Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pipide acıma ve ateşş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpipide acıma ve ateşş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2032
Mesajın Direkt Linki Konu: pipide acıma ve ateşş
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2011 Saat 09:56
 hocam sabırla sorularımızı cevaplandırıp,karşılık beklemeden bize vakit ayırdığınız için sizden allah razı olsun..
 oğlum 2 şubatta 3 yaşını dolduracak.10 gündür 4-5 defa anne pipim acıyor dedi.tuvalete alıştırmıştım zaten bir tek geceleri bezliyorum.gece uykuya yatmadan önce altını bağladım,yarım saat sonra ufff anneee pipim acıyor dedi.zeytinyağı damlattım pipisinin ucuna ve peçeteyi zeytinyağlayıp pipisinin üstüne kapattım.bugün de üroloji dr.una götüreceğim.sizce ne olabilir?ya da doktordanhangi tetkikleri yaptırmasını isteyebiliriz?
 2 gecedir 38 civarında seyreden ateşi de var hocam.daha tam çözemedim ama grip de olacak gibi.
 acaba pipisiyle yaşadığı sorun ateşe yol açar mı?
 değerli bilgileriniz ve siz,bizler için çok önemlisiniz hocam...sağlıcakla kalınWink
 ESRA....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120437
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2011 Saat 11:01
1- Sıcak su içine oturtun, sünnet derisi yapışmış ve idrar yaparken ufak bir yırtılma olmuş olabilir.
2- Eğer geçmezse, Kum veya böbrek taşı düşürüyor olabilir. İdrar tahlili gerekir.
3- Erkek çocuklarda "sistit" olmaz...
Yukarı Dön
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2011 Saat 10:09
hocam günaydınn.
üroloji doktoru idrar kültürü istedi.ve bakteri üremiş.klamoks diye bir antibiyotik kullandık 10 gün.10. gün sonunda yine idrar kültürü yaptırdı ve yine bakteri üremiş ama bu seferki farklı bakteri..onun için de cefaks diye bir antibiyotik başladı..
ilk kültürdeki bakteri Amoxicilin+Clavulanik Acid duyarlı.
  bir de not düşülmüş 10 üzeri 5 (nasıl yazacağımı bulamadım burda) Koloni gram (-) basil üredi.
ikinci kültürdeki bakteri yine aynı bakteri öncekinde duyarlıyken bunda dirençli olmuş ve sefuroksim duyarlı yazıyor doktorun işaretlediklerinde.
 antibiyotik kullanmadan geçmez mi bu hocam...artı niye oluşuyor bu anlayamadım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2011 Saat 12:30
Sakın hiçbir ilacı kullanmayın, bunların gayesi sizi abone yapmak... Doğrudan idrar tahlili yaptırın, bakın göreceksiniz, "Nitrit" negatif çıkacak..Kültürdeki üremeler, dışardan bulaşma.. Siz bana idrar tahlilinin sonucunu yazın.. Kültürü değil.
Yukarı Dön
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2011 Saat 12:37
hocam ilk idrar kltürü yaptırdığımızda idrar tahlili de yaptırdık..evet dediğiniz gibi nitrit negatif...bu durumda ne yapmamız gerekir?
bir de sünnet derisini geriye sıvazlayınca dibinde beyaz beyaz pamukçuk gibi bişeyler var.doktorumuz her banyoda sünnet derisini geri sıvamamı söyledi.uzun sürer ama zamanla geçer dedi.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2011 Saat 12:43
Kaçın....... Sünnet derisi altında gördüğünüz beyaz "sıvı"; SMEGMA denilen bir ifrazattır, sünnet derisinin yapışmasını ve iltihabı önler. Koruyucu özelliği olan bir sıvıdır. Fazla kurcalamayın.. Banyodan banyoya, yıkanırken temizlik yapabilirsiniz..
Yukarı Dön
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2011 Saat 12:50
e hadi kaçalım hocam.ama bu bakteri zamanla geçecek mi? herhangi bişey yapmamıza gerek var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 09:53
Bakteri, yokki... Hiçbir zamanda olmadı.. O kültürde üreyenler, pipi derisinden bulaşan bakteriler. Erkekler, sistit olmazlar...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.