|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
melisela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ara 2017 Saat 00:24 |
Hocam merhaba. Paranox fitilin çeşitleri varmış. Paranox fitilde parasetamol ile birlikte fenobarbital diye birşey varmış. Paranox S de ise sadece parasetamol varmış. Hangisini kullanmamız gerekir sizce?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- ParaNox120 Fitil: 120mg Parasetamol ve 15 mg Luminal (Phenobarbital) ihtiva eder. Luminal, havale onleyici bir ilacdir. 4 yasindan kucuklerde, bunu tercih ederim.. Turkiye'de; doktorlar bu ilaclarini dozlarini bilmedikleri icin (ve ogrenmek icinde bir gayret sarfetmedikleri icin) ayni, Digital Nativelle, ve Digoxin de oldugu gibi bu ilaclari hem kullanamazlar hem kullanabilenlere camur atarlar. Yanliz; bir iyi, bide kotu tarafi vardir.... Vucutta emilmesi ve atilimi cok yavas olan bir ilactir.. Bu yuzden dozunun iyi bilinmesi icap eder. Iyi tarafi: son ilactan sonra, etkisini 8 saat daha tam olarak devam ettirir. Kotu tarafi; verildikten 8 saat sonra etkisi baslar.. 2- Parasetamol S: sadece 120mg Parasetamol ihtiva eder. Buyuklerde tercih ederim. Havale onleyici etkisi yoktur. |
|
![]() |
|
melisela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Saolun hocam, benim 3 aylık ikizlerim var. O zaman paranox 120 mg devam edeyim. Doz konusunda yardımcı olabilirmisiniz? Ben ikisine de bilmediğim için yarımşar vermiştim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kilo ustunden hesap yapilir... Kilolari kac????????????????
Ayrica; ilk 6 ay icinde; Havale OLMAZ.... 6 aydan sonra, ParaNox120 kullanin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2017 Saat 20:06 |
|
![]() |
|
Saolun hocam, benim 3 aylık ikizlerim var. O zaman paranox 120 mg devam edeyim. Doz konusunda yardımcı olabilirmisiniz? Ben ikisine de bilmediğim için yarımşar vermiştim.
|
|
![]() |
|
Hocam kiloları 5700 ve 5100. Paranox S alayım ilk 6 ay için o zaman.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ParaNoxS dahi olsa, gunde en fazla; 2x1 verebilirsiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|