|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | |
bengisu ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 1598 |
![]() Gönderim Zamanı: 14 Oca 2009 Saat 16:48 |
HAMURU İÇİN:
Yarım çay bardağı sıvı yağ İki çorba kaşığı eritilmiş tereyağ İki yemek kaşığı yoğurt 1 Yumurta Bir çay kaşığı kabartma tozu Aldığınca un, tuz İÇ MALZEMESİ: 2 Su bardağı pirinç 1 Orta boy soğan 1 Çay bardağı (tuzsuz haşlanmış soyulmuş) badem Yarım çay bardağı kuş üzümü 1 Çay kaşığı şeker Biraz tarçın, yeni bahar 1 Tane haşlanmış tavuk göğsü Tuz, karabiber Tere yağ, sıvı yağ 3 Su bardağı su( Tvuk ya da et suyu da olabilir) Önce pirinçlerimizi nişastalarından arındıralım ve sıcak suda en az 15 dakika bekletelim. Pirinçlerimiz beklerken hamurumuzu hazırlayalım. Yağımızı , yumurtamızı, yoğurdumuzu bir kaseye koyup karıştıralım. Daha sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ve tuzumuzu ekleyip yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuralım. Hmurumuzu merdane yardımıyla açıp yağladığımız kalıbimıza yerleştirelim. Bir parça hamuruda üzerine örtmek için ayıralım. Hamurumuz dinlenirken tenceremize yağımızı koyalım ince doğradığımıx soğanımızı kavuralım. İsterseniz soyduğunuz bademleride kavurabiilirsiniz. Pirinçlerimizi ekleyip kavuralım. Pilavımıza suyumuzu ekleyelim içine kuş üzümlerini, baharatlarımızıda ekleyip pişirelim. Piştikten sonrada en son üzerine haşladığımız tavuk gögsünü didikleyelim ve demlenmeye bırakalım. Demlenen pilavımızı soğuyunca karıştırıp kalıptaki hamurumuzun içine dolduralım. Üzerinide ayırdığımız hamur parçasını açarak kapatalım. 180 derecede kızarana dek kontrol ederek pişirelim. resimlere ve reklamlara tıklayınız ![]() ![]() ![]() Düzenleyen bengisu - 14 Oca 2009 Saat 17:15 |
|
![]() |
|
bengisu ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 1598 |
![]() |
bekleyin anam bağlantı gelecek
![]() |
|
![]() |
|
*naz* ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağu 2008 Konum: fuzuli Durum: Aktif Değil Puanlar: 4677 |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte... |
|
![]() |
|
yasemin ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
![]() |
yemek yarismasinda görmustum tipkisinin aynisi olmus ellerine emeklerine saglik semacigim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
*naz* ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ağu 2008 Konum: fuzuli Durum: Aktif Değil Puanlar: 4677 |
![]() |
inanmıyorum yaa yaseminden önce geldim
![]() |
|
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte... |
|
![]() |
|
yasemin ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
![]() |
reklam iside tamamdir
![]() |
|
|
|
![]() |
|
yasemin ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 107177 |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ALPELLA ![]() Pırlanta Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12205 |
![]() |
Of anammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bu neeeeeeeeeeee
![]() ![]() ![]() ay şuraya bir de ağzının suyu akan bir smile ekleseniz yemek topiğinde ihtiyaç oluyor
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|