|
Parasetamol |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Lila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mar 2025 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nis 2025 Saat 21:15 |
Hocam merhaba
14,5 kg çocuk 33 aylık Parasetamol dozu 14,5*60 mg = 870 mg oluyor4 keze bölsek 1 doz -1,80 ölçek vermelidir dogrumu ? Ya da 1 ölçek versek yeter mi ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ateş düşürmeyin!! Ateş vücudun savunma mekanizmasıdır.
|
|
![]() |
|
Lila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mar 2025 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Haklısınız hocam
Ateş düşünce ya da ateş yoksa balgamlı öksürük burun akıntısı oluyor baya uzun sürüyor. Ateş ile başlayan grip eğer dusurmezsek daha kısa sürüyor Ama çocuk halsiz olunca durumuna gore bakıyorum o yüzden sordum dozu doğru mu ? Gereksiz yere vermem sizin dediklerinizi yapıyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Parasetamol dozları" yazımı okuyun.
|
|
![]() |
|
Okudum hocam oradan aldım
Sadece anlamadığım 14,5 kg çocuk 33 aylık Parasetamol dozu 14,5*60 mg = 870 mg oluyor4 keze bölsek 👇1,80 ölçek nasıl vermeli 1 doz -1,80 ölçek vermelidir dogrumu ? Ya da 1 ölçek versek yeter mi ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hangi Parasetamol?
Calpol 120mg mı? Calpol 250mg mı? Ölçeği 5ml mi? Kutunun üstünde 1 ölçeğin kaç mg olduğu yazmıyor mu???
|
|
![]() |
|
120 mg -1 ölçek olan hocam,
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
4x1.5 ölçek olabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|