Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pişik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Pişik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Fdmrcn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 72
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fdmrcn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Pişik
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2025 Saat 01:15
Hocam merhabalar kızım 11 aylık bacak arasında iki tarafta da bu şekilde uzun süredir ne yaptiysam geçmeyen bir pişik var sizin öneriniz var mıdır ..
Bez markasını değiştirdim , ıslak mendil değil pamuk kullanıyorum, doktorların tavsiyeleriyle  hamazinc travazol zalain gibi kremler kullandım .. Bepanthol pişik kremi hametan kullandım .. zeytinyağı hindistan cevizi yağı kullandım ama hiç biri tam anlamiyla geçirmedi tabiki hepsini bir arada değilde dönem dönem kullandım.. her altını aldığımda kuruluyorum bu arada ama çok sonuç alamadım sizce bu durumu nasıl çözerim. Teşekkür ederim https://hizliresim.com/10z8esm
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2025 Saat 02:28
Kullanilabilecek en kotu "pisik kremlerini" kullanmissiniz!! 
1- Bepanthol, Hemazinc, Travazol,Zalain ve Hametan" PISIK KREMLERI DEGILLERDIR!
 Pisik icin ve pisik durumlarinda bu kremler ASLA kullanilmamalidir. 
2- Zeytinyagi ve Hindistan cevizi yaglari da; hicbir ise yaramazlar! 
3- pisik onlemek icin, daima: Popolin, SebaMed, Nivea pisik kremi, Desitin gibi kremleri tercih edin.
Yukarda adi gecen ilaclar; mantar veya yaralar icin kullanilirlar. Pisik durumlarinda kullanilmazlar!!
4- Pisik onleyici kremleri surerken, mutlaka bu (bezin kenarlarinin degdigi) yerlere de surun.
5- Kizarik bolgeler duzelene kadar gunde 2 defa,Hipokort Krem surun. Diger zamanlarda soyledigim
 kremlerden birini surun.

Yukarı Dön
menekse18 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı menekse18 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2025 Saat 08:46
Doktor beye çok teşekkür ederim, ben de popolin kullanıyorum ne zamandır size de tavsiye ederim. Yalnız piyasada yok internette bulabildim sadece, hiç kızarıklık olmadı maşallah, diğer kremler gerçekten bir işe yaramiyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2025 Saat 19:25
Ilac firmalari; Turk doktorlara 2 tukenmez kalem verdiklerinde, istedikleri kremleri (sozum ona) pisik
 kremi diye yazdirabiliyorlar!

Yukarı Dön
Fdmrcn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fdmrcn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Saat 49 Dakika önce Saat 09:55
Doktor bey merhabalar.. 1 haftadır hipokort krem günde 2 kez diğer bez değişimlerinde de Sebamed krem düzenli olarak kullandım fakat çok anlamlı bir gerileme olmadı geçiyor gibi oldu tekrardan aynı kırmızılık devam etmeye başladı ... Sizce başka ne yapılabilir 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 48 Dakika önce Saat 19:56
Kullandiginiz "bez", o kivrim icine girmesin. 
Eczanede; 300ml, %3'luk Borik astli su hazirlatin. Her altini actiginizda bu sivi ile nemlendirin, sonra
 kremleri surun. 
( Eczaci keriz ise ve bunu hazirlayamiyorsa, evde kendiniz hazirlayin!)
300ml temiz su (steril olmasi sart degil) icine 1 cay kasigi toz Asit borik atip eritin. 

Yukarı Dön
Fdmrcn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fdmrcn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 11 Dakika önce Saat 20:33
Teşekkür ederim hocam deneyeceğim hemen 
Yukarı Dön
Emy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 475
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Emy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 dakika önce Saat 00:43
Nacizane fikrim bazı bebeklerin cildi kakasına çok hassas. Bekletmeyin. Ben pişik kremi olarak mustela kullanırdım. Bir gecede %50 geçerdi. 2 günde hallederdik. Birde benim oğlum patlıcan yediğinde inatçı pişik olurdu. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.