Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pfapa mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPfapa mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ascicocuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ascicocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Pfapa mi?
    Gönderim Zamanı: 01 Tem 2016 Saat 02:54
İyi aksamlar. Bu senin ekim ayindan beri daha dogrusu benim fark ettigim ayda bi kez bogaz sikayetinile doktora gidiyoruz elimizde antibiyotiklerle geri geliyoruz. Ateşi cok inatci 41 dereceyi bile gördüm. Pedifen 2 olcekle anca ateşi düşüyor. Novalgin bile verdim dussun diye. Bogazlar bembeyaz. Bazen tahlil yapildi crp yuksek cikti. Bazen tahlilsiz direk antibiyotik verildi. Hatta düşmeyen ates yuzunden 1-2 defa hastaneye bile yattik. Surekli ayni sikayetlerle gidince ben internetten arastirmaya basladim. Pfapa ile karsilastim. Doktoruna soyledigimde degil dedi agiz ici yaralari yok dedi. Ama 5 gun yuksek ates devam ediyor. 1,5 olcek antibiyotiki icse bile ateste en ufak bi dusus yasanmiyor. Suan yine ayni vaziyette oglum carsamba gunu basladi atesi bogazlar bembeyaz ben bile gorebiliyorum. Baskada bi sikayeti yok. Suan antibiyotik kullaniyor. Pfapa mi olup olmadigi anlamak icin kortizon veriliyormus ama ates basladiktan 24 saat icinde ve antibiyotik kullanmadan olmasi gerekiyor diye okudum. Bu ne derece dogru. Bi ay sinra tekrar oldugundami kortizonu deneyelim. Bu saaten sonra nasil bi yol izlemeliyim. Cocuk siselerde antibiyotik icti bu zamana kadar. Tahliler serumlr saymiyorum bile hastane fobisi oldu cocukta.
Suan yas 5 teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118669
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2016 Saat 19:44
Cocugunuzun; PFAPA ile en ufak bir ilgisi yok.......

P ve F= Periodic Fevers: Ayni araliklarla olan ates.
A= Aphthous Stomatitis: agiz icinde yaralar.
P= Pharyngitis: Farenjit durumu ( Farenks kizarik, agizda pis koku ve dil ustunde pas)
A= Adenitis  : Boyunda, fazla sayida bariz iri lenf bezleri
  Olmasi durumudur... Hemen gaza gelmeyin..
Bu yaslarda bu sekilde 4-5 gun ates yapan hastaliklar; Gripal hastaliklardir.. TABIIKI ANTIBIYOTIKLERE
CEVAP VERMEZLER..
Inanmiyorsaniz, eski kan tahlillerine bakin.. WBC(Lokosit):17'den dusuk olanlarin tamami Gripal enfeksiyonlardir.
Siz ne diye kaniyorsunuz, Turk cocuk doktorlarina!!!
Cok okumaniz lazim cok.. Zararin neresinden donseniz kardir.. Bari bu gunden sonra cocugu hirpalatmayin.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Tem 2016 Saat 19:48
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ascicocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2016 Saat 20:09
Bogazlari bembeyaz olsa bile vermeyelimmi antibiyotik. Gargara falan mi yaptiriyim cocuga tuzlu suyla?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ascicocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2016 Saat 20:18
http://i.hizliresim.com/l1pkrE.png
Tahlili bu sekilde
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118669
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2016 Saat 07:04
Agizdan antibiyotik almasi gerekiyor.
Lutfen eski yazilarimi okuyun..
Donup-donup ayni konulari anlatiyurum..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.