Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oyun kurallarına uyabilirmi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoyun kurallarına uyabilirmi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayturk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: oyun kurallarına uyabilirmi
    Gönderim Zamanı: 24 Mar 2011 Saat 16:10
selam oğlum 31 aylık.yarım gün çalışıyorum evde bakıcı teyzesi var.onunla herşey yolunda her istediğini yapıyor,her oyunu oynuyor hatta benden çok oynuyor.ama sosyalleşmesi adına oyun parklarına vb götürüyorum ama ordakileri top savaşına tutuyo,vuruyo,o çıksın diyo vb birilerini ağlatıyo.reklam katologlarındaki çocuklara bile ona vurcam diyo,aynada kendine vurcam diyo,eğitimciyim ama bu durumda napıcamı bilemiyorum en son böyle yaptığı için oyun alanından çıkardım evde böyle davranırsa bi daha gitmicemizi söylüyoruz ama yanlış mı davranıyoruz (olumsuz davranışı pekiştirmek gibi)birilerine zarar vercek diye kalabalık ortamdan kaçar oldum.ne yapmalıyım daha çok oyun alanına mı götüreyi yoksa bir süre hiç mi çocuklarla karşılaştırmayayım?
teşekkürler..............
eklemeyi unuttum
yeni bir ortama girince 15 dakika bana sarılıp bırakmıyo oğlum
hemen ortama uyum sağlayamıyo,sağladıktan sonrada yanında ben olsamda iletişimde diğer çocuklarla sorun oluyo,konuşması falan iyi derdini anlatabiliyo ne yapmalıyım?

Düzenleyen yasemin - 24 Mar 2011 Saat 18:10
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2011 Saat 23:53

Merhabalar,

Sosyal ortamlardan uzak durmak sadece bir kaçış, bir çözüm değil. Bunu da sağlamak için düzenli bir kreşe giderek oranın oyun saatlerine katılması sağlanmalı. Böylece orada onaylanan ve onaylanmayan davranışlar sayesinde doğru davranışları sergilemeyi öğrenir. Şu an çocuklarla iletişim kurmayı, oyun oynamayı bilmiyor, kreş bunları sağlayacaktır. Sevgiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.