Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Serbest Kürsü
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Perde ve Tül Ütüleme Hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Perde ve Tül Ütüleme Hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
defnekucuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı defnekucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Perde ve Tül Ütüleme Hakkında
    Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 00:36
Herkese merhaba. Yeni ev hanımıyım, bu konularda tecrübesizim. Tül perde ütülemek konusunda biraz araştırma yaptım (sizinle de paylaşmak istedim). Ama tabi tecrübeli insanla internette okuduğumuz bilgi aynı olmuyor. Perde beyazlatma, ütüleme konusunda sıkıntı yaşıyorum. tül ütüleme , kırışıklıkları açmak falan benim için dert oldu. Pratik çözümleriniz varsa paylaşabilir misiniz? Teşekkür ediyor ve keyifli okumalar diliyorum...
Perdelerin ütülenmesindan önce yıkama ve kurulama aşamalarına dikkat etmelisiniz. Öyle ki bu aşamalarda titiz davranmanız halinde ütülenmesi daha kolay olacaktır. Perde nasıl ütülenir öğrenmek isteyenler önce ürün talimatlarına göz atarak yıkamaya yer veriyor. Belirli derecelerin ayarlanması halinde tüllerin yıkanması mümkün olacaktır. Her perdenin farklı ayarlardan yıkanması mümkün olmakta. Kullanım talimatlarının arkasından çamaşır makinelerinde yıkanması esas alınıyor. Kimisi spreyler ile makineye atmadan da yıkama gerçekleştirmekte. Örneğin perdesil sayesinde hijyen sağlamak oldukça kolay. Bunun akabinde;
Ütülemeden önce yıkanan tülün kuruma aşamalarına geçilmekte.
Kurutma makinelerinin perdeleri daha fazla kırıştırdığı açıktır.
Makinelerden ziyade açık havada kurutulması önerilir.
Düz bir şekilde asarak kurutulan perdelerin ütülenmesi daha kolay olacaktır.
Baştan da belirttiğimiz gibi her kumaşa özel ayrı kullanım talimatları mevcut durumda. Şöyle ki perdelerin de yıkanması sırasında kullanım talimatlarına göre harekete geçmeniz önemlidir. Aynı durumun ütü ayarlamaları için de geçerli olduğunu belirtmek gerek. Yani perdelerin yanmaması adına yine kullanım talimatlarından yola çıkmanızda fayda var. Bu şekilde istenilen sonucu alabilir ve perdelerinizi asmaya başlayabilirsiniz.Kolay Perde Ütüleme Teknikleri
Perde ütüleme teknikleri öncesinden kullanıcılacak olan malzemelerden söz etmek gerek. Örneğin buharlı ütülerden harekete geçmeniz gerekmekte. Bunun akabinde mutlaka yüksek tutulan ütü masalarına da ihtiyacınız olacaktır. Yüksek olması perdelerin devamında kırışmasına engel olacaktır. Son olarak da yanınızda su bulundurmanızda fayda var. Buharsız kalan ütülerin belirli bir süre sonra perdeye yapıştığı görülüyor. Bu sorun ile karşılaşmamak için de sürekli olarak ütülerin içerisinde suyun kalmasına özen göstermelisiniz. Perde ütüleme için akabinde;Enlemesine ütü yapmanız çok fazla zamanınızı alacaktır.
Dikey olacak şekilde ütülemelere geçmeniz daha doğru olacaktır.
Perdelerin varsa pilelerine de dikkat ederek ütülenmesi önerilir.
Pilelerin buhar yardımı ile ütülenmesi gerekmekte.
Buhar sayesinde en ince kumaştan olan perdelerin ütülenmesi daha kolay. Hatta kimileri perdeleri taktıktan sonra dahi tül ütü işlemine yer veriyor. Direk olarak ütü buharını kullanarak kırışıklıkları açtıklarını görüyor. İsteyenler tülün yapısına göre bu şekilde de harekete geçebilir. En son çare olarak da kuru temizlemelere yer veriliyor. Özellikle de kalın kumaştan olan perdelerin kuru temizlemeye verildiğini görüyoruz. Kırışıkların açılması zaman aldığı için daha güçlü ütü makinelerine ihtiyaç duyulmakta. Bu anlamda kuru temizlemelerden yardım alarak perdelerin istediğiniz şekli alması mümkün olacaktır.
defne
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.