizin öneriniz var mıdır ..
Bez markasını değiştirdim , ıslak mendil değil pamuk kullanıyorum, doktorların tavsiyeleriyle hamazinc travazol zalain gibi kremler kullandım .. Bepanthol pişik kremi hametan kullandım .. zeytinyağı hindistan cevizi yağı kullandım ama hiç biri tam anlamiyla geçirmedi tabiki hepsini bir arada değilde dönem dönem kullandım.. her altını aldığımda kuruluyorum bu arada ama çok sonuç alamadım sizce bu durumu nasıl çözerim. Teşekkür ederim https://hizliresim.com/10z8esm
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119292 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kullanilabilecek en kotu "pisik kremlerini" kullanmissiniz!!
1- Bepanthol, Hemazinc, Travazol,Zalain ve Hametan" PISIK KREMLERI DEGILLERDIR! Pisik icin ve pisik durumlarinda bu kremler ASLA kullanilmamalidir. 2- Zeytinyagi ve Hindistan cevizi yaglari da; hicbir ise yaramazlar! 3- pisik onlemek icin, daima: Popolin, SebaMed, Nivea pisik kremi, Desitin gibi kremleri tercih edin. Yukarda adi gecen ilaclar; mantar veya yaralar icin kullanilirlar. Pisik durumlarinda kullanilmazlar!! 4- Pisik onleyici kremleri surerken, mutlaka bu (bezin kenarlarinin degdigi) yerlere de surun. 5- Kizarik bolgeler duzelene kadar gunde 2 defa,Hipokort Krem surun. Diger zamanlarda soyledigim kremlerden birini surun. |
|
![]() |
|
menekse18 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ağu 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı menekse18
Doktor beye çok teşekkür ederim, ben de popolin kullanıyorum ne zamandır size de tavsiye ederim. Yalnız piyasada yok internette bulabildim sadece, hiç kızarıklık olmadı maşallah, diğer kremler gerçekten bir işe yaramiyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119292 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilac firmalari; Turk doktorlara 2 tukenmez kalem verdiklerinde, istedikleri kremleri (sozum ona) pisik
kremi diye yazdirabiliyorlar!
|
|
![]() |
|
Fdmrcn ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2024 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Puanlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor bey merhabalar.. 1 haftadır hipokort krem günde 2 kez diğer bez değişimlerinde de Sebamed krem düzenli olarak kullandım fakat çok anlamlı bir gerileme olmadı geçiyor gibi oldu tekrardan aynı kırmızılık devam etmeye başladı ... Sizce başka ne yapılabilir
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kullandiginiz "bez", o kivrim icine girmesin.
Eczanede; 300ml, %3'luk Borik astli su hazirlatin. Her altini actiginizda bu sivi ile nemlendirin, sonra kremleri surun. ( Eczaci keriz ise ve bunu hazirlayamiyorsa, evde kendiniz hazirlayin!) 300ml temiz su (steril olmasi sart degil) icine 1 cay kasigi toz Asit borik atip eritin. |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam deneyeceğim hemen
|
|
![]() |
|
Emy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ara 2022 Durum: Aktif Puanlar: 475 |
Nacizane fikrim bazı bebeklerin cildi kakasına çok hassas. Bekletmeyin. Ben pişik kremi olarak mustela kullanırdım. Bir gecede %50 geçerdi. 2 günde hallederdik. Birde benim oğlum patlıcan yediğinde inatçı pişik olurdu.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|